כפי הנראה הלפרין חוזר שנה הבאה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כפי הנראה הלפרין חוזר שנה הבאה

הודעהעל ידי Mta_atic » 24 ינואר 2012, 09:39

חביב אורנג'ד כתב:
Mta_atic כתב:קובי וכל השאר - אף אחד לא מפמפם את סמית' לעונה הבאה, בייחוד לא אם אפשר להביא במקומו סמול איכותי יותר ומוכח ברמה אירופית כמו שכתב צפריר.
מה שכתבתי לעיל' היה בעיקר כלפי המחשבה להחליף אותו בשחקן צעיר,חסר ניסיון אירופאי שנופל ממנו בכמה אספקטים.

בלי שום קשר - סמית' שחקן טוב (לא מצויין אבל לא גרוע) והוא לא הזוועה שאנשים עושים ממנו בפורום, ויש לו לאן להשתפר בעיקר לאור העובדה שאחוזי הקליעה שלו משלוש בכלל המסגרות גבוהים כמעט פי 2 מאלו שיש לו כרגע ביורוליג.
נוסיף לזה את העובדה שכל השנים שלו באירופה הוא נתן ממוצעים טובים מאלה שיש לו כרגע.
הבחור פה כולה עונה ראשונה, וזה בסדר. גם לאידסון ולשחקנים אחרים לא הייתה פה עונה ראשונה מבריקה, ואני עוד זוכר את הדיונים שרצו פה בפורום אם שווה להעיף אותו בסוף העונה או לא.
זו הסיבה שבקטע הזה אני באמת סומך על בלאט שיבחן את הדברים בעין מקצועית ויחליט.

לגבי הפיסקה הראשונה, אני מסכים ולא מסכים.
זה נכון ששחקן צעיר וחסר נסיון הוא הימור די גדול ועל פניו, הימור לא מושכל, אבל ראינו בעבר לא מעט שחקנים נטולי כל נסיון במפעלים האירופיים הבכירים שהצלחו להשתלב בהצלחה רבה ביורוליג ואפילו עשו זאת מאוד מהר.
האם לנדסברג הוא גם שחקן כזה? קשה מאוד לומר, אבל אני חושב שהבאתו היא בגדר הימור סביר והגיוני וממש לא מתכון ודאי לכשלון או "התאבדות" כפי שנכתב כאן קודם.

בנוגע לפיסקה השניה, כאן אני נוטה להסתייג.
סמית' הוא לא שחקן חדש מן הקופסה שחווה קשיי התאקלמות וקשה לאמוד את יכולתו. להפך, סמית' כבר שחקן יחסית ותיק שמסתובב באירופה כבר כמה שנים וזאת היא עונתו השניה ביורוליג (הקודמת היתה כשלון גמור).
לאור מה שראינו ממנו בשנים שעברו ולאחר משהו כמו 30 משחקים רשמיים במכבי, אנחנו מבינים היטב במי מדובר ולא נראה שאם הוא ישאר כאן עוד עונה אנו נראה ממנו שיפור ניקר, במיוחד אם נתחשב גם בגילו הלא כ"כ צעיר.
גם ההשואה לאידסון היא לטעמי לא במקום. אידסון אמנם לא הבריק בעונתו הראשונה במכבי (ולפי דעתי, לא הבריק במכבי בכלל), אבל הוא הראה יכולת טובה בהרבה מזאת שמציג סמית' העונה (או בעונות קודמות) ובניגוד גמור לסמית', אידסון גם ידע לנפק שורה סטטיסטית די מרשימה.
חוץ מזה, שחקנים באמת טובים ובאמת מוכשרים, לא זקוקים ליותר מדי זמן בכדי להתאקלם ולהציג יכולת טובה. לג'רמי פארגו זה לקח משהו כמו חודשיים, לאנתוני פארקר גם בערך את תקופת זמן ושחקן כמו נייט האפמן הראה מן הרגע הראשון שמדובר בשחקן ענק.
חצי עונה ביורוליג היא בפירוש פרק זמן מספיק בכדי לאמוד ולהעריך היטב יכולותיו של שחקן, ובאמת שהסיכוי שסמית' ישתדרג וישתפר נראה די קלוש. הוא אולי יצליח לייצב את האחוזים המחרידים מחוץ לקשת ואולי יקלע קצת יותר, אבל גם העונה וגם בעונה הבאה (במידה וישאר) הוא יהיה בדיוק אותו שחקן.

להביא את לאנדסברג לעמדה 3 בלי גיבוי מתאים זה ממש לא הימור סביר.
ברגע שאתה רואה את מכבי כקבוצת טופ-יורוליג ששואפת כל שנה להגיע לכל הפחות לפיינל פור, אתה צריך להתייחס לשחקנים שאתה מביא בהתאם.
סילבן לאנדסברג שחקן טוב, יש לו אפסייד ויכול להיות שהוא יהיה הדבר הבא של מכבי (ובאותה מידה יכול להיות שלא), אבל עם כל זה חשוב לציין שאסור לשים את עמדה 3 בידיו של רוקי יורוליג/אירופה,
וזו הסיבה שכתבתי שאפשר יהיה להביא אותו בנוסף לסמית' או לסמול זר איכותי אחר בעמדה 3. אבל ממש לא במקום.

בשביל סמית הקדנציה במכבי שונה כי זו הפעם הראשונה שלו בקבוצה עם שאיפות קונקרטיות ביורוליג, והמחשבה שבגלל כל השנים שלו באירופה הוא לא צריך זמן התאקלמות (למועדון, לשאיפות, לשיטה) לא נכונה.
לגבי אידסון - לא השוותי בין השחקנים עצמם (ברור שאידסון טוב יותר) אלא הראיתי עד כמה הכרוניקה של השניים במכבי יכולה להיות דומה.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי er79 » 24 ינואר 2012, 09:50

זה גם מה שאני הייתי רוצה לראות אבל לא נראה לי שזה יקרה . זה אומר שמכבי תצטרך להיפתר מאוחיון , פאפאס , שייר , מאלט ובמקומם יגיעו שני גארדים זרים והלפרין ולאנדסברג . במקרה כזה הסגל יהיה של-13 שחקנים אם לוקחים בחשבון את ג'יימס או מילאן ואת סמית (או זר אחר שיחליפו ) .

אין קשר בין נוכחותו של אוחיון או לא לבין הבאת שני רכזים זרים. להזכירך, מכבי כרגע משחקת עם שני רכזים זרים (מאלט ופאפאס), וזה היה קורה גם מתחילת העונה אילולא פרמאר היה בא. אין בשוק רכזים ישראליים או יהודיים איכותיים שיכולים לאייש את העמדה הזו (הוארטס לא יבוא לפה). גם בעונה שעברה היו פה שני רכזים זרים. לכן לדעתי אין מנוס שיהיו גם בעונה הבאה. הלפרין רק יגבה בעמדה הזו, אבל הוא לא בא הנה בשביל לשחק בעמדה הזו, הגם שלדעתי לנגפורד יעזוב. פאפאס לא יהיה פה, ושייר לדעתי יושאל.
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 24 ינואר 2012, 11:25

er79 כתב:
זה גם מה שאני הייתי רוצה לראות אבל לא נראה לי שזה יקרה . זה אומר שמכבי תצטרך להיפתר מאוחיון , פאפאס , שייר , מאלט ובמקומם יגיעו שני גארדים זרים והלפרין ולאנדסברג . במקרה כזה הסגל יהיה של-13 שחקנים אם לוקחים בחשבון את ג'יימס או מילאן ואת סמית (או זר אחר שיחליפו ) .

אין קשר בין נוכחותו של אוחיון או לא לבין הבאת שני רכזים זרים. להזכירך, מכבי כרגע משחקת עם שני רכזים זרים (מאלט ופאפאס), וזה היה קורה גם מתחילת העונה אילולא פרמאר היה בא. אין בשוק רכזים ישראליים או יהודיים איכותיים שיכולים לאייש את העמדה הזו (הוארטס לא יבוא לפה). גם בעונה שעברה היו פה שני רכזים זרים. לכן לדעתי אין מנוס שיהיו גם בעונה הבאה. הלפרין רק יגבה בעמדה הזו, אבל הוא לא בא הנה בשביל לשחק בעמדה הזו, הגם שלדעתי לנגפורד יעזוב. פאפאס לא יהיה פה, ושייר לדעתי יושאל.

זה לא משנה עם זה שייר אוחיון או טל . אם אתה רוצה שני רכזים בנוסף ללאנגפורד אז יש לך מקום לעוד 2 ישרלאים כדי לסגור סגל של 5 גארדים וזאת בהנחה שיהו לך שני סמולים ועוד 5 גבוהים ....מי יהיו שני הגארדים הישראלים האלו ? אחד זה הלפרין והשני צריך לבחור מבין אלו שיש להם חוזה (שייר , אוחיון או טל ) או שיקחו את לאנדסברג בתור גארד ובמקרה כזה זה אומר שצריך להיפטר משלושה שחקנים תחת חוזה שזה מאוד בעייתי .

חביב , היו בעבר שחקנים שהצליחו למרות שהם צעירים והגיעו מקבוצות שלא משחקות ביורוליג , אבל זה בדרך כלל שחקנים ששיחקו בליגות אירופאיות שחזקות מהליגה הישראלית וגם ההצלחה שלהם היא בדרך כלל בקבוצות בינוניות וקטנות ביורוליג בעוד שמכבי רואה את עצמה כקבוצה בכירה . לדוגמא אתה יכול לקחת את השחקנים של פרטיזן מהעונה ההיא עם פקוביץ', ווליצקוביץ' , טפיץ'....למעט פקוביץ' כולם נעלמו לקבוצות זניחות או מחממים ספסל בקבוצות גדולות....ופה אנחנו עוד מדברים על שחקנים שהצליחו בקבוצת יורוליג . אז על אחת כמה וכמה על שחקן שמצליח בקבוצה במקום האחרון בליגה הישראלית . די ברור שהסיכון הרבה יותר גדול מאשר לקחת שחקן כמו הנדריקס שהצליח בקבוצה בינוית בליגה הספרדית....
השאלה היא אם כדאי לקחת את הסיכון הזה ולדעתי לא...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי קובי » 24 ינואר 2012, 11:55

לגבי סגל העונה הבאה, אני רואה בעייתיות מסויימת בהחזקה של סמול פורוורד איכותי בתוספת לרכז זר איכותי, לאנגפורד, הנדריקס וסופו, מכיוון ששלושת האחרונים צפויים לקבל שידרוג משמעותי בשכר ואם ברצון הקבוצה לכוון גבוה גם בעמדת הרכז, זר איכותי בעמדה 3, תהיה מעמסה כלכלית שלא תאפשר למכבי להשאיר גם את לאנגפורד, או לחלופין לכוון גבוה בעמדת הרכז הפותח של הקבוצה בעונה הבאה.

אני חושב שבקיץ ובמחשבות של בדיעבד יצטרכו להגיע במכבי למסקנה האם לאנגפורד יוכל לתפקד באופן אופטימלי כסמול פותח, בעוד העונה (ולפחות עד שמאלט ייכנס לעניינים לחלוטין, ייתכן שזה בעל כורחו) הוא מתפקד יותר בעמדות 1-2.

לתפיסתי, נכון להיום, ויתור על שחקן איכותי כלאנגפורד, שהוא גם שחקן צעיר וגרף העלייה שלו במכבי בולט לעין, תהיה לא נכונה. מה גם, שאני חושב שאפשר לתפקד אותו בעמדת הסמול בחמישייה שתכלול בקו האחורי אותו, הלפרין\לאנדסברג ורכז זר.
בשורה התחתונה, עמדה 2 מול 3 זו איננה הנדסה גנטית. שתי העמדות מוגדרות כחצי פינה. מבחינה התקפית, אני לא רואה בעייה עם לאנגפורד בעמדה זו. לאנגפורד הוא גם לא איזה טווינר ולא יהווה חסרון הגנתי מהעמדה הזו. הוא גבוה מספיק, חזק מספיק ושומר טוב, כדי להתמודד עם טובי הסמולים שיעמדו מולו. מבחינת ריבאונד, יש לו מספיק אטלתיות וסייז ויוכל לסייע גם בעניין הזה.
בקיצור, לא צריך להיסחף בהבדלי העמדות 2 ו-3, בטח שלא במקרה של לאנגפורד. אם אלן אנדרסון יכל, אין סיבה שגם לאנגפורד, שאגב, התפקוד בעמדה הזו איננו זר לו, יוכל לעשות את זה בצורה הטובה ביותר.
לאנגפורד, בנוסף ללאנדסברג שיכול לתפקד בעמדה הזו, פניני ואפילו בלו במקרים מסויימים, זה דיי והותר בעיניי.

לגבי הלפרין, למרות שאינני מחבב אותו במיוחד, אני חושב שהוא צריך להיות במכבי. במכבי מאז ומתמיד שיחקו הישראלים הטובים ביותר ואין סיבה שזה לא יקרה בעונה הבאה עם צירופם של יותם ולאנדסברג, כאשר כספי הוא היחיד שלא נמצא בהישג היד וגם לא מספיק שווה בשביל לצאת עבורו להרפתקה כלכלית.

בקיצור, בעיניי צריך לבנות סגל קצר יותר, מאוזן ושיאפשר למכבי, מבחינה כלכלית, להתמקד בהשארת שלושת האסים מהעונה הנוכחית: לאנגפורד, הנדריקס וסופו וצירוף רכז זר איכותי :
1-2: רכז זר, הלפרין, לאנדסברג, אוחיון
3: לאנגפורד, פניני
4-5: אליהו, בלו, סופו, הנדריקס

זאת העשירייה המרכזית, שבה צריך להתמקד. אם יחליטו שיש את הפריבילגיה להחזיר את מצ'באן לשורותינו, או להשאיר את בורשטיין ו\או שאייר ואולי אפילו לצרף את רות'בארט כסנטר שלישי לגיבוי בלבד, fine. קודם כל, המאמצים הכלכליים צריכים להיות מרוכזים בעשירייה הזו ועדיף שהסגל לא יהיה עם למעלה מ-12 שחקנים בכירים ובעיניי, 11 זה מספיק לגמרי.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי yzafrir » 24 ינואר 2012, 12:45

קובי , אני מסכים איתך על חלק מהדברים , לגבי סמול איכותי , זה תלוי מה אתה מגדיר איכותי ? אני אומר שאפשר להמר על שחקן בעמדה הזאת אבל יש גבול לגודל ההימור . להמר על לאנדסברג זה הימור גדול מידי לעומת להמר על שחקן ששיחק בהצלחה בליגה חזקה אפילו שאין לו ניסיון ביורוליג כמו שעשו עם הנדריקס או אפילו אהפמן ובסטון אם ללכת אחורה . שחקנים כאלו אפשר להביא במחירים זולים יחסית והם בטוח יותר מוכשרים מסמית' וגם קצת הוכיחו את עצמם ברמה גבוהה יחסית...
כעיקרון אין לי שום בעיה שישאירו את לאנג רק שזה יהיה בסכום סביר . רק שלפי היכולת שהוא מציג הוא יוכל לחזור בקיץ לרמות השכר שקיבל לפני מכבי ואז די ברור שלא ישאר .במקרה שישאר אני מסכים עם הסגל שלך רק הייתי משאיר את לאנג בעמדה 2 ומביא סמול זר ...
לגבי עניינים תקציביים , המטרה היא קודם כל להשאיר את השלושה לאנג סופו והנדריקס (לפחות שניים מהם ) ורק אחר כך להתמקד בשינויים אחרים של הזרים חוץ מהרכז כמובן... לגבי לאנדסברג והלפרין , מכבי תמצא לזה תקציב אפילו מעל המתוכנן אם מדובר בהחתמה לטווח ארוך כמו שעשו עם ליאור שהוחתם בשלב מאוד מאוחר של הקיץ בסכום גדול יחסית . ההנהלה תמיד רואה חשיבות מיוחדת כשמדובר בישראלים ומוכנה ללכת רחוק למרות תשלום המס המוגדל לעומת זרים .
לגבי סגל של 10 או 12 בכירים , אני לא אוהב את ההגדרות האלו . מבחנתי שחקנים כמו אוחיון או אפילו בלו ופניני הם לא בכירים . שחקן בכיר זה שחקן שהקבוצה מתקשה להסתדר בלעדיו כדוגמאת סופו או פארמר ובדרך כלל זה שחקן חמישייה .
אני מעדיף יותר להגדיר את זה שהרוטציה צריכה להיות יותר ברורה אבל זה לא אומר שהשחקן ה-11 וה-12 צריכים להיות ילדים שרק נרשמים בטופס , מה גם ששנה הבאה היורוליג ארוך יותר והעומס רב יותר מעונה רגילה אומנם לא כמו העונה אבל עדיין כשמדברים על סגל של 12 , צריך שזה יהו כאלו שבאמת יכולים לתרום...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 24 ינואר 2012, 13:59

Mta_atic כתב:בשביל סמית הקדנציה במכבי שונה כי זו הפעם הראשונה שלו בקבוצה עם שאיפות קונקרטיות ביורוליג, והמחשבה שבגלל כל השנים שלו באירופה הוא לא צריך זמן התאקלמות (למועדון, לשאיפות, לשיטה) לא נכונה.

לא יודע.
לשחקנים עם הרבה פחות נסיון מזה של סמית' לקח הרבה פחות זמן להתאקלם. ציינתי קודם את פארקר, פארגו והאפמן, אבל גם אפשר לציין את ד'אור פישר שלמרות שהוא שחקן די בינוני ולמרות שהוא הגיע למכבי באותו גיל בו סמית' הגיע (וכמעט עם אותה רמת נסיון), הוא כלל לא התקשה לעשות את הסוויץ', הוא התאלקם מהר מאוד והצליח להעמיד ביורוליג כמעט את אותם מספרים אשר העמיד ביורוקאפ ובליגה הבלגית.
אפילו דמונד מאלט, שלמרות גילו, אינו צבר הרבה יותר נסיון מסמית' ברמות האילו וגם הוא נמצא באותו מצב בו סמית' נמצא (פעם ראשונה בקבוצה עם שאיפות), מצליח להשתלב במכבי מהר מאוד, לפחות לפי מה שאנו רואים ממנו בינתיים.

אני חושב שההסתתרות מאחורי הנסיון (או חוסר הנסיון) של סמית' היא איננה רלונטית כאן ואפילו קצת מיפה את המציאות.
מלבד העובדה שסמית' הוא אחד הזרים היותר מנוסים שנחתו במכבי בשנים האחרונות, אני באמת לא חושב שיש לו איזשוהי בעיה שנובעת מחוסר נסיון או מקשיי התאקלמות. מה שאנו רואים ממנו עכשיו זה בדיוק מה שהוא שווה. what you see is what you get.
שוב, סמית' הוא אחד הזרים היותר מנוסים שנחתו כאן בשנים האחרונות, הוא שיחק עם מכבי העונה כבר קרוב ל30 משחקים רשמיים והוא מקבל הרבה מאוד דקות משחק ואינספור הזדמנויות להוכיח את עצמו.
כמו שאני רואה את הדברים, הבעיה של סמית' לא קשורה לנסיון או לקשיי התאקלמות, אלא פשוט ליכולת.

בנוגע לכל הנאמר כאן על הלפרין, יהיה מאוד מעניין לראות אם מכבי תלך על מהלך בו סגל הקבוצה יכלול גם את הלפרין וגם את לנגפורד, ובכלל לא בטוח שמהלך כזה הוא מהלך נכון.
מהלך כזה שוב עשוי להפקיר את העמדה מס' 3 ומעניין לראות מה יהיו הפתרונים לבעיה זו. יתכן ומכבי תלך על שחקן צעיר בעמדה זו (ויתכן מאוד שזה יהיה לנדסברג) ויתכן שהפתרון לבעיה יהיה דוקא הסתת לנגפורד לעמדה מס' 3.
בכל מקרה, מוקדם מאוד לקבוע דברים וצריכים לראות כיצד יתפתחו הדברים, באיזו גישה מכבי תבנה את הקבוצה ולאילו מסגרות.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי Lirca » 24 ינואר 2012, 15:18

קובי כתב:לגבי סגל העונה הבאה, אני רואה בעייתיות מסויימת בהחזקה של סמול פורוורד איכותי בתוספת לרכז זר איכותי, לאנגפורד, הנדריקס וסופו, מכיוון ששלושת האחרונים צפויים לקבל שידרוג משמעותי בשכר ואם ברצון הקבוצה לכוון גבוה גם בעמדת הרכז, זר איכותי בעמדה 3, תהיה מעמסה כלכלית שלא תאפשר למכבי להשאיר גם את לאנגפורד, או לחלופין לכוון גבוה בעמדת הרכז הפותח של הקבוצה בעונה הבאה.

אני חושב שבקיץ ובמחשבות של בדיעבד יצטרכו להגיע במכבי למסקנה האם לאנגפורד יוכל לתפקד באופן אופטימלי כסמול פותח, בעוד העונה (ולפחות עד שמאלט ייכנס לעניינים לחלוטין, ייתכן שזה בעל כורחו) הוא מתפקד יותר בעמדות 1-2.

לתפיסתי, נכון להיום, ויתור על שחקן איכותי כלאנגפורד, שהוא גם שחקן צעיר וגרף העלייה שלו במכבי בולט לעין, תהיה לא נכונה. מה גם, שאני חושב שאפשר לתפקד אותו בעמדת הסמול בחמישייה שתכלול בקו האחורי אותו, הלפרין\לאנדסברג ורכז זר.
בשורה התחתונה, עמדה 2 מול 3 זו איננה הנדסה גנטית. שתי העמדות מוגדרות כחצי פינה. מבחינה התקפית, אני לא רואה בעייה עם לאנגפורד בעמדה זו. לאנגפורד הוא גם לא איזה טווינר ולא יהווה חסרון הגנתי מהעמדה הזו. הוא גבוה מספיק, חזק מספיק ושומר טוב, כדי להתמודד עם טובי הסמולים שיעמדו מולו. מבחינת ריבאונד, יש לו מספיק אטלתיות וסייז ויוכל לסייע גם בעניין הזה.
בקיצור, לא צריך להיסחף בהבדלי העמדות 2 ו-3, בטח שלא במקרה של לאנגפורד. אם אלן אנדרסון יכל, אין סיבה שגם לאנגפורד, שאגב, התפקוד בעמדה הזו איננו זר לו, יוכל לעשות את זה בצורה הטובה ביותר.
לאנגפורד, בנוסף ללאנדסברג שיכול לתפקד בעמדה הזו, פניני ואפילו בלו במקרים מסויימים, זה דיי והותר בעיניי.

לגבי הלפרין, למרות שאינני מחבב אותו במיוחד, אני חושב שהוא צריך להיות במכבי. במכבי מאז ומתמיד שיחקו הישראלים הטובים ביותר ואין סיבה שזה לא יקרה בעונה הבאה עם צירופם של יותם ולאנדסברג, כאשר כספי הוא היחיד שלא נמצא בהישג היד וגם לא מספיק שווה בשביל לצאת עבורו להרפתקה כלכלית.

בקיצור, בעיניי צריך לבנות סגל קצר יותר, מאוזן ושיאפשר למכבי, מבחינה כלכלית, להתמקד בהשארת שלושת האסים מהעונה הנוכחית: לאנגפורד, הנדריקס וסופו וצירוף רכז זר איכותי :

זאת העשירייה המרכזית, שבה צריך להתמקד. אם יחליטו שיש את הפריבילגיה להחזיר את מצ'באן לשורותינו, או להשאיר את בורשטיין ו\או שאייר ואולי אפילו לצרף את רות'בארט כסנטר שלישי לגיבוי בלבד, fine. קודם כל, המאמצים הכלכליים צריכים להיות מרוכזים בעשירייה הזו ועדיף שהסגל לא יהיה עם למעלה מ-12 שחקנים בכירים ובעיניי, 11 זה מספיק לגמרי.

לא צריך נגר התקפי כמו אוחיון. בשביל הגנה והתלהבות אפשר לחסוך את ה-300K שלו.
צריכים להחזיר את מצ'באן ולהשאיר את בורשטיין ושייר. לשייר יש עוד הרבה לאן להתקדם והוא יעשה זאת. העונה השניה שלו תהיה יותר קלה לדעתי. אם צריך לבחור בינו לבין אוחיון אין ספק שצריך לוותר על יוגב שלא תורם הרבה חוץ מהגנה כאמור. מכבי גם תרוויח גארד ישראלי שימשיך להתפתח ולהשתפר ככל שיעבור הזמן.

בגדול הסגל צריך להיראות כך לדעתי:
1-2: רכז זר, הלפרין, לאנדסברג, שייר, בורשטיין
4-5 סופו, הנדריקס, מצ'באן, בלו, אליהו

ככה יש גם 12 שחקנים (בעונה שעברה כשטענו שלמכבי אין מספיק עומק בספסל וחיפוי מתאים לכל אחד מהשחקנים אז שיוועו לסגל רחב. ברור שלא צריכים 15 שחקנים אם לא משחקים ב-3 ליגות, מה שכנראה יקרה בעונה הבאה) וגם יש אפשרות לבנות היררכיה ורוטציה ברורה שזה הכי חשוב. אין פה פאזל יותר מידי מורכב וחישובים מיותרים של מי ששיחק בליגה הזו ובליגה הזו. כאן כולם יקבלו הזדמנות.
מעבר לכך, לא כל 12 השחקנים כאן בהכרח ייחשבו ל"בכירים" ביורוליג. לאנדסברג עדיין צעיר מאוד, כנ"ל שייר. לאט לאט הם ייכנסו לתלם ויקנו את מקומם.
עם קו קדמי כמו שציינתי פלוס קו אחורי צעיר ומלא פוטנציאל מחד ועם שני ישראלים מנוסים מאידך יש הרבה לאן לשאוף.
Lirca

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 24 ינואר 2012, 15:39

Lirca כתב:

אני לא רואה שום מצב שגם הלפרין, גם שייר, גם בורשטיין, גם לאנדסברג וגם לנפגורד יהיו בעת ועונה אחת במכבי.
החבורה הזאת עולה במקרה הטוב 3.5 מיליון דולר ברוטו וזה עוד מבלי להכניס את השכר של הרכז הזר וזה של פניני.
גם ברמה המקצועית זה נראה לי די מיותר להחזיק 7 שחקנים (!!) בעמדות 1-3 ועוד בעונה בה מכבי ככל הנראה תשתתף רק בשני מסגרות. לא ראלי בעליל.
לגבי אוחיון, הוא השחקן הזול ביותר ביותר (150 אלף דולר נטו לעונה) ולאור העונה היחסית טובה שלו והעבודה שהוא חתום כאן לעוד שתי עונות, אני בטוח לחלוטין שהוא ישאר וזה גם יהיה מהלך נכון.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 24 ינואר 2012, 15:46

חביב אורנג'ד כתב:
Lirca כתב:

אני לא רואה שום מצב שגם הלפרין, גם שייר, גם בורשטיין, גם לאנדסברג וגם לנפגורד יהיו בעת ועונה אחת במכבי.
החבורה הזאת עולה במקרה הטוב 3.5 מיליון דולר ברוטו וזה עוד מבלי להכניס את השכר של הרכז הזר וזה של פניני.
גם ברמה המקצועית זה נראה לי די מיותר להחזיק 7 שחקנים (!!) בעמדות 1-3 ועוד בעונה בה מכבי ככל הנראה תשתתף רק בשני מסגרות. לא ראלי בעליל.
לגבי אוחיון, הוא השחקן הזול ביותר ביותר (150 אלף דולר נטו לעונה) ולאור העונה היחסית טובה שלו והעבודה שהוא חתום כאן לעוד שתי עונות, אני בטוח לחלוטין שהוא ישאר וזה גם יהיה מהלך נכון.

מה זאת אומרת?
בסגל רושמים 12 שחקנים, רצוי 7 מעמדות 1-3 ועוד 5 מעמדות 4-5..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 24 ינואר 2012, 16:00

חביב אורנג'ד כתב:
Lirca כתב:

אם נחשוב על זה בהגיון אז אין סיכוי שאוחיון ובורשטיין לא יהיו במכבי בעונה הבאה.
שייר אולי יושאל, אבל אם ימשיך להשתפר אולי לא. לאנגפורד חייב להישאר, ואליו כנראה ירצו לצרף עוד רכז זר.
מכל הכיוונים, אתה צודק - זה עמוס מדי.

אם מכבי תחזיר את הלפרין, אז היא תצטרך לשנות ולקצץ קצת בסגל, גם אם זה אומר, לפגוע בשחקן כזה או אחר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 24 ינואר 2012, 16:06

קובי כתב:לגבי סגל העונה הבאה, אני רואה בעייתיות מסויימת בהחזקה של סמול פורוורד איכותי בתוספת לרכז זר איכותי, לאנגפורד, הנדריקס וסופו, מכיוון ששלושת האחרונים צפויים לקבל שידרוג משמעותי בשכר ואם ברצון הקבוצה לכוון גבוה גם בעמדת הרכז, זר איכותי בעמדה 3, תהיה מעמסה כלכלית שלא תאפשר למכבי להשאיר גם את לאנגפורד, או לחלופין לכוון גבוה בעמדת הרכז הפותח של הקבוצה בעונה הבאה.

מסכים ב1000%
asafb96

הודעהעל ידי felix_r » 24 ינואר 2012, 17:27

נצחון נוספף להלפרין וקבוצתו היום ביורוקאפ.
הלפרין שוב היה חלש (כמו כל החודש האחרון): 5 נקודות (הכל מהעונשין), 6 אסיסטים ו 4 איבודים
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Allan Turing » 24 ינואר 2012, 18:09

עפר כתב:http://www.eurobasket.com/Russia/basketball.asp?NewsID=256951

כתוב שהוא רוצה לחזור לישראל, לא כתוב לאיזו קבוצה.. :-)
אולי למגדל?
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי JasonWilliams12 » 24 ינואר 2012, 18:41

Allan Turing כתב:
עפר כתב:http://www.eurobasket.com/Russia/basketball.asp?NewsID=256951

כתוב שהוא רוצה לחזור לישראל, לא כתוב לאיזו קבוצה.. :-)
אולי למגדל?

יכול להיות שמגדל ישלמו עוד 10 שקלים ואז הוא יילך אליהם אבל אני לא מאמין שהם ישלמו :laugh3
סגל לעונה הבאה:
מקאלב הלפרין
לאנגפורד לאנסברג
סאן אמטריו פניני
אליהו בלו מצ'באן
שחורצי בורוסיס הנדריקס

לשחרר את סמית' אוחיון בורשטיין ופאפס!!!
סמל אישי של המשתמש
JasonWilliams12

הודעהעל ידי עפר » 25 ינואר 2012, 04:33

בהנחה שהוא חוזר הוא ישחק במכבי. מכבי לא תוותר עליו והוא לא יוותר על כסף.
אני הייתי מציע את הרעיון הבא - אדיאן בנקס מנתניה שחקן מצויין וזול מאוד , אבל הוא יכול לשחק רק בעמדה 2. הלפרין ולנגפורד לא רכזים טבעיים אבל יכולים לשחק בעמדה 1 ללא בעיות.
בהנחה שצריך כסף להשאיר את לנגפורד, סופו והנדריקס ולהביא את הלפרין אפשר להביא את בנקס בגרושים
והלפרין שחק כרכז עם לנגפורד ואוחיון כגיבוי.
עפר

הודעהעל ידי yzafrir » 25 ינואר 2012, 04:50

חביב אורנג'ד כתב:
Lirca כתב:

מדוע אתה רושם את העלות של כל השחקנים האלו בברוטו ולעומת זאת לעלות של אוחיון אתה מתייחס בנטו ??? העלות שלהם נטו צריכה להיות 2-2.5 מליון דולר וזה בהנחה שלאנג יסכים לקבל פחות ממליון ושלאנדסברג יחתום בשביל פחות מ-300K....בכל מקרה אם אלו סכומים שמכבי לא יכולה לעמוד בהם אז אין לנו זכות קיום בצמרת של היורוליג וצריך להשלים עם זה שאנחנו קבוצת יורוליג בינונית....
אגב החוזים של השחקנים נחתמים לפי נטו מכיוון שלשחקן לא משנה מה עלות המס והוא רוצה לדעת כמה ניכנס לו לבנק (או לבלטה)
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 25 ינואר 2012, 08:05

yzafrir כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
Lirca כתב:

מדוע אתה רושם את העלות של כל השחקנים האלו בברוטו ולעומת זאת לעלות של אוחיון אתה מתייחס בנטו ??? העלות שלהם נטו צריכה להיות 2-2.5 מליון דולר וזה בהנחה שלאנג יסכים לקבל פחות ממליון ושלאנדסברג יחתום בשביל פחות מ-300K....בכל מקרה אם אלו סכומים שמכבי לא יכולה לעמוד בהם אז אין לנו זכות קיום בצמרת של היורוליג וצריך להשלים עם זה שאנחנו קבוצת יורוליג בינונית....
אגב החוזים של השחקנים נחתמים לפי נטו מכיוון שלשחקן לא משנה מה עלות המס והוא רוצה לדעת כמה ניכנס לו לבנק (או לבלטה)

זה באמת משנה? אוחיון הוא השחקן הזול ביותר בסגל, הן בשכר נטו והן בשכר ברוטו. אולי השחקנים חותמים על חוזה כשהם רואים את הסכום נטו , אבל מה שהקבוצה משלמת זה סכום הברוטו (ואפילו קצת יותר, שהרי עלות מעביד כוללת עוד תשלומים) וזה בדיוק החלק שיורד מן התקציב.

בנוגע לעלות של אותם שחקנים, אני בספק גדול מאוד אם זה באמת יהיה 3.5 מיליון דולר ברוטו. רוב הסיכויים שמדובר בסכום הרבה יותר גבוה במיוחד לאור העובדה שלשייר יש חוזה גבוה יותר לעונה הבאה, בורשטיין חתום על חוזה של 350 אלף דולר נטו (700 אלף ברוטו) לעונה ולנגפורד לא יחתום כאן על חוזה של פחות מ750 אלף דולר נטו (מיליון ברוטו). לדעתי, הסכום הנדון ינוע בין 4-5 למיליון דולר.
בכל מקרה, זה מיותר להחזיק בקבוצה סגל גארדים כ"כ רחב ועמוק. מכבי צריכה רוטציה של 3-4 גארדים ושני שחקנים בעמדה מס' 3. זהו, אין צורך ביותר.
בעונה שעברה למכבי היתה רוטציה של שלושה גארדים בלבד (שאחד מהם היה בורשטיין) ושני שחקנים בעמדה מס' 3, שכולם יחד עלו למכבי משהו כמו 1.8 מיליון נטו (כאשר רק שניים מתוכם הם ישראלים המחוייבים בעלות מס גבוהה יותר) ובכל זאת מכבי היתה ראויה גם ראויה לפיינל-פור.

לסיכום, הקונספט של ריבוי גארדים ישראלים יקרים יכול לתקוע חזק מאוד את התקציב וגם ככה כאמור, זה די מיותר לבנות סגל גארדים רחב ועוד בעונה בה מכבי צפויה לשחק רק בשתי מסגרות. אי-לכך, אני בספק מאוד גדול אם נראה כאן את אותו סגל גארדים שהוצע. אני אפילו די בטוח שזה לא ההרכב שנראה כאן בעונה הבאה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי קובי » 25 ינואר 2012, 08:41

בכלל, לא הסגלים הרחבים שמכבי בנתה בשנים האחרונות עזרו לה להצלחות. בסופו של עניין ולצורך הדוגמא - דווקא הקו אחורי המדולל, אך האיכותי, של שנה שעברה, נסק להצלחה כבירה, בדמותה של הופעה בגמר היורוליג ומרחק פסיעה מנגיעה בגביע הנכסף.

כבר שנים של תקליט שבור, אבל אני חושב שמכבי קודם על צריכה להתמקד בבניית סגל מאוזן של 10 שחקנים בכירים - 4 בעמדות 1-2, 2 בעמדה 3 ו-4 בעמדות 4-5, כאשר מירב התקציב יופנה ל-4 זרים מרכזיים: זר בעמדה 1, עמדה 3 ו-2 זרים בעמדות הפנים.
כל פיזור אחר, או בנייה רוחבית ולא מאוזנת, יביאו בסופו של דבר לתיקוני הסגל, תוך כדי תנועה במהלך העונה (השנה נראה שזה דיי מצליח, בעונות אחרות הרבה פחות), או לבור תקציבי שייגרע מהעונה שלאחריה.

צפריר, לא צריך להתפלסף, בכדי להבין את הנקודה של "שחקן בכיר". כשאתה משקיע בשחקן ה-11 או ה-12 בסגל שלך 600-700 אלף דולר ברוטו, זה אומר שהוא בכיר, כי זה היה שוויו בשוק, או לחלופין, שזה היה המחיר המופקע שמכבי שילמו עליו וככל הנראה, היה מוצא את עצמו כשחקן מרכזי בליגת העל הישראלית.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי rc4991 » 25 ינואר 2012, 09:17

חביב אורנג'ד כתב:
yzafrir כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
Lirca כתב:

זה באמת משנה? אוחיון הוא השחקן הזול ביותר בסגל, הן בשכר נטו והן בשכר ברוטו. אולי השחקנים חותמים על חוזה כשהם רואים את הסכום נטו , אבל מה שהקבוצה משלמת זה סכום הברוטו (ואפילו קצת יותר, שהרי עלות מעביד כוללת עוד תשלומים) וזה בדיוק החלק שיורד מן התקציב.

בנוגע לעלות של אותם שחקנים, אני בספק גדול מאוד אם זה באמת יהיה 3.5 מיליון דולר ברוטו. רוב הסיכויים שמדובר בסכום הרבה יותר גבוה במיוחד לאור העובדה שלשייר יש חוזה גבוה יותר לעונה הבאה, בורשטיין חתום על חוזה של 350 אלף דולר נטו (700 אלף ברוטו) לעונה ולנגפורד לא יחתום כאן על חוזה של פחות מ750 אלף דולר נטו (מיליון ברוטו). לדעתי, הסכום הנדון ינוע בין 4-5 למיליון דולר.
בכל מקרה, זה מיותר להחזיק בקבוצה סגל גארדים כ"כ רחב ועמוק. מכבי צריכה רוטציה של 3-4 גארדים ושני שחקנים בעמדה מס' 3. זהו, אין צורך ביותר.
בעונה שעברה למכבי היתה רוטציה של שלושה גארדים בלבד (שאחד מהם היה בורשטיין) ושני שחקנים בעמדה מס' 3, שכולם יחד עלו למכבי משהו כמו 1.8 מיליון נטו (כאשר רק שניים מתוכם הם ישראלים המחוייבים בעלות מס גבוהה יותר) ובכל זאת מכבי היתה ראויה גם ראויה לפיינל-פור.

לסיכום, הקונספט של ריבוי גארדים ישראלים יקרים יכול לתקוע חזק מאוד את התקציב וגם ככה כאמור, זה די מיותר לבנות סגל גארדים רחב ועוד בעונה בה מכבי צפויה לשחק רק בשתי מסגרות. אי-לכך, אני בספק מאוד גדול אם נראה כאן את אותו סגל גארדים שהוצע. אני אפילו די בטוח שזה לא ההרכב שנראה כאן בעונה הבאה.

מסכים,מכבי לא צריכה סגל רחב אלא סגל מקוצר גם על חשבון הישראלים ולכן מכבי צריכה לנסות להיפטר משאייר(אולי השאלה)ואוחיון(למרות התגובות התקשורתיות שזה יגרור),הייתי אומר שגם צריך להיפטר מבורשטיין אבל ברור שמכבי לא תעשה את זה
כך יהיה לה יותר כסף לשחקנים וגם תיהיה היררכיה הרבה יותר ברורה
לצורך העניין הנה הסגל שלי:
1-2:רכז זר(פולן?)הלפרין,לאנגפורד,בורשטיין
3:לאנדסברג,פניני
4-5:מצ'באן,אליהו,בלו,סופו והנדריקס
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 25 ינואר 2012, 09:43

קובי כתב:בכלל, לא הסגלים הרחבים שמכבי בנתה בשנים האחרונות עזרו לה להצלחות. בסופו של עניין ולצורך הדוגמא - דווקא הקו אחורי המדולל, אך האיכותי, של שנה שעברה, נסק להצלחה כבירה, בדמותה של הופעה בגמר היורוליג ומרחק פסיעה מנגיעה בגביע הנכסף.

כבר שנים של תקליט שבור, אבל אני חושב שמכבי קודם על צריכה להתמקד בבניית סגל מאוזן של 10 שחקנים בכירים - 4 בעמדות 1-2, 2 בעמדה 3 ו-4 בעמדות 4-5, כאשר מירב התקציב יופנה ל-4 זרים מרכזיים: זר בעמדה 1, עמדה 3 ו-2 זרים בעמדות הפנים.
כל פיזור אחר, או בנייה רוחבית ולא מאוזנת, יביאו בסופו של דבר לתיקוני הסגל, תוך כדי תנועה במהלך העונה (השנה נראה שזה דיי מצליח, בעונות אחרות הרבה פחות), או לבור תקציבי שייגרע מהעונה שלאחריה.

צפריר, לא צריך להתפלסף, בכדי להבין את הנקודה של "שחקן בכיר". כשאתה משקיע בשחקן ה-11 או ה-12 בסגל שלך 600-700 אלף דולר ברוטו, זה אומר שהוא בכיר, כי זה היה שוויו בשוק, או לחלופין, שזה היה המחיר המופקע שמכבי שילמו עליו וככל הנראה, היה מוצא את עצמו כשחקן מרכזי בליגת העל הישראלית.

אין פה עניין של התפלספות , אם הקבוצה הוציעה סכום גבוהה על שחקן שלא שווה את הסכום הזה זו טעות ניהולית וזה לא הופך אותו לשחקן בכיר . בורשטיין ואוחיון אינם שחקנים בכירים וכך גם פניני ובלו . הם שחקנים משלימים . לא הכסף משחק על המגרש אלא היכולת של השחקן . לפי ההגדרה שלך בורשטיין צריך להיות שחקן חמישייה למרות שמקצועית לא מגיע לו להיות בסגל לדעתי .
צריך רוטאציה מוגדרת של 10 שחקנים ועוד שניים שמשחקים משמעותית פחות אבל זה לא אומר שהם חייבים להיות שחקני נוער והם בהחלט יכולים להיות שחקנים בקליבר של אוחיון ושייר לדוגמא .
אני לא יודע אם שמתם לב אבל יש בינינו הסכמה על הכל חוץ מהנושא של השחקן שיאייש את עמדה 3 שלדעתי צריך זר לעמדה הזאת . ובכל מקרה צריך לפחות בעונה הבאה 6 זרים . עונה אלרי זה אם גם הלפרין וגם לאנדסברג יוכחו את עצמם כשחקנים שיכולים להוביל את הקבוצה אז אפשר יהיה לחסוך בזר או שניים . אני גם חושב שמכבי צריכה להיפטר מאוחיון , טל ואולי גם משייר ולהביא במקומם את הלפרין ולאנדסברג....אבל לא בטוח שזה יהיה פשוט כלכך (כלכלי זה בטח לא יהיה...)

אתם כל הזמן דואגים להזכיר את הסגל האיכותי של שנה שעברה אבל אתם שוכחים שזו הייתה שנה עם כל כך הרבה מזל בבניה של הסגל שאני בספק אם תחזור כלכך מהר . פרקינס , שחקן שרבים פה רצו לזרוק אותו נשאר בסופו של דבר והפך לשחקן חמישייה כי לא מצאו גארד נוסף במקום וויז ופארגו הוחתם ברגע האחרון (עם הרבה תלונות פה על ההחתמה הזאת) בגלל מה שקרה לטורנס ומחליף לאנדרסון בכלל לא הוחתם . אסור לשכוח שעם הפציעה של פרקינס הייתה קורת בשלב מוקדם יותר אני בספק אם היינו מגיעים למה שהגענו .
אסור בשום פנים להסתכל על הסגל הקצר הזה כמודל נכון לבניית קבוצה כי הוא ממש לא .

חביב הסיבה שהזכרתי את נושא הברוטו נט זה שכשמדברים על בורשטיין אתה תמיד תדגיש כמה הוא יקר בזה שאתה כותב את העלות שלו ברוטו בעוד שאת אוחיון רשמת את הסכום שלו בנטו....לגבי הרכב הגארדים שנה הבאה , רכז זר בטוח יהיה , עוד גארד זר (לאנג או מישהו אחר ) גם די בטוח שיהיה . לגבי הישראלים סביר להניח שזה יהיה הלפרין , לאנדסברג ועוד אחד שכנראה יהיה זה בורשטיין , סך הכל 5 גארדים עם רוטציה ברורה של 4 . בורשטיין ישמש עציץ רוב הזמן וכמו שאמרתי לפני שנתיים על שארפ שאם מכבי זקוקה לו שישחק אז כנראה שהמצב שלנו באמת לא טוב .
הויכוח שלי הוא רק לגבי עמדה שלוש שבא אני טוען שחייבים זר ואי אפשר לבנות על פניני , לאנדסברג , ובלו להחזיק את העמדה הזאת....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־7 אורחים