אנחנו צריכים לעשות משהו למענו

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

אנחנו צריכים לעשות משהו למענו

הודעהעל ידי michael » 09 אפריל 2012, 04:28

יונתן פולארד יושב בכלא האמריקאי עשרות שנים,
העונש שלו הוא חסר פרופורציה ומועד שחרור - אין.
צריך להגיד לאמריקאים - מספיק
דיי.
ENOUGH IS ENOUGH

כמו שהעם הזה ידע לצאת לעצרות תמיכה בשחרור גלעד שליט ככה צריך להפיק כמה עצרות ענק
בקנה מידה של מאות אלפי אנשים שפשוט לא יוותרו עד שיחול שינוי בעמדת הממשל האמריקאי.
רק צעקה גדולה וחזקה שלנו תוציאו אותו מן המחשכים.

יונתן חולה מאוד ואולי זאת ההזדמנות האחרונה לתת לו אור.
לתת לו ימים אחרונים של שמחה.

חשוב גם שכולם יבינו - האיש לא פגע בארה"ב ,
הוא לא עשה מעשה של פגיעה ובגידה בארה"ב ,
יונתן העביר לישראל מידע בנושא "הערכתי"
המידע הזה היה מועבר בכל מקרה ע"י האמריקאים לישראל לפי ההסכמים איתם.

יש לי בקשה - תעבירו את הקריאה הזאת בכל המיילים שלכם , לאנשי קשר , תקימו קבוצות בפייסבוק ובכל דרך שאתם מכירים ויודעים.
בואו ניצור ביחד את הגל שיזעזע.

שלא יהיה מאוחר מידיי.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

Re: אנחנו צריכים לעשות משהו למענו

הודעהעל ידי Maccabikid » 09 אפריל 2012, 10:45

המידע הזה היה מועבר בכל מקרה ע"י האמריקאים לישראל לפי ההסכמים איתם.

המידע הזה היא אמור להיות מועבר בכל מקרה.. הם לא העבירו.. והוא העביר את מה שהם היו צריכים להעביר..
Maccabikid

הודעהעל ידי LIAV10 » 09 אפריל 2012, 13:33

יש לי שאלה אמיתית, מקווה שלא תפגע במישהו, אני באמת מנסה להבין..
למה בעצם מגיע לו להשתחרר?
למה אנשים אמריקאים מסויימים גם חושבים ככה?

דרך אגב, אני כמובן מקווה שהוא השתחרר, אבל מעניין אותי מה פרס אומר לאובמה בנסיון לשחרר רת פולארד..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 09 אפריל 2012, 13:44

LIAV10 כתב:יש לי שאלה אמיתית, מקווה שלא תפגע במישהו, אני באמת מנסה להבין..

דרך אגב, אני כמובן מקווה שהוא השתחרר, אבל מעניין אותי מה פרס אומר לאובמה בנסיון לשחרר רת פולארד..

אני חושבת שהסיבה העיקרית היא שהוא יושב בכלא יותר מכל מרגל אחר בהיסטוריה של ארה''ב..כולל כאלה שריגלו למדינות אויבות ולא מדינה ידידותית כמו ישראל..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 09 אפריל 2012, 13:58

Holiday_Armadillo כתב:

אני חושבת שהסיבה העיקרית היא שהוא יושב בכלא יותר מכל מרגל אחר בהיסטוריה של ארה''ב..כולל כאלה שריגלו למדינות אויבות ולא מדינה ידידותית כמו ישראל..

אהה, אוקיי, לא ידעתי..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי Maccabikid » 09 אפריל 2012, 18:05

http://www.freepollard.net/Inside/NewsI ... itemId=897
תסתכל באתר פה.. יש שם הרבה מידע..
"פולארד נמצא כיום בכלא הרבה יותר זמן מכל אדם אחר שריגל למדינה ידידותית -- העונש הממוצע למרגל שהואשם בהעברת מידע מודיעיני למדינה בעלת ברית הוא שבע שנים, כאשר התקופה הממוצעת של ריצוי בפועל לפני השיחרור היא 2-4 שנים בלבד."
Maccabikid

הודעהעל ידי yiffy » 09 אפריל 2012, 18:11

Holiday_Armadillo כתב:

זה אמנם נוסח חוזר ונשנה שאנחנו משמיעים במסגרת המאמצים שלנו להביא לשחרורו של ג'ונתן פולארד, אבל זה לא מדויק.
ישנם מספר אזרחים אמריקאים שנתפסו בעבירות דומות ומרצים עונש של מאסר עולם עד היום. חלקם הורשעו אחרי פולארד (אלדריך איימס), חלקם לפני (רונלד פלטון) אבל ברוב המקרים המאסר הוא מאסר עולם (או עשרים פלוס שנים בכלא) ואין הרבה תקדימים של המתקת העונש, להוציא מקרים של עסקאות טיעון. במקרה של פולארד התביעה לא הייתה צריכה עסקת טיעון בגלל ראיות חותכות כמו אותו וידאו מפורסם בו הוא נראה מעמיס מסמכים חשאיים.

הדבר שחשוב שנזכור בכל הסיפור הוא שפולארד הוא אזרח אמריקאי. מדינות דמוקרטיות רבות וארה"ב בפרט גוזרות עונשים בינוניים ואפילו קלים-בינוניים על מרגלים של מדינות זרות, אבל עונשים כבדים ביותר על אזרחים שלהן. פולארד הוא אמנם יהודי, אבל להוציא ביקור קצר עם משלחת מדעית במכון ויצמן הוא לא היה בישראל. ניכר שהזיכה שלו לישראל חזקה, אבל מבחינת האמריקאים מדובר בבשר מבשרם ומישהו שחייבים לטפל בו "למען יראו וייראו".

כמו היהודים, בארה"ב יש גם מוסלמים, מקסיקנים-אמריקאים, סינים-אמריקנים ועוד פרטים ממוצאות אתניים כאלה ואחרים שעשוים לנטות לכיוון של ריגול עבור יישות זרה אליה הם מרגישים זיקה כלשהי. במצב הרגיש וייחודי על זה, לדעתי אפשר להבין את הצורך שלהם לפעול בחריפות נגד אמריקאים שמעבירים מידע למדינות אחרות.

הייתי שמח אם פולארד היה משתחרר, עולה לישראל וחי עם משפחתו האוהבת. מבחינה אובייקטיבית ככל הניתן, לא נראה לי שמגיע לו להשתחרר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי michael » 10 אפריל 2012, 04:32

כישראלם וכיהודים אנחנו חייבים להישאר אופטימיים וצריכים להמשיך להאמין שיונתן ישתחרר.

אם זה לא ילך באופן המועדף והבקשה של פרס לא תתקבל (כפי שנמסר הבוקר) , אז צריך להתחיל להיות יותר אקטיבים.
הפגנות , מחאות , עצרות.
אני מאמין שהפגנה של 100 אלף איש בכיכר רבין בת"א תעשה הד גדול בוושינגטון.

אסור לתת ליונתן להירקב בכלא האמריקאי כל חייו.

יותר מכך , אני סבור שאם יונתן ימות בכלא האמריקאי הדבר ישאיר חותם של כאב מר של העם היהודי כלפי ארה"ב.
אנחנו תמיד נזכור להם את זה.
תמיד נזכור להם שהם לא נתנו לאיש לצאת לחופשי בסוף ימיו (הוא חולה מאוד)
עדיף לכולם לסיים את הפרשה הזאת כשעוד אפשר לסיים אותה בצורה שקטה ומוסרית.
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי yiffy » 10 אפריל 2012, 13:31

michael כתב:כישראלם וכיהודים אנחנו חייבים להישאר אופטימיים וצריכים להמשיך להאמין שיונתן ישתחרר.

אם זה לא ילך באופן המועדף והבקשה של פרס לא תתקבל (כפי שנמסר הבוקר) , אז צריך להתחיל להיות יותר אקטיבים.
הפגנות , מחאות , עצרות.
אני מאמין שהפגנה של 100 אלף איש בכיכר רבין בת"א תעשה הד גדול בוושינגטון.

אסור לתת ליונתן להירקב בכלא האמריקאי כל חייו.

יותר מכך , אני סבור שאם יונתן ימות בכלא האמריקאי הדבר ישאיר חותם של כאב מר של העם היהודי כלפי ארה"ב.
אנחנו תמיד נזכור להם את זה.
תמיד נזכור להם שהם לא נתנו לאיש לצאת לחופשי בסוף ימיו (הוא חולה מאוד)
עדיף לכולם לסיים את הפרשה הזאת כשעוד אפשר לסיים אותה בצורה שקטה ומוסרית.

הפגנות - לא יעזרו. עלולות אפילו ליצור תגובה נגדית. מצופה מנשיא אמריקאי להיות קשוב לעם שלו ולא לעמים אחרים בעת קבלת ההחלטות. להיכנע ללחץ של אוכלוסייה שאינה אמריקאית בנושא זה יהיה בעיני רבים הפקרת אינטרס אמריקאי לטובת פוליטיקה עולמית (גם אם זה לא באמת ככה).

הקלף של שחרור בגלל מצב רפואי ירוד הוא באמת הסביר ביותר שיש לנו נכון להיום. אני חושב שגם האמריקאים יתמודדו עם שחרור של אסיר במצב כזה, חרף העבירה החמורה שביצע כנגדם.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי michael » 11 אפריל 2012, 04:16

העבירה לא כזאת חמורה ביחס לעונש.
כמעט 30 שנה כלא על ריגול למען מדינה ידידותית מבלי לגרום לפגיעה של ממש בבטחון ארה"ב.
זאת נקמה לשמה.

יפתח , אין צורך להצדיק את העונש של האמריקאים,
את זה האמריקאים עושים יפה לבד.
עדיף להתרכז בדרכים לשחרר את האדם היקר הזה.
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי yiffy » 11 אפריל 2012, 06:28

michael כתב:העבירה לא כזאת חמורה ביחס לעונש.
כמעט 30 שנה כלא על ריגול למען מדינה ידידותית מבלי לגרום לפגיעה של ממש בבטחון ארה"ב.
זאת נקמה לשמה.

יפתח , אין צורך להצדיק את העונש של האמריקאים,
את זה האמריקאים עושים יפה לבד.
עדיף להתרכז בדרכים לשחרר את האדם היקר הזה.

אף אחד לא מנסה להצדיק את האמריקאים. אני מנסה להסתכל על זה מעיניים מפוקחות ולהיכנס לראש שלהם על מנת להעריך יותר נכון את כל הסיפור הזה.

תאמין לי שיוצא מזה רק טוב. לדוגמא, אם לא עושים את זה וממשיכים עם הראש בקיר עם המנטרה של "העונש כבד" ו"אין עוד מישהו שריצה או מרצה כזה עונש" האמריקאים לא יבזבזו עליו דקה כי הם יודעים שזה שטויות. לעומת זאת, אם משתמשים בטיעון של החולי של פולארד אין לאמריקאים הרבה מרחב תמרון. הם שחררו גם פושעים נאצים וקומוניסטים על רקע כזה ולכן אין ממש דרך טובה להצדיק אי שחרור של אסיר חולה גם על רקע העבירה שביצע.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי michael » 11 אפריל 2012, 09:11

"העונש כבד" ו"אין עוד מישהו שריצה או מרצה כזה עונש" - זה ממש לא שטויות , זאת נקמנות.
אם הוא היה מרגל בריטי או צרפתי הוא היה בחוץ מזמן.
הם נוקמים בנו כי הם נפגעו מאיתנו אבל העונש הזה עבר את גבול ההגיון.

החולי של אביו של פולארד ופטירתו לא השפיעו על שחרורו להלוויה שלו לכן אני בספק אם חולי של מישהו עושה אצלם רושם בכלל
ויכול להוות סיבה לשחרור.

גם לבקש שחרור רק בגלל חולי זה קצת מסכנות.
צריך לומר להם בפנים - דיי , האיש שילם מספיק.
שחררו.
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי yiffy » 11 אפריל 2012, 10:13

michael כתב:"העונש כבד" ו"אין עוד מישהו שריצה או מרצה כזה עונש" - זה ממש לא שטויות , זאת נקמנות.
אם הוא היה מרגל בריטי או צרפתי הוא היה בחוץ מזמן.
הם נוקמים בנו כי הם נפגעו מאיתנו אבל העונש הזה עבר את גבול ההגיון.

החולי של אביו של פולארד ופטירתו לא השפיעו על שחרורו להלוויה שלו לכן אני בספק אם חולי של מישהו עושה אצלם רושם בכלל
ויכול להוות סיבה לשחרור.

גם לבקש שחרור רק בגלל חולי זה קצת מסכנות.
צריך לומר להם בפנים - דיי , האיש שילם מספיק.
שחררו.

תגובות מסוג שלך הן מאוד אמוציונליות. מתי לאחרונה ארה"ב (או כל אומה שהיא) הגיבה לטיעונים אמוציונליים?
שוב - מבחינתם זה לא האם הוא ריגל לטובת בריטניה, צרפת או ישראל אלא העובדה שהוא אזרח ארה"ב. נקמנות? בפירוש, אבל לא כלפי ישראל אלא כלפיו ובגלל היותו אמריקאי.

נאצים שוחררו ממאסרי עולם בגלל מצב רפואי אישי. יש הבדל גדול בין אם אבא שלך חולה ונפטר ולבין אם אתה חולה ואז אתה לא יכול לעמוד פיזית בתנאי מאסר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 11 אפריל 2012, 11:21

שאלה מצויינת.
אני בטוח שאם היה מדובר במקרה הפוך ובו היה נתפס מרגל אמריקאי בארץ, הממשלה ה"ליברלית" של ישראל יחד עם שר החוץ "הדמוקרט" שלה, כבר ממזמן היו מעניקים לו "חנינה".
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי michael » 11 אפריל 2012, 11:58

חביב - בוודאי שישראל היתה נותנת חנינה למרגל אמריקאי אם היה ואם היתה מתקבלת בקשה רשמית מהממשל.
אבל כשזה הפוך אתה רואה שזה לא קורה.
אני מבטיח לך כפי שכבר ציינתי קודם שאם המרגל היה צרפתי או בריטי הוא גם היה משתחרר קודם.

אבל זה אנחנו , אנחנו תלויים , אנחנו נזקקים , אנחנו צריכים את החסדים שלהם. את ההגנה , את הבטחון.
זה אחרת,
אז הם מרשים לעצמם להיות חזקים איתנו !
להראות לנו מזה !
יופי , נפלא נהדר. ראינו מזה כבר 26 שנה.

יפתח - אין כאן שום אמוציונל.
יש כאן כמעט 30 שנה על הפרק.
אתה קולט מה זה 30 שנה בבית סוהר ?
רוצחים יוצאים אחרי 15 ו- 20 שנה.
מרדכי ואנונו יצא אחרי פחות מ 20 שנה - והוא בגד וגרם לפגיעה קשה בבטחון מדינת ישראל.

איך שתהפוך את זה להמשיך ולהחזיק את יונתן בבית הסוהר זה טירוף מערכות ונקמנות כרונית שלא עולה בקנה אחד עם העבירה שבוצעה.
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 11 אפריל 2012, 16:57

michael כתב:חביב - בוודאי שישראל היתה נותנת חנינה למרגל אמריקאי אם היה ואם היתה מתקבלת בקשה רשמית מהממשל.

האמנם?
בישראל יש עונש מוגדר על עבירת בגידה והוא עונש מוות בתלייה.
אין לי שום צל של ספק, שאם היה נתפס כאן מרגל בעל אזרחות ישראלית והיה נמצא אשם בגין בגידה, היה נגזר עליו מאסר עולם או עונש מוות, כמו שכבר קרה כאן עם מאיר טוביאנסקי.

כאשר בממשלת ישראל יושבת מפלגה ניאו-פשיסטית שחרטה על דיגלה את הרדיפה אחרי בוגדים, אני די בטוח שבמקרה כזה אותו מרגל כבר היה תלוי ומת.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי Mta_atic » 11 אפריל 2012, 17:41

חביב אורנג'ד כתב:
michael כתב:חביב - בוודאי שישראל היתה נותנת חנינה למרגל אמריקאי אם היה ואם היתה מתקבלת בקשה רשמית מהממשל.

האמנם?
אין לי שום צל של ספק, שאם היה נתפס כאן מרגל בעל אזרחות ישראלית והיה נמצא אשם בגין בגידה, היה נגזר עליו מאסר עולם או עונש מוות, כמו שכבר קרה כאן עם מאיר טוביאנסקי.

כאשר בממשלת ישראל יושבת מפלגה ניאו-פשיסטית שחרטה על דיגלה את הרדיפה אחרי בוגדים, אני די בטוח שבמקרה כזה אותו מרגל כבר היה תלוי ומת.

מצחיק בגלל שמקרים כאלה קרו לא מעט פעמים.
אולי נזכיר לרגע את סא"ל עומר אל הייב שהשתחרר בדיוק אתמול לאחר שריצה 15 שנות מאסר, בין הייתר בעוון ריגול למען החיזבאללה (לא מדינה ידידותית אלא ארגון טרור שנלחם במדינת ישראל).
אולי נזכיר את ח"כ לשעבר עזמי בשארה שנחשד בריגול למען חיזבאללה בזמן מלחמת לבנון השנייה, הספיק לברוח מהארץ, כרגע חי בלבנון וקיבל במשך תקופה יפה את הפנסיה שלו ממדינת ישראל.
אולי ענת קם, שלמזלנו כרגע עדיין לא הרגשנו את ההשלכות למעשיה, אבל מי יודע מה החומר שהפיצה גרם/יגרום למדינת ישראל או לאזרחים החיים בה.

פעם אחת ביסטוריה של המדינה הזאת מישהו קיבל עונש מוות, וזה היה אייכמן ימח שמו, ככה שאל תצפה שיגזרו פה גזר דין מוות למרגלים.

ועכשיו, לעניין פולארד - מדינת ישראל שלחה אותו, למזלה זה היה בחשאיות כך שכל מי שהיה קשור לזה יכל להתנער באלגנטיות.
מגוחך לחשוב שהמדינה שאחד מאבני היסוד שלה הוא דאגה ליהודים בכל העולם, הפקירה דווקא את היהודי שנשכב על הגדר למענה.
מבחינת ארה"ב - פולארד הוא מרגל, אבל מרגלים גרועים הרבה יותר שנתפשו בארה"ב קיבלו עונש קצוב, שהיה הרבה פחות ממה שפולארד קיבל,
וזו אחת הסיבת שלא מעט אנשי ממשל וביטחון בארה"ב יוצאים לאחרונה בצורה פומבית עם קריאה לשחרר את הבנאדם, כי הוא משלם מחיר כבד על עיקשות וכבוד עצמי מופרז של אומה שמתיימרת להיות ידידה שלנו. אז לכל הרוחות ידידים, הגיע הזמן לומר לאמריקאים בפרצוף שכל עוד פולארד נמצא אצלהם בכלא ומקבל יחס מחפיר הם לעולם לא יוכלו להיות חברים שלנו, גם לא במחיר של כיפת ברזל או F15.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 11 אפריל 2012, 17:56

Mta_atic כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

האמנם?

אולי נזכיר לרגע את סא"ל עומר אל הייב שהשתחרר בדיוק אתמול לאחר שריצה 15 שנות מאסר, בין הייתר בעוון ריגול למען החיזבאללה (לא מדינה ידידותית אלא ארגון טרור שנלחם במדינת ישראל).
אולי נזכיר את ח"כ לשעבר עזמי בשארה שנחשד בריגול למען חיזבאללה בזמן מלחמת לבנון השנייה, הספיק לברוח מהארץ, כרגע חי בלבנון וקיבל במשך תקופה יפה את הפנסיה שלו ממדינת ישראל.
אולי ענת קם, שלמזלנו כרגע עדיין לא הרגשנו את ההשלכות למעשיה, אבל מי יודע מה החומר שהפיצה גרם/יגרום למדינת ישראל או לאזרחים החיים בה.

פעם אחת ביסטוריה של המדינה הזאת מישהו קיבל עונש מוות, וזה היה אייכמן ימח שמו, ככה שאל תצפה שיגזרו פה גזר דין מוות למרגלים.

ועכשיו, לעניין פולארד - מדינת ישראל שלחה אותו, למזלה זה היה בחשאיות כך שכל מי שהיה קשור לזה יכל להתנער באלגנטיות.
מגוחך לחשוב שהמדינה שאחד מאבני היסוד שלה הוא דאגה ליהודים בכל העולם, הפקירה דווקא את היהודי שנשכב על הגדר למענה.
מבחינת ארה"ב - פולארד הוא מרגל, אבל מרגלים גרועים הרבה יותר שנתפשו בארה"ב קיבלו עונש קצוב, שהיה הרבה פחות ממה שפולארד קיבל,
וזו אחת הסיבת שלא מעט אנשי ממשל וביטחון בארה"ב יוצאים לאחרונה בצורה פומבית עם קריאה לשחרר את הבנאדם, כי הוא משלם מחיר כבד על עיקשות וכבוד עצמי מופרז של אומה שמתיימרת להיות ידידה שלנו. אז לכל הרוחות ידידים, הגיע הזמן לומר לאמריקאים בפרצוף שכל עוד פולארד נמצא אצלהם בכלא ומקבל יחס מחפיר הם לעולם לא יוכלו להיות חברים שלנו, גם לא במחיר של כיפת ברזל או F15.

זה עובדתית לא נכון. תקרא למעלה על השמות שהוזכרו ותראה. יש לא מעט שקיבלו את אותם עונשים וממשיכים לרצות את אותו עונש בול. המקרים הבודדים השונים הם של אסירים שהייתה עמם עסקת טיעון, אבל זה בגלל שלא היו די ראיות כדי להרשיע, בעוד שבמקרה של פולארד הייתה קלטת מרשיעה מאין כמוהה.
אישי ממשל יוצאים רשמית בעד שחרור פולארד כי הלובי היהודי הפרו-ישראלי הוא אחד החזקים בוושינגטון אם לא החזק שבהם. אגב - לגיטימי לחלוטין להשתמש בכל ההשפעה שניתן לצורך המשימה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי Mta_atic » 11 אפריל 2012, 18:13

yiffy כתב:
Mta_atic כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

האמנם?

זה עובדתית לא נכון. תקרא למעלה על השמות שהוזכרו ותראה. יש לא מעט שקיבלו את אותם עונשים וממשיכים לרצות את אותו עונש בול. המקרים הבודדים השונים הם של אסירים שהייתה עמם עסקת טיעון, אבל זה בגלל שלא היו די ראיות כדי להרשיע, בעוד שבמקרה של פולארד הייתה קלטת מרשיעה מאין כמוהה.
אישי ממשל יוצאים רשמית בעד שחרור פולארד כי הלובי היהודי הפרו-ישראלי הוא אחד החזקים בוושינגטון אם לא החזק שבהם. אגב - לגיטימי לחלוטין להשתמש בכל ההשפעה שניתן לצורך המשימה.

לגבי מה שכתבת למעלה - אין הנדון דומה לראיה.
איך אפשר בכלל להשוות את איימס (אחד המרגלים שפגע הכי הרבה בארה"ב בכל ההיסטוריה שלה) ורונלד פלטון, שני מרגלים שריגלו לטובת ברית המועצות שהייתה יריבה מושבעת של ארה"ב, לג'ונתן פולארד שמסר מידע קריטי למדינת ישראל שהייתה ועודנה ידידה ושותפה של ארה"ב?
מישהו באמת מאמין לכל הבולשיט שפקידים בארה"ב מספרים על כך שפולארד מסר מידע לסובייטים? הרי זה ברור שטופלים עליו את הדברים האלה בכדי להצדיק את כליאתו הארוכה והלא אנושית שכולה בחטא.
לא מעט אנשים חשובים בארה"ב חושבים שחלק ממעשיו של איימס הוטלו למעשה על פולארד, ומשום מה אני נוטה להאמין להם.

לגבי אנשי ממשל, הטענה שהם פועלים מטעם ומכוח הלובי היהודי מזכירה קצת טיעונים שבאים מקרב העולם הערבי והציבור האנטישמי.
לא כל דבר שייך ללובי היהודי, והלובי היהודי לא שולט בכל. לאנשי ביטחון בכירים אמורה להיות דעה עצמית מוצקה, ולטעמי אחד הדברים שהכי קשה לעשות זה לקנות אותם.

בדיוק אתמול בתוכנית של עמנואל רוזן ובן כספית ברדיו 103 דיברו על כך שהיום עדיף ליהודי ליפול בשבי המצרי/עזתי מאשר להיכלא בארה"ב.
אלון פנקס, לשעבר הקונסול שלנו בניו-יורק הסביר שאחת מהסיבות להמשך הכליאה שלו היא בעצם (חוץ מאלמנטים של אכזריות שקיימים אצל האמריקאים כלפי עבריינים) תחושת העלבון וחוסר היכולת לסלוח על בגדיה של מדינה ידידותית (במילים שלנו - אגו-מניאקים).
למי שמעוניין לשמוע: http://www.103.fm/programs/Media.aspx?Z ... 1t4nzVQ=EF
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 11 אפריל 2012, 18:27

אלון פנקס הוא הפרשן הכי גרוע בעולם לכל דבר בערך. מתיימר להיות מומחה לענייני ארה"ב והוא בעיקר חרטטן ולא מקצוען. לא סתם ביבי בעט אותו מכל המדרגות.

ממה שאני מכיר ושומע, גם 3 חודשים בכלא הסורי הם גרועים יותר מ-26 שנה בכלא פדרלי אמריקאי. יש גם שיקולים של (חוסר) איכות ולא רק של כמות

לדעתך "אי אפשר להשוות" אבל במשפט האמריקאי דין פרוטה כדין מאה. העובדה שהוא אמריקאי, ולא היישות לטובתה ריגל, היא זו שמכריעה את הכף. יש גם עוד אלמנט לסיפור הזה והוא שפולארד נשפט ע"י מערכת המשפט האמרקאית. חנינה של נשיא הינה התערבות של אחת מרשויות החוק בסמכויותיה של השנייה - דבר שהוא אמנם אפשרי אך צריך להיות מוצדק בצורה יוצאת דופן בממשל האמריקאי. הקושי החוקתי הזה עובד בדיוק בכיוון ההפוך מהיגיון שנשיא אמריקאי ישחרר את פולארד לפני הבחירות כדי לזכות בקול היהודי, ובכלל לא ברור איזה מהם הוא חזק יותר.
yiffy
חבר כבוד

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים