כפי הנראה הלפרין חוזר שנה הבאה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כפי הנראה הלפרין חוזר שנה הבאה

הודעהעל ידי felix_r » 23 ינואר 2012, 16:13

חביב אורנג'ד כתב:
Mta_atic כתב:
asafb96 כתב:
Mta_atic כתב:למה כולם ממהרים לוותר על סמית'?
אם מישהו מפנטז שלאנדסברג ינחת פה ומעמדה 3 ישחק יותר חכם ויותר הגנתי מסמית', הוא טועה.

אף אחד לא רוצה שחקן יותר חכם או הגנתי, רוצים שחקן יותר טוב. לאנדסברג הוא פוטנציאל NBA, ולא נופל מאף סווינגמן באירופה. מבחינת המכלול, הוא עולה על סמית', למרות שהוא צעיר, ולמרות שהוא שיחק רק בקופליה

ואם כבר כולם עושים סגלים, גם אני אנסה
זר, אוחיון/שאייר
לאנגפורד, הלפרין, בורשטיין
לאנדסברג, פניני
מאצ'בן, בלו, ליאור
סופו, הנדריקס/זר במידה והנדריקס דורש שכר גבוה

5 זרים, לא צריך יותר. במידה והולכים על אוחיון, הייתי גם מאריך לשאייר את החוזה, ומשאיל אותו לקבוצת יורוליג קטנה/קבוצת יורוקאפ, ומחזיר בשנה שאחרי במקום בורשטיין

עוד פעם הפרחות באוויר על פוטנציאל NBA.
כרגע הוא מככב בקבוצה שנראית כמו פח זבל לכדורסל.
במשחק קבוצתי כמו במכבי אפשר לחתוך את כמות הנקודות שלו ביותר מחצי, וזה לא אומר שהוא שחקן רע אלא רק שלא הייתי ממהר לגמור עליו את ההלל לפני שאראה אותו ברמה גבוהה יותר באירופה.

לאנדסברג לא יותר טוב מסמית'. לא קלעי יותר טוב ולא שומר יותר טוב.
חודר טוב יותר לסל זה נכון, אבל מבחינתי אם זה סמית' או לאנדסברג הייתי משאיר את סמית',
ולא בגלל שהוא השחקן הכי טוב שיש בעמדה 3 (אידסון עלה עליו בכמה רמות), אלא בגלל שכרגע הוא מתאים לפילוסופיה של בלאט ולגישה של מכבי, והוא נמצא יחסית בכסף קטן.

אני לא יודע כמה לאנדסברג באמת מתאים מכבי, אבל אני כן חושב שהוא קלעי טוב יותר מסימת'.
ברם, ההבדל המרכזי בין לאנדברג לסמית' הוא שלאנדסברג שחקן צעיר שהולך ומתפתח בעוד שמסמית' אנחנו יודעים בדיוק למה לצפות (וזה לא להרבה) והוא כבר לא יהפוך להיות שחקן טוב יותר ממה שהוא עכשיו.

ועל מה בדיוק אתה מבסס את הדיעה שלך? על מקום אחרון בליגה?
לאנדסברג הוא באמת מוכשר, אבל אין שום אפשרות לדעת אם הוא מסוגל לעשות משהו ברמת היורוליג.
גם סמית' הוא קלע גדול במשחקים של קופליג ואדריאטית, אבל כשזה מגיע להגנות של היורוליג הוא פתאום שוכח איך קולעים שלשה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי asafb96 » 23 ינואר 2012, 16:16

חביב,
שחקן צעיר ומתפתח - הכל טוב ויפה, אבל אחרי שמכבי תרשום L ראשון באירופה כשלנסברג ופניני בעמדה 3, נראה עד כמה התירוצים האלה יספיקו.
לדעתי עמדה 3 אצלנו מחייבת כרגע זר איכותי, שומר קשוח, מוסר טוב וקלעי סולידי מכל הטווחים, ולנדסברג, לדעתי, לא ייתן את זה למכבי בצורה מושלמת, כרגע.
אין לי בעיה שיבוא כקומבו-גארד על עמדות 2-3 ויתפתח שם לפחות שנה, זה יכול לעזור, אבל להביא אותו במקום סמית' זו התאבדות.

איזה התאבדות? מה כבר סמית' עשה העונה שלמכבי אסור בשום אופן לוותר עליו? הוא באמת ההבדל בין קבוצה טוב לקבוצה חלשה?
הוא לא עשה כלום. שמר, קלע פה ושם מחצי מרחק, אבל זהו. הוא ממש לא עשה כלום ששינה למכבי השנה. הוא בהחלט הביא הגנה קשוחה, אבל זה לא מה שיהפוך את הבאת לנדסברג במקומו להתאבדות, פשוט כי גם אם לנדסברג יאכזב, קשה לראות מצב שהוא יהיה הרבה פחות טוב מסמית' שלא ממש עושה משהו ביורוליג. שוב, לא לשכוח שלמכבי יש גיבוי של לאנגפורד-פניני-בלו, שרק הם לבדם יכולים לסגור את העמדה 3
asafb96

הודעהעל ידי Mta_atic » 23 ינואר 2012, 16:24

asafb96 כתב:
Mta_atic כתב:
asafb96 כתב:
Mta_atic כתב:למה כולם ממהרים לוותר על סמית'?
אם מישהו מפנטז שלאנדסברג ינחת פה ומעמדה 3 ישחק יותר חכם ויותר הגנתי מסמית', הוא טועה.

אף אחד לא רוצה שחקן יותר חכם או הגנתי, רוצים שחקן יותר טוב. לאנדסברג הוא פוטנציאל NBA, ולא נופל מאף סווינגמן באירופה. מבחינת המכלול, הוא עולה על סמית', למרות שהוא צעיר, ולמרות שהוא שיחק רק בקופליה

ואם כבר כולם עושים סגלים, גם אני אנסה
זר, אוחיון/שאייר
לאנגפורד, הלפרין, בורשטיין
לאנדסברג, פניני
מאצ'בן, בלו, ליאור
סופו, הנדריקס/זר במידה והנדריקס דורש שכר גבוה

5 זרים, לא צריך יותר. במידה והולכים על אוחיון, הייתי גם מאריך לשאייר את החוזה, ומשאיל אותו לקבוצת יורוליג קטנה/קבוצת יורוקאפ, ומחזיר בשנה שאחרי במקום בורשטיין

עוד פעם הפרחות באוויר על פוטנציאל NBA.
כרגע הוא מככב בקבוצה שנראית כמו פח זבל לכדורסל.
במשחק קבוצתי כמו במכבי אפשר לחתוך את כמות הנקודות שלו ביותר מחצי, וזה לא אומר שהוא שחקן רע אלא רק שלא הייתי ממהר לגמור עליו את ההלל לפני שאראה אותו ברמה גבוהה יותר באירופה.

לאנדסברג לא יותר טוב מסמית'. לא קלעי יותר טוב ולא שומר יותר טוב.
חודר טוב יותר לסל זה נכון, אבל מבחינתי אם זה סמית' או לאנדסברג הייתי משאיר את סמית',
ולא בגלל שהוא השחקן הכי טוב שיש בעמדה 3 (אידסון עלה עליו בכמה רמות), אלא בגלל שכרגע הוא מתאים לפילוסופיה של בלאט ולגישה של מכבי, והוא נמצא יחסית בכסף קטן.

זה רחוק מליהיות הפרחות באוויר. אני יודע שהוא משחק רק בליגת קופל, אבל מה שהוא עושה שם זה לא דבר של מה בכך. גם פארגו, שכולם פה התאהבו בו, והיום משחק בNBA, בא מליגת קופל, והוא הרשים פחות מלאנדסברג
לאנדסברג היה גם אדיר במכללות, ועושה השנה כמעט 25 נקודות למשחק. סמית' אולי שומר טוב יותר, וחכם יותר (וגם זה בספק גדול. לאנדסברג לפי מה שזכור לי מחלק יותר מ2 אסיסטים, קרוב ל3. סמית' מגרד אסיסט למשחק, וסמית' רחוק מאוד מליהיות גאון משחק, רק בגלל שמישהו החליט לקרוא לו פרופסור). זהו פחות או יותר
קלעי טוב יותר? שסמית' יגרד 30% ל3 נדבר. לאנדסברג ריבאונדר מצוין, ועל חדירה ויכולת התקפית אין מה לדבר בכלל. אני מתקשה לראות מצב שבו לאנדסברג יהיה פחות טוב, וגם אם איכשהו כן, זה לא הולך ליהיות בפער גדול, כי פחות טוב מסמית' איך שהוא נראה עד עכשיו כמעט בלתי אפשר לראות, והוא ממש ממש לא מצדיק מקום של זר.
זה נכון שהוא משחק בכסף קטן, אבל עדיין, לאנדסברג שחקן זול ממנו.
סמית' מביא הגנה טובה, וקליעה מחצי מרחק. זהו. לא מבין איזה סיבה יש למכבי להשאיר אותו

אגב, אם מדברים פה על רכז זר שצריך לבוא שנה הבאה, יש כמה שמות מעניינים כמו רייס מריטאס, או אוקיץ' ואארון ג'קסון שמסיימים חוזה..

לא אמרתי לרגע שמה שהוא עושה בליגה הישראלית זה דבר של מה בכך,
אבל קצת מרגיז אותי הפטיש הזה כלפיו, אפילו במחיר של להעיף את סמית' (שחקן מוכח באירופה).

על כל פארגו שתביא אתן לך ג'יסון וויליאמס וטרי סימונס.

לגבי אחוזי הקליעה של השתיים:
כדי לעשות את החיים קלים - סמית' ביורוליג מחזיק באחוזי קליעה טובים ל-2 (61.5%) ורעים ל-3 (24.3%).
באדריאטית (עולה בהרבה על הליגה שלנו) הוא מחזיק ב-46% לשלוש ו62% ל-2. בליגה הישראלית סמית' קולע -43% ל-3.
באשר ללנדסברג - קולע ב-59% ל-2 וב-34% ל-3.
אודה לך אם תסביר לי על רקע הנתונים לעיל', איך אתה מסיק שלנסברג קלעי טוב יותר מסמית'?

והדבר החשוב ביותר - לנסברג אולי לוקח יותר ריבאונדים (בממוצע 1 יותר מסמית'), אבל כמו שכבר אמרתי - משחק בקבוצת פח ובליגת פח,
מול מספרי 4 שמשחקים על עמדה 5. איך אפשר להשוות?
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי JasonWilliams12 » 23 ינואר 2012, 16:25

asafb96 כתב:
חביב,
שחקן צעיר ומתפתח - הכל טוב ויפה, אבל אחרי שמכבי תרשום L ראשון באירופה כשלנסברג ופניני בעמדה 3, נראה עד כמה התירוצים האלה יספיקו.
לדעתי עמדה 3 אצלנו מחייבת כרגע זר איכותי, שומר קשוח, מוסר טוב וקלעי סולידי מכל הטווחים, ולנדסברג, לדעתי, לא ייתן את זה למכבי בצורה מושלמת, כרגע.
אין לי בעיה שיבוא כקומבו-גארד על עמדות 2-3 ויתפתח שם לפחות שנה, זה יכול לעזור, אבל להביא אותו במקום סמית' זו התאבדות.

איזה התאבדות? מה כבר סמית' עשה העונה שלמכבי אסור בשום אופן לוותר עליו? הוא באמת ההבדל בין קבוצה טוב לקבוצה חלשה?
הוא לא עשה כלום. שמר, קלע פה ושם מחצי מרחק, אבל זהו. הוא ממש לא עשה כלום ששינה למכבי השנה. הוא בהחלט הביא הגנה קשוחה, אבל זה לא מה שיהפוך את הבאת לנדסברג במקומו להתאבדות, פשוט כי גם אם לנדסברג יאכזב, קשה לראות מצב שהוא יהיה הרבה פחות טוב מסמית' שלא ממש עושה משהו ביורוליג. שוב, לא לשכוח שלמכבי יש גיבוי של לאנגפורד-פניני-בלו, שרק הם לבדם יכולים לסגור את העמדה 3

התאבדות?? ממש לא כמעט כל שחקן מהליגה שהיית בוחר בצורה ראנדומלית יהיה יותר טוב מסמית' ממש אין שום קשר להתאבדות
מה שכן לא הייתי מסתמך על לאנסברג והייתי משקיע יותר ומביא זר איכותי
את לאנסברג הייתי מביא במקום הנגרים הבאים פאפס אוחיון ובורשטיין או אפילו שאייר שעדיף להשאיר
סגל לעונה הבאה:
מקאלב הלפרין
לאנגפורד לאנסברג
סאן אמטריו פניני
אליהו בלו מצ'באן
שחורצי בורוסיס הנדריקס

לשחרר את סמית' אוחיון בורשטיין ופאפס!!!
סמל אישי של המשתמש
JasonWilliams12

הודעהעל ידי asafb96 » 23 ינואר 2012, 16:45

אבל קצת מרגיז אותי הפטיש הזה כלפיו, אפילו במחיר של להעיף את סמית' (שחקן מוכח באירופה).

כדי לעשות את החיים קלים - סמית' ביורוליג מחזיק באחוזי קליעה טובים ל-2 (61.5%) ורעים ל-3 (24.3%).
באדריאטית (עולה בהרבה על הליגה שלנו) הוא מחזיק ב-46% לשלוש ו62% ל-2. בליגה הישראלית סמית' קולע -43% ל-3.
אודה לך אם תסביר לי על רקע הנתונים לעיל', איך אתה מסיק שלנסברג קלעי טוב יותר מסמית'?

והדבר החשוב ביותר - לנסברג אולי לוקח יותר ריבאונדים (בממוצע 1 יותר מסמית'), אבל כמו שכבר אמרתי - משחק בקבוצת פח ובליגת פח,

מוכח? במה הוא מוכח? בבינוניות שלו? בחד גוניות שלו? במה? מה הוא כבר עשה ביורוליג שהוא כזה שחקן מוכח? אני יכול לומר לך שאני הייתי מהבודדים שעוד האמינו בו, ונתנו לו צ'אנס, גם שהסריח את הפרקט, והייתי האחרון לפסול אותו אחרי משחקים מחרידים, אבל יש כבר גבול.
ג'ייסון וויליאמס זה נגר שאין לו שום קשר לרמות האלה, וידעתי את זה לפני שהוא בא. סימונס שחקן יותר טוב, אבל גם הוא לא ברמה של הטופ יורוליג (למרות שיכול ליהיות שחקן משלים ביורוליג), שלא הצליח בגלל סיבות כאלה ואחרות
בסך הכל, לאנדסברג זה שחקן סופר מוכשר, שעשה דברים מדהימים. זה משנה אם הוא עושה את זה בליגת קופל, בקולג'ים, או ביורוליג? אולי, אבל כמה רע יכול ליהיות שחקן שעושה מה שהוא עושה? יותר נכון, עם מתייחסים למה שלאנדסברג מראה, כמה פחות טוב מסמית' הוא יכול ליהיות? הרי אף אחד לא בא ישר עם שם גדול של שחקן מוכח. כל שחקן פרץ במקום כזה או אחר, וכך גם לאנדסברג. הוא מאוד צעיר, עוד לא בן 22, ומראה יכולות יוצאות מהכלל. הוא פשוט שחקן עם פוטנציאל NBA, ויש הרבה מספרי 3 באירופה, גם בקבוצות הגדולות, שהייתי לוקח את לאנדסברג לפניהם, בלי לחשוב פעמיים. אחד מהם הוא סמית'
לגבי הקליעה, לא ידעתי מה האחוזים שלו בליגות המשניות, התבססתי על היורוליג. ככה שכנראה סמית' קלעי יותר טוב ממנו, אבל ביורוליג הוא קולע באחוז מחריד מה3, ופשוט לא נותן לך תרומה של זר, אלא של שחקן משלים נחמד, אבל באמת לא יותר
החלפת סמית' בלאנדסברג היא ממש ממש לא התבאבדות כמו שתיארת אותה. סמית' תורם מעט למכבי, ולאנדסברג פשוט לא יכול ליהיות הרבה יותר גרוע ממנו. ושוב, אני חוזר על זה שיש לך את לאנגפורד-פניני-בלו, שזה גיבוי יוצא מהכלל. אני לא רואה סיבה להשאיר את סמית', בטח כשהוא זר עם ההגבלות שיש למכבי בהקשר של זרים.
asafb96

הודעהעל ידי Mta_atic » 23 ינואר 2012, 17:00

asafb96 כתב:

מוכח? במה הוא מוכח? בבינוניות שלו? בחד גוניות שלו? במה? מה הוא כבר עשה ביורוליג שהוא כזה שחקן מוכח? אני יכול לומר לך שאני הייתי מהבודדים שעוד האמינו בו, ונתנו לו צ'אנס, גם שהסריח את הפרקט, והייתי האחרון לפסול אותו אחרי משחקים מחרידים, אבל יש כבר גבול.
ג'ייסון וויליאמס זה נגר שאין לו שום קשר לרמות האלה, וידעתי את זה לפני שהוא בא. סימונס שחקן יותר טוב, אבל גם הוא לא ברמה של הטופ יורוליג (למרות שיכול ליהיות שחקן משלים ביורוליג), שלא הצליח בגלל סיבות כאלה ואחרות
בסך הכל, לאנדסברג זה שחקן סופר מוכשר, שעשה דברים מדהימים. זה משנה אם הוא עושה את זה בליגת קופל, בקולג'ים, או ביורוליג? אולי, אבל כמה רע יכול ליהיות שחקן שעושה מה שהוא עושה? יותר נכון, עם מתייחסים למה שלאנדסברג מראה, כמה פחות טוב מסמית' הוא יכול ליהיות? הרי אף אחד לא בא ישר עם שם גדול של שחקן מוכח. כל שחקן פרץ במקום כזה או אחר, וכך גם לאנדסברג. הוא מאוד צעיר, עוד לא בן 22, ומראה יכולות יוצאות מהכלל. הוא פשוט שחקן עם פוטנציאל NBA, ויש הרבה מספרי 3 באירופה, גם בקבוצות הגדולות, שהייתי לוקח את לאנדסברג לפניהם, בלי לחשוב פעמיים. אחד מהם הוא סמית'
לגבי הקליעה, לא ידעתי מה האחוזים שלו בליגות המשניות, התבססתי על היורוליג. ככה שכנראה סמית' קלעי יותר טוב ממנו, אבל ביורוליג הוא קולע באחוז מחריד מה3, ופשוט לא נותן לך תרומה של זר, אלא של שחקן משלים נחמד, אבל באמת לא יותר
החלפת סמית' בלאנדסברג היא ממש ממש לא התבאבדות כמו שתיארת אותה. סמית' תורם מעט למכבי, ולאנדסברג פשוט לא יכול ליהיות הרבה יותר גרוע ממנו. ושוב, אני חוזר על זה שיש לך את לאנגפורד-פניני-בלו, שזה גיבוי יוצא מהכלל. אני לא רואה סיבה להשאיר את סמית', בטח כשהוא זר עם ההגבלות שיש למכבי בהקשר של זרים.

הסריח את הפרקט? על מה לכל הרוחות אתה מדבר?!
השחקן הזה הוא השומר האישי הכי טוב שיש למכבי להציע היום.
כשכל פלצן סרבי חותך את ההגנה של הקבצה כמו חמאה, יש שחקן כמו דווין סמית' שיודע להוריד שחקנים כמו סוני ווימס ל-2 נקודות במשחק שלם.

לגבי לאנדסברג -זה בהחלט משנה איפה הוא עשה את "הדברים המדהימים" שאתה מדבר עליהם, כי כמו שאמרתי - בליגת קופל כל קוץ הוא פרח,
ולכן צריך לחשוב 10 פעמים על כל שחקן שלוקחים מהליגה הזאת, ולא להתרגש משחקנים שיש להם ממוצעים מרקיעי שחקים (ובו בעת הקבוצה שלהם נמצאת בתחתית).

ושוב אני חוזר ומדגיש - אני בהחלט חושב שלנדסברג הוא מועמד ראוי למכבי, אבל בשום פנים ואופן לא כתחליף לסמית' או לסמול איכותי אחר בעמדה 3.
אי אפשר כל שנה עם תרבות "הסמוך" הזאת.
לומר יש לנו את לנגפורד-פניני-בלו והכל יהיה בסדר זה לא נכון בגלל שבלו לא מספיק יוצר לאחרים ולשים אותו בעמדה 3 זה פיספוס.
לנגפורד טווינר לעמדה הזאת גם בגובה וגם בפיזיות, ופניני משחק כבר בעמדה הזאת.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 23 ינואר 2012, 17:18

אני מסכים עם כל מה שנאמר כאן, בשני צדדיו של הדיון.

לגבי סמית', אני לא רואה הרבה טעם להשאירו.
בעבר, בכדי שמכבי תשאיר זר מוביל לעונה נוספת, הוא באמת היה צריך להיות שחקן איכותי ביותר ומהטובים ביותר באירופה לעמדתו.
אם הבינוניות של סמית' היא מספיקה בכדי לרצותו כאן לעוד עונה, אז כנראה שהסטנדרטים ירדו ועם סטנדרטים נמוכים, לא צריכים לצפות להשגים יוצאי דופן.

מי צריך להחליף את סמית'? כאן אין תשובה ברורה.
כפי שכתבתי קודם, לא ברור באילו מסגרות מכבי תבחר להשתתף ומה יהיה הקונספט (כמה ישראלים וכמה זרים) שינחה את בניית הקבוצה.
אני מסכים שלאנדסברג יכול להיות אופציה מעניינת (ולעניות דעתי, כבר היום הוא טוב יותר מסמית'), אבל עדיין מדובר כאן בהימור די גדול. לא הייתי ממהר להשוות אותו לכשרון כמו פארגו וממש לא ברור כיצד הוא יוכל להשתלב בקבוצת יורוליג בכירה.
העונה למדנו שהימורים יכולים גם להכשל (כמו עם שייר או עם פאפאלוקאס למשל) ואולי במקום להמשיך להמר, כדאי לכוון למניה בטוחה יותר ולנהחית כאן שחקן שהוא באמת תותח אמיתי.

לסיכום, העמדה מס' 3 זקוקה שידרוג. לאנדסברג יכול להיות אפשרות טובה, אבל כרגע לא ניתן לומר אם הוא באמת יתאים.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי asafb96 » 23 ינואר 2012, 17:25

כשכל פלצן סרבי חותך את ההגנה של הקבצה כמו חמאה, יש שחקן כמו דווין סמית' שיודע להוריד שחקנים כמו סוני ווימס ל-2 נקודות במשחק שלם.

לגבי לאנדסברג -זה בהחלט משנה איפה הוא עשה את "הדברים המדהימים" שאתה מדבר עליהם, כי כמו שאמרתי - בליגת קופל כל קוץ הוא פרח,
ולכן צריך לחשוב 10 פעמים על כל שחקן שלוקחים מהליגה הזאת, ולא להתרגש משחקנים שיש להם ממוצעים מרקיעי שחקים (ובו בעת הקבוצה שלהם נמצאת בתחתית).

ושוב אני חוזר ומדגיש - אני בהחלט חושב שלנדסברג הוא מועמד ראוי למכבי, אבל בשום פנים ואופן לא כתחליף לסמית' או לסמול איכותי אחר בעמדה 3.
לומר יש לנו את לנגפורד-פניני-בלו והכל יהיה בסדר זה לא נכון בגלל שבלו לא מספיק יוצר לאחרים ולשים אותו בעמדה 3 זה פיספוס.

:eek :eek :eek
אתה רציני???
על מה אני מדבר? לא יצא לך לראות את השלב הראשון? הבן אדם הסריח את הפרקט באבואה בואה. הוא היה אנמי ובינוני להחריד.
הדבר היחיד שהוא היה בו טוב, וזה חזרתי ואמרתי, זה ההגנה. אבל בשביל זה להשאיר אותו כSF הפותח, וכזר? הוא שחקן הגנה מצוין, אבל עם כל הכבוד, הוא ממש לא איזה נדב הנפלד, והתקפית הוא שחקן סופר בינוני ומוגבל
אני יודע שלא כל אחד יכול להצליח מהליגה, אבל כמו פארגו, מוריס ופרקינס, גם לאנדסברג יכול. זה נכון שהוא שיחק בקריירה המקצוענית שלו רק בליגת קופל, אבל מאז תקופת המכללות הוא תמיד היה שחקן יוצא מהכלל ופוטנציאל גדול, ואני ממש לא רואה מה הבעיה שישחק במכבי, כשאני מסתכל על שאר השחקנים בעמדות האלה ביורוליג. אם קרלוס סוארז לדוגמא, זה הSF הפותח של ריאל, קבוצה ששואפת ללכת עד הסוף, אני פשוט לא רואה מה הבעיה שלאנדסברג גם יהיה כזה. ואם מסתכלים על סמית', ועל מה שהוא תרם למכבי ביורוליג, אני לא רואה כמה לאנדסברג יכול ליהיות חלש ממנו, בטח משמעותית. אם כבר, סיכוי גבוה יותר שיהיה טוב מסמית', בטח בכל מה שקשור בהתקפה ויצירת מצבים לעצמו ולאחרים
"לסמית' או לכל סמול פורוורד איכותי?" סמית' עם כל הכבוד, ממש לא סמול פורוורד איכותי. צר לי
בלו לא יוצר לאחרים מהעמדה 3? וסמית' כן יוצר לאחרים? חוץ מלעבור על חסימה ולהכניס כדור פנימה לסופו, דבר שגם אני ואתה יכולים לעשות, הוא ממש לא יוצר לאחרים, ולא שם כדור על הרצפה. פניני לדוגמא, יוצר לאחרים הרבה יותר טוב ממנו, גם קולע טוב ממנו, ונופל ממנו רק בהגנה.
לאנגפורד יכול בכיף להסתדר כ3 אם צריך. במשחק מול ז'לגיריריס להזיכרך, בניגוד לרוב מה שכתבו פה, לאנגפורד שמר בהתחלה את ווימס, זה אני יכול לומר בוודאות, והוצב עליו לפי מה שאני זוכר לא פחות מסמית' מסמית', ושמר עליו יוצא מהכלל. סך הכל סמית גבוה מלאנגפורד ב3 ס"מ בלבד, ופחות אתלט ממנו
לסאטו יש את אותם הנתונים הפיזיים של לאנגפורד, וממש אין לו בעיה ליהיות אחד הSF הטובים באירופה.
asafb96

הודעהעל ידי Mta_atic » 23 ינואר 2012, 17:47

asafb96 כתב:

אתה רציני???
על מה אני מדבר? לא יצא לך לראות את השלב הראשון? הבן אדם הסריח את הפרקט באבואה בואה. הוא היה אנמי ובינוני להחריד.
הדבר היחיד שהוא היה בו טוב, וזה חזרתי ואמרתי, זה ההגנה. אבל בשביל זה להשאיר אותו כSF הפותח, וכזר? הוא שחקן הגנה מצוין, אבל עם כל הכבוד, הוא ממש לא איזה נדב הנפלד, והתקפית הוא שחקן סופר בינוני ומוגבל
אני יודע שלא כל אחד יכול להצליח מהליגה, אבל כמו פארגו, מוריס ופרקינס, גם לאנדסברג יכול. זה נכון שהוא שיחק בקריירה המקצוענית שלו רק בליגת קופל, אבל מאז תקופת המכללות הוא תמיד היה שחקן יוצא מהכלל ופוטנציאל גדול, ואני ממש לא רואה מה הבעיה שישחק במכבי, כשאני מסתכל על שאר השחקנים בעמדות האלה ביורוליג. אם קרלוס סוארז לדוגמא, זה הSF הפותח של ריאל, קבוצה ששואפת ללכת עד הסוף, אני פשוט לא רואה מה הבעיה שלאנדסברג גם יהיה כזה. ואם מסתכלים על סמית', ועל מה שהוא תרם למכבי ביורוליג, אני לא רואה כמה לאנדסברג יכול ליהיות חלש ממנו, בטח משמעותית. אם כבר, סיכוי גבוה יותר שיהיה טוב מסמית', בטח בכל מה שקשור בהתקפה ויצירת מצבים לעצמו ולאחרים
"לסמית' או לכל סמול פורוורד איכותי?" סמית' עם כל הכבוד, ממש לא סמול פורוורד איכותי. צר לי
בלו לא יוצר לאחרים מהעמדה 3? וסמית' כן יוצר לאחרים? חוץ מלעבור על חסימה ולהכניס כדור פנימה לסופו, דבר שגם אני ואתה יכולים לעשות, הוא ממש לא יוצר לאחרים, ולא שם כדור על הרצפה. פניני לדוגמא, יוצר לאחרים הרבה יותר טוב ממנו, גם קולע טוב ממנו, ונופל ממנו רק בהגנה.
לאנגפורד יכול בכיף להסתדר כ3 אם צריך. במשחק מול ז'לגיריריס להזיכרך, בניגוד לרוב מה שכתבו פה, לאנגפורד שמר בהתחלה את ווימס, זה אני יכול לומר בוודאות, והוצב עליו לפי מה שאני זוכר לא פחות מסמית' מסמית', ושמר עליו יוצא מהכלל. סך הכל סמית גבוה מלאנגפורד ב3 ס"מ בלבד, ופחות אתלט ממנו
לסאטו יש את אותם הנתונים הפיזיים של לאנגפורד, וממש אין לו בעיה ליהיות אחד הSF הטובים באירופה.

סמית' לא הסריח את הפרקט!
היו משחקים שהוא תרם בנקדות (15 על ריאל מדריד) והיו משחקים אחרים שהוא תרם בהגנה ובדברים אחרים.
זו עמדה 3 במכבי, גם שנה שעברה וגם לפני שנתיים אנשים בכו שאידסון אנמי, לא קולע, מפחד לקחת זריקות מכריעות, והיום הוא צוחק עלינו עם 2 מיליון יורו לעונה בברצלונה.
מכבי של היום מתבססת בעיקר על משחק פנים או חדירות של גארדים (בעיקר שנה שעברה),
כך שהשחקן בעמדה 3 לא צריך לתת 15 נקודות לערב, אלא יותר להיות שומר איכותי, קלעי יציב, מוסר טוב וריבאונדר.
דיווין סמית' הוא לא הכל, אבל הוא חלק מזה.

אני לא פרקליטו של סמית', ואם יציעו סמול טוב יותר אני הראשון שיקפוץ על המציאה.
אבל כמו שכבר כתבתי, אני בהחלט נגד הפזיזות הזו להחליף אותו תמורת שחקן צעיר, רוקי ששיחק עד עכשיו רק בישראל.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי asafb96 » 23 ינואר 2012, 18:01

Mta_atic כתב:
asafb96 כתב:

אתה רציני???

סמית' לא הסריח את הפרקט!
היו משחקים שהוא תרם בנקדות (15 על ריאל מדריד) והיו משחקים אחרים שהוא תרם בהגנה ובדברים אחרים.
זו עמדה 3 במכבי, גם שנה שעברה וגם לפני שנתיים אנשים בכו שאידסון אנמי, לא קולע, מפחד לקחת זריקות מכריעות, והיום הוא צוחק עלינו עם 2 מיליון יורו לעונה בברצלונה.
מכבי של היום מתבססת בעיקר על משחק פנים או חדירות של גארדים (בעיקר שנה שעברה),
כך שהשחקן בעמדה 3 לא צריך לתת 15 נקודות לערב, אלא יותר להיות שומר איכותי, קלעי יציב, מוסר טוב וריבאונדר.
דיווין סמית' הוא לא הכל, אבל הוא חלק מזה.

אני לא פרקליטו של סמית', ואם יציעו סמול טוב יותר אני הראשון שיקפוץ על המציאה.
אבל כמו שכבר כתבתי, אני בהחלט נגד הפזיזות הזו להחליף אותו תמורת שחקן צעיר, רוקי ששיחק עד עכשיו רק בישראל.

הוא מאוד מאוד הסריח את הפרקט.
היה טוב מאוד מול ריאל. אוקי, איפה הוא היה בשאר המשחקים? תרם בדברים אחרים? נתן הגנה מצוינת ברוב המשחק, זהו. הוא הסריח את הפרקט , והיה מחריד רוב הזמן, וזה אומר לך אחד שנתן לו צ'אנס גם שכולם קברו אותו
אין בעיה שאתה נגד, זה דעתך. הדיעה שלי היא, שלאנדסברג שחקן שיכול לתרום הרבה יותר ממנו, למרות שהוא רוקי. גם אם יהיה אכזבה, זה לא מה שיעשה את ההבדל, כי במילא סמית' לא עשה שום דבר מיוחד, אז לאנדסברג לא יכול ליהיות הרבה פחות טוב ממנו גם אם יהיה נפילה גדולה, מה אני מתקשה לראות
אגב, לגבי ההתאמה, זה לא ממש נכון. זה דבר דינמי ומשתנה. מכבי קבוצה שבדרך כלל מחליפה כל שנה חלק נכבד מהסגל שלה. זה לא נכון לומר שמכבי צריכה שחקן סולידי שלא יהיה סקורר, כי מכבי מתבססת על X וY, כי כל שנה זה משתנה. אוקי, היה אידסון שהיה כזה לפני סמית', אבל אין שום בעיה שיהיה סוקרר בעמדה 3. כמו שפארקר היה (למרות שפארקר היה עושה הכל מהכל).
asafb96

הודעהעל ידי קובי » 23 ינואר 2012, 23:54

אני פשוט לא מאמין שאנשים אשכרה מקווים לעונה נוספת של סמית', אחד הזרים החלשים ששיחקו כאן בעשור האחרון.
נאחזים פה במספר הדקות שהוא מקבל ואני אומר - ההיפך הוא הנכון. מספר הדקות הרב שהוא מקבל בקבוצה, רק מחזק את חולשתו (אוקסימרון) העונה, נוכח הצגת ביצועים דלים מאוד, בעיקר בהתקפה, למרות הקרדיט העצום שהוא מקבל מהצוות המקצועי.

זה שהוא מקבל הרבה דקות, לא מוכיח דבר ראוי מספיק לזכותו. גם וונטיגו קאמינגס קיבל בעונת הגמרים של קטשרף המון דקות והוא, פר אקסלנס, אחד הזרים הרעים והמאכזים ביותר שהיו פה.
לא הביאו אותו בשביל הבלחה באיזה משחק יורוליג בעונה שלמה והתעלות במשחקי ליגת קופל. גם קאמינגס ניצח לנו משחק בנהריה, עם חטיפה גדולה במאני טיים, so what ??? ביורוליג הוא לא תיפקד ובשביל זה הביאו אותו. כנ"ל לגבי סמית'.

ולעניין הדקות - איזו ברירה בעצם יש לבלאט בעניין האיוש בעמדת ה-SMALL ? בתחילת העונה, מצבת הגארדים בסגל הייתה דלילה ביותר ולא היה מישהו מהגארדים שהיה יכול למלא את החלל בעמדה 3. לבורשטיין אין רגליים, שאייר ופאפאס לא היו ממש חלק מהקבוצה והרכב של שלישיית גארדים לא היה יכול לעלות כאופצייה, אפילו בצחוק. תוסיפו לכך את העונה החלשה (ועכשיו הפצועה) שבה מצוי גיא פניני והעובדה שבלאט מעדיף להשתמש בבלו כלל ועיקר בעמדה 4, בטח ובטח לאחר עזיבתו של מצ'באן, אז מה נשאר בעמדה הזו ?
גם עכשיו, אחרי הבאת מאלט ולאנגפורד, ישנה בעייה להסיט, לדוגמא, את לאנגפורד לעמדה 3, כי בורשטיין (מלבד השבוע האחרון) לא היה בעניינים, כמו גם שאייר שמקבל נתח דקות מועטות יחסית ופאפאס שלא מקבל אמון.

מדברים על סמית' כאיזה עילוי הגנתי ולדעתי זו הפיקציה הגדולה ביותר. דבין הוא שומר סולידי, אבל עילוי הוא בטח ובטח שלא. לא איזה סטופר הגנתי שאפשר לצאת איתו לקרב, דוגמת פרקינס.
עוד אחד שדיברו עליו כשומר טוב... קאמינגס כבר אמרנו ?

ודבר חשוב נוסף - לאיזה גרף עלייה אפשר לצפות מסמית' לעונה הבאה ? הרי השחקן הזה מצוי בקריירה בכלל ובמכבי בפרט בגרף שישר כפלס ולא בסקלות הגבוהות. לא לכאן ולא לשם. זה לא איזה ביינום, שחקן צעיר שהיה גלום בו פוטנציאל גדול וניסו לתת לו second chance, גם אחרי עונה ראשונה לא משכנעת במיוחד.

פשוט לא מצליח להבין מה פשר התקוות ההזויות הללו בעניין סמית'...
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי יוסי22 » 24 ינואר 2012, 03:34

אני לא יודע לגבי התקוות אבל לטעמי העונה שלו עד עכשיו בהחלט טובה , אני דווקא לא מבין למה כל הזמן נדבקים לשחקן הזה גם כשהכל הולך חלק וברור שהוא חלק משמעותי מההצלחה של הקבוצה הזו .

מעבר להגנה טובה (רק לפני כמה ימים הוא חיסל את הכוכב של היריבה אפרופו הגנה ) , הוא נותן שקט במשחק ההתקפה ובעיקר קליעות במאני טיים כל פעם שצריכים אותו , בעיני שחקן כזה הוא נכס לכל קבוצה ובלאט לא מפספס את זה .

אני די אופטימי בענין שלו כי בלאט ממש לא מסתיר את ההערכה שלו לביצועים השקטים והסולידים שלו ובקבוצה עם קו קידמי כמו של מכבי (כשדי ברור לי שגם מאצ'באן חוזר בעונה הבאה ) אין שום סיבה להחזיק כוכב גדול בעמדה הזו .

מבחינתי אפשר למקד את המאמצים ב-3 כיוונים - מאמץ להשאיר את הגבוהים +לאנגפורד תוך כדי העונה , החתמה של הלפרין גם כן תוך כדי תנועה ובקיץ בלאט צריך להתמקד בדבר אחד וזה למצוא רכז מתאים שיוביל את מכבי עד הסוף , כל דבר מעבר רק יקלקל.
יוסי22

הודעהעל ידי yzafrir » 24 ינואר 2012, 04:51

אני לא חושב שמישהו כאן באמת מאמין שסמית' הוא באנקר לעונה הבאה אבל הוא לא צריך להיות החילוף הראשון ולא השני בקיץ . כמו שיוסי כתב יש מטרות אחרות לפני שיחליטו לגבי סמית' . אבל ברור שמקומו לא מובטח .
לגבי לאנדסברג כמחליף לסמית' , אני גם חושב שזו תיהיה טעות לבנות עליו כבר בעונתו הראשונה כסמול הפותח שלנו . לאנדסברג הוא פוטנציאל גדול יותר מסמית' אבל ההצלחה שלו בקבוצה שבמקום האחרון בקופליג לא יכולה להוות מדד להצלחה במכבי ומכיוון שפניני לא מציג יכולת העונה שמצדיקה מקום בחמישייה לא יהיה מנוס מלהחתים זר בעמדה הזאת אם זה יהיה סמית או מישהו אחר זה כבר תלוי . אישית אני חושב שיש בשוק שחקנים טובים בהרבה מסמית' והחלפתו חייבת להילקח בחשבון .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 24 ינואר 2012, 06:23

אני אחזק את דבריו של קובי.

כפי שכתבתי בפוסט קודם, אם שחקן כמו סמית' מועמד להשאר כאן עונה נוספת, אז כנראה שהסטנדרטים של מכבי ירדו באופן דרסטי, לפחות בכל הנוגע לרמת הזרים המובילים.
סמית' הוא שחקן לא רע וכנראה שגם לא שחקן מזיק (למרות שכבר ראינו משחקים בהם הוא היה די רע), אבל הוא גם לא שחקן טוב והוא נמצא רחוק מרחק שנות אור מלהיות שחקן מבין הטובים ביותר לעמדתו ביורוליג.
אם במכבי שואפים להגיע להשגים משמעותיים ביורוליג, אז צריכים לכוון לשחקנים מקבוצת איכות גבוהה יותר, וכאן למעשה מתנקזת כל הביקורת על סמית'.
לא צריכים כאן אנתוני פארקר חדש או בודירוגה חדש (למרות שבפרוש צריכים לשאוף לשחקנים ברמות האילו), אבל שחקן שיוכל להציג יכולות גבוהה גם כשעומדים מולו טובי השחקנים באירופה, הוא תנאי הכרחי לכל שחקן מוביל בקבוצה שמכוונת גבוה.

אני חושב שאנחנו צריכים להזהר מאוד מן הגישה המאוד סלחנית (ואפילו מפרגנת) לשחקנים בינונים.
גישה כזאת צצה תמיד כאשר הקבוצה נמצאת בכושר טוב, נכנסת לרצף נצחונות ולפתע העתיד נראה ורוד וכל שחקן גוזר קופון על השותפות בהצלחה. בדיוק דבר כזה קרה לפני שתי עונות, כאשר הקבוצה הסופר בינונית שכללה שחקנים בינוניים-חלשים כמו וויזניבסקי, לאזמה ופישר הצליחה באורח נס לסיים את שלב הטופ 16 כמוליכת בית. פתאום שחקן כ"כ חלש כמו אנדרו וויזניבסקי, זכה כאן לפירגון יוצא דופן, הוכתר לשחקן לוחמני וגיבור ואפילו רצו לראותו כאן לעוד עונה, רחמנא ליצלן. לאזמה הבינוני גם זכה לתשבוחות על הלחימה שלו וזכה לאינספור סופרלטיבים על היכולת ההגנתית שלו.
בשורה התחתונה, דובר בשחקנים אולי לא כ"כ רעים, אבל גם לא כאלו שיכלו לקחת את מכבי לשלבים הגבוהים של היורוליג ואין פלא איפוא, שגם הוויז וגם לאזמה ממזמן כבר לא משחקים ביורוליג.
מעניין גם לראות שכאשר שחקן זוכה למחמאות רק בכל הקשור ליכולתו ההגנתית או לנושאים כמו לחימה ול"דברים שאינם רואים בסטטסיטקה", הדבר בד"כ מעיד על בעייתיות ביכולותיו של אותו שחקן ובדיוק אותו הדבר קורה גם עם סמית'.

בנוגע לבניית הסגל לקראת העונה הבאה, שוב אציין שרב הנסתר על הגלוי ולא ניתן להעריך כעת באילו שחקנים מכבי תבחר. מה שכן ברור, הוא שמכבי חלשה בעמדות 1 ו3.
לאור גילם של מאלט ופאפאלוקאס ולאור העבודה שאוחיון אינו מספיק טוב בכדי לתפקד כרכז מוביל, סביר מאוד להניח שינחת כאן רכז זר חדש בקיץ.
עם זאת, אני חושב שהחולשה בעמדה מס' 3 היא לא פחות חמורה מעמדת הרכז וכעת היא אפילו יותר בולטת.
סה"כ, מאלט הצליח להכנס לעיניינים מהר, לנגפורד מראה יכולת מצויינת לאחרונה, אוחיון ופאפאלוקאס הם אופציות סבירות מן הספסל ואפילו שייר מראה ניצוצות של כדורסל בזמן האחרון.
כמו שאני רואה את הדברים, כרגע הנקודה החלשה ביותר בסגל של מכבי (ובפרט, בקו האחורי ובחמישיה הראשונה) היא בעמדה מס' 3 וכאמור, הדבר די בולט.
אני לא רואה איך השארתו של סמית' תשנה את החולשה הזאת וזה די ברור שבעונה הבאה הוא לא יראה התקדמות משמעותית שתהפוך אותו משחקן בינוני לשחקן טוב מאוד.

מי צריך להחליף את סמית'? גם כאן, מוקדם מדי לקבוע.
בהנחה ומכבי תצליח להעמיד סגל גארדים איכותי, אז מאוד יכול להיות שלנדסברג כן יהיה אופציה טובה וגם אם יתגלה כפלופ, יהיה אפשר להתגבר על זה. כרגע, הדבר הנכון ביותר לעשות הוא להביא שחקן מוכח ואיכותי לעמדה מס' 3, אבל לא ברור אם שחקן כזה נמצא בהישג יד.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 24 ינואר 2012, 07:07

במקום סמית' לא חייבים להביא שחקן מוכח ברמת יורוליג אלא שחקן מוכח לפחות בליגה חזקה אחרת כמו יורוקאפ או הליגה ספרדית \איטלקית\יוונית\רוסית....אבל חייבים שחקן עם פוטנציאל גבוהה יותר מסמית' . לאנדסברג עונה על הסעיף השני אבל לגבי היותו שחקן מוכח , זה רחוק מכך .
כרגע עמדה 1 היא החלשה במכבי וכמו שכתבת בפיסקה השנייה שלך אל תיתן לכמה משחקים טובים לסנוור אותך . לאנגפורד הוא לא רכז וזה שהוא עושה עכשיו עבודה לא רעה בעמדה הזאת במשחקים הראשונים לא צריכה להפוך אותו לרכז ובטח לא כשאתם מדברים עליו כעל שחקן שיוכל לגבות את עמדה 3 , ממתי לאנגפורד ניהיה פוינט פאוורד ??
בקיצור די ברור שמאלט ופאפאס אווט והלפרין (במקום פאפאס ) ורכז זר במקום מאלט אין . הלפרין ולאנג יכולים להחזיק טוב את עמדה 2 , אבל רכז זר + אוחיון זה לא מספיק לעמדה 1 לדעתי אלא אם בונים על זה שהלפרין יגבה את עמדה 1 ואז לאנדסברג יגבה את עמדה 2 , מה שמשאיר מקום לזר בעמדה 3....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי er79 » 24 ינואר 2012, 07:54

אין מנוס משני רכזים זרים, לא יעזור כלום. אפשר להביא שני קומבואים, כמו בעונת פרקינס את פארגו, אבל הלפרין להערכתי יאייש בעיקר את עמדה 2, שהשחקן השני עלול להיות לנגפורד, למרות שלדעתי לנגפורד לא יהיה פה בעונה הבאה. אנחנו צפויים לקבל את הלפרין עם זר בעמדה 2, ושני רכזים זרים בעמדה 1. בעונה הבאה אוחיון לא יזכה למעל 20 דקות יורוליג.
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 24 ינואר 2012, 08:19

er79 כתב:אין מנוס משני רכזים זרים, לא יעזור כלום. אפשר להביא שני קומבואים, כמו בעונת פרקינס את פארגו, אבל הלפרין להערכתי יאייש בעיקר את עמדה 2, שהשחקן השני עלול להיות לנגפורד, למרות שלדעתי לנגפורד לא יהיה פה בעונה הבאה. אנחנו צפויים לקבל את הלפרין עם זר בעמדה 2, ושני רכזים זרים בעמדה 1. בעונה הבאה אוחיון לא יזכה למעל 20 דקות יורוליג.

זה גם מה שאני הייתי רוצה לראות אבל לא נראה לי שזה יקרה . זה אומר שמכבי תצטרך להיפתר מאוחיון , פאפאס , שייר , מאלט ובמקומם יגיעו שני גארדים זרים והלפרין ולאנדסברג . במקרה כזה הסגל יהיה של-13 שחקנים אם לוקחים בחשבון את ג'יימס או מילאן ואת סמית (או זר אחר שיחליפו ) .
זו הסיבה שאני אשמח אם לאנג ישאר אבל אני גם ממש לא יאתכזב אם לא כי זה יתן אופציה למצוא באמת שני קומבו גארדים שיכולים לשחק על שתי העמדות באופן קבוע מה שלאנג לא ממש יכול לעשות .
בסגל שבחתימה שלי לקחתי בחשבון שהוא לא נישאר כשהתלבטות שלי היא שאם הוא כן נישאר אז או שמוותרים על זר לעמדה 3 ולאנדסברג יתפוס את התפקיד הזה או שמוותרים על ג'יימס / מילאן ואז יהיה מקום גם לזר לעמדה 3 וגם ללאנגפורד . האופציה המעודפת עלי היא לוותר על לאנגפורד ולתת להלפרין יחד עם לאנדסברג להחזיק את עמדה 2 כשהקומבוגארדים גם יכולים לתת דקות בעמדה הזאת אם יהיה צורך ובעמדה 3 נישארים עם זר ופניני (ובלו לפי הצורך ) , ובכל זאת לשמר את הקו הקידמי החזק עם סופו , הנדריקס , אליהו , בלו , ומילאן \ ג'יימס ....לגבי זהות השחקנים שיגיעו זה פחות משנה כרגע ותלוי בשוק בקיץ....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Mta_atic » 24 ינואר 2012, 08:27

קובי וכל השאר - אף אחד לא מפמפם את סמית' לעונה הבאה, בייחוד לא אם אפשר להביא במקומו סמול איכותי יותר ומוכח ברמה אירופית כמו שכתב צפריר.
מה שכתבתי לעיל' היה בעיקר כלפי המחשבה להחליף אותו בשחקן צעיר,חסר ניסיון אירופאי שנופל ממנו בכמה אספקטים.

בלי שום קשר - סמית' שחקן טוב (לא מצויין אבל לא גרוע) והוא לא הזוועה שאנשים עושים ממנו בפורום, ויש לו לאן להשתפר בעיקר לאור העובדה שאחוזי הקליעה שלו משלוש בכלל המסגרות גבוהים כמעט פי 2 מאלו שיש לו כרגע ביורוליג.
נוסיף לזה את העובדה שכל השנים שלו באירופה הוא נתן ממוצעים טובים מאלה שיש לו כרגע.
הבחור פה כולה עונה ראשונה, וזה בסדר. גם לאידסון ולשחקנים אחרים לא הייתה פה עונה ראשונה מבריקה, ואני עוד זוכר את הדיונים שרצו פה בפורום אם שווה להעיף אותו בסוף העונה או לא.
זו הסיבה שבקטע הזה אני באמת סומך על בלאט שיבחן את הדברים בעין מקצועית ויחליט.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 24 ינואר 2012, 08:59

אותי אישית הוא פשוט משעמם . אני אוהב שחקנים קצת יותר מגוונים לעמדה הזאת וזה קצת חסר לי בו . אבל כמו שאמרת זה לא הופך אותו לשחקן גרוע....

אגב היה לפני שבוע שמועות שארבע קבוצות מתעניינות בדורון פרקינס ( פרטיזן , שרלראוה , מאריופול , וז'אלגיריס...) מעניין מה קורה עם זה ??

בכל מקרה אני לא רואה את מכבי מחתימה שחקן כמו אוקיץ' מכיוון שהעלות שלה הרבה מעבר ליכולת של מכבי , השנה הוא הרוויח 1.6 מליון יורו נטו לעונה ואין ממש סיבה שירד מהסכומים האלו . לגבי ארון ג'אקסון זה סיפור אחר כי הוא מרוויח הרבה פחות וגם היכולת שהוא מציג עד עכשיו לא מצדיקה איזה שידרוג גדול בשכר .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 24 ינואר 2012, 09:05

Mta_atic כתב:קובי וכל השאר - אף אחד לא מפמפם את סמית' לעונה הבאה, בייחוד לא אם אפשר להביא במקומו סמול איכותי יותר ומוכח ברמה אירופית כמו שכתב צפריר.
מה שכתבתי לעיל' היה בעיקר כלפי המחשבה להחליף אותו בשחקן צעיר,חסר ניסיון אירופאי שנופל ממנו בכמה אספקטים.

בלי שום קשר - סמית' שחקן טוב (לא מצויין אבל לא גרוע) והוא לא הזוועה שאנשים עושים ממנו בפורום, ויש לו לאן להשתפר בעיקר לאור העובדה שאחוזי הקליעה שלו משלוש בכלל המסגרות גבוהים כמעט פי 2 מאלו שיש לו כרגע ביורוליג.
נוסיף לזה את העובדה שכל השנים שלו באירופה הוא נתן ממוצעים טובים מאלה שיש לו כרגע.
הבחור פה כולה עונה ראשונה, וזה בסדר. גם לאידסון ולשחקנים אחרים לא הייתה פה עונה ראשונה מבריקה, ואני עוד זוכר את הדיונים שרצו פה בפורום אם שווה להעיף אותו בסוף העונה או לא.
זו הסיבה שבקטע הזה אני באמת סומך על בלאט שיבחן את הדברים בעין מקצועית ויחליט.

לגבי הפיסקה הראשונה, אני מסכים ולא מסכים.
זה נכון ששחקן צעיר וחסר נסיון הוא הימור די גדול ועל פניו, הימור לא מושכל, אבל ראינו בעבר לא מעט שחקנים נטולי כל נסיון במפעלים האירופיים הבכירים שהצלחו להשתלב בהצלחה רבה ביורוליג ואפילו עשו זאת מאוד מהר.
האם לנדסברג הוא גם שחקן כזה? קשה מאוד לומר, אבל אני חושב שהבאתו היא בגדר הימור סביר והגיוני וממש לא מתכון ודאי לכשלון או "התאבדות" כפי שנכתב כאן קודם.

בנוגע לפיסקה השניה, כאן אני נוטה להסתייג.
סמית' הוא לא שחקן חדש מן הקופסה שחווה קשיי התאקלמות וקשה לאמוד את יכולתו. להפך, סמית' כבר שחקן יחסית ותיק שמסתובב באירופה כבר כמה שנים וזאת היא עונתו השניה ביורוליג (הקודמת היתה כשלון גמור).
לאור מה שראינו ממנו בשנים שעברו ולאחר משהו כמו 30 משחקים רשמיים במכבי, אנחנו מבינים היטב במי מדובר ולא נראה שאם הוא ישאר כאן עוד עונה אנו נראה ממנו שיפור ניקר, במיוחד אם נתחשב גם בגילו הלא כ"כ צעיר.
גם ההשואה לאידסון היא לטעמי לא במקום. אידסון אמנם לא הבריק בעונתו הראשונה במכבי (ולפי דעתי, לא הבריק במכבי בכלל), אבל הוא הראה יכולת טובה בהרבה מזאת שמציג סמית' העונה (או בעונות קודמות) ובניגוד גמור לסמית', אידסון גם ידע לנפק שורה סטטיסטית די מרשימה.
חוץ מזה, שחקנים באמת טובים ובאמת מוכשרים, לא זקוקים ליותר מדי זמן בכדי להתאקלם ולהציג יכולת טובה. לג'רמי פארגו זה לקח משהו כמו חודשיים, לאנתוני פארקר גם בערך את תקופת זמן ושחקן כמו נייט האפמן הראה מן הרגע הראשון שמדובר בשחקן ענק.
חצי עונה ביורוליג היא בפירוש פרק זמן מספיק בכדי לאמוד ולהעריך היטב יכולותיו של שחקן, ובאמת שהסיכוי שסמית' ישתדרג וישתפר נראה די קלוש. הוא אולי יצליח לייצב את האחוזים המחרידים מחוץ לקשת ואולי יקלע קצת יותר, אבל גם העונה וגם בעונה הבאה (במידה וישאר) הוא יהיה בדיוק אותו שחקן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r ו־8 אורחים