כדורסל מאירופה והעולם 19/20 V2

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל מאירופה והעולם 19/20 V2

הודעהעל ידי A.Parker » 29 יולי 2019, 22:17

למה שלא תהיה השפעה? אם לקבוצה יש את היכולת לשחרר שחקן שהיא לא מרוצה ממנו אז האופציה הזאת קיימת, בלי קשר לרצון הקבוצה. עדיין יש שחקנים שמעדיפים לקחת את ההימור הזה, אבל זה לא אומר שהחוק הזה לא קיים.
A.Parker

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2019, 22:24

NY boy כתב:שוב, לא אמרתי שאין הכרזה כזאת של הליגה. אבל החוקים האלה הם בדיוק כמו חוקיי הפייר פליי של היורוליג (שגם הם הכרזה רשמית של הליגה). חוקים נחמדים על הנייר, במציאות אין להם שום השפעה ואף אחד לא מתייחס אליהם.

הזהו, שאתה יותר מידי נחרץ לגבי זה. בכדורגל למשל, המועדונים די ממושמעים לחוקים שמתווה ההתאחדות הסינית (אחת הסיבות שאתה לא רואה היום הוצאות גדולות של רכישת שחקנים ע"י מועדונים סינים כבעבר). בוודאי אם יש עין משגיחה של מי מהממשל הסיני (קצת יותר מאיים מאנשי הנהלה ביורוליג שמועסקים ע"י הקבוצות שמשחקות בליגה), כמו שיש בכדורגל.

יכול להיות חוק כזה, שפשוט משפיע על חלק מסוים של שחקנים ועל חלק אחר קצת פחות. בטח אם מדברים על סכומים גדולים.
אחדשיודע

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 22:28

סבבה אבל נכון לעכשיו במבט על השנים האחרונות והקיץ הנוכחי לא רואים שום, אבל שום השפעה. אז או שהשחקנים כולם (כולל אלו ששיחקו שם שנים וממשיכים לחתום שם) באמת כולם מוכנים לקחת סיכון שיזרקו אותם הביתה בלי כסף אם יפצעו או סתם יהיו גרועים או שהחוקים האלה הם נחמדים על הנייר אבל במציאות אף אחד לא מתייחס אליהם. אני אישית חושב ומאמין הרבה יותר לאופציה השנייה. בשורה התחתונה זה גם לא משנה, כרגע נכון לרגע זה עושה רושם שאין לחוקים האלה שום השפעה על ההחתמות והשחקנים שמגיעים לליגה הזאת, על זה שניינו מסכימים אני מניח וזה מה שחשוב.
NY boy

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 22:29

A.Parker כתב:למה שלא תהיה השפעה? אם לקבוצה יש את היכולת לשחרר שחקן שהיא לא מרוצה ממנו אז האופציה הזאת קיימת, בלי קשר לרצון הקבוצה. עדיין יש שחקנים שמעדיפים לקחת את ההימור הזה, אבל זה לא אומר שהחוק הזה לא קיים.

כי אם הייתה לזה השפעה, אז היינו רואים איזה מגמה של שחקנים שיעדיפו חוזה מובטח במקום אחר על פני הסיכון. עצם זה שלא רואים שום מגמה כזאת אלא להפך (שחקנים שיכולים לקבל חוזה מובטח ללא מעט זמן באירופה מעדיפים עדיין את סין) אומרת שהההגיון הוא שזה לא באמת חוקים שיש להם השפעה. כמובן כמו שכבר אמרתי יש גם אפשרות שהשחקנים שם מוכנים לשחק בלוטו ונהנים מזה.
NY boy

הודעהעל ידי A.Parker » 29 יולי 2019, 22:47

NY boy כתב:
A.Parker כתב:למה שלא תהיה השפעה? אם לקבוצה יש את היכולת לשחרר שחקן שהיא לא מרוצה ממנו אז האופציה הזאת קיימת, בלי קשר לרצון הקבוצה. עדיין יש שחקנים שמעדיפים לקחת את ההימור הזה, אבל זה לא אומר שהחוק הזה לא קיים.

כי אם הייתה לזה השפעה, אז היינו רואים איזה מגמה של שחקנים שיעדיפו חוזה מובטח במקום אחר על פני הסיכון. עצם זה שלא רואים שום מגמה כזאת אלא להפך (שחקנים שיכולים לקבל חוזה מובטח ללא מעט זמן באירופה מעדיפים עדיין את סין) אומרת שהההגיון הוא שזה לא באמת חוקים שיש להם השפעה. כמובן כמו שכבר אמרתי יש גם אפשרות שהשחקנים שם מוכנים לשחק בלוטו ונהנים מזה.

יכול להיות שיש השפעה שאנחנו לא מודעים אליה (אולי שחקנים קיבלו הצעה וזה לא התפרסם) ויכול להיות שאין השפעה בפועל כי שחקנים מעדיפים לקחת את הסיכון. אני כן מאמין אבל שהחוק הזה קיים ומוחשי.
A.Parker

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 22:57

אני בטוח שהוא קיים ומוחשי. אין לי ספק שקיים. השפעתו מצד שני לא קיימת (עד כמה שאפשר לראות). גם החוק של הפייר פליי קיים ומוחשי, שחור על גביי לבן קיים. השפעה מצד שני אין. למה? כי אני טוען שכל חוק שכזה אפשר "לעקוף" בקלות, וכשאתה רוצה שחקן מאד בקבוצה אתה לא תתן לחוק כזה למנוע ממך להחתים אותו. בדיוק כמו שלמרות חוקיי הפייר פליי פאריז סן ג'רמן מצאה את הדרך להביא את רונלדיניו. בדיוק כמו שברצלונה השנה בכדורסל עשתה החתמות בכסף ענק למרות החוקים של הפייר פליי. זאת הטענה, לא שהחוק לא קיים אבל שהוא לא באמת משפיע על הקבוצות והשחקנים, שחקן שמאד רוצים אותו יקבל חוזה מובטח בצורה עקיפה כזאת או אחרת.

אני הרבה פחות מאמין באפשרות של שחקנים שמוכנים לקחת את הסיכון. שחקני כדורסל הם אנשים מחושבים, רייס העדיף לשבת שנה שלמה בבית כמעט בברצלונה בשביל לא להפסיד כסף וחוזה מובטח שהיה לו. מייק ג'יימס שידר אותו הדבר למילאנו לפני שהגיעו איתו להסדר. לא נראה שפתאום שחקנים שמרוויחים מיליונים לא אכפת להם לקחת סיכון (ששוב זה לא סיכון רק של יכולת, פציעה שיכולה לקרות מכלום למשל) ולחתום על חוזים לא מובטחים ולהמר על הכסף שלהם. זה פשוט מנוגד היגיון לדעתי ולכן גם אני מאמין (שוב לדעתי) שזה לא המצב.
NY boy

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2019, 23:22

NY boy כתב:אני בטוח שהוא קיים ומוחשי. אין לי ספק שקיים. השפעתו מצד שני לא קיימת (עד כמה שאפשר לראות). גם החוק של הפייר פליי קיים ומוחשי, שחור על גביי לבן קיים. השפעה מצד שני אין. למה? כי אני טוען שכל חוק שכזה אפשר "לעקוף" בקלות, וכשאתה רוצה שחקן מאד בקבוצה אתה לא תתן לחוק כזה למנוע ממך להחתים אותו. בדיוק כמו שלמרות חוקיי הפייר פליי פאריז סן ג'רמן מצאה את הדרך להביא את רונלדיניו. בדיוק כמו שברצלונה השנה בכדורסל עשתה החתמות בכסף ענק למרות החוקים של הפייר פליי. זאת הטענה, לא שהחוק לא קיים אבל שהוא לא באמת משפיע על הקבוצות והשחקנים, שחקן שמאד רוצים אותו יקבל חוזה מובטח בצורה עקיפה כזאת או אחרת.

אני מניח שאתה מתכוון לניימאר.

היורוליג הוא כאמור גוף ששייך לקבוצות שמשחקות בו. אז ברור שאכיפת חוקים נוקשית על רקע פייר פליי פיננסי היא קצת פחות מעשית (כרגע).
בסין, במקום שמוערבים בו גורמי ממשל, אוכפים קצת יותר את החוקים (ומשתדלים לא לעקוף אותם). לא יודע לגבי רמת המוערבות של הממשל הסיני בכדורסל בהשוואה לכדורגל, ששם רואים התערבות ממשית, אבל מכיוון שסין מארחת הקיץ את אליפות העולם בכדורסל, סביר להניח שגם שם הייתה בשנים האחרונות עין משגיחה.

NY boy כתב:אני הרבה פחות מאמין באפשרות של שחקנים שמוכנים לקחת את הסיכון. שחקני כדורסל הם אנשים מחושבים, רייס העדיף לשבת שנה שלמה בבית כמעט בברצלונה בשביל לא להפסיד כסף וחוזה מובטח שהיה לו. מייק ג'יימס שידר אותו הדבר למילאנו לפני שהגיעו איתו להסדר. לא נראה שפתאום שחקנים שמרוויחים מיליונים לא אכפת להם לקחת סיכון (ששוב זה לא סיכון רק של יכולת, פציעה שיכולה לקרות מכלום למשל) ולחתום על חוזים לא מובטחים ולהמר על הכסף שלהם. זה פשוט מנוגד היגיון לדעתי ולכן גם אני מאמין (שוב לדעתי) שזה לא המצב.

אתה מדבר על דברים אחרים. זה ששחקן חתום על חוזה ולא מוכן לוותר על מה שחייבים לו - זה משהו אחד. זה ששחקן מוכן לקחת סיכון כדי להרוויח כפול או יותר, זה משהו אחר. וזה קורה כל הזמן, בטח ב-NBA. סביר להניח שהחוקים האלו גם מאוד מושפעים ממה שקורה ב-NBA (לקיצון אומנם).
החוק, לפי מה שכתוב בספורטאנדו, אומר ששחקן צריך לעבור שני חוזים של 10 ימים (בדומה למנגנון שקיים ב-NBA באמצע העונה) לפני שיקבל חוזה מובטח, או - שני חוזים של חודש ימים כ"א (במקום שני חוזים של 10 ימים). אגב, מכיוון שהעונה בסין גם ככה קצרה, אז גם חוזה של חודש יכול לסדר לך סכום נכבד.
אחדשיודע

הודעהעל ידי A.Parker » 29 יולי 2019, 23:28

יכול להיות, אבל לא הייתי קובע בוודאות שאין (או לא תהיה) לו השפעה. אגב, ההחלטה של רייס היא גם סוג של הימור, ואחד שפגע קשות בקריירה שלו.
A.Parker

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 23:30

ניימאר כמובן.

שוב, זה לא עניין של אכיפה של החוקים. גם פיב"א אוכפת את הפליי ביי פליי (תשאל את איביץ המסכן :-) ) אבל תמיד שיש לך כסף אתה יכול למצוא את הדרך החוקית לעקוף את זה.

אם זה היה כפול או יותר הייתי מסכים, אבל זה לא. עד כמה שידוע לי, לא מדובר על כפול או בסדר גודל הזה. מדובר על סכומים פחות או יותר זהים לאירופה, לפעמים קצת יותר גדולים, אבל מדובר על אפשרות לעבוד הרבה פחות, להיות חצי מהשנה בבית, ולהרוויח אותו הדבר או יותר ארון ג'קסון התבטא בעניין הזה בצורה ברורה. אבל אני חושב שאם באמת הם היו צריכים לקחת סיכון שהחוזה הגדול לא מובטח ויכולים למצוא את עצמם בבית מהר מאד, הם היו רצים לחוזה הדו-שנתי ויותר המובטח באירופה. מכיוון שאני לא רואה שום מגמה של שחקנים לחשוב פעמיים על לחתום בסין, כולל הבחירים ביותר, כולל כאלה שיש להם ביקוש במקומות אחרים, אני מסיק את מה שהסקתי.
נערך לאחרונה על ידי NY boy בתאריך 29 יולי 2019, 23:33, נערך פעם אחת בסך הכל.
NY boy

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 23:31

A.Parker כתב:יכול להיות, אבל לא הייתי קובע בוודאות שאין (או לא תהיה) לו השפעה. אגב, ההחלטה של רייס היא גם סוג של הימור, ואחד שפגע קשות בקריירה שלו.

היה לו ברור שזה פוגע בקריירה שלו לדעתי. אבל הוא העדיף את הכסף גם במחיר הזה.
NY boy

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2019, 23:46

NY boy כתב:ניימאר כמובן.

שוב, זה לא עניין של עקיפה של החוקים. גם פיב"א עוקפת את הפליי ביי פליי (תשאל את איביץ המסכן :-) ) אבל תמיד שיש לך כסף אתה יכול למצוא את הדרך החוקית לעקוף את זה.

פיפ"א.
אני בעצמי כתבתי את זה פה. גם גוף גדול כמו פיפ"א (שבניגוד ליורוליג, לא נמצא בבעלות הקבוצות שמשחקות בו) לא יכול לאכוף ב-100% את חוקי הפייר-פליי שלו. אבל דווקא פה כן יש השפעה, שאפשר לראות. זה לא מספיק טוב, אבל יש השפעה.

NY boy כתב:אם זה היה כפול או יותר הייתי מסכים, אבל זה לא. עד כמה שידוע לי, לא מדובר על כפול או בסדר גודל הזה. מדובר על סכומים פחות או יותר זהים לאירופה, לפעמים קצת יותר גדולים, אבל מדובר על אפשרות לעבוד הרבה פחות, להיות חצי מהשנה בבית, ולהרוויח אותו הדבר או יותר ארון ג'קסון התבטא בעניין הזה בצורה ברורה. אבל אני חושב שאם באמת הם היו צריכים לקחת סיכון שהחוזה הגדול לא מובטח ויכולים למצוא את עצמם בבית מהר מאד, הם היו רצים לחוזה הדו-שנתי ויותר המובטח באירופה. מכיוון שאני לא רואה שום מגמה של שחקנים לחשוב פעמיים על לחתום בסין, כולל הבחירים ביותר, כולל כאלה שיש להם ביקוש במקומות אחרים, אני מסיק את מה שהסקתי.

איך אתה יכול לדעת? אני באמת לא מבין. אם לצורך העניין יש חוק כזה ומשיימים אותו, סביר להניח שההצעות שמוזרמות מסין אפילו גדולות יותר מבעבר (וגם בעבר, השחקנים הבכירים שם קיבלו הצעות גבוהות יותר) - בניסיון לפתות שחקנים זרים לבחור בהם ולא באירופה.
חוץ מזה, אתה אומר שבסין מציעים להם אותו דבר כמו באירופה, ומיד אח"כ כותב שהם צריכים לשחק פחות חודשים. אז זה כבר לא אותו דבר. פר חודש, הם מרוויחים בסין הרבה יותר. ואם חודש כבר מובטח להם (בחוזה לא מובטח), אז פתאום זה סיכון הרבה פחות נורא.
אחדשיודע

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 23:50

מציעים אותו שכר לעונה... פחות עבודה. זה למה רובם בוחרים. בכל מקרה, זה דיון מיותר, אתה טוען מאיפה אני יודע, אני טוען אחרת, בסוף הכל ספקולציה בחדרי חדרים אתה לא יודע מה מסוכם, מה מקבלים ומה לא. בו נחכה 3 חודשים ונראה כמה שחקנים ישוחררו אחרי חודש ואז אולי נדע.

בשורה התחתונה הדבר היחידי החשוב זה שכרגע לא רואים שום אפקט או השפעה של זה על השחקנים שמגיעים לסין, בין אם זה כי הציעו להם הרבה יותר כסף או כי הם מוכנים להמר, או כי זה חוקים בלוף זה לא באמת משנה את השורה התחתונה שכרגע לפחות (אולי בעתיד זה ישתנה) לא רואים את ההשפעה של החוקים בשטח וזה הדבר היחידי החשוב כנראה.
NY boy

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2019, 23:55

NY boy כתב:מציעים אותו שכר לעונה... פחות עבודה. זה למה רובם בוחרים. בכל מקרה, זה דיון מיותר, אתה טוען מאיפה אני יודע, אני טוען אחרת, בסוף הכל ספקולציה בחדרי חדרים אתה לא יודע מה מסוכם, מה מקבלים ומה לא. בו נחכה 3 חודשים ונראה כמה שחקנים ישוחררו אחרי חודש ואז אולי נדע.

עם חוזה מובטח או בלי חוזה מובטח, בסין נוהגים לשחרר שחקנים בשלב יחסית מוקדם בלי יותר מידי סנטימנטים - מהסיבה הפשוטה שאין לך הרבה סיכויים לנצח עם זר שלא מתפקד/פצוע (בקבוצה עם 2 זרים בלבד). על כל פנים, כך או כך, אני מעריך שלא ישוחררו הרבה יותר ממה ששיחררו בעונה הקודמת למשל. אתה יודע למה? כי זה כבר יהיה אמצע העונה, ולא יהיו הרבה שמות איכותיים פנויים בשוק (בטח לא כאלה שבכושר). זה בעיקר אמור לחסוך כסף לקבוצות - לקבוצות שבכל מקרה היו מחליפות שחקן.
אחדשיודע

הודעהעל ידי NY boy » 30 יולי 2019, 00:09

כן, אבל אז נראה את אותם שחקנים רצים לחתום איפשהו. ולא כמו מלקום דלייני שחתכו והולך ונח בבית... ואז נבין שבאמת יש לזה השפעה.
NY boy

הודעהעל ידי אחדשיודע » 30 יולי 2019, 00:12

יכות להיות. תלוי גם בטיימינג ובאפשרויות (קצת יותר קשר לסגור על חוזה טוב באמצע העונה).
ספציפית דילייני שוחרר בסוף פברואר. זה כבר מועד יחסית מאוחר בתוך העונה, כך שבכל מקרה לא ציפיתי לראות אותו באירופה לאחר מכן.
אחדשיודע

הודעהעל ידי NY boy » 30 יולי 2019, 00:22

אם יש לך חוזה של 2 מיליון וחתכו אותך אחרי חודש... הפסדת נניח 1.6 מיליון, אתה תרוץ לחתום איפשהו. גם אם זה אחרי חודשיים. והרי החוק המדובר הוא על התקופה של החודש-חודשיים הראשונים. אז אם הוא רלוונטי קבוצות יעדיפו לחתוך בתקופת הזמן הזאת.
NY boy

הודעהעל ידי אחדשיודע » 30 יולי 2019, 00:27

אתה תרוץ לחתום איפשהו אם יש לך אופציה, ואתה לא מתיימר להרוויח סכומים גדולים מידי (שוב - אנחנו מדברים על שלב של אחרי תחילת העונה). גם עכשיו אתה רואה שחקנים שמסיימים עונה בסין (או נחתכים) וחותמים באירופה/NBA, בלי קשר ישיר לכסף שהרוויחו בסין - כי למה לא לעשות עוד כסף מכדורסל אם אפשר? לא כולם אומנם (הטיימינג והמצב הגופני נכנסים למשוואה), אבל ראינו לא מעט שחקנים שעושים זאת לאורך השנים האחרונות. לא יודע אם יהיה שינוי דרמטי פה, אבל נראה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי er79 » 30 יולי 2019, 08:58

ניק סטאוסקס התחיל לעקוב אחרי שיין לארקין. רמז לבאות?
er79

כדורסל מאירופה והעולם 19/20 V2

הודעהעל ידי Jack55 » 30 יולי 2019, 10:57

רודריגז רשמית במילאנו לשלוש עונות, ירוויח 1.5 מיליון יורו לעונה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי cifkcv » 30 יולי 2019, 11:20

עמדה 1 מאוזנת ואיכותית של מילאנו.
ורק אנחנו? תחילת אוגוסוט ו4 זרים שהם שחקני ספסל חחחח
cifkcv