gandya כתב:מקובי כתב:כל מי שבוכה כאן על מחירי המנויים-
לא יודע אם למדתם כלכלה אבל זה עניין של היצע וביקוש. מכבי יודעים שהם יוכלו למכור מנויים במחירים כאלה ולכן הם מעלים את המחירים בהדרגה (לא אומר שזה טוב אבל ככה זה עובד)
בסופו של דבר אף אחד לא מכריח אותכם לעשות מנוי.
כאשר הקבוצה מצליחה, ברור שיהיה ביקוש.. האוהדים, לא טיפשים, רואים שלאט, אבל בטוח הקבוצה חוזרת לשעמום של שנות ה90, הקיץ הזה, וההחתמות שהיו עד עכשיו מחזקות את התחושה, יכול להיות שגם השנה יימכרו את כל המנויים(וזאת למרות שהיה סגל חלש מאוד), שנה הבאה הביקוש למנויים ירד פלאים(עד שיהיה צורך בהוזלת מנויים, בכדי לכסות על פדיחה של קרחות ביציעים), אין בעיה עם מחירי המנוי, כל עוד יש קבוצה טובה. כרגע התחושה היא, שמחיר המנוי לא שווה את התענוג(אם כל האהדה לקבוצה), וזו בעיה.
העניין פה לא ממש פשוט כאילו מדובר בעסק רגיל.
אם המחיר של חברת סלולר לדוגמא יקר לי וגם אני לא מרוצה מהשירות שהיא נותנת לי תמורת כספי, אני יכולה בקלות לעזוב אותה ולעבור לחברה אחרת זולה יותר ויעילה יותר.
המצב עם אהדה לקבוצת ספורט שונה מאוד.
אם אוהד מתלונן שהוא משלם סכום גבוה מידי ולא מקבל תמורה לכספו, הוא לא יכול פתאום להחליט שהוא עוזב את הקבוצה ועובר לאהוד קבוצה אחרת שתספק לו את מה שהוא רוצה.
רוב האוהדים נשארים לרוב נאמנים לקבוצתם כל החיים. ולמרות שנות ה-90 המפורסמות, כבר יותר מעשור שמכירת המנויים נעשית בהצלחה מידי קיץ בעיקר בזכות מיתוג נכון (חלק מהמנויים בכל לא יודעים ולא מעניין אותם זהות הסגל) ולמרות לא מעט עליות וירידות במהלך השנים הללו, עניין המנויים לא משתנה כמעט.
כך שאני לא מאמינה שפתאום יפסיקו לבוא אנשים ויפסיקו לקנות מנויים.
גם אם כן, זה צפוי להיות תהליך מאוד ארוך, שאף אחד לא יכול באמת לדעת מה יקרה מבחינה מקצועית במהלך התהליך הזה (פתאום באופן בלתי צפוי יש עונה גדולה אם הגעה לפיינל פור שמערבלת את כל הציפיות).