עולם הטניס2 - עונת 2013 יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס2 - מישהו יפריע לרפא לקחת עוד RG?

הודעהעל ידי שחף » 06 יוני 2012, 20:33

נראה לי שהקלאסיקו החדש יחזור עוד הפעם ברולאן גארוס עם רפא ונובאק בגמר. חוץ מזה נראה לי שעדיף לפדרר להפסיד לנובאק מלחטוף עוד פעם מרפא במשחק גמר של גראנד סלאם. לא נעים כבר.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 06 יוני 2012, 21:29

הולכים להיות שני משחקים קשים, בעצם שלושה.
הכל יכול לקרות כאן. מדובר על משחקים ארוכים, ועל טניסאים טובים מאוד. אני אישית רק מקווה שרפא ימשיך בדרך שלו, ימשיך להיות חד ומרוכז, ולא ייכנס ללחץ
מול פרר, שנתן שלושה סטים מאוד מאוד צמודים מולו השנה (שני טיי ברייקים ו7-5) ובסט אחד התפרק עם בייגלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 07 יוני 2012, 04:23

פרר נמצא היום בכושר טוב יותר מאשר היה בשנה שעברה, אבל גם רפא משחק עוד יותר טוב מב-RG הקודם ולכן התוצאה ברורה לדעתי.
יחד עם זאת, אני סבור שפרר יכול לקחת מערכה אחת ולהתיש את רפא לפחות בעוד שתיים (בדומה לשנה שעברה).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 07 יוני 2012, 05:27

yiffy כתב:פרר נמצא היום בכושר טוב יותר מאשר היה בשנה שעברה, אבל גם רפא משחק עוד יותר טוב מב-RG הקודם ולכן התוצאה ברורה לדעתי.
יחד עם זאת, אני סבור שפרר יכול לקחת מערכה אחת ולהתיש את רפא לפחות בעוד שתיים (בדומה לשנה שעברה).

לא זוכר מה היה שנה שעברה (הם בכלל שיחקו אחד נגד השני?), אבל ברור שבמשחקים שלהם העונה, הם מאוד צמודים. רפא בחלק מהמקרים ניצל בנס.
מה שכן, לרפא יש את כל מה שצריך בשביל לעבור. הוא צריך להמשיך ולעלות עוד טיפה את הרמה, לשמור על יציבות, והייתי מקווה גם שימשיך להגיש טוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 07 יוני 2012, 17:37

דייט מעניין נקבע בגמר הנשים. שראפובה שגם כך אמורה היתה להגיע לגמר, תפגוש שם טניסאית שפרט למשפחה שלה, לא חושב שמישהו היה חושב
להמר עליה לפני - אראני האיטלקיה.
ד"א זהו גמר שלישי ברציפות עם נציגה איטלקיה. המאזן בינתיים הוא 1-1 בין איטליה לשאר העולם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 08 יוני 2012, 12:48

רפא כנראה יסיים לנקות את פרר בדרך לגמר(ולתואר?) מס' 7 כשהגשם יפסק.
שחף

הודעהעל ידי LIAV10 » 08 יוני 2012, 15:43

ראפא שחט את פרר..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי שחף » 08 יוני 2012, 17:09

נובאק מטאטא גם הוא את פדרר בדרך לגמר היסטורי נגד רפא: השביעי של נאדאל או הראשון של נובאק, שיחזיק בכל תארי הגראנד סלאם ויהיה הראשון לעשות את זה מאז רוד לייבר. זה אומנם לא הייתה תבוסה של פדרר כמו אותו משחק ברולאן גארוס מול רפא שנגמר בבייגל בסט השלישי, אבל התחושה הייתה שפדרר חסר אונים לחלוטין במשחק הזה וכל פעם שהוא שבר נובאק שבר מיד בחזרה. מה שהדהים אותי שנובאק אפילו לא נדרש להיות ביכולת מעל לממוצע כדי לנצח את פדרר בשלוש מערכות. מול רפא זה כמובן סיפור אחר לחלוטין. פדרר נראה שבור וכל פעם שהפסיד משחקון הלך במבט עצוב בדרך לספסל. התחושה הייתה שהאיש מבין שאין לו סיכוי כבר אחרי הסט השני.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 08 יוני 2012, 21:32

שחף כתב:נובאק מטאטא גם הוא את פדרר בדרך לגמר היסטורי נגד רפא: השביעי של נאדאל או הראשון של נובאק, שיחזיק בכל תארי הגראנד סלאם ויהיה הראשון לעשות את זה מאז רוד לייבר. זה אומנם לא הייתה תבוסה של פדרר כמו אותו משחק ברולאן גארוס מול רפא שנגמר בבייגל בסט השלישי, אבל התחושה הייתה שפדרר חסר אונים לחלוטין במשחק הזה וכל פעם שהוא שבר נובאק שבר מיד בחזרה. מה שהדהים אותי שנובאק אפילו לא נדרש להיות ביכולת מעל לממוצע כדי לנצח את פדרר בשלוש מערכות. מול רפא זה כמובן סיפור אחר לחלוטין. פדרר נראה שבור וכל פעם שהפסיד משחקון הלך במבט עצוב בדרך לספסל. התחושה הייתה שהאיש מבין שאין לו סיכוי כבר אחרי הסט השני.

שחף יקירי, גם כשרפא פיגר אחרי נולה בגמר ווימבי בשתי מערכות היה ברור שאין לו סיכוי אחרי הסט השני - וכך גם היה.

מה שהדהים אותי שנובאק אפילו לא נדרש להיות ביכולת מעל לממוצע כדי לנצח את פדרר בשלוש מערכות

זה כמובן קשקוש, הוא שיחק מצוין להוציא חלק מהרגעים של המערכה השנייה. זה היה המשחק הכי טוב שלו בטורניר עד כה.

היה משחק מאוד קשה לצפייה. בתחילת המערכה השנייה פדרר היה נהדר ולנולה לא היו תשובות אליו. שם יכולת לראות את פדרר בשנים היפות שלו - כאשר כל משחק נראה בדיוק כמו הפתיחה של המערכה ההיא וליריבים מעולם לא היה סיכוי. הבעיה היא שהיום רואים את זה רק לפעמים ורק חלק מהזמן, ובשאר הזמן יש שחקן שמגיש טוב ומשחק התקפי אבל עושה הרבה שגיאות ולא מצליח לעמוד בקצב של רפא ונולה.

לא היו לי אשליות שפדרר ינצח את רפא בגמר ה-RG אבל קיוויתי שהוא מסוגל לנפק עוד ניצחון משכנע על נולה בחצי. בדומה למערכה הראשונה בגמר של שנה שעברה, הוא פשוט לא היה מסוגל לסגור את המערכה השנייה, וחבל. הוא כבר לא ילד והטורניר הזה מעולם לא היה ה-cup of tea שלו. הנחמה היחידה שאני לוקח היא שעל מגרשים מהירים נולה לא יוכל פשוט להחזיר כל שנייה כדור ולחכות שפדרר יבצע שגיאה, ולכן אני אופטימי לגבי שאר המגרשים (בינתיים).

הולך להיות גמר נהדר. שני הטניסאים הולכים לשחק על היסטוריה. נולה אשכרה רחוק משחק אחד מההישג ההיסטורי שנדאל היה כה קרוב אליו לפני שנה וקצת. אם לשפוט מהמשחק מול פדרר, שניהם נראים טוב מאוד על החימר של פריז. ההבדל הוא שרפא מצליח להיות יותר התקפי, בעוד שנולה בעיקר מסתמך על יכולות הגנתיות (מעט אירוני שכך הם הדברים). מול רפא, זה לא מתכון מוצלח לניצחון.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 08 יוני 2012, 21:55

לא ראיתי את שאר המשחקים של נולה בטורניר(זה לא המשטח החביב עליו אז יכול להיות שאתה צודק). מה שראיתי זה את פדרר עם כמה החטאות מביכות, שלא מצליח לשמור על ההגשה שלו. פעם גם רפא וגם נובאק היו צריכים לספק תצוגה משוכנעת כדי לנצח את פדרר. היום זה לא ככה. אפילו קצת ריחמתי עליו(כמה שאני לא אוהב אותו) בשלבים מסויימים של המשחק, כי זה היה ברור כל כך שהוא לא ינצח. לגבי אופטימיות בינתיים סופרים משהו כמו 18 חודשים מאז הסלאם האחרון של פדרר and counting. והוא לא נהיה צעיר יותר.

אגב, גם השדרנים של יורוספורט חוטאים באהדה לפדרר(שזה לא דבר רע לכלשעצמו אבל לא אמורים לשמוע אותו בשידור). ב 3-2 לנולה עם משחקון ההגשה של פדרר בסט השלישי דיברו על זה שתמיד הוא יכול לחזור. רק שכחו שנובאק זה לא דל פוטרו המתפרק פיזית ופדרר לא כל כך צעיר בשביל לחזור פעמיים מ 2-0 לניצחון בגראנד סלאם.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 09 יוני 2012, 06:30

הם הסבירו פעם את האהדה שלהם לפדרר - אף טניסאי לא הפך את הטניס לספורט כ"כ פופולרי כמוהו. זאת סיבה די טובה לדבר בנרטיב שאוהד אותו. צפה במשחקים של כוכבים ב-NBA כמו קובי, דאנקן, דורנט וכו' ותראה שגם פרשני על מדברים מנרטיב של אוהד שקול שלהם.

אתה יכול לשמור את הרחמים שלך לעצמך. פדרר ביום נתון יכול לנצח את נדאל (לא על חימר) ואת נולה, ולראייה חצי גמר אינדיאן וולס. עוד לא נס ליכו. שמור את הרחמים שלך לטניסאי שאתה אוהד. רפא לדוגמא, שאם יפסיד בגמר מחר ישלים שנה שלמה בלי תואר גראנד סלאם בגיל 26 אפס אפס (לפדרר זה קרה רק בגיל כמעט 30).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 09 יוני 2012, 09:03

אינדיאן וולס זה משחק של שלוש מערכות, לא? במשחקים של שלוש מערכות ודאי שהוא יכול לנצח את נובאק ואת נאדאל, בערך כמו שהמשחקים בנשים הם פתוחים לחלוטין. במשחקים של 5 לא הייתי מהמר עליו. הגיל עושה את שלו. אם דל פוטרו לא היה מתפרק בסט השלישי יכול להיות שהוא היה פה בכלל.

ראפא עם הזדמנות מצויינת לצמצם את פער הסלאמים מפדרר ל-5. אני מחזיק לו אצבעות. אם יגיע ל-16(אולי אפילו ל-15) אני לא בטוח שידברו על פדרר כטניסאי הגדול בהיסטוריה. בעיקר בגלל המאזן העלוב מול ראפא, והעובדה שחלק נכבד מהסלאמים שלו הגיעו מול טניסאי פח כמו בגדראטיס. מישהו מאמין שבחלק מהשנתיים הראשונות של הדומיננטיות של פדרר פאקינג אנדי רודיק הבינוני להחריד החזיק במקום השני?
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 09 יוני 2012, 16:27

שחף כתב:אינדיאן וולס זה משחק של שלוש מערכות, לא? במשחקים של שלוש מערכות ודאי שהוא יכול לנצח את נובאק ואת נאדאל, בערך כמו שהמשחקים בנשים הם פתוחים לחלוטין. במשחקים של 5 לא הייתי מהמר עליו. הגיל עושה את שלו. אם דל פוטרו לא היה מתפרק בסט השלישי יכול להיות שהוא היה פה בכלל.

ראפא עם הזדמנות מצויינת לצמצם את פער הסלאמים מפדרר ל-5. אני מחזיק לו אצבעות. אם יגיע ל-16(אולי אפילו ל-15) אני לא בטוח שידברו על פדרר כטניסאי הגדול בהיסטוריה. בעיקר בגלל המאזן העלוב מול ראפא, והעובדה שחלק נכבד מהסלאמים שלו הגיעו מול טניסאי פח כמו בגדראטיס. מישהו מאמין שבחלק מהשנתיים הראשונות של הדומיננטיות של פדרר פאקינג אנדי רודיק הבינוני להחריד החזיק במקום השני?

א. היה בדיוק גמר סלאם אחד מול בגדאטיס. הוא גם היה אחלה טניסאי לפני שנפצע.
ב. אתה חושב שזה שלא היו יריבים סטייל רפא בהתחלה זה עדות לזה שקל לזכות בתארים. אחרים יגידו שזה רק עושה את זה יותר קשה. מק'נרו היה אמור לזלול את ה-GSים אחרי שבורג פרש, אבל בפועל הוא נחנק. לא היה את הדרייב לנצח את היריב הגדול ביותר (הוא גם מדבר על זה לא מעט בהקשר של היריבות בין פדרר לנדאל).

אם לרפא יהיו 16 סלאמים (או מס' הסלאמים שפדרר יסיים איתם בסופו של דבר, אני מקווה שיש עוד אחד או שניים בקנה), הוא כנראה ייחשב לגדול ביותר , בטח כשיש לו גם מדליית זהב ביד ולרוג'ר בינתיים אין. מנגד, אם הוא מפסיד מחר, אין יותר ערבון לכך שהוא יזכה כל שנה ב-RG. משם הדרך למעצור בזכיות GSים לא ארוכה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 09 יוני 2012, 16:47

אני חושב שאוהדי פדרר צריכים להיות בדילמה רצינית.
מצד אחד ברור שהם לא רוצים שנדאל ייקח, מהסיבות הברורות, מצד שני, אם נובאק ייקח, אז הוא יעמיד את כל ההישגים של רוג'ר (וגם של רפא על הדרך) בצל מאוד
כבד, ושאלת השחקן הגדול בכל הזמנים, לא תהיה יותר עם תשובה ברורה כפי שהיא היום (נניח).
נובאק סלאם, זה משהו שפדרר לא עשה ולא יעשה, ולכן לדעתי הוא לא יכול להיחשב כגדול בכל הזמנים, אם נובאק עושה את זה (והלוואי שהוא לא יעשה את זה כמובן).

לגבי הטניס עצמו - שני המשחקים היו חד צדדיים באופן מפתיע. רפא באמת שיחק טוב והוציא את העוקץ מפרר, שויתר על המשחק די במערכה הראשונה.
רפא גם אמר בעצמו שהוא היה מאוד מרוצה מהבקהנד שלו, שהיה מצויין. בקהנד כזה מול נובאק יעשה לו חצי מהעבודה.
מנגד, רפא חייב להגיש טוב מול נובאק, לא בשביל לזכות בנקודות קלות, כי כאלה לא יהיו לו, אלא כדי לא לתת לנובאק אפשרות לשלוט בראלים מההתחלה, ולתת לו לנסות
להגיע לשליטה דרך חבטות טובות תוך כדי הראלי (מה שבוודאי יגרור טעויות פה ושם).

אני חושב שיהיה משחק שקול. מצד אחד רפא כן יגיע עם ביטחון ואמונה עצמית. מצד שני נובאק הוא נובאק והטניס שלו קשה בשביל רפא.
מה שבטוח זה שרפא לא יכול להפסיק לשחק לפרקים פתאום, כי הפסקה כזאת עלולה לעלות לו במערכה. מנגד רפא צריך להיות חד ולתפוס את הירידות הטבעיות שיהיו
אצל נובאק, וללחוץ עליו כל הזמן.
יהיה משחק גדול.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 09 יוני 2012, 17:21

אני לא חושב שיהיה שקול מדי. אולי בעונה שעברה, בה רפא נראה פגיע על חימר והפסיד שם פעמיים לנובאק ברומא ומדריד. אם פדרר לא היה עוצר אותו בחצי, מי היה יודע איך זה היה נגמר.
השנה רפא נראה הרבה יותר חזק וחזר לכושרו הטוב ביותר על חימר, אולי אי פעם ונובאק כבר לא בכושר המטורף של שנה שעברה (וראו את זה בMC ורומא). יגמר ב4 מערכות.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 יוני 2012, 17:25

jol9 כתב:אני חושב שאוהדי פדרר צריכים להיות בדילמה רצינית.
מצד אחד ברור שהם לא רוצים שנדאל ייקח, מהסיבות הברורות, מצד שני, אם נובאק ייקח, אז הוא יעמיד את כל ההישגים של רוג'ר (וגם של רפא על הדרך) בצל מאוד
כבד, ושאלת השחקן הגדול בכל הזמנים, לא תהיה יותר עם תשובה ברורה כפי שהיא היום (נניח).
נובאק סלאם, זה משהו שפדרר לא עשה ולא יעשה, ולכן לדעתי הוא לא יכול להיחשב כגדול בכל הזמנים, אם נובאק עושה את זה (והלוואי שהוא לא יעשה את זה כמובן).

לגבי הטניס עצמו - שני המשחקים היו חד צדדיים באופן מפתיע. רפא באמת שיחק טוב והוציא את העוקץ מפרר, שויתר על המשחק די במערכה הראשונה.
רפא גם אמר בעצמו שהוא היה מאוד מרוצה מהבקהנד שלו, שהיה מצויין. בקהנד כזה מול נובאק יעשה לו חצי מהעבודה.
מנגד, רפא חייב להגיש טוב מול נובאק, לא בשביל לזכות בנקודות קלות, כי כאלה לא יהיו לו, אלא כדי לא לתת לנובאק אפשרות לשלוט בראלים מההתחלה, ולתת לו לנסות
להגיע לשליטה דרך חבטות טובות תוך כדי הראלי (מה שבוודאי יגרור טעויות פה ושם).

אני חושב שיהיה משחק שקול. מצד אחד רפא כן יגיע עם ביטחון ואמונה עצמית. מצד שני נובאק הוא נובאק והטניס שלו קשה בשביל רפא.
מה שבטוח זה שרפא לא יכול להפסיק לשחק לפרקים פתאום, כי הפסקה כזאת עלולה לעלות לו במערכה. מנגד רפא צריך להיות חד ולתפוס את הירידות הטבעיות שיהיו
אצל נובאק, וללחוץ עליו כל הזמן.
יהיה משחק גדול.

לא יודע אם השאלה הזאת מעסיקה את רוג'ר, או את האוהדים שלו יותר מדי( לפחות אותי היא לא מעסיקה בכלל). לשאלה הזאת אף פעם אין תשובה חד משמעית, בכל ענפי הספורט.
אני אסתפק בעוד GS אחד, לא כל כך משנה לי איזה, או לחלופין מדליית זהב בלונדון. אם זה יקרה, מבחינתי נובאק יכול לקחת את כל הgs עד סוף הקריירה שלו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 09 יוני 2012, 17:27

אותי אישית בתור אוהד פדרר מטריד הרבה יותר שנדאל יעבור את רוג'ר ב-GSים מאשר שלנולה יהיה נובאק סלאם. לרוד לייבר יש גראד סלאם אמיתי, יותר מרשים מנולה סלאם, ואני לא חושב שמישהו בכלל מעז להעלות על דעתו שלייבר גדול מרוג'ר. אין לי בעיה שלנדאל יהיו 7 RGים (וכנראה שיהיו לו לפחות 7 בין אם יש לי בעיה אם זה ובין אם לא), אבל שלא יעקוף את פדרר.

כל עוד לנולה יש פחות GSים מרפא, נכפה עליי לאהוד את הראשון למרות שאני מעריך אותו כאישיות הרבה פחות. אם אי פעם הם יהיו שווים (פדרר כנראה כבר לא ישחק טניס בשלב הזה), הנרטיב בהחלט ישתנה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 09 יוני 2012, 17:31

אה, אני אהיה בעד נובאק. אחרי כל כך הרבה שנים של להיות נגד נדאל אני כבר אף פעם לא אהיה בעדו. גם אם בינו לבין נובאק יהיה שוויון בסלאמים.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 09 יוני 2012, 17:56

yiffy כתב:אותי אישית בתור אוהד פדרר מטריד הרבה יותר שנדאל יעבור את רוג'ר ב-GSים מאשר שלנולה יהיה נובאק סלאם. לרוד לייבר יש גראד סלאם אמיתי, יותר מרשים מנולה סלאם, ואני לא חושב שמישהו בכלל מעז להעלות על דעתו שלייבר גדול מרוג'ר. אין לי בעיה שלנדאל יהיו 7 RGים (וכנראה שיהיו לו לפחות 7 בין אם יש לי בעיה אם זה ובין אם לא), אבל שלא יעקוף את פדרר.

כל עוד לנולה יש פחות GSים מרפא, נכפה עליי לאהוד את הראשון למרות שאני מעריך אותו כאישיות הרבה פחות. אם אי פעם הם יהיו שווים (פדרר כנראה כבר לא ישחק טניס בשלב הזה), הנרטיב בהחלט ישתנה.

ההישג של לייבר בכלל לא נמצא באותה הסקלה עם ההישג הפוטנציאלי של נובאק. בתקופתו של לייבר הספורט עוד היה בחיתוליו בהקשר המקצועני, ו-3 מארבעת הגראנד סלאמים, היו על אותו המשטח -
על הדשא.
אתה לא באמת יכול להשוות את התחרותיות של אז לתחרותיות של עכשיו, לשוני במשטחים, למקצוענות וכו'. האמת שאת לייבר מזכירים כאן רק בגלל הכבוד אליו. הוא לא באמת עומד
באותה הסקלה או הספרה עם הטניסאים המודרניים.

את הטניסאים אפשר לשפוט אחד מול השני בערך מתקופתו של בורג לטעמי.

מישה, אני יודע על מה אתה מדבר. אני יושב וצופה רוג'ר-נובאק. ברור לי שלרפא קל יותר מול רוג'ר, ואני פשוט לא מסוגל לקוות שינצח. זה מתוכנן ותוכנת ולא ניתן לשינוי.
זאת גם המהות של יריבות אמיתית.

ד"א כשאני צופה במארי שלא מול רפא, אני כמעט ולא מסוגל לקוות שיפסיד, גם אם אני יודע שזה טוב לרפא אם הוא יפסיד.
זה פשוט חזק יותר מכל השיקולים הרציונליים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 09 יוני 2012, 20:19

jol9 כתב:ד"א כשאני צופה במארי שלא מול רפא, אני כמעט ולא מסוגל לקוות שיפסיד, גם אם אני יודע שזה טוב לרפא אם הוא יפסיד.
זה פשוט חזק יותר מכל השיקולים הרציונליים.

במקרה של מארי אנשים כבר מתחילים להיות בעדו מתוך רחמים. שחקן מתסכל ביותר. אבל לא אני, אותי הוא עדיין מעצבן.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד