המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
NY boy כתב:שוב, לא אמרתי שאין הכרזה כזאת של הליגה. אבל החוקים האלה הם בדיוק כמו חוקיי הפייר פליי של היורוליג (שגם הם הכרזה רשמית של הליגה). חוקים נחמדים על הנייר, במציאות אין להם שום השפעה ואף אחד לא מתייחס אליהם.
A.Parker כתב:למה שלא תהיה השפעה? אם לקבוצה יש את היכולת לשחרר שחקן שהיא לא מרוצה ממנו אז האופציה הזאת קיימת, בלי קשר לרצון הקבוצה. עדיין יש שחקנים שמעדיפים לקחת את ההימור הזה, אבל זה לא אומר שהחוק הזה לא קיים.
NY boy כתב:A.Parker כתב:למה שלא תהיה השפעה? אם לקבוצה יש את היכולת לשחרר שחקן שהיא לא מרוצה ממנו אז האופציה הזאת קיימת, בלי קשר לרצון הקבוצה. עדיין יש שחקנים שמעדיפים לקחת את ההימור הזה, אבל זה לא אומר שהחוק הזה לא קיים.
כי אם הייתה לזה השפעה, אז היינו רואים איזה מגמה של שחקנים שיעדיפו חוזה מובטח במקום אחר על פני הסיכון. עצם זה שלא רואים שום מגמה כזאת אלא להפך (שחקנים שיכולים לקבל חוזה מובטח ללא מעט זמן באירופה מעדיפים עדיין את סין) אומרת שהההגיון הוא שזה לא באמת חוקים שיש להם השפעה. כמובן כמו שכבר אמרתי יש גם אפשרות שהשחקנים שם מוכנים לשחק בלוטו ונהנים מזה.
NY boy כתב:אני בטוח שהוא קיים ומוחשי. אין לי ספק שקיים. השפעתו מצד שני לא קיימת (עד כמה שאפשר לראות). גם החוק של הפייר פליי קיים ומוחשי, שחור על גביי לבן קיים. השפעה מצד שני אין. למה? כי אני טוען שכל חוק שכזה אפשר "לעקוף" בקלות, וכשאתה רוצה שחקן מאד בקבוצה אתה לא תתן לחוק כזה למנוע ממך להחתים אותו. בדיוק כמו שלמרות חוקיי הפייר פליי פאריז סן ג'רמן מצאה את הדרך להביא את רונלדיניו. בדיוק כמו שברצלונה השנה בכדורסל עשתה החתמות בכסף ענק למרות החוקים של הפייר פליי. זאת הטענה, לא שהחוק לא קיים אבל שהוא לא באמת משפיע על הקבוצות והשחקנים, שחקן שמאד רוצים אותו יקבל חוזה מובטח בצורה עקיפה כזאת או אחרת.
NY boy כתב:אני הרבה פחות מאמין באפשרות של שחקנים שמוכנים לקחת את הסיכון. שחקני כדורסל הם אנשים מחושבים, רייס העדיף לשבת שנה שלמה בבית כמעט בברצלונה בשביל לא להפסיד כסף וחוזה מובטח שהיה לו. מייק ג'יימס שידר אותו הדבר למילאנו לפני שהגיעו איתו להסדר. לא נראה שפתאום שחקנים שמרוויחים מיליונים לא אכפת להם לקחת סיכון (ששוב זה לא סיכון רק של יכולת, פציעה שיכולה לקרות מכלום למשל) ולחתום על חוזים לא מובטחים ולהמר על הכסף שלהם. זה פשוט מנוגד היגיון לדעתי ולכן גם אני מאמין (שוב לדעתי) שזה לא המצב.
A.Parker כתב:יכול להיות, אבל לא הייתי קובע בוודאות שאין (או לא תהיה) לו השפעה. אגב, ההחלטה של רייס היא גם סוג של הימור, ואחד שפגע קשות בקריירה שלו.
NY boy כתב:ניימאר כמובן.
שוב, זה לא עניין של עקיפה של החוקים. גם פיב"א עוקפת את הפליי ביי פליי (תשאל את איביץ המסכן) אבל תמיד שיש לך כסף אתה יכול למצוא את הדרך החוקית לעקוף את זה.
NY boy כתב:אם זה היה כפול או יותר הייתי מסכים, אבל זה לא. עד כמה שידוע לי, לא מדובר על כפול או בסדר גודל הזה. מדובר על סכומים פחות או יותר זהים לאירופה, לפעמים קצת יותר גדולים, אבל מדובר על אפשרות לעבוד הרבה פחות, להיות חצי מהשנה בבית, ולהרוויח אותו הדבר או יותר ארון ג'קסון התבטא בעניין הזה בצורה ברורה. אבל אני חושב שאם באמת הם היו צריכים לקחת סיכון שהחוזה הגדול לא מובטח ויכולים למצוא את עצמם בבית מהר מאד, הם היו רצים לחוזה הדו-שנתי ויותר המובטח באירופה. מכיוון שאני לא רואה שום מגמה של שחקנים לחשוב פעמיים על לחתום בסין, כולל הבחירים ביותר, כולל כאלה שיש להם ביקוש במקומות אחרים, אני מסיק את מה שהסקתי.
NY boy כתב:מציעים אותו שכר לעונה... פחות עבודה. זה למה רובם בוחרים. בכל מקרה, זה דיון מיותר, אתה טוען מאיפה אני יודע, אני טוען אחרת, בסוף הכל ספקולציה בחדרי חדרים אתה לא יודע מה מסוכם, מה מקבלים ומה לא. בו נחכה 3 חודשים ונראה כמה שחקנים ישוחררו אחרי חודש ואז אולי נדע.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־34 אורחים