יוסי22 כתב:yarinsaky כתב:נו, באמת. מכבי הצליחה בחיים בלי סופו לפני שסופו בכלל נולד, אפשר לחשוב שרק הוא קיים בעולם.
גם אני אוהב אותו וחושב שהוא שחקן מעולה כשהוא מפוקס ( אך לא יציב וילדותי , אחרת היה בנ.ב.א), אבל מכבי לא תתמוטט ביום שיעזוב, והמינויים ימכרו.
אין רק מודל אחד של סנטר בעולם.
וד"א, הוא ממש , אבל ממש לא הסנטר הטוב באירופה.
ברור שמכבי הצליחה , אני לא מחוזי השחורות הסדרתיים בניגוד לכמה גולשים אחרים אבל ברור לי שמכבי תתקשה מאוד בלעדיו וזה חבל כי הוא נמצא למכבי ביד .
תזכר ב"סנטרים" שעברו פה בשנים האחרונות ותבין למה חשוב לשמור עליו , דרך אגב גם על שארס /באסטון אמרו שמכבי תמצא להם תחליפים וכל הביטחון המופרז ליכולות הקוסמיות של מכבי שמתלווה לזה , לא תמיד כל כך פשוט למצוא תחליפים לשחקנים הטובים ביותר ביבשת ,בעיקר עם תקציב כמו של מכבי.
ושוב הילדותיות שלו זה המפתח לזה שמכבי בכלל יכולים לחלום עליו , שווה למכבי לאכול את זה בשביל לשמור את האופציה להיות קבוצה גדולה , אם כי עושה רושם שכמה אנשים בהנהלה קצת זנחו את החלום הזה .
שמע, בסך הכול מכבי , מאז פירוק השושלת הגדולה , לא ממש מצליחה לחזור למעמד של קבוצה גדולה שבאמת מאיימת על התואר. מכבי עושה כל מיני קומבינציות, מחליפה כל שנה שחקנים, אבל ממש לא מצליחה ליצור את ההרכב המאוזן ( קו קדמי ואחורי ברמה דומה ) שיתן לנו קבוצה שמשחקת כדורסל נהדר ומאיימת על התואר.
מכבי היא קבוצה כזאת שתמשיך כנראה להתנודד בין הצלבה לפינלפור. עם הגרלה טובה וכושר נקודתי טוב נגיע לפיינילפור, כמו בשנה שעברה, השנה כנראה שזה לא יקרה ( הלוואי שרובנו טועים ).
אני לא משוכנע ב 100 אחוז שדווקא סופו הוא זה צריך לבנות סביבו את הקבוצה הגדולה הבאה.
יש לי 2 הסתייגויות לגביו - באחת כבר דשנו, וזו חוסר היציבות ובכך שהוא פוגש שחקנים גבוהים וחזקים הוא די נעלם. ראינו את זה מול ברצלונה.
ההסתיגות השנייה היא סגנון המשחק. עם סופו הכול נראה מאוד שבלוני , שחקנים לומדים להכניס לו כדורים אבל המשחק של מכבי חסר תנועה ולא מספיק חכם. נראה שכולם מחכים שהוא יטחן שוב ושוב , כשזה הולך מה טוב, כשזה לא הולך, מכבי בבעייה.
זה סגנון משחק איטי שמשחק לידי קבוצות טובות ועמוקות ממכבי, כמו ברצלונה ופאו.
תזכור שמכבי הפתיעה את אירופה כשהיו לה שחקנים מהירים ואתלטים ששיחקו גם חכם, סטייל השושלת של מקדונלד - האפמן - נדב.
אז אולי בשביל זה מכבי הביאה את בלאט, שיתחיל לפרוע שטרות בעניין גילוי שחקנים .
עם כל מה שאמרתי, ברור לי שבתקציב שמכבי מביאה שחקנים יש סיכוי טוב מאוד שהמחליף של סופו יהיה הרבה פחות טוב, אני לא נאיבי . השחקנים שהחליפו את ניקו לפניו היו באמת הרבה פחות טובים.