yzafrir כתב:דובי עוד לא שיחק בקבוצה כמו מכבי ובקבוצות איכותיות שמאפשרות לו לקחת זריקות נוחות יותר מבקבוצות קטנות בו כל העומס נופל עליו .
בקבוצה כמו מכבי יהיה לו הרבה יותר נוח להגיע לזריקות נוחות . והאחוזים שלו ישתפרו .
חוץ מלהסתכל על הסטט' שלו , ראית אותו משחק השנה ?
לגבי לאנגפורד , השנה במכבי הוא אסף הרבה נקודות במשחקים שהגיעו לגארבז' טיים וללא הפרעה מיוחדת . בחימקי הוא היה המוציא לפועל העיקרי שלהם ולכן הקבוצה עבדה בשבילו ולכן המצבים שהוא זורק הם נוחים בדרך כלל . אגב בחימקי שנה שעברה בשלב הראשון הוא זרק פי 3 ל-2 מאשר במכבי בשלב הראשון (כשפארמר היה ) וסביר להניח שאם היה לוקח יותר זריקות גם האחוזים שלו היו יורדים . מה גם ש40-45 אחוז לקלעי שזורק בעיקר מבחוץ זה לא אחוז רע...
אני לא אומר שדובי שחקן טוב מלאנגפורד אבל אני כן אומר שמבחינת תפוקה הוא כן יכול להביא את אותם מספרים ובאחוזים דומים .
לאנגפורד עשה העונה בסך הכל 11 נק' למשחק , זה לא משהו שאי אפשר לעמוד בו ובהחלט אפשר לצוא קלעי אחר שיתן את המספרים האלו לפחות . אם ניקח בחשבון שיש גם את הלפרין ועוד רכז איכותי כמו ג'אקסון אז בהחלט אפשר להסתדר עם סקורר אחר במקום לאנגפורד היקר.
אסף , שחקן שהגיע לקבוצה לפני 9 משחקים ובשלב מאוחר מאוד של העונה אתה לא מצפה שמסור כלכך הרבה אס' ויכיר כבר את כל החברה וסגנון המשחק . זה דבר די צפוי ששחקן יש יחס כזה בשלב כזה של העונה .
אם ראית את דובי בליגה הספרדית אז הוא ממש לא מקל . זה אולי נכון לתחילת הקריירה שלו בNBA וזה גם לא הפריעה לו שם . השנה בספרד הוא דווקא שומר טוב וחוטף מצויין .
מסכים שהוא לא ריבאונדר טוב .
לאנגפורד אולי שחקן טוב ממנו אבל לא ברמה כזאת שמצדיק לשלם את הסכומים האלו ובטח לא ברמה כזאת בשביל להפקיר את עמדת הרכז בידי אוחיון .
בגלל שהוא משחק בקבוצה פחות טובה, הוא צריך להיות טוב יותר מאשר הוא יהיה במכבי. הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה, ולקחת כמה זריקות שהוא רוצה. אין לו פה את בלאט שיבעט אותו לספסל על זריקה לא במקום.
בקשר ללאנגפורד בחימקי, אתה סותר את עצמך 2 שורות אחרי מה שאמרת. מצד אחד, דובי משחק בקבוצה פחות טובה ממכבי, אז בגלל זה האחוזים שלו נמוכים יותר, בגלל שכל העומס נופל עליו. מצד שני אתה כותב, שלאנגפורד היה בחימקי, עבדו בשבילו, כי הוא היה המוציא לפועל, אז הוא הגיע למצבים נוחים בדרך כלל. איבדתי אותך
לא הבנתי את כל הפי 3 ממה שפארמר היה, אבל לאנגפורד קלע בחמיקי שנה שעברה מעל 50% ל2 ו35% ל3. אלא אחוזים מצוינים לסקורר, ביחס לכמות הנקודות שהוא קלע (כמעט 19 למשחק). השנה במכבי הוא קולע מעל 32% ל3, ו55% ל2, וזה עוד ביורוליג. אני לא מדבר על שאר המסגרות. לעומתו, שוב, דובי קולע ב37% מהשדה. לא משנה אם אתה סקורר או לא, לא משנה איפה אתה משחק, לא משנה כמה נופל עליך, ולא משנה אם הוא שחקן שזורק יותר מבחוץ. זה אחוזים לא טובים! ואגב, בNBA הוא גם קלע לאורך כל השנים שלו שם פחות מ40% מהשדה, וגירד 30% ל3.
ה11 נקודות שלאנגפורד הביא זה בעיקר בגלל זה שהוא בא באמצע, ולא השתלב. שים לב מה הוא עשה מאז שפארמר עזב, בטופ 16 הוא עשה 15 נקודות למשחק, ב56% ל2, 33% ל3, ו2.3 אסיסטים למשחק, ביציבות יוצאת דופן. בהצלבה הוא עשה 13.4 נקודות, ב53% ל2, אבל עם אחוז לא טוב ל3, 21%, ו2.4 אסיסטים. אלא מספרים מצוינים לשחקן.
לאנגפורד מצדיק באבוא בואה 1.1 מיליון דולר, זה כלום עבור שחקן כזה. דובי הזה ממש לא קרוב לרמה הזאת, וממש ממש לא יתן את מה שלאנגפורד הביא. אני יכול להביא לך עוד 1000 שחקנים מכל הליגות האלה, שנותנים 16-17 נקודות למשחק באיטליה, רוסיה, יוון, וכל שאר הליגות, אבל זה לא זה. לא דובי ולא ג'קסון שחקנים שעבורם צריך לוותר על לאנגפורד