מלפפונים וזה...

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים וזה...

הודעהעל ידי Dperk » 21 יוני 2012, 17:59

jol9 כתב:
Dperk כתב:יש טענה אחת חזקה למתנגדים למה שאתה אומר, והיא שמכבי בסופו של דבר היא קבוצה מצליחה יותר מסיינה ומקאחה שנחשבות כסוג של מודל אצלינו.
לדעתי זאת טענה מוצדקת אבל חלקית. מכבי אמנם מצליחה יותר, אבל בין השאר, זה בגלל שמדובר במועדון גדול וווינרי יותר.
זה נכון גם בקשר לקבוצות כמו ברצלונה וריאל, שהן קבוצות מאוד עשירות, אבל הרבה פחות ווינריות ממכבי, פאו וצסקא למשל, ובסה"כ מבין עשרת תארי היורוליג האחרונים, רק אחד הלך
לקבוצה ספרדית.

ככה שמכבי כבר מקבלת בונוס שהוא כמעט built in בכך שהיא מכבי. מכאן העבודה היא רק לבנות קבוצה עם שחקנים ראויים.

מכבי מצליחה יותר אבל גם משום מה תמיד מעמידה סגל נחות יותר, אז מעניין לדעת לאן מכבי הייתה מגיעה עם סגל כמו שלהן...

לא צריך כמו שלהן, כי מכבי לא תחזיק בשחקנים של 2-3 מליון יורו.
מכבי צריכה לבנות את הסגל הכי טוב שאפשר בהתחשב במציאות הנוכחית ובמצב השוק. זה מה שעשתה אול', וזה השתלם לה בגדול.
גם מכבי בהחלט יכולה לעשות את זה.[/quote]

מקרה כמו אולי' קורה פעם בכמה שנים, כמו ספליט ולימוז. אל תשכח שאול' בקושי רב עברה את שלב הבתים עם 4 הפסדים.
Dperk

הודעהעל ידי rc4991 » 21 יוני 2012, 18:02

אני בכלל לא בטוח שהייתי רוצה להתחלף עם צסק"א/בארסה כי זה נראה די משעמם ולא מאתגר לקנות כל שחקן שאתה רוצה ושיש לך תקציב חופשי,זה כמו לשחק בלי קודים
ובכלל זה הופך אותך לפייבוריט לזכיה ואם אתה מפסיד(עיין ערך צסק"א)אתה ממש עצוב ומגדיר את העונה ככישלון בזמן שאנחנו שמחים ונהנים מעונות שמכבי מגיעה בהן לפיינל פור

לא הייתי מתנגד שהתקציב של מכבי יגדל קצת אבל אני כן רוצה שהוא לא יהיה גדול כל כך מהמתחרות ושיהיו מעין "דרגים" של תקציבים בלי הפרשים גדולים ביניהם כך שנקבל ליגה תחרותית יחסית ושנהנה מכל משחק ולא ננצח כי בנינו את הקבוצה הכי טובה בהפרש גדול אלא מתוך התגברות על קשיים מסויימים וניצול יתרונות מסויימים שיש לך על היריבה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 21 יוני 2012, 18:13

rc4991 כתב:אני בכלל לא בטוח שהייתי רוצה להתחלף עם צסק"א/בארסה כי זה נראה די משעמם ולא מאתגר לקנות כל שחקן שאתה רוצה ושיש לך תקציב חופשי,זה כמו לשחק בלי קודים
ובכלל זה הופך אותך לפייבוריט לזכיה ואם אתה מפסיד(עיין ערך צסק"א)אתה ממש עצוב ומגדיר את העונה ככישלון בזמן שאנחנו שמחים ונהנים מעונות שמכבי מגיעה בהן לפיינל פור

זה קצת נשמע כמו משהו שאוהדי הפועל אומרים כלפינו שהם טוענים שלא היו רוצים להיות כמו מכבי כי היא לא באמת שמחה כל פעם שהיא זוכה בתואר בארץ כי יש לה הרבה כסף והיא זוכה כל שנה.

אני דווקא הייתי מקבלת בברכה תקציב כמו של העשירות, אבל כמובן שזה רק במידה ומקור הכסף הוא אמין, יציב ולא יגרום לסכסוכים בהנהלה.
אני לא מבינה איך הפכתם פתאום את המצב של קבוצה עם הרבה כסף ותקציב גבוה למצב רע שלא רוצים במכבי??
חוסר יציבות ומקורות כסף מפוקפקים - זה דבר רע ולא רצוי, לא הכסף לכשעצמו!!
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Dperk » 21 יוני 2012, 18:18

rc4991 כתב:אני בכלל לא בטוח שהייתי רוצה להתחלף עם צסק"א/בארסה כי זה נראה די משעמם ולא מאתגר לקנות כל שחקן שאתה רוצה ושיש לך תקציב חופשי,זה כמו לשחק בלי קודים

לא הייתי מתנגד שהתקציב של מכבי יגדל קצת אבל אני כן רוצה שהוא לא יהיה גדול כל כך מהמתחרות ושיהיו מעין "דרגים" של תקציבים בלי הפרשים גדולים ביניהם כך שנקבל ליגה תחרותית יחסית ושנהנה מכל משחק ולא ננצח כי בנינו את הקבוצה הכי טובה בהפרש גדול אלא מתוך התגברות על קשיים מסויימים וניצול יתרונות מסויימים שיש לך על היריבה

למה לא, בוא נוריד את התקציב בליגה הישראלית כדי שהוא לא יהיה כל כך גדול מהמתחרות, נקבל ליגה תחרותית ונהנה מכל משחק תוך כדי התגברות על קשיים ויתרונות.
Dperk

הודעהעל ידי שחף » 21 יוני 2012, 18:20

נו באמת. לא נראה לי שמישהו התלונן כשמכבי דרסה ב-44 הפרש את סקיפר בגמר היורוליג, ולא נראה לי שמישהו היה מתלונן אם במקום מאלט והנדריקס היו משחקים פה לורבק ודיאמנטידיס. מכבי עם תקציב גדול, בעיני, הייתה מצליחה לא פחות מפאנאתנייקוס של השנים האחרונות, כי בניגוד לקבוצות אחרות יש לה גם מסורת של הצלחה, אנשי מקצוע מעולים ואוהדים. חבל שזה לא קורה.
שחף

הודעהעל ידי Chen » 21 יוני 2012, 18:20

שאני מתכוון להשתלולל זה להשאיר את השחקנים שבלאט רוצה מהעונה ולהביא עוד 2 שחקנים טובים כדי ליצור חמישיה טובה...
לדוגמה ג'קסון לנגפורד סמית' הנדריקס ומאריץ'... סגל כזה עם כמה ישראלים איכותיים ועוד כמה זרים יותר זולים עם פוטנציאל יכול להביא אותנו לאליפות אירופה תחת אימונו של בלאט.. לא דיברתי עכשיו על להביא שחקנים אירופאים ברמת NBA..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי jol9 » 21 יוני 2012, 18:21

Dperk כתב:
מקרה כמו אולי' קורה פעם בכמה שנים, כמו ספליט ולימוז. אל תשכח שאול' בקושי רב עברה את שלב הבתים עם 4 הפסדים.

זה נכון, ומכבי מצידה צריכה לעשות את המקסימום כדי להיות שם כשתהיה לה את ההזדמנות.
כלומר היא צריכה להיות מסוגלת לקחת את התואר, כשהגדולות האחרות יהיו חלשות מסיבה כזאת או אחרת. בשביל זה צריך שהקבוצה תהיה חזקה, מבלי להיכנס לקשיים
כלכליים.
עדיף לשלם ללאנגפורד 1.1 מליון דולר, מאשר להביא שחקן ברבע מחיר, ואח"כ לחפש בנרות מחליף במהלך העונה.
עדיף גם לסגור את אוחיון ואת הלפרין בסגל, גם על חשבון לשלם קצת יותר מאשר למצוא את עצמך בסופו של דבר עם מקל ויבזורי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 21 יוני 2012, 18:22

חנו'ש כתב:

זה קצת נשמע כמו משהו שאוהדי הפועל אומרים כלפינו שהם טוענים שלא היו רוצים להיות כמו מכבי כי היא לא באמת שמחה כל פעם שהיא זוכה בתואר בארץ כי יש לה הרבה כסף והיא זוכה כל שנה.

אני דווקא הייתי מקבלת בברכה תקציב כמו של העשירות, אבל כמובן שזה רק במידה ומקור הכסף הוא אמין, יציב ולא יגרום לסכסוכים בהנהלה.
אני לא מבינה איך הפכתם פתאום את המצב של קבוצה עם הרבה כסף ותקציב גבוה למצב רע שלא רוצים במכבי??

יש בזה משהו(וגם אני חשבתי על זה),אני באמת לא מתרגש/שמח כשלוקחים את האליפות
הייתי מעדיף להיות בליגה הספרדית גם אם זה אומר שלא נזכה באליפות מלשחק כאן מול קבוצות גרועות
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 21 יוני 2012, 18:30

rc4991 כתב:
חנו'ש כתב:

יש בזה משהו(וגם אני חשבתי על זה),אני באמת לא מתרגש/שמח כשלוקחים את האליפות
הייתי מעדיף להיות בליגה הספרדית גם אם זה אומר שלא נזכה באליפות מלשחק כאן מול קבוצות גרועות

עם זה גם אני מסכימה, אבל זה נובע הרבה יותר מתוך רצון מכביסטי להתמודד ברמות הגבוהות ביותר והליגה הישראלית, בניגוד לספרדית, רחוקה מרחק שנות אור מההגדרה הזו.

בסופו של דבר מכבי בהגדרתה אמורה תמיד לשאוף הכי גבוה ואף פעם לא להסתפק במועט ובטח שלא לתרץ לעצמה תירוצים, אלא למצוא דרכים יצירתיות להתגבר על הקשיים שעומדים מולה.
והתמודדות כלכלית מול קבוצות בעלות תקציב גבוה זה אחד הקשיים המשמעותיים ביותר, ופה זה מלחמה שהיא לרוב מפסידה בה לצערי.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי rc4991 » 21 יוני 2012, 18:31

Dperk כתב:

למה לא, בוא נוריד את התקציב בליגה הישראלית כדי שהוא לא יהיה כל כך גדול מהמתחרות, נקבל ליגה תחרותית ונהנה מכל משחק תוך כדי התגברות על קשיים ויתרונות.

אתה כבר מדבר על משהו אחר,מכבי משחקת ביורוליג ואין לה שום סיבה לבנות קבוצה בינונית בשביל שיוויוניות בליגה
אני פשוט לא חושב שיש הנאה גדולה בלנצח כי יש לך תקציב הרבה אבל הרבה יותר גדול מהמתחרות ושאני מעדיף להגיע להישגים(כמו פיינל פור)אחרי אתגרים
זה כמו שתתלהב מניצחון על ילדים בני שש,איזה הנאה יש בזה?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 21 יוני 2012, 18:35

שחף כתב:נו באמת. לא נראה לי שמישהו התלונן כשמכבי דרסה ב-44 הפרש את סקיפר בגמר היורוליג, ולא נראה לי שמישהו היה מתלונן אם במקום מאלט והנדריקס היו משחקים פה לורבק ודיאמנטידיס. מכבי עם תקציב גדול, בעיני, הייתה מצליחה לא פחות מפאנאתנייקוס של השנים האחרונות, כי בניגוד לקבוצות אחרות יש לה גם מסורת של הצלחה, אנשי מקצוע מעולים ואוהדים. חבל שזה לא קורה.

מה הקשר המשחק מול סקיפר?
שתי הקבוצות היו טובות ושיויוניות בערך וזה התפתח לכיוון הזה ואין שום סיבה שלא תהנה מלנצח ב-44 הפרש בגמר קבוצה גדולה כזאת
גם אני רוצה שהתקציב של מכבי יגדל ושיאפשר הבאה או לפחות מאבק על שחקנים כמו לורבק ודיא' אבל לא לבנות קבוצה כמו צסק"א/ברצלונה שעל כל עמדה יש לה שלוש כוכבים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 21 יוני 2012, 18:37

Chen כתב:שאני מתכוון להשתלולל זה להשאיר את השחקנים שבלאט רוצה מהעונה ולהביא עוד 2 שחקנים טובים כדי ליצור חמישיה טובה...
לדוגמה ג'קסון לנגפורד סמית' הנדריקס ומאריץ'... סגל כזה עם כמה ישראלים איכותיים ועוד כמה זרים יותר זולים עם פוטנציאל יכול להביא אותנו לאליפות אירופה תחת אימונו של בלאט.. לא דיברתי עכשיו על להביא שחקנים אירופאים ברמת NBA..

זה בדיוק מה שאני חושב
הייתי שמח אם מכבי היתה מגדילה את התקציב שלה בעוד 3-5 מיליון דולר ובונה קבוצה טובה אבל לא תקציב בלתי נגמר שהופך אותך לפייבוריט ביי פאר על שאר המתחרות
בקיצור:כן הייתי שמח לתקציב כמו של פאו' אבל לא בטוח שהייתי רוצה תקציב כמו של צסק"א
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 21 יוני 2012, 18:45

rc4991 כתב:
Dperk כתב:

אתה כבר מדבר על משהו אחר,מכבי משחקת ביורוליג ואין לה שום סיבה לבנות קבוצה בינונית בשביל שיוויוניות בליגה
אני פשוט לא חושב שיש הנאה גדולה בלנצח כי יש לך תקציב הרבה אבל הרבה יותר גדול מהמתחרות ושאני מעדיף להגיע להישגים(כמו פיינל פור)אחרי אתגרים

אני לא חושבת שזה נכון.
זה שיש באירופה כמה קבוצות שתקציבם גדול פי כמה משל יתר הקבוצות לא הופך את היורוליג לפחות תחרותי.
הרי ברור לכולנו שקבוצה עם תקציב של פי 2 מקבוצה אחרת לא הופך אותה לטובה פי 2 ממנה ולכן זה שצסקא בונה קבוצה עם מלא כוכבים על כל עמדה ומעמידה סגלים מפלצתיים לפעמים לא הופך את ההתמודדות שלה ביורוליג למשחק ילדים עבורה.
לקחת את היורוליג עבור צסקא הוא לא פחות אתגר מאשר עבור מכבי.
רמת הקושי רחוקה שנות אור מהקושי של מכבי למשל בליגה הישראלית שבאמת לא קיים וזה באמת משחק ילדים עבורה.

מה שהכסף כן עוזר, הוא פשוט מקל על הקבוצות האילו להמשיך להתמודד כל שנה על התואר ולשאוף אליו ולהישאר תמיד (טוב, כמעט תמיד כי כולנו ראינו מה קרה לצסקא לפני שנה...) בטופ של הטופ של אירופה.
וזה משהו שבהחלט הייתי שמחה לראות במכבי.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי rc4991 » 21 יוני 2012, 19:05

חנו'ש כתב:
rc4991 כתב:
Dperk כתב:

אני לא חושבת שזה נכון.
זה שיש באירופה כמה קבוצות שתקציבם גדול פי כמה משל יתר הקבוצות לא הופך את היורוליג לפחות תחרותי.
הרי ברור לכולנו שקבוצה עם תקציב של פי 2 מקבוצה אחרת לא הופך אותה לטובה פי 2 ממנה ולכן זה שצסקא בונה קבוצה עם מלא כוכבים על כל עמדה ומעמידה סגלים מפלצתיים לפעמים לא הופך את ההתמודדות שלה ביורוליג למשחק ילדים עבורה.
לקחת את היורוליג עבור צסקא הוא לא פחות אתגר מאשר עבור מכבי.

רמת הקושי רחוקה שנות אור מהקושי של מכבי למשל בליגה הישראלית שבאמת לא קיים וזה באמת משחק ילדים עבורה.

מה שהכסף כן עוזר, הוא פשוט מקל על הקבוצות האילו להמשיך להתמודד כל שנה על התואר ולשאוף אליו ולהישאר תמיד (טוב, כמעט תמיד כי כולנו ראינו מה קרה לצסקא לפני שנה...) בטופ של הטופ של אירופה.

זה פשוט לא נכון,אני לא יודע אם נכון לומר שהיורוליג היה משחק ילדים עבורה אבל הוא בהחלט היה די קל וזה היה ברור מהתחלה שהיא תיקח את התואר
ומקרה של פאו' קורה רק לעיתים רחוקות מאוד
וזה משהו שבהחלט הייתי שמחה לראות במכבי.
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 21 יוני 2012, 19:16

אם אתה בונה קבוצה טובה, אתה מצליח לפרק את רוב הקבוצות ב-20 הפרש.
זה אפילו מכבי של לפני שנה עשתה, למעט הקבוצות הבאמת חזקות שפגשה, שלא לדבר על הקבוצה של שאראס ופארקר.
זה כבר לא שייך לכסף אלא לאיכות הקבוצה והחיבור שלה.
ועדיין פערי התקציב לא הפכו את היורוליג לחסר תחרות לחלוטין, מהסיבה שכנראה גם פערי הכישרון בין השחקנים הגדולים של אירופה והשחקנים מהדרג השני והשלישי לא כזה גדול בשביל לגרום לפערים עצומים בין הקבוצות, למרות הבדלי הכסף.
שחקן על באירופה שמקבל שכר של פי 3 משחקן בינוני, לא באמת שווה פי 3 ממנו.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי קודי » 22 יוני 2012, 05:37

כמה דברים מ"ידיעות":
1. במכבי טוענים שויוקאס לא מועמד לקבוצה.
2. בלאט מצוטט כאומר שמה שמעניין עכשיו זה שהלפרין ולנגפורד יחתמו, אבל לדבריו בכלל לא בטוח שזה יקרה.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 22 יוני 2012, 08:42

גם בישראל היום לא ממש מחדשים הרבה.
אומרים שהלפרין התרחק, אך עדיין נעשים מאמצים לפתור את העניין, גם הסיפור של אוחיון עדיין פתוח, אם כי מאמינים שהוא כן יישחק במכבי.
גם לאנגפורד מוזכר, ואין עדיין שום דבר ממשי לגביו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 22 יוני 2012, 09:01

jol9 כתב:גם בישראל היום לא ממש מחדשים הרבה.
אומרים שהלפרין התרחק, אך עדיין נעשים מאמצים לפתור את העניין, גם הסיפור של אוחיון עדיין פתוח, אם כי מאמינים שהוא כן יישחק במכבי.
גם לאנגפורד מוזכר, ואין עדיין שום דבר ממשי לגביו.

בקיצור, בחודש מסוף העונה עד עכשיו הצליחו לאבד כמה שחקנים טובים ולהחתים עוד רול פלייר בינוני. נהדר.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי טיקי חוזר » 22 יוני 2012, 09:12

אחרי 25 לחודש יהו דברים ברורים יותר .
בנתיים בכל אירופה אין כמעט החמות - שחקן פו ושם ולא מעבר לזה .
טיקי חוזר

הודעהעל ידי rc4991 » 22 יוני 2012, 09:44

חשבתי על זה הבוקר ובכלל לא בטוח שהיקמן ישחק פה בשנה הבאה,בינתיים הוא רק סיכם ונראה לי שהם מחכים להחלטה של לאנגפורד בשביל לדעת מה לעשות איתו
אני דווקא חושב(או מקווה?)שלאנגפורד יחתום ואני מקווה שמכבי גם תציע לו בשלב מוקדם בשנה הבאה חוזה ארוך יותר או שאפילו תעשה את זה כבר הקיץ אחרי שהוא כבר יחתום לעונה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־18 אורחים