מה יצר את הציפיות? זה שבלאט הגיע?אחדשיודע כתב:Rampel כתב:להגיד שהצמד הזה לא הצליח ביחד זה די מוזר, בהתחשב בזה שהם העפילו להצלבה כנגד כל הסיכויים והם עשו חיים קשים לריאל ברבע הגמר.
העפילו כנגד כל הסיכויים? מה? הם עשו את המינימום, לא מעבר לכך. יש שהגדירו בפורום הזה את העונה שלהם ככישלון (לא אני, אבל היו).
אני לא יודע אם אתם באמת זוכרים מה היה בעונה ההיא. כישרון היה שם בלי סוף, אבל דרושפאקה שיחקה רע/מכוער לאורך שלבי העונה. היא לא הייתה קרובה לממש את הציפיות שהיו ממנה בשום צורה. וכן, השילוב בין ווילבקין ל-וונאמייקר היה בינוני במקרה הטוב. ואם מכבי רק תשחזר את הקו האחורי שהיה אז בדרושפאקה (ותזניח למשל את ההגנה בקו הקדמי), אז גם מקום 8 לא בטוח שייצא מזה.
אם שואלים אותי להכריע בשאלה בין אוואנס+800 אלף דולר לביזבוזים במהלך העונה (מה שהפדרמנים נמנעו מלעשות ברוב השנים שהם פה), או וונאמייקר במיליון דולר וצפונה - אני הולך בקלות על האופציה הראשונה. כי לדעתי וונאמייקר הוא האופציה המוכרת, ולא שובר השיוויון שמכבי זקוקה לו כדאי להתקדם לעבר הקבוצות הגדולות. עם וונאמייקר די ברור מבחינתי מה תהיה התקרה.
ולגבי ווילבקין בעונה הראשונה שלו בדרושפאקה. זו הייתה העונה הראשונה שלו באירופה (אם לא לוקחים בחשבון את החודשיים שהעביר לפני כן באא״ק), היורוליג היה במבנה שונה ממה שהוא היום. הרבה דברים היו אחרת. ועדיין, אם רוצים להשוות - גם אז השותפים שלו לקו האחורי, לא היו טובים עבורו (כמו שראינו במכבי בעונה הראשונה שלו פה), כאשר ווילבקין שיחק בעיקר ב-2. הוא לא קיבל את המושכות להוביל את הקבוצה מעמדת הרכז, להבדיל ממה שקרה בעונה השלישית שלו בדרושפאקה תחת בלאט (כן, בעונה שהוא פרץ בה ביורוקאפ, והיה ב-3 רמות מעל המפעל). אז אם אתה מביא את וונאמייקר הדומיננטי (ואני לא מדבר על איכות - אלא על usage) להשתלט על עמדה 1 ומשאיר פירורים ל-ווילבקין, זה ייפגע בתוצרת של האחרון.
להסתכל על רשימת השחקנים שהיו שם בדיעבד באמת נראה כמו קבוצה מפלצתית, אבל בתכלס, בלאט בנה אז סגל דייויד בלאט קלאסי עם מלא הימורים ושחקנים שאמורים לפרוץ.
הכשלון המפואר של הבניה שלהם הייתה עונה רעה של ג'יימס אנדרסון. אבל חוץ ממנו, מה היה להם באמת למכור?
ווילבקין וסלוטר (שאריות ממנו אחרי עונה רעה) נשארו בקבוצה, וונאמייקר הגיע אחרי עונה סבירה בבאמברג, ז'יז'יץ' הגיע נטו כפרוספקט NBA מוכשר ואני זוכר שהוא תרם אפילו יותר משציפו ממנו וקלייבורן בדיוק סיים ללהטט בחולון ולא שיחק ברמה שקרובה ליורוליג בתצורה שאליה הוא הגיע.
הקבוצה הזו אולי לא שיחקה מדהים, אבל גם מכבי של 2014 לא. היא הגיעה לאן שהיא הגיעה בזכות קסמי דייויד בלאט והרבה שחקנים שפרצו פתאום, שגם להם יש גבולות בשיטת היורוליג החדשה.
לטעמי, שילוב של וונאמייקר ו-ווילבקין יכל ליצור דואו מאוד חזק עם השנים. אבל דאצ'קה היא כולה דאצ'קה, פשיטת הרגל לא איחרה לבוא ו-וונאמייקר הדומיננטי התקדם לפנר בשביל לנסות לזכות ביורוליג. כששני שחקנים כאלו עומדים על ממוצעים כאלו ביחד אחרי עונת משחק אחת שלהם ביחד, זה יוצר בדיוק את מה שאתה רושם שאתה רוצה - מוביל כדור לצד ווילבקין שלפעמים הוא יקח ולפעמים ווילבקין יקח. הם התחילו להראות בדיוק את זה בעונה ההיא ולדעתי אם נותנים להם עונה שנייה לחדד את זה (אולי אפילו בתפקידים הפוכים. כשוונאמייקר קצת אחרי הפיק וסקוטי בדיוק נכנס לשלו) זה סיכוי יותר גבוה להצלחה מרוב ההימורים שיבצעו.
Sent from my SM-N985F using Tapatalk