חביב אורנג'ד כתב:Mta_atic כתב:קובי וכל השאר - אף אחד לא מפמפם את סמית' לעונה הבאה, בייחוד לא אם אפשר להביא במקומו סמול איכותי יותר ומוכח ברמה אירופית כמו שכתב צפריר.
מה שכתבתי לעיל' היה בעיקר כלפי המחשבה להחליף אותו בשחקן צעיר,חסר ניסיון אירופאי שנופל ממנו בכמה אספקטים.
בלי שום קשר - סמית' שחקן טוב (לא מצויין אבל לא גרוע) והוא לא הזוועה שאנשים עושים ממנו בפורום, ויש לו לאן להשתפר בעיקר לאור העובדה שאחוזי הקליעה שלו משלוש בכלל המסגרות גבוהים כמעט פי 2 מאלו שיש לו כרגע ביורוליג.
נוסיף לזה את העובדה שכל השנים שלו באירופה הוא נתן ממוצעים טובים מאלה שיש לו כרגע.
הבחור פה כולה עונה ראשונה, וזה בסדר. גם לאידסון ולשחקנים אחרים לא הייתה פה עונה ראשונה מבריקה, ואני עוד זוכר את הדיונים שרצו פה בפורום אם שווה להעיף אותו בסוף העונה או לא.
זו הסיבה שבקטע הזה אני באמת סומך על בלאט שיבחן את הדברים בעין מקצועית ויחליט.
לגבי הפיסקה הראשונה, אני מסכים ולא מסכים.
זה נכון ששחקן צעיר וחסר נסיון הוא הימור די גדול ועל פניו, הימור לא מושכל, אבל ראינו בעבר לא מעט שחקנים נטולי כל נסיון במפעלים האירופיים הבכירים שהצלחו להשתלב בהצלחה רבה ביורוליג ואפילו עשו זאת מאוד מהר.
האם לנדסברג הוא גם שחקן כזה? קשה מאוד לומר, אבל אני חושב שהבאתו היא בגדר הימור סביר והגיוני וממש לא מתכון ודאי לכשלון או "התאבדות" כפי שנכתב כאן קודם.
בנוגע לפיסקה השניה, כאן אני נוטה להסתייג.
סמית' הוא לא שחקן חדש מן הקופסה שחווה קשיי התאקלמות וקשה לאמוד את יכולתו. להפך, סמית' כבר שחקן יחסית ותיק שמסתובב באירופה כבר כמה שנים וזאת היא עונתו השניה ביורוליג (הקודמת היתה כשלון גמור).
לאור מה שראינו ממנו בשנים שעברו ולאחר משהו כמו 30 משחקים רשמיים במכבי, אנחנו מבינים היטב במי מדובר ולא נראה שאם הוא ישאר כאן עוד עונה אנו נראה ממנו שיפור ניקר, במיוחד אם נתחשב גם בגילו הלא כ"כ צעיר.
גם ההשואה לאידסון היא לטעמי לא במקום. אידסון אמנם לא הבריק בעונתו הראשונה במכבי (ולפי דעתי, לא הבריק במכבי בכלל), אבל הוא הראה יכולת טובה בהרבה מזאת שמציג סמית' העונה (או בעונות קודמות) ובניגוד גמור לסמית', אידסון גם ידע לנפק שורה סטטיסטית די מרשימה.
חוץ מזה, שחקנים באמת טובים ובאמת מוכשרים, לא זקוקים ליותר מדי זמן בכדי להתאקלם ולהציג יכולת טובה. לג'רמי פארגו זה לקח משהו כמו חודשיים, לאנתוני פארקר גם בערך את תקופת זמן ושחקן כמו נייט האפמן הראה מן הרגע הראשון שמדובר בשחקן ענק.
חצי עונה ביורוליג היא בפירוש פרק זמן מספיק בכדי לאמוד ולהעריך היטב יכולותיו של שחקן, ובאמת שהסיכוי שסמית' ישתדרג וישתפר נראה די קלוש. הוא אולי יצליח לייצב את האחוזים המחרידים מחוץ לקשת ואולי יקלע קצת יותר, אבל גם העונה וגם בעונה הבאה (במידה וישאר) הוא יהיה בדיוק אותו שחקן.
להביא את לאנדסברג לעמדה 3 בלי גיבוי מתאים זה ממש לא הימור סביר.
ברגע שאתה רואה את מכבי כקבוצת טופ-יורוליג ששואפת כל שנה להגיע לכל הפחות לפיינל פור, אתה צריך להתייחס לשחקנים שאתה מביא בהתאם.
סילבן לאנדסברג שחקן טוב, יש לו אפסייד ויכול להיות שהוא יהיה הדבר הבא של מכבי (ובאותה מידה יכול להיות שלא), אבל עם כל זה חשוב לציין שאסור לשים את עמדה 3 בידיו של רוקי יורוליג/אירופה,
וזו הסיבה שכתבתי שאפשר יהיה להביא אותו בנוסף לסמית' או לסמול זר איכותי אחר בעמדה 3. אבל ממש לא במקום.
בשביל סמית הקדנציה במכבי שונה כי זו הפעם הראשונה שלו בקבוצה עם שאיפות קונקרטיות ביורוליג, והמחשבה שבגלל כל השנים שלו באירופה הוא לא צריך זמן התאקלמות (למועדון, לשאיפות, לשיטה) לא נכונה.
לגבי אידסון - לא השוותי בין השחקנים עצמם (ברור שאידסון טוב יותר) אלא הראיתי עד כמה הכרוניקה של השניים במכבי יכולה להיות דומה.