סקאוטינג V2

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: סקאוטינג V2

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 31 ינואר 2018, 17:28

felix_r כתב:
MTA2311 כתב:רול וקיין תופסים מקומות של אותם שחקני מפתח שאתה מדבר עליהם, זאת בדיוק הנקודה

כמה שחקני מפתח צריכים להיות בקבוצה לדעת? 10? 12?

לדעתי 2-3 שחקני מפתח זה מספיק, וזה מה שיש לנו: ג'קסון, קול, תומאס.. אולי גם טיוס כשבא לו לשחק בכל הכוח. כל השאר אמורים להיות שחקנים משלימים

בתחושה שלי יש לנו חוסר רציני בסווינגמן. מישהו שמסוגל לתת 20 נקודות בצד אחד ולעצור את השחקן שלו בהגנה בצד השני.

גם מהקו הקדמי הייתי רוצה לראות איזשהו ספק נקודות אמין יותר.
אם תיקח את בולדן, טיוס ופרחובסקי ביחד, תקבל 22.4 נקודות לערב. זה מעט מדי.
תיקח את רול וקיין ביחד ותקבל 15.3 נקודות לערב. שוב, לא מספיק טוב.

מקבוצה שיש לה את המנוע שיש לנו, ג'קסון את קול, שמטיסים אותך כל כך מהר להתקפה, אתה יכול להוציא הרבה יותר.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי ankram » 31 ינואר 2018, 17:33

MTA2311 כתב:רול וקיין תופסים מקומות של אותם שחקני מפתח שאתה מדבר עליהם, זאת בדיוק הנקודה

ממש לא , קיין שחקן מפתח? ממש לא , הוא מקבל משימות הגנה ספציפיות , כלל לא משולב במשחק ההתקפה של הקבוצה , זה שהוא שחקן הגנה מעולה (לדעתי מתמודד ראוי לתואר שחקן ההגנה של היורוליג לא פחות), רק נותן לו עוד דקות , הוא לא יוצר כלום בהתקפה ולא מרווח את המשחק , זה בטח לא ההגדרה של שחקן מפתח.
גם רול לדעתי נמצא בקטגוריה הזאת של שחקניים משלימים , הוא לא באנקר בהרכב הפותח ונותן למכבי בעיקר שכל , קצת אסיסטים ופותח את המגרש , אין לו תפקיד מפתח בהנעת הקבוצה , אין לו תפקיד מפתח בהגנה , הוא קצת עוזר שדברים מסויימים תקועים.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 31 ינואר 2018, 17:39

החציל האצטקי כתב:
felix_r כתב:

לדעתי 2-3 שחקני מפתח זה מספיק, וזה מה שיש לנו: ג'קסון, קול, תומאס.. אולי גם טיוס כשבא לו לשחק בכל הכוח. כל השאר אמורים להיות שחקנים משלימים

בתחושה שלי יש לנו חוסר רציני בסווינגמן. מישהו שמסוגל לתת 20 נקודות בצד אחד ולעצור את השחקן שלו בהגנה בצד השני.

מקבוצה שיש לה את המנוע שיש לנו, ג'קסון את קול, שמטיסים אותך כל כך מהר להתקפה, אתה יכול להוציא הרבה יותר.

דווקא לגבי הקו הקדמי שלנו , מבחינת ריבאונד ונקודות (בטח בחסימות) עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר , יש מעט קבוצות ביורוליג שיש להם גבוהים סקוררים , בטח בצמרת הגבוהה , צסק"א מסמכת על הקו האחורי שלה , גם בפנר הגבוהים הם לא ספקיי נקודות מרשימים , לריאל את רוב הנזק לא עושים הגבוהים , פאו היא קצת שונה. הכדורסל של היום הולך למקומות שבהם הקו האחורי נותן את הטון והקו הקדמי משלים אותו בהגנה , ריבאונד והשלמת הכנסה מתחת לסל , מה שאנחנו צריכים וחסר לנו מאד , זה סקורר בעמדה 2 שיכול לתת הגנה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי felix_r » 31 ינואר 2018, 17:42

החציל האצטקי כתב:
felix_r כתב:

לגבי הקו הקידמי, אני מסכים איתך שהיה נחמד אילו הוא היה מספק יותר נקודות, אבל כמו שכולם יודעים, הגבוהים תלוים מאוד בגארדים שמפעילים אותם... במקרה העונה הרכזים שלנו הם יותר סקוררים מאשר רכזי פיק-נ-רול קלאסיים.

[אתמול ראיתי את דארקו פלניניץ' שוחט את חולון. אותו דארקו פלניניץ' כבד ונגרי טוחן אותם בצבע פעם אחר פעם מבלי להחטיא בכלל, והוא פחות טכני מפרחבוסקי לדוגמא. היה שם עוד שחקן גבוה אפרו-אמריקאי, שאני לא זוכר כרגע את שמו, שהוא היה עושה פיק-נ-רול וכל פעם היה מוצא את עצמו לבד לדאנק. לבד. פעם אחר פעם... אתה צריך רכזים שיודעים ואוהבים להפעיל גבוהים. אתה צריך מאמן שבוחר לשחק בסגנון כזה]

לגבי רול וקיין, אני מסכים שהיה נחמד מאוד אילו אחד מהם היה שחקן ברמה גבוהה יותר, שלא עושה בושות בשני צידי המגרש. אבל אתה יודע, שאין הרבה שחקנים שמצטיינים גם בהגנה וגם בהתקפה, והם עולים ים של כסף ;)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 ינואר 2018, 17:42

ankram כתב:

ממש לא , קיין שחקן מפתח? ממש לא , הוא מקבל משימות הגנה ספציפיות , כלל לא משולב במשחק ההתקפה של הקבוצה , זה שהוא שחקן הגנה מעולה (לדעתי מתמודד ראוי לתואר שחקן ההגנה של היורוליג לא פחות), רק נותן לו עוד דקות , הוא לא יוצר כלום בהתקפה ולא מרווח את המשחק , זה בטח לא ההגדרה של שחקן מפתח.
גם רול לדעתי נמצא בקטגוריה הזאת של שחקניים משלימים , הוא לא באנקר בהרכב הפותח ונותן למכבי בעיקר שכל , קצת אסיסטים ופותח את המגרש , אין לו תפקיד מפתח בהנעת הקבוצה , אין לו תפקיד מפתח בהגנה , הוא קצת עוזר שדברים מסויימים תקועים.

מה? קראת את מה שאמרתי?

ודאי שהם לא שחקנים מובילים. זה הקטע. שניהם תופסים מקומות של זרים, רול מקבל המון דקות, אבל התפוקה שלהם שולית לחלוטין.

זה בסדר שיש גם שחקנים משלימים, אבל לא על חשבון שחקנים מובילים. לא יכול להיות שיש רול+קיין, אבל אין 2 מוביל אמיתי, ולא יכול להיות שיש רול, אבל כל מי שרואה את הקבוצה מבין שיש חור בעמדה 3.

קיצר, הם לא טובים מספיק. "המשכיות" היא לא מטרה, היא אמצעי במקרה הטוב, וכשהיעילות של האמצעי הזה מוטלת בספק, ראוי לבחון את נחיצותו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 31 ינואר 2018, 18:05

ankram כתב:

קיין שומר נחמד מאוד, שמצליח לעזור לקבוצה למרות שהוא שחקן התקפה חלש. האם למכבי אין את היכולת לאתר שחקן הגנה טוב ממנו שמסוגל לתרום גם התקפית? כנראה שאפשר.
רול נותן למכבי את השכל וקבלת ההחלטות הטובה, ואופציה של סקורר משלים בלי הרבה גינונים, ומצד שני לוקה מאוד בהגנה. האם זה סוג השחקן שמכבי צריכה? אני חושש שהוא לא מספיק טוב כדי להבטיח תארים, אפילו ברמת הליגה.

בפועל, הם מקבלים נתח דקות ששקול לזה שמקבלים השחקנים הטובים ביותר בקבוצה, כך שבוודאי שמדובר בשחקני "מפתח", גם אם בלית ברירה.

ankram כתב:דווקא לגבי הקו הקדמי שלנו , מבחינת ריבאונד ונקודות (בטח בחסימות) עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר , יש מעט קבוצות ביורוליג שיש להם גבוהים סקוררים , בטח בצמרת הגבוהה , צסק"א מסמכת על הקו האחורי שלה , גם בפנר הגבוהים הם לא ספקיי נקודות מרשימים , לריאל את רוב הנזק לא עושים הגבוהים , פאו היא קצת שונה. הכדורסל של היום הולך למקומות שבהם הקו האחורי נותן את הטון והקו הקדמי משלים אותו בהגנה , ריבאונד והשלמת הכנסה מתחת לסל , מה שאנחנו צריכים וחסר לנו מאד , זה סקורר בעמדה 2 שיכול לתת הגנה.

לא אמרתי מילה על ריבאונד ולא על חסימות. מבחינת סקורינג אנחנו לוקים בחסר. כלומר, גם אם היית רוצה למקסם את התרומה ההתקפית מהשחקנים שלנו, הם פשוט לא מאוד מוכשרים בפן הזה.
מסכים שההגנה והריבאונד משמעותיים יותר, ונחבר לזה גם את הספייסינג שלא פחות חשוב. הגבוהים צריכים לדעת לנוע הרבה יותר טוב היום (בשני צדי המגרש), וקליעה בוודאי שתורמת פה.

פליקס, עזוב אותי מדרקו פלניניץ' נגד חולון. זה לא רמה של כלום. אין שם סנטר ואין שם הגנה.
פייר שחקן פיק אנד רול טוב. גם נוריס. אפילו רול. טיוס למשל נהנה מזה מאוד. בולדן לא שחקן פיק אנד רול, ופרחובסקי זה סוג של פיל לבן בתוך הקבוצה הזאת.
אם פרחובסקי לא עובד טוב עם הגארדים (שמצטיינים), אז צריך לחשוב אם הוא השחקן שצריך לשחק איתם. התשובה הפשוטה שלי היא: לא.

בלי קשר לדיונים על רכש פוטנציאלי, צריך להמשיך להוציא את המקסימום ממי שמשחק כאן כרגע. הצוות המקצועי שלנו עושה עבודה גדולה עם זה, וכל הקרדיט להם.
אני רוצה לקוות שזה שהם משקיעים מאמץ בלמקסם את התפוקות של קיין, רול, פרחובסקי, לא פוגע להם בהבנה שאלו שחקנים שכנראה נצטרך להחליף כדי להתקדם.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 31 ינואר 2018, 18:12

עוד נגיד: אפשר לספוג את זה ששחקן יהיה מוגבל אם הוא מביא איזשהו ערך מוסף.
טיוס למשל גם ישראלי, וגם שחקן פיק אנד רול מצויין. אז בוודאי שהוא נכס חשוב.
תומאס מתגלה כמיסטר קלאץ' והוא סקורר אמין בשתי עמדות הפורוורד.

הערך המוסף ששלושת המדוברים מביאים נמוך מדי. מכולם, דווקא זה של דיאנדרה קיין הוא הכי משמעותי, כי אין אף אחד אחר שיכול לעשות סטופים בהגנה על שחקני 2-3 בקבוצה חוץ ממנו.

האידיאל היה למצוא ישראלי טוב מספיק כדי לתת את התרומה של רול, שהיא בעיקר "שקט תעשייתי".
קולשוב לא יתן את זה, אבל אם הוא ייתן הגנה משופרת, ריבאונד ואופציית קליעה אמינה משלוש, אז כבר יש לך שחקן נוסף חשוב ברוטציה שייתן לך גמישות לבנות את הקו האחורי נכון יותר.
כל זה בהנחה הלא ברורה שהוא יגיע לכאן בכלל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי ankram » 31 ינואר 2018, 18:24

החציל האצטקי כתב:עוד נגיד: אפשר לספוג את זה ששחקן יהיה מוגבל אם הוא מביא איזשהו ערך מוסף.
טיוס למשל גם ישראלי, וגם שחקן פיק אנד רול מצויין. אז בוודאי שהוא נכס חשוב.
תומאס מתגלה כמיסטר קלאץ' והוא סקורר אמין בשתי עמדות הפורוורד.

הערך המוסף ששלושת המדוברים מביאים נמוך מדי. מכולם, דווקא זה של דיאנדרה קיין הוא הכי משמעותי, כי אין אף אחד אחר שיכול לעשות סטופים בהגנה על שחקני 2-3 בקבוצה חוץ ממנו.

האידיאל היה למצוא ישראלי טוב מספיק כדי לתת את התרומה של רול, שהיא בעיקר "שקט תעשייתי".
קולשוב לא יתן את זה, אבל אם הוא ייתן הגנה משופרת, ריבאונד ואופציית קליעה אמינה משלוש, אז כבר יש לך שחקן נוסף חשוב ברוטציה שייתן לך גמישות לבנות את הקו האחורי נכון יותר.
כל זה בהנחה הלא ברורה שהוא יגיע לכאן בכלל.

או שהוא בכלל ברמה הזאת. קשה לפענח שחקן על פי מכללות.

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי שועל » 31 ינואר 2018, 18:55

קיין ורול- אאוט. פרחובסקי-אין.
צריך פה שחקן יקר ושלם לעמדות 2-3, ושחקן משלים טוב יותר מהזוג הבינוני הזה.

נקווה שבולדן ישאר לעוד עונה, אם לא, יצטרכו לשפוך המון כסף על עמדה 4.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי Rampel » 31 ינואר 2018, 19:08

שועל כתב:קיין ורול- אאוט. פרחובסקי-אין.

בדיוק. קצר וקולע.

אני רק אוסיף שאם בולדן כן נשאר, אפשר גם לחפש מחליף לפראחוסקי..

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי שועל » 31 ינואר 2018, 19:12

Rampel כתב:

בדיוק. קצר וקולע.

פרחובסקי זה סנטר שלא היה לנו ברמתו מאז סופו. לא שזה אומר הרבה, כי עברו פה סנטרים נוראיים, אבל צריך לחשוב טוב לפני שמחליפים אותו.
ביגוד לאחרים כאן, אני לחלוטין לא חושב שהוא לא מתאים לצד קול וג'קסון. למרות גודלו, הוא נייד יחסית וגם יכול לשמש כנשק בהתקפה עומדת.

אבל ברור שאם יצוצו סנטרים פליטי NBA ברמה טובה זה משהו שצריך לשקול, אבל הציפיות שלי ממכבי גם ככה נמוכות, וגם פחות מזה הם לא יעשו.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 31 ינואר 2018, 19:37

פליקס, עזוב אותי מדרקו פלניניץ' נגד חולון. זה לא רמה של כלום. אין שם סנטר ואין שם הגנה.

אני רק אזכיר לך, שזאת קבוצה שניצחה אותנו כבר פעמיים העונה. משום מה מכבי לא חגגה יותר מדי מתחת לסל של חולון.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Rampel » 31 ינואר 2018, 19:59

שועל כתב:
Rampel כתב:

בדיוק. קצר וקולע.

פרחובסקי זה סנטר שלא היה לנו ברמתו מאז סופו. לא שזה אומר הרבה, כי עברו פה סנטרים נוראיים, אבל צריך לחשוב טוב לפני שמחליפים אותו.
ביגוד לאחרים כאן, אני לחלוטין לא חושב שהוא לא מתאים לצד קול וג'קסון. למרות גודלו, הוא נייד יחסית וגם יכול לשמש כנשק בהתקפה עומדת.

אבל ברור שאם יצוצו סנטרים פליטי NBA ברמה טובה זה משהו שצריך לשקול, אבל הציפיות שלי ממכבי גם ככה נמוכות, וגם פחות מזה הם לא יעשו.

אני מסכים איתך. לא יודע, אם יקציבו תקציב נורמלי (אין סיבה שלא, הייתה עונה פיננסית שכרגע טפו טפו עוברת בלי הוצאות מיותרות) ויתנו לספאחיה לעבוד בקיץ, אני מאמין שיהיה סגל טוב שנה הבאה.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי אחדשיודע » 31 ינואר 2018, 20:23

מסקנה מהדיון...

אם פעם היו אומרים "לא נוגעים במה שעובד", אז היום יש שמסתפקים ב-"לא נוגעים במה שעובד בינוני".
הפדרמנים יכול לחייך. אין כמו מקום 7!
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 ינואר 2018, 20:28

אחדשיודע כתב:מסקנה מהדיון...

אם פעם היו אומרים "לא נוגעים במה שעובד", אז היום יש שמסתפקים ב-"לא נוגעים במה שעובד בינוני".

לא הבנת, מסתבר שמה שעובד בינוני בשנה הראשונה עובד מעולה בשנה השנייה.

מייקל רול, בן 31, עם 0 אפסייד, ישדרג משמעותית את היכולת בשנה השנייה. קיין ילמד לקלוע וכו'.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 31 ינואר 2018, 20:28

אחדשיודע כתב:מסקנה מהדיון...

אחרי שכבר ביקרנו ביורופח , מקום שבדרך כלל שמור לירושלים, גם מקום 7 נראה כמו מטרה קשה. תן להגיע לפליי-אוף העונה, ובעונה הבאה נציב מטרה קשה יותר ;)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי גל גל » 31 ינואר 2018, 23:08

מה הסטטוס של דיוויד נוואבה ? שחקן על בהגנה ובהחלט יכול להיות שדרוג לקיין, השאלה היא מה מצבו בשיקאגו
מכבי 2025
גראהם קלארק בלאט
נדוביץ,הנדס,דיבה
לאמב,בריסט,לביא
הורד,ליף,ריימן
באסי,סנטוס,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי jay » 01 פברואר 2018, 01:16

פראחובסקי אולי נותן אחרי 20 משחקים 6.8 נק' למשחק, אבל לא הייתי מתעלם מהטרנד - 9.4 נק' ב-10 המשחקים האחרונים, ו-12.6 נק' ב-6 המשחקים האחרונים.

אצל רול זה הפוך, 9 נק' למשחק, אבל ב-10 המשחקים הראשונים נתן 9.8 נק' ב-50% ל-3, וב-10 האחרונים 7.9 נק' (וגם זה בזכות משחק ענק מול באמברג) ב-28%. להבדיל מתומאס וקול שסבלו גם הם במידה מסוימת מהפציעות שלהם, רול לא מצליח לשחזר את היכולת שלו טרם הפציעה בצורה קונסיסטנטית.

אם היינו יודעים מראש שכל שחקן ייתן העונה את מה שנתן בחצי המוצלח הנ"ל שלו, היינו חותמים על זה (ועוד תופסים את הראש איזו עסקה עשינו כשרול עולה 250K ופראחובסקי 700K).

כך שגם סטטיסטית ובטח שמאני-טיים-ית, בכוחם של השליש האחרון + פלייאוף + המפעלים המקומיים בהחלט להטות את הכף ולהצדיק או לפסול השארה שלהם.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 פברואר 2018, 01:34

רול עולה למכבי חצי מיליון דולר נטו לפי הפרסומים האחרונים בנוגע לשכרו. העסקאות הטובות שמכבי עשתה הקיץ קשורות לקול (600 אלף דולר), תומאס (600), ג'קסון (750) ובולדן (300 + בייאאוט שצפוי לחזור). כל השאר מרוויחים את הסכומים שהם שווים או אפילו יותר ממה שהם שווים.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jay » 01 פברואר 2018, 01:43

זכרתי 500-550K לשנתיים, וויכוחים סביב העניין. 500K לעונה באמת גבוה. בכל אופן, יש עוד חלק משמעותי של העונה שייקבע את הבאנג פור דה באק.
סמל אישי של המשתמש
jay

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, felix_r ו־12 אורחים