שחף כתב:jol9 כתב:שחף כתב:בהחלט צריך איזון ואין לי שום דבר נגד אירופאים, להפך(אמרתי את דעתי בעניין לורבק לעומת סופו, הנדריקס ומאצ'באן,לדוגמא). הבעיה ששחקן אירופאי שמגיע לפה צריך להיות עם סקיל-סט מאוד מאוד מגוון וברמה גבוהה. ניקולה היה כזה, שאראס הגיע מאלופת אירופה כשחקן מוכח. לא יודע אם מיצוב או סימון שווים חמישייה בקבוצה שרוצה פיינל פור. לגבי מיצוב אני די חושב שהתשובה שלילית.
האם סאדה היה שווה מקום בחמישייה של קבוצה גדולה?
זה לא שכל אחד בחמישייה צריך להיות כוכב על. גם טל בזמנו ממש לא היה כוכב על.
צריך שהקבוצה תורכב כמו פאזל, שהחלקים בה משלימים אחד את השני, ושיש גם איזורי חפיפה, למקרים של פציעות, כושר רע וכו'.
סמית' למשל הוא שחקן שתאורטית היה מאוד מתאים לפאזל של מכבי בגלל שיש בה את לאנגפורד ואת סופו, אבל הוא פשוט לא מספיק יציב וחלש מדי התקפית.
חוץ מזה, מי אמר שהיירסטון כן מתאים יותר? האם נוסף כדור נוסף למגרש שאפשר לחלק אותו בינו לבין לאנגפורד (ואולי צריך עוד אחד למקרה שפרקינס יגיע)?
האם זאת ההצלחה המסחררת של מילאנו השנה שגורמת לכולם לפנטז עליו?
לרוב הקבוצות הגדולות כולל זו של מכבי היו שני גארדים(או גארד וסמול פורוורד) שמסוגלים ליצור לעצמם את הקליעה. למכבי היה את אנתוני פארקר ומקדונלד ואחר כך את שאראס(שלא היה עובר שחקן בכידרור אבל אחרי חסימה שהוא מקבל היה השחקן הכי מסוכן באירופה) ופארקר, לצסק''א את שישקאוסקאס והולדן ולפני כן את ואנטרפול והולדן, לפאנאתנייקוס את שישקואסקאס ובצ'ירוביץ', לברצלונה את נבארו ופיט מייקל ואפשר כאמור עוד להמשיך אבל זה נראה לי מיותר לחלוטין. ברמות הגבוהות אתה לא יכול להתבסס על גארד אחד שיכול ליצור לעצמו כי קבוצות ברמות הגבוהות מגיעות מוכנות לכל התרגילים שלך ויכולות לשבש לחלוטין את סגנון המשחק שלך. תראה את מכבי בגמר האחרון. פארגו היה ביום לא טוב\נסגר טוב ע''י ההגנה של פאנאתנייקוס ולא כל כך היה מי שיפצה על זה. בגלל זה אופציה של היירסטון, אחד הסמול פורוורדים הטובים ביבשת, ליד לאנגפורד זה אופציה לא רעה בכלל.
זה לא נשמע לי כמו חוק ברזל. במה יכולות אחד על אחד של סאני טובות מאלה של יותם? מקודנלד? הוא היה רכז נפלא, אבל ממש לא סקורר שמייצר לעצמו מצבי זריקה.
לעלות לזריקה אחרי חסימה הרבה שחקנים יכולים (אפילו שאלנגה הראה את זה שלשום) זה לא הופך אותם לשחקנים שיכולים לייצר לעצמם.
גם וונטרפול הוא לא בדיוק בצמרת של השחקנים שיכולים לייצר לעצמם.
דווקא הקבוצות של צסקא ופאו הגדולות שלקחו תארים, עשו את זה בזכות יכולת קבוצתית מעולה ובעיקר הגנה פנומנלית.
אני מסכים שאתה לא יכול להתבסס על שחקן אחד שמייצר לעצמו, אבל בדיוק בשביל זה יש לך את סופו, ואת ליאור, שהם שני שחקני התקפה משובחים מאוד.
אין לי אישית בעיה עם היירסטון, פשוט נראה לי שהשילוב שלו עם לאנג לא ממש יעבוד, וחוץ מזה, הוא מאוד יקר. תביא אותו, תשאר עם יוגב כרכז יחיד ועם סופו כסנטר יחיד...
מה ייצא לנו מזה?