ankram כתב:MTA2311 כתב:רול וקיין תופסים מקומות של אותם שחקני מפתח שאתה מדבר עליהם, זאת בדיוק הנקודה
ממש לא , קיין שחקן מפתח? ממש לא , הוא מקבל משימות הגנה ספציפיות , כלל לא משולב במשחק ההתקפה של הקבוצה , זה שהוא שחקן הגנה מעולה (לדעתי מתמודד ראוי לתואר שחקן ההגנה של היורוליג לא פחות), רק נותן לו עוד דקות , הוא לא יוצר כלום בהתקפה ולא מרווח את המשחק , זה בטח לא ההגדרה של שחקן מפתח.
גם רול לדעתי נמצא בקטגוריה הזאת של שחקניים משלימים , הוא לא באנקר בהרכב הפותח ונותן למכבי בעיקר שכל , קצת אסיסטים ופותח את המגרש , אין לו תפקיד מפתח בהנעת הקבוצה , אין לו תפקיד מפתח בהגנה , הוא קצת עוזר שדברים מסויימים תקועים.
קיין שומר נחמד מאוד, שמצליח לעזור לקבוצה למרות שהוא שחקן התקפה חלש. האם למכבי אין את היכולת לאתר שחקן הגנה טוב ממנו שמסוגל לתרום גם התקפית? כנראה שאפשר.
רול נותן למכבי את השכל וקבלת ההחלטות הטובה, ואופציה של סקורר משלים בלי הרבה גינונים, ומצד שני לוקה מאוד בהגנה. האם זה סוג השחקן שמכבי צריכה? אני חושש שהוא לא מספיק טוב כדי להבטיח תארים, אפילו ברמת הליגה.
בפועל, הם מקבלים נתח דקות ששקול לזה שמקבלים השחקנים הטובים ביותר בקבוצה, כך שבוודאי שמדובר בשחקני "מפתח", גם אם בלית ברירה.
ankram כתב:דווקא לגבי הקו הקדמי שלנו , מבחינת ריבאונד ונקודות (בטח בחסימות) עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר , יש מעט קבוצות ביורוליג שיש להם גבוהים סקוררים , בטח בצמרת הגבוהה , צסק"א מסמכת על הקו האחורי שלה , גם בפנר הגבוהים הם לא ספקיי נקודות מרשימים , לריאל את רוב הנזק לא עושים הגבוהים , פאו היא קצת שונה. הכדורסל של היום הולך למקומות שבהם הקו האחורי נותן את הטון והקו הקדמי משלים אותו בהגנה , ריבאונד והשלמת הכנסה מתחת לסל , מה שאנחנו צריכים וחסר לנו מאד , זה סקורר בעמדה 2 שיכול לתת הגנה.
לא אמרתי מילה על ריבאונד ולא על חסימות. מבחינת סקורינג אנחנו לוקים בחסר. כלומר, גם אם היית רוצה למקסם את התרומה ההתקפית מהשחקנים שלנו, הם פשוט לא מאוד מוכשרים בפן הזה.
מסכים שההגנה והריבאונד משמעותיים יותר, ונחבר לזה גם את הספייסינג שלא פחות חשוב. הגבוהים צריכים לדעת לנוע הרבה יותר טוב היום (בשני צדי המגרש), וקליעה בוודאי שתורמת פה.
פליקס, עזוב אותי מדרקו פלניניץ' נגד חולון. זה לא רמה של כלום. אין שם סנטר ואין שם הגנה.
פייר שחקן פיק אנד רול טוב. גם נוריס. אפילו רול. טיוס למשל נהנה מזה מאוד. בולדן לא שחקן פיק אנד רול, ופרחובסקי זה סוג של פיל לבן בתוך הקבוצה הזאת.
אם פרחובסקי לא עובד טוב עם הגארדים (שמצטיינים), אז צריך לחשוב אם הוא השחקן שצריך לשחק איתם. התשובה הפשוטה שלי היא: לא.
בלי קשר לדיונים על רכש פוטנציאלי, צריך להמשיך להוציא את המקסימום ממי שמשחק כאן כרגע. הצוות המקצועי שלנו עושה עבודה גדולה עם זה, וכל הקרדיט להם.
אני רוצה לקוות שזה שהם משקיעים מאמץ בלמקסם את התפוקות של קיין, רול, פרחובסקי, לא פוגע להם בהבנה שאלו שחקנים שכנראה נצטרך להחליף כדי להתקדם.