סיכומונצ'יק שלי:
מכבי נתנה מחצית ראשונה פשוט פנטסטית, בה מאלט נראה כחלק אינטגרלי מהקבוצה לכל דבר ועניין, לאנגפורד נראה כבעל הבית והקו הקדמי, כהרגלו, נהדר.
מחצית שנייה, ז'לגיריס עם סגל לא גדול, אבל עם רוח גבית חזקה מהקהל הנפלא שלה, עלו בטירוף, מצמצמת ומעלה מספר שאלות לגבי מכבי ועל מי לוקח אחריות, אבל בסופו של יום - נצחון פשוט ענק שסולל את פתיחתה של הדרך לשלב ההצלבה ושלב 8 הגדולות.
שימח אותי מאוד לראות שהקו האחורי עם לאנגפורד המשתלב והמלוטש ומאלט שנותן למכבי אפקט הרתעה מאיים מבחוץ, נותן את הטון ושלא הכל נופל על הכתפיים הצרות של אליהו והרגליים העייפות של סופו. לאורך זמן, חוזקו של הקו האחורי החדש הזה של מכבי, יתן לאליהו, סופו, הנדריקס ובלו לפרוח עוד יותר.
לגבי הרוטציה של הקו האחורי: בגדול, משמחת. מאלט ולאנגפורד מעל כולם ושאייר, שמראה יד בטוחה מבחוץ, עולה מעל בורשטיין האנמי והלא חד. לעומת זאת, אוחיון מועדף בהרבה מעל פאפאס, שעולה ממש כנער פוסטר ל-30 שניות (ויש שיגידו מעליבות) בסיום שני רבעים.
אוחיון היום היה במשחק רע. תמוה בעיניי שהוא קיבל דקות רבות כ"כ נוכח משחקו החלש ואם כבר הוחלט להכניס מישהו אחראי למגרש ע"ח מאלט, בדקות הקשות, אז למה לא פאפאס, שהוכיח דקות טובות ויכולת ניהול משחק נהדרת בתקופה האחרונה ?
מקווה שהפעם זה היה אוחיון ובפעם הבאה פאפאס.
בנוגע לגיונים החוזרים בעניין סמית' - גם אני, כחביב, לא מתלהב מהבחור. נותן עבודה טובה בהגנה, אבל אי אפשר להגיד עליו שהוא איזה מפלצת הגנתית, דוגמת נדב הנפלד בזמנו. בתחילת המשחק גם בחלק ההגנתי הוא היה נראה רע ולאחר מכן גילה סולידיות.
בגדול, לא חושב שזהו הזר שלו פיללו במכבי. בסה"כ מראה נתונים דלים מאוד וחוסר יציבות התקפית וכל זאת נוכח קבלת מספר הדקות הרב ביותר בסגל. אני חושב שהוא פשוט הרוויח מהסיטואציה של הדלילות בקו החוץ של הסגל העונה, בתוספת לעונה חלשה (ועכשיו גם פצועה) של גיא פניני, שהוא למעשה היחיד שיושב על המשבצת שלו.
מילה אחרונה לליאור אליהו - שאפו. שאפו לו וגם לצוות המקצועי שנותן לו את הקרדיט. ליאור, תמיד פוגע באחוזים גבוהים ואין סיבה שלא יקח בכל משחק 12 זריקות, כמו שלקח היום ואף יותר. הערב, 14 נקודות שקטות וחשובות שנתנו למכבי תנופה, בעיקר בתחילת המשחק.