עולם הטניס2 - עונת 2013 יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס2 - עונת החימר בעיצומה

הודעהעל ידי jol9 » 02 יוני 2012, 21:50

יפתח, באמת קצת חצוף מצידך להתלונן על הגרלה, אחרי שפדרר משחק מול תיירים בפריז שרק עברו במתחם היפה של הRG...

מונאקו הוא בהחלט מבחן. זה לא נובאק, ולא פרר, אבל בשביל הסיבוב הרביעי, הוא בהחלט יריב קשה מאוד ומסוכן. זה שרפא אמור לנצח, זה נכון, אבל הוא היה
אמור לנצח גם את סודרלינג ב-09. so what?

מכל הרשת של רפא, שכוללת לא מעט שחקנים מצויינים, דווקא ראוניץ' הוא המסוכן ביותר??? שחקן בלי משחק קו אחורי בכלל. בהחלט גם הוא איום ביחס לסיבוב הרביעי,
אבל הוא שחקן הרבה פחות טוב מפרר או אלמגרו על חימר. אין מה להשוות בכלל.

מישה, אין ספק שאתם חייבים תודה ענקית לחימר הכחול במדריד. השחקן שלכם קיבל תואר מאסטרס חשוב בחאווה.
זה לא יקרה בטורניר חשוב וגדול שמכבד את עצמו, ואני מאמין שגם בשנה הבאה במדריד הם יירדו מהעניין העלוב הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: עולם הטניס2 - מישהו יפריע לרפא לקחת עוד RG?

הודעהעל ידי yiffy » 03 יוני 2012, 04:10

יוני,
עד עכשיו ההגרלות של רפא ורוג'ר כללו תיירים כאחד (לרוג'ר היה את מאהו שהוא רמה אחת מעל כל הליצנים ששניהם שיחקו נגדם עד עכשיו). רפא יפגוש את מונאקו בשמינית, אבל אתה מוכן לומר לי בכנות שאתה מעדיף הגרלה של מונאקו-שמינית, אלמגרו-רבע, פרר-חצי על פני הגרלה של כלום בשמינית, ברדיך-רבע, נולה-חצי?

לא הייתי אומר שלראוניץ' אין משחק בק-קורט. אמנם אין לו נתונים למשוך נקודות ארוכות, אבל זה לא אומר שהוא לא יכול לנצח משם. דווקא מול רפא, איפה שהטופ-ספינים עולים גבוה גבוה, הוא יכול להביא את היתרונות שלו לידי ביטוי ולחבוט ווינרים (הוא גם עשה את זה לא מעט מול מונאקו). זו בדיוק הסיבה שלרפא יש קושי כללי עם Big guys. דווקא בגלל שאני אומר שראוניץ' הוא המוקש היחיד אני מפרגן לרפא, כי אני יוצא מנקודת הנחה שאף אחד, כולל ספרדים נוספים כמו אלמגרו או פרר, לא ינצח את רפא בקרב חפירות בחימר.

לגבי החימר הכחול, אין ספק שזה היה change up ששיחק לטובתו של רוג'ר. אם הייתי צריך לחזות מראש מי ייקח שם, דווקא לא הייתי מהמר עליו כי גם הוא מסתמך לא מעט על תנועה מהירה וטובה. בטח הייתי מהמר ראוניץ' או ברדיך. בכל מקרה, RG לעולם לא יהיה כחול אבל מדריד בוודאות יישאר על פי מארגני הטורניר. הם אמרו שהם יודעים כיצד לתקן את נושא ההחלקה ועדיין לשמור על הצבע הכחול.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 03 יוני 2012, 06:01

yiffy כתב:יוני,
עד עכשיו ההגרלות של רפא ורוג'ר כללו תיירים כאחד (לרוג'ר היה את מאהו שהוא רמה אחת מעל כל הליצנים ששניהם שיחקו נגדם עד עכשיו). רפא יפגוש את מונאקו בשמינית, אבל אתה מוכן לומר לי בכנות שאתה מעדיף הגרלה של מונאקו-שמינית, אלמגרו-רבע, פרר-חצי על פני הגרלה של כלום בשמינית, ברדיך-רבע, נולה-חצי?

לא הייתי אומר שלראוניץ' אין משחק בק-קורט. אמנם אין לו נתונים למשוך נקודות ארוכות, אבל זה לא אומר שהוא לא יכול לנצח משם. דווקא מול רפא, איפה שהטופ-ספינים עולים גבוה גבוה, הוא יכול להביא את היתרונות שלו לידי ביטוי ולחבוט ווינרים (הוא גם עשה את זה לא מעט מול מונאקו). זו בדיוק הסיבה שלרפא יש קושי כללי עם Big guys. דווקא בגלל שאני אומר שראוניץ' הוא המוקש היחיד אני מפרגן לרפא, כי אני יוצא מנקודת הנחה שאף אחד, כולל ספרדים נוספים כמו אלמגרו או פרר, לא ינצח את רפא בקרב חפירות בחימר.

לגבי החימר הכחול, אין ספק שזה היה change up ששיחק לטובתו של רוג'ר. אם הייתי צריך לחזות מראש מי ייקח שם, דווקא לא הייתי מהמר עליו כי גם הוא מסתמך לא מעט על תנועה מהירה וטובה. בטח הייתי מהמר ראוניץ' או ברדיך. בכל מקרה, RG לעולם לא יהיה כחול אבל מדריד בוודאות יישאר על פי מארגני הטורניר. הם אמרו שהם יודעים כיצד לתקן את נושא ההחלקה ועדיין לשמור על הצבע הכחול.

אתה לא יכול לשים את נובאק בחצי של רפא, כי הם מדורגים 1-2. האם הייתי מעדיף הגרלה של ברדיץ' ופדרר ע"פ טיפסי/אלמגרו ופרר? כנראה שלא.
אבל בכל זאת, לרפא לא הולך להיות טיול בפארק בהמשך הדרך. הוא יקבל מומחי חימר קשים אחד אחרי השני, שיגררו אותו למשחקים ארוכים ומתישים.
לפדרר למשל, יהיה משחק לא פשוט ברבע, אבל זה יהיה משחק מהיר ולא מאוד מעייף. גם בחצי זה יהיה ככה. האם ינצח את המשחקים האלה? לא בטוח.
מה שכן בטוח זה שאם רפא מגיע לגמר, הוא באמת יצטרך לארגן הרבה כוחות פיזיים ונפשיים, כי הוא הולך די להיסחט עכשיו.

לגבי החימר הכחול - לא באמת איכפת לי מה הצבע של המשטח, אלא שהטניסאים מסוגלים להביא את היכולות שלהם לידי ביטוי.
אם נובאק ורפא נראים כמו פרה על הקרח, אז כנראה שיש כאן משהו לא תקין, וזה חייב להיות מתוקן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 יוני 2012, 13:44

נובאק נלחם בשיניים בדקות אלה מול ספי האיטלקי, שהפתיע ולקח את 2 המערכות הראשונות.
בינתיים נובאק החזיר שליטה ולקח את המערכה השלישית. אני עדיין חושב שזה 70-30 לטובתו של נובאק, אבל בהחלט מעניין מה שהולך שם (לצערי אני לא רואה את המשחק).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 יוני 2012, 15:12

נובאק מאזן כצפוי ועולה ליתרון במערכה החמישית. גם פדרר הפסיד את הסט הראשון, אבל גם הוא כבר במצב של 1-1 ויתרון שבירה בשלישית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 03 יוני 2012, 16:10

jol9 כתב:נובאק מאזן כצפוי ועולה ליתרון במערכה החמישית. גם פדרר הפסיד את הסט הראשון, אבל גם הוא כבר במצב של 1-1 ויתרון שבירה בשלישית.

אוףףףף!!!!
הלכתי מהעבודה אחרי שספי לקח את השנייה ומ-ז-ה קיוויתי שהוא ישלים את העבודה. היה צפוי שנולה יתעשת על עצמו אבל בכל זאת...
פדרר ממשיך עם השטויות ושומט עוד מערכה בדרך לרבע. לפחות הפעם זה ילך למטרה טובה ויעזור לקדם את הקריירה של גופין בן ה-21.
השיא של רבעי הגמר עומד להישמר, אבל פדרר עדיין לא מפגין חדות שדרושה מהשלב הזה ואילך.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 03 יוני 2012, 18:35

וורינקה הזה הוא חתיכת פייטר. הבעיה שכשהוא מגיע מול שחקן מהטופ, הוא מוותר כמעט מראש.

ברדיץ' מאזן את המערכות מול דלפו. אני לא מצליח לראות בכלל, מישהו רואה מה הולך שם?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 03 יוני 2012, 19:26

jol9 כתב:וורינקה הזה הוא חתיכת פייטר. הבעיה שכשהוא מגיע מול שחקן מהטופ, הוא מוותר כמעט מראש.

ברדיץ' מאזן את המערכות מול דלפו. אני לא מצליח לראות בכלל, מישהו רואה מה הולך שם?

אני כן. דלפו קרס בשנייה אבל שיחק טניס יפיפיה בשלישית ועלה שוב ליתרון מערכה. טניס איכותי מאוד במפגש הזה - ללא ספק שני שחקנים שמגיע להם להיות ממוקמים מעט גבוה יותר מאיפה שהם היום.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 03 יוני 2012, 19:52

עושה רושם שהם הפסיקו לשחק להיום. נתראה מחר :thumbup
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 03 יוני 2012, 20:30

ידעתי שזה too good to be true כשספי הוביל 2-0 במערכות. אם רק היה שומר על ההגשה טוב יותר במערכה השלישית.. זה היה הרגע לשבור אותו מנטלית לגמרי, והוא שבר את נובאק ב2 מתוך משחקונים אבל לא הצליח לשמור על הגשות בעצמו.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 03 יוני 2012, 21:03

אחרי היום המשוגע היום, בRG כבר מתכוננים ליום לא פחות מעניין מחר.
לצערי, פיספסתי את רוב האקשן... :-(

פדרר ניצח את גופין ב-4 מערכות, במה שהבנתי שהיה משחק לא רע בכלל. בסיבוב הבא פדרר צפוי לפגוש את דלפו או את ברדיץ', שמשחקם הופסק בשל החשיכה,
ויחודש מחר, במצב של 2-1 במערכות לדלפו. סיכוי טוב שהמשחק יילך למערכה חמישית, ופדרר יישב ויחכך ידיים בהנאה ויקווה שזה יילך עוד ועוד ועוד.
למרות שפדרר לא בשיאו בטורניר הזה, יש לי תחושה שברדיץ' קצת איבד מומנטום, ולדלפו אין את זה מול רוג'ר.
מי מהם שיעלה, יצטרך להתעלות בשביל לעבור את רוג'ר.

דג'וקוביץ' באמת ניצל בגדול היום. פיגור של 2-0 במערכות, מליון שגיאות, וסיכוי אמיתי לספי לעשות הפתעה ולנצח. אבל דג'וקוביץ' עמד בפרץ והוא כבר ברבע הגמר.
גם היריב שלו טרם נקבע. טסונגה כבר הוביל 2-0 במערכות, אבל וורינקה חזר והשווה ל2-2. במערכה החמישית, שהופסקה באמצע, טסונגה נמצא ביתרון 4-2.
גם כאן הפייבוריט והמדורג ראשון, יקווה לזה שהמשחק יימשך כמה שיותר.
גם נובאק, כמו רוג'ר לא משחק טניס גדול, אבל גם הוא ברבע הגמר. אצל השחקנים האלה, החושים מתחדדים, ככל שהטורניר מתקדם, והלחץ עולה.
אין ספק שנובאק הוא פייבוריט, מול מי שלא יהיה מולו, אבל מול שניהם זה לא יהיה קל, והוא כנראה יצטרך להיות טוב ממה שהיה היום.

מחר, רפא נדחק ללנגלן, ולא סתם, אלא למשחק הלפני האחרון. אין לי מושג איך המארגנים חושבים ששלושה משחקי גברים, ושלושה משחקי נשים יסתיימו תוך יום משחקים אחד.
זה גם די צפוי שהמארגנים אוהבים להקשות על רפא, ואחרת קצת קשה להסביר את השיבוץ' של רפא למגרש השני בשעה הזאת.
לגבי המשחק - רפא יעלה מול חבר טוב ויריב קשה בדמותו של מונאקו. רפא ינסה להמשיך להיות חד ואף לעלות את הרמה, על מנת לנצח. מונאקו אולי לא נמצא בטופ 10, אבל ביכולת
החימר שלו, הוא בהחלט שם. לרפא יהיה קשה מחר, ואני מקווה שיתגבר.

מארי יעלה אף הוא לפני אחרון בשטרייה, ויתמודד מול גאסקה, במשחק שמבטיח רבות. טניס איכותי, בטוח יהיה.
לדעתי יש סיכוי לא רע, שגאסקה יפתיע. מארי לא חד מאוד, וגאסקה מגיע אחרי כמה ניצחונות נהדרים. מארי הוא טניסאי איכותי יותר, אבל על החימר ובכושר הנוכחי,
הכוחות די שווים לטעמי.

משחקים נוספים - אלמגרו יתמודד מול טיפסי בקרב שגם מבטיח טניס יפה. לטעמי אלמגרו טניסאי טוב יותר מטיפסי, והוא גם ינצח, אם כמובן יידע להישאר רגוע.
פרר יעלה ראשון מול גרנולרס, ויש סיכוי לא רע לראות שחיטה כשרה. פרר בכושר מצויין, ומי שלא יצליח לאמלל אותו ולהיכנס לו לנשמה, יפסיד לו ובצורה אכזרית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 04 יוני 2012, 05:15

לדל-פוטרו יש יותר עוצמות אבל ברדיך זז משמעותית טוב יותר ויש לו חבטות מגוונות יותר. אני אישית מעדיף לקבל את דל-פוטרו אבל עם המון הסתייגויות כי אתמול הוא פשוט שיחק נהדר במערכה השלישית.
טיפשי שחקן נחמד על ה-HC, אבל אין לו מה למכור על חימר. אני מאמין שאלמגרו יעבור הלאה.
לגבי מארי, אני מאמין שהוא יעבור את גאסקה אבל גם שהוא ייפול על פרר. הכושר של הספרדי הוא מפחיד ולא צפוי.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 04 יוני 2012, 12:56

דל פוטרו סוגר את העבודה. גם אלמגרו ופרר עולים כצפוי. נשארו רק נדאל ומארי.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 04 יוני 2012, 14:15

yiffy כתב:דל פוטרו סוגר את העבודה. גם אלמגרו ופרר עולים כצפוי. נשארו רק נדאל ומארי.

אני חושב שזה סה"כ טוב לפדרר. למרות שבכל מקרה הוא יתמודד מול טניסאי טוב, והוא יצטרך לעלות את הרמה.
השאלה אם מנטלית לדלפו יש מה למכור מול פדרר.

פרר בכושר מפחיד. מסכן מארי/גאסקה.
אלמגרו גם נהדר. שוב רבע גמר בשבילו. אם רפא עובר את מונאקו, יחכה לו מבחן קשה מאוד ברבע. שחקן סופר איכותי אלמגרו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 04 יוני 2012, 18:10

איזה משחק משוגע זה הטניס, ובטח בטורניר כ"כ גדול כמו הRG...

היום נגמר שלב השמינית, ורבעי הגמר נקבעו ויחלו כבר מחר.
מארי המושמץ חטף בראש במערכה הראשונה מגאסקה (ואני מזכיר שגאסקה הגיע אחרי שנתן שני בייגלים להאס במשחק הקודם, כלומר הפסיד משחקון אחד ב-3 מערכות),
רק בשביל לחזור ולפרק את גאסקה בשלוש המערכות הבאות.
קשה להאמין שהוא יפגוש יריב חלש מנטלית כמו גאסקה בסיבוב הבא. בעצם, בטוח שלא. הוא יפגוש את פרר, שמצידו פירק גם הוא את גרנולרס בשלוש מערכות קלילות.

אם כן, דייט אחד מעניין מאוד - מארי מול פרר. הימרתי נגד מארי מול גאסקה, אז הפעם אני אלך איתו, אבל זה יהיה לו קשה.

אלמגרו ניצח בשלוש מערכות חלקות את טיפסרביץ', והפרס יהיה מפגש עם רפא ברבע. רפא ניצח את מונאקו בתוצאה לא סבירה. לא ראיתי את המשחק בכלל. אולי זאת היתה עייפות,
אולי מונאקו נשבר מנטלית, אבל אין מצב שהוא לוקח 2 משחקונים בשלוש מערכות - לא סביר.
בכל אופן, רפא כנראה כן בכושר טוב מאוד, ויבוא לרבע עם ביטחון, למרות שאני בטוח שאלמגרו זה סיפור קשה מאוד, שביום טוב יכול לנצח כל טניסאי בעולם.

מחר כאמור יתקיימו שני משחקי רבע הגמר בחצי הראשון. נובאק יעלה מול הפייבוריט המקומי, והצרפתי מספר 1 - טסונגה. ג'ו-ולפרד אמנם לא ידוע כחימריסט משובח,
אבל הטניס שלו תמיד מסוכן וקולח, והוא כבר ניצח כמה טניסאים טובים מאוד בדרך. נובאק בטורניר לא מזהיר, ניצל בסיבוב הקודם מול ספי, ויבוא חד יותר למשחק הזה.
נובאק פייבוריט, אבל טסונגה לא פראייר, ויכול לתת לו פייט. גם כאן לקהל תהיה השפעה, במיוחד אם יבחר לדחוף את הפייבוריט שלהם חזק קדימה.
המשחק בסביבות 17:00 שעון ישראל.

הרבע השני יפגיש שני יריבים שמכירים היטב אחד את השני - פדרר ודלפוטרו. דלפו הפתיע אותי כשעבר את ברדיץ', ולמרות פציעה שהוא סוחב, הוא משחק טניס טוב.
פדרר הוא פדרר. נראה לא משהו, אבל למשחקים הגדולים הוא יגיע כמו גדול.
אני מאוד אופתע אם פדרר לא יעבור, אבל לדלפו יש סיכוי לקחת מערכה, במיוחד אם יגיש טוב. ואם ייקח מערכה אז אולי זה ייחזק אותו מנטלית, שזה הדבר המשמעותי ביותר
בו הוא נופל מפדרר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 05 יוני 2012, 14:18

בינתיים נובאק נראה הרבה יותר טוב מלפני יומיים, דרס את טסונגה בקלות במערכה ראשונה.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 05 יוני 2012, 17:05

פדרר חזר מפיגור 2-0 במערכות לשחיטה במערכות 3 ו-4, ועכשיו הוא מוביל בחמישית 4-1.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 05 יוני 2012, 17:13

פדרר בדרך לניצחון. עוד פעם התחיל את המשחק לא טוב אבל הואיל בטובו להתעורר. עם משחק כזה, ואיך שנובאק נראה מול טסונגה (2-1 לטסונגה במערכות, 5-5 ברביעית כשנובאק כמעט נשבר) - לאף אחד מהם אין סיכוי לעצור את רפא.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי LIAV10 » 05 יוני 2012, 17:15

ישישישיש!!
טסונגה שבר, חולה על השחקן הזה..פשוט אתלט מדהים, מבנה גוף של שחקן כדורסל פיזי..
בנוסף אני לא סובל את נולה והמשפחה המגעילה שלו, אפילו פדרר קר הרוח התפרץ עליהם בעבר..

עריכהף שיט, התבלבלתי, לא שבר, שמר על ההגשה..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי misha » 05 יוני 2012, 17:24

זהו, פדרר הצליח לצאת מהבור, ניצח 6-3 בחמישית.

לטסוגה היה מאצ'פוינט נוח לגמור את הסיפור אבל החטיא פורהנד יחסית פשוט. טיי ברייק.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים