המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
המידע הזה היה מועבר בכל מקרה ע"י האמריקאים לישראל לפי ההסכמים איתם.
LIAV10 כתב:יש לי שאלה אמיתית, מקווה שלא תפגע במישהו, אני באמת מנסה להבין..
למה בעצם מגיע לו להשתחרר?
למה אנשים אמריקאים מסויימים גם חושבים ככה?
דרך אגב, אני כמובן מקווה שהוא השתחרר, אבל מעניין אותי מה פרס אומר לאובמה בנסיון לשחרר רת פולארד..
Holiday_Armadillo כתב:LIAV10 כתב:יש לי שאלה אמיתית, מקווה שלא תפגע במישהו, אני באמת מנסה להבין..
דרך אגב, אני כמובן מקווה שהוא השתחרר, אבל מעניין אותי מה פרס אומר לאובמה בנסיון לשחרר רת פולארד..
אני חושבת שהסיבה העיקרית היא שהוא יושב בכלא יותר מכל מרגל אחר בהיסטוריה של ארה''ב..כולל כאלה שריגלו למדינות אויבות ולא מדינה ידידותית כמו ישראל..
Holiday_Armadillo כתב:LIAV10 כתב:יש לי שאלה אמיתית, מקווה שלא תפגע במישהו, אני באמת מנסה להבין..
אני חושבת שהסיבה העיקרית היא שהוא יושב בכלא יותר מכל מרגל אחר בהיסטוריה של ארה''ב..כולל כאלה שריגלו למדינות אויבות ולא מדינה ידידותית כמו ישראל..
michael כתב:כישראלם וכיהודים אנחנו חייבים להישאר אופטימיים וצריכים להמשיך להאמין שיונתן ישתחרר.
אם זה לא ילך באופן המועדף והבקשה של פרס לא תתקבל (כפי שנמסר הבוקר) , אז צריך להתחיל להיות יותר אקטיבים.
הפגנות , מחאות , עצרות.
אני מאמין שהפגנה של 100 אלף איש בכיכר רבין בת"א תעשה הד גדול בוושינגטון.
אסור לתת ליונתן להירקב בכלא האמריקאי כל חייו.
יותר מכך , אני סבור שאם יונתן ימות בכלא האמריקאי הדבר ישאיר חותם של כאב מר של העם היהודי כלפי ארה"ב.
אנחנו תמיד נזכור להם את זה.
תמיד נזכור להם שהם לא נתנו לאיש לצאת לחופשי בסוף ימיו (הוא חולה מאוד)
עדיף לכולם לסיים את הפרשה הזאת כשעוד אפשר לסיים אותה בצורה שקטה ומוסרית.
michael כתב:העבירה לא כזאת חמורה ביחס לעונש.
כמעט 30 שנה כלא על ריגול למען מדינה ידידותית מבלי לגרום לפגיעה של ממש בבטחון ארה"ב.
זאת נקמה לשמה.
יפתח , אין צורך להצדיק את העונש של האמריקאים,
את זה האמריקאים עושים יפה לבד.
עדיף להתרכז בדרכים לשחרר את האדם היקר הזה.
michael כתב:"העונש כבד" ו"אין עוד מישהו שריצה או מרצה כזה עונש" - זה ממש לא שטויות , זאת נקמנות.
אם הוא היה מרגל בריטי או צרפתי הוא היה בחוץ מזמן.
הם נוקמים בנו כי הם נפגעו מאיתנו אבל העונש הזה עבר את גבול ההגיון.
החולי של אביו של פולארד ופטירתו לא השפיעו על שחרורו להלוויה שלו לכן אני בספק אם חולי של מישהו עושה אצלם רושם בכלל
ויכול להוות סיבה לשחרור.
גם לבקש שחרור רק בגלל חולי זה קצת מסכנות.
צריך לומר להם בפנים - דיי , האיש שילם מספיק.
שחררו.
michael כתב:חביב - בוודאי שישראל היתה נותנת חנינה למרגל אמריקאי אם היה ואם היתה מתקבלת בקשה רשמית מהממשל.
חביב אורנג'ד כתב:michael כתב:חביב - בוודאי שישראל היתה נותנת חנינה למרגל אמריקאי אם היה ואם היתה מתקבלת בקשה רשמית מהממשל.
האמנם?
בישראל יש עונש מוגדר על עבירת בגידה והוא עונש מוות בתלייה.
אין לי שום צל של ספק, שאם היה נתפס כאן מרגל בעל אזרחות ישראלית והיה נמצא אשם בגין בגידה, היה נגזר עליו מאסר עולם או עונש מוות, כמו שכבר קרה כאן עם מאיר טוביאנסקי.
כאשר בממשלת ישראל יושבת מפלגה ניאו-פשיסטית שחרטה על דיגלה את הרדיפה אחרי בוגדים, אני די בטוח שבמקרה כזה אותו מרגל כבר היה תלוי ומת.
Mta_atic כתב:חביב אורנג'ד כתב:michael כתב:חביב - בוודאי שישראל היתה נותנת חנינה למרגל אמריקאי אם היה ואם היתה מתקבלת בקשה רשמית מהממשל.
האמנם?
אין לי שום צל של ספק, שאם היה נתפס כאן מרגל בעל אזרחות ישראלית והיה נמצא אשם בגין בגידה, היה נגזר עליו מאסר עולם או עונש מוות, כמו שכבר קרה כאן עם מאיר טוביאנסקי.
כאשר בממשלת ישראל יושבת מפלגה ניאו-פשיסטית שחרטה על דיגלה את הרדיפה אחרי בוגדים, אני די בטוח שבמקרה כזה אותו מרגל כבר היה תלוי ומת.
מצחיק בגלל שמקרים כאלה קרו לא מעט פעמים.
אולי נזכיר לרגע את סא"ל עומר אל הייב שהשתחרר בדיוק אתמול לאחר שריצה 15 שנות מאסר, בין הייתר בעוון ריגול למען החיזבאללה (לא מדינה ידידותית אלא ארגון טרור שנלחם במדינת ישראל).
אולי נזכיר את ח"כ לשעבר עזמי בשארה שנחשד בריגול למען חיזבאללה בזמן מלחמת לבנון השנייה, הספיק לברוח מהארץ, כרגע חי בלבנון וקיבל במשך תקופה יפה את הפנסיה שלו ממדינת ישראל.
אולי ענת קם, שלמזלנו כרגע עדיין לא הרגשנו את ההשלכות למעשיה, אבל מי יודע מה החומר שהפיצה גרם/יגרום למדינת ישראל או לאזרחים החיים בה.
פעם אחת ביסטוריה של המדינה הזאת מישהו קיבל עונש מוות, וזה היה אייכמן ימח שמו, ככה שאל תצפה שיגזרו פה גזר דין מוות למרגלים.
ועכשיו, לעניין פולארד - מדינת ישראל שלחה אותו, למזלה זה היה בחשאיות כך שכל מי שהיה קשור לזה יכל להתנער באלגנטיות.
מגוחך לחשוב שהמדינה שאחד מאבני היסוד שלה הוא דאגה ליהודים בכל העולם, הפקירה דווקא את היהודי שנשכב על הגדר למענה.
מבחינת ארה"ב - פולארד הוא מרגל, אבל מרגלים גרועים הרבה יותר שנתפשו בארה"ב קיבלו עונש קצוב, שהיה הרבה פחות ממה שפולארד קיבל,
וזו אחת הסיבת שלא מעט אנשי ממשל וביטחון בארה"ב יוצאים לאחרונה בצורה פומבית עם קריאה לשחרר את הבנאדם, כי הוא משלם מחיר כבד על עיקשות וכבוד עצמי מופרז של אומה שמתיימרת להיות ידידה שלנו. אז לכל הרוחות ידידים, הגיע הזמן לומר לאמריקאים בפרצוף שכל עוד פולארד נמצא אצלהם בכלא ומקבל יחס מחפיר הם לעולם לא יוכלו להיות חברים שלנו, גם לא במחיר של כיפת ברזל או F15.
yiffy כתב:Mta_atic כתב:חביב אורנג'ד כתב:michael כתב:חביב - בוודאי שישראל היתה נותנת חנינה למרגל אמריקאי אם היה ואם היתה מתקבלת בקשה רשמית מהממשל.
האמנם?
מצחיק בגלל שמקרים כאלה קרו לא מעט פעמים.
אולי נזכיר לרגע את סא"ל עומר אל הייב שהשתחרר בדיוק אתמול לאחר שריצה 15 שנות מאסר, בין הייתר בעוון ריגול למען החיזבאללה (לא מדינה ידידותית אלא ארגון טרור שנלחם במדינת ישראל).
אולי נזכיר את ח"כ לשעבר עזמי בשארה שנחשד בריגול למען חיזבאללה בזמן מלחמת לבנון השנייה, הספיק לברוח מהארץ, כרגע חי בלבנון וקיבל במשך תקופה יפה את הפנסיה שלו ממדינת ישראל.
אולי ענת קם, שלמזלנו כרגע עדיין לא הרגשנו את ההשלכות למעשיה, אבל מי יודע מה החומר שהפיצה גרם/יגרום למדינת ישראל או לאזרחים החיים בה.
פעם אחת ביסטוריה של המדינה הזאת מישהו קיבל עונש מוות, וזה היה אייכמן ימח שמו, ככה שאל תצפה שיגזרו פה גזר דין מוות למרגלים.
ועכשיו, לעניין פולארד - מדינת ישראל שלחה אותו, למזלה זה היה בחשאיות כך שכל מי שהיה קשור לזה יכל להתנער באלגנטיות.
מגוחך לחשוב שהמדינה שאחד מאבני היסוד שלה הוא דאגה ליהודים בכל העולם, הפקירה דווקא את היהודי שנשכב על הגדר למענה.
מבחינת ארה"ב - פולארד הוא מרגל, אבל מרגלים גרועים הרבה יותר שנתפשו בארה"ב קיבלו עונש קצוב, שהיה הרבה פחות ממה שפולארד קיבל,
וזו אחת הסיבת שלא מעט אנשי ממשל וביטחון בארה"ב יוצאים לאחרונה בצורה פומבית עם קריאה לשחרר את הבנאדם, כי הוא משלם מחיר כבד על עיקשות וכבוד עצמי מופרז של אומה שמתיימרת להיות ידידה שלנו. אז לכל הרוחות ידידים, הגיע הזמן לומר לאמריקאים בפרצוף שכל עוד פולארד נמצא אצלהם בכלא ומקבל יחס מחפיר הם לעולם לא יוכלו להיות חברים שלנו, גם לא במחיר של כיפת ברזל או F15.
זה עובדתית לא נכון. תקרא למעלה על השמות שהוזכרו ותראה. יש לא מעט שקיבלו את אותם עונשים וממשיכים לרצות את אותו עונש בול. המקרים הבודדים השונים הם של אסירים שהייתה עמם עסקת טיעון, אבל זה בגלל שלא היו די ראיות כדי להרשיע, בעוד שבמקרה של פולארד הייתה קלטת מרשיעה מאין כמוהה.
אישי ממשל יוצאים רשמית בעד שחרור פולארד כי הלובי היהודי הפרו-ישראלי הוא אחד החזקים בוושינגטון אם לא החזק שבהם. אגב - לגיטימי לחלוטין להשתמש בכל ההשפעה שניתן לצורך המשימה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים