roy1000 כתב:שועל כתב:כי כבר היינו בסבבים כאלו וכי כולנו יודעים שסבב כזה יחזור שוב, לא אני אומר את זה אלא כל הגורמים הצבאיים וכל מי ששכל בקודקודו, וזה בגלל שהם לא מורתעים.
המידע לגבי ההתעצמות של החמאס ידוע ואתה יכול ללמוד אותו מחיפוש קצר באינטרנט. החמאס לגמרי שיקם את עצמו, ועל הגבול הוא אפילו התעצם יותר, אתה יכול לראות את התיעוד של ערוץ 10 על הנעשה בגבול.
יש הבדל בין הפסקה לצורך התחמשות ובחירת זמן מתאים לתקיפה לבין הרתעה. ישראל מנוהלת על ידי החמאס, לא להיפך.
והנזק הכלכלי בחלט משמעותי, המספרים שהבאתי ברורים.
אני חושב שהרתעה נמדדת בזמן שבין הסבבים וכרגע אנחנו בתקופה הכי ארוכה שאני זוכר של שקט מהרצועה. אני לא רואה איך אתה מבסס את הקייס שאין הרתעה.
לגבי ההתעצמות - אלו דיבורים באוויר. לכולם ידוע שהם מתכוננים למלחמה (כמונו), אבל חיפוש באינטרנט לא ייתן לך מידע מהימן על ההתעצמות שלהם. מצטער.
לגבי הנזק הכלכלי - זה בתחום הנסבל מבחינת המדינה (והתייחסתי למספרים שאתה הבאת). האלטרנטיבות כנראה גרועות יותר.
לא... ההרתעה נמדדת בכך שהאויב חושש להעיף עליך טילים מתי שזה בא לו בטוב... זה מאוד פשוט.
לא מבין מה אתה רוצה, זה ברור לכולם שהוא התעצם וברור לכולם שהלחימה הבאה זה עניין של זמן.
הנזק הכלכלי משמעותי. אף אחד לא יאמר לך ש11 מילארד זה לא משמעותי. אבל הנזק הכלכלי הוא אכן לא הנקודה המרכזית, הנקודה המרכזית היא הביטחון של המדינה ושל האזרחים.