פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: מחשבות לעונת 2023/24

15 פברואר 2023, 13:38

אני חושב שבאופן כללי מכבי פספסה את לנדסברג, והיא חוזרת על אותה הטעות כעת עם היידיגר. נדיר מאוד למצוא שחקנים שהם סקוררים ברמה כזאת ועוד ישראלים.
הבעיה עם לנדסברג זה שהגנה מעולם לא הייתה לו ועכשיו כשהוא בן 32 המצב כנראה לא השתפר. גם IQ כדורסל לא היה לו במיוחד. עדיין הוא ישראלי שכן יכול לבוא כמחליף לקולסון במקום מנקו נגיד.
ידוע לך באיזו עמדה הוא משחק בסין? הוא עומד העונה על 41% מהשלוש שזה מעולה (אבל שנתיים קודם לכן עמד על 33% בממוצע).
עם כל זה, זה לא עונה להגדרת השחקן שהייתי רוצה כמחליף לקולסון ברמת יורוליג. אני רוצה לראות בעמדה 3 שחקן שהוא קלעי אבל גם יודע להוביל כדור (סטייל אינגלס, רק עם קליעה לדוגמה).

15 פברואר 2023, 13:53

גם אני בעד 7 זרים, אבל צריך שייקרו שני דברים בשביל זה:

1) שכל 7 הזרים יהיו לכל הפחות ברמת יורוליג טובה. אי אפשר ששניים מתוך הזרים האלו יהיו ברמה של בריימו או אדאמס. כנראה שגם לא אחד מהם.

2) שרוב הסגל הישראלי יורכב מישראלים שמסוגלים לתרום ברמת יורוליג. זה אומר שצריכים לנחות פה לפחות עוד שני ישראלים מבין מדר/בלאט/טיוס וגם לנדסברג (למרות גילו ואחרי כמה שנים בסין).

לא רואה את שני הסעיפים האלו מתממשים לצערי.

15 פברואר 2023, 13:54

לנדסברג לא הוכיח את עצמו כסקורר כזה ייחודי ברמת יורוליג.
וחוץ מזה הוא היה מינוס בהגנה. פשוט היה קשה לצפייה בצד הזה של המגרש

15 פברואר 2023, 14:34

my man כתב:לנדסברג לא הוכיח את עצמו כסקורר כזה ייחודי ברמת יורוליג.
וחוץ מזה הוא היה מינוס בהגנה. פשוט היה קשה לצפייה בצד הזה של המגרש

הוא לא כזה סקורר ייחודי ליורוליג, אבל הוא לפחות מסוגל לתרום ברמת יורוליג, מה שאי אפשר לומר על ישראלים כמו זיו או מנקו כרגע.

אם יהיו פה 7 זרים ברמת יורוליג+4 ישראלים שמסוגלים לתרום ביורוליג (נניח מדר, טיוס, לנדסברג וסורקין) - זה יכול לעבוד, גם אם שאר הישראלים המשלימים בסגל יהיו ברמה של זיו וישחקו כמעט אך ורק בליגה.

15 פברואר 2023, 18:26

אני חושב שההתעסקות בישראלים פה היא מוגזמת.

קודם שיביאו זרים ברמה גבוהה, פחות קריטי אם זה 7 או 8, על זה צריך להיות הדגש.

העונה לא תקום או תיפול על הישראלים

15 פברואר 2023, 18:29

עידן כתב:גם אני בעד 7 זרים, אבל צריך שייקרו שני דברים בשביל זה:

1) שכל 7 הזרים יהיו לכל הפחות ברמת יורוליג טובה. אי אפשר ששניים מתוך הזרים האלו יהיו ברמה של בריימו או אדאמס. כנראה שגם לא אחד מהם.

2) שרוב הסגל הישראלי יורכב מישראלים שמסוגלים לתרום ברמת יורוליג. זה אומר שצריכים לנחות פה לפחות עוד שני ישראלים מבין מדר/בלאט/טיוס וגם לנדסברג (למרות גילו ואחרי כמה שנים בסין).

מאחר ומכבי מנסה להאריך חוזה לפויתרס וניבו, אפשר לעשות עונה טובה עם 7 הזרים הבאים:
1 - לורנזו, בלאט, היידיגר/מושקוביץ
2 - בולדווין, מדר, ג'ונדי
3 - טיילר ביי (שבשקט יכול לשחק בעמדה 3), מנקו (כעונת רוקי במכבי נראה טוב בכמה רמות מזוסמן)
4- פויתרס, סיקמה מביירן שמיצה אותה ואם לא, להסתפק במרטין
5- דונטה הול ממונקו, ואם לא, ללכת על אנואקו, ניבו, סורקין

15 פברואר 2023, 18:34

1 חד משמעית צריך לקרות. זו גם המטרה המרכזית בצמצום מספר הזרים כביכול.
2 אני לא בהכרח מסכים. לא מעט מהשחקנים האלה יקרים ולא שווים את החוזה. הם גם לא אלה שיעשו הבדל משמעותי.

בעיני אפשר להסתדר *ברוב* המשחקים ביורוליג עם רוטציה של 10 שחקנים שכוללת 7 זרים איכותיים (חלקם מאוד) + 2 ישראלים טובים ועוד איזה ישראלי סביר. סורקין ומדר יכולים לכסות יופי את מצבת הישראלים "הבכירים".

ולפני שאומרים שזו רוטציה קצרה מדי, מוזמנים לבדוק מה הרוטציות של מכבי בכל השנים האחרונות.

15 פברואר 2023, 19:00

A.Parker כתב:

2 אני לא בהכרח מסכים. לא מעט מהשחקנים האלה יקרים ולא שווים את החוזה. הם גם לא אלה שיעשו הבדל משמעותי.

בעיני אפשר להסתדר *ברוב* המשחקים ביורוליג עם רוטציה של 10 שחקנים שכוללת 7 זרים איכותיים (חלקם מאוד) + 2 ישראלים טובים ועוד איזה ישראלי סביר. סורקין ומדר יכולים לכסות יופי את מצבת הישראלים "הבכירים".

ולפני שאומרים שזו רוטציה קצרה מדי, מוזמנים לבדוק מה הרוטציות של מכבי בכל השנים האחרונות.

זו רוטציה קצרה ברגע שחסר לך שחקן מכל סיבה שהיא. ואז אתה מגיע למצב שאו שאתה מבצע החתמה איכותית באמצע העונה (ואנחנו יודעים מה הסיכוי שזה יקרה) או שאתה זורם עם מה שיש, וכנראה צובר הפסדים על הדרך.

אני לא חושב שכל הישראלים צריכים להיות ברמת יורוליג, זה גם לא ריאלי. אבל אני כן חושב שצריך 4 כאלו אם הולכים על 7 זרים. אם הולכים על 8 זרים, אז אפשר להסתפק ב-2-3 ישראלים טובים.

15 פברואר 2023, 19:37

עידן כתב:
A.Parker כתב:

זו רוטציה קצרה ברגע שחסר לך שחקן מכל סיבה שהיא. ואז אתה מגיע למצב שאו שאתה מבצע החתמה איכותית באמצע העונה (ואנחנו יודעים מה הסיכוי שזה יקרה) או שאתה זורם עם מה שיש, וכנראה צובר הפסדים על הדרך.

אני לא חושב שכל הישראלים צריכים להיות ברמת יורוליג, זה גם לא ריאלי. אבל אני כן חושב שצריך 4 כאלו אם הולכים על 7 זרים. אם הולכים על 8 זרים, אז אפשר להסתפק ב-2-3 ישראלים טובים.

גם אז הרבה פעמים הרוטציה תספיק (שוב, תסתכל על הרוטציות של מכבי בשנים האחרונות ובכלל). נכון, זה לא אופטימלי, אבל בתקציב הקיים ועם האגו שעשוי להיווצר, זה לגמרי הרע במיעוטו לדעתי. במקרה הרע מחתימים תוך כדי תנועה (ויש לא מעט מציאות דווקא) או שבתחילת העונה מוסיפים שחקן זול וחסר אגו בהתאם לצורך שעולה.

15 פברואר 2023, 19:51

אני מסכים שאפשר להסתדר עם רוטציה קצרה באופן כללי, אבל אני באמת חושב שהשמיכה קצרה מידי עם 7 זרים ו-2 ישראלים. הרי כמעט בכל משחק יש שניים או שלושה שחקנים שלא הגיעו טוב למשחק ולא פוגעים בכלום, מה תעשה במצב כזה?

כשיש 8 או 9 זרים שכולם יכולים לתרום ביורוליג אפשר ללכת עמוק לספסל, אבל אם הספסל שלך מורכב מישראלים שלא מסוגלים לתרום כלום ביורוליג - אתה בבעיה. צריך לכל הפחות עוד ישראלי טוב או שניים שיוכלו לכפות על יום רע של שחקן זר ביורוליג, גם אם זה אומר בסה"כ לתת 10 דקות משחק בלי להיכנס לפיגור גדול או לאבד יתרון (זו לא דרישה כל כך פשוטה, רוב הישראלים כיום לא מסוגלים לזה).

15 פברואר 2023, 22:29

MTA2311 כתב:
התנין 2 כתב:לדעתי העובדה שהוא נחת דווקא באולם מעידה שזו פחות או יותר (כנראה קצת יותר) הרמה שלו ואין מקום להניח שמדובר כאן בכוכב יורוליג נסתר.

זאת לוגיקה בעייתית מאוד

לא פירטתי מספיק.
הייתי צריך להגיד שכנראה העובדה שבכל הקריירה שלו הוא מסתובב על הקצה של ה-NBA וקבוצות כמו לה מאן, ליגה ברזילאית ועכשיו אולם, מעידה שלא כולם מחזיקים ממנו כזה שחקן גדול.
יכול להיות שהוא באמת כישרון טוב, אבל אין סיבה להרגיש תחושת פספוס על זה שהוא לא כאן. לפחות לדעתי.

16 פברואר 2023, 03:27

התנין 2 כתב:
MTA2311 כתב:
התנין 2 כתב:לדעתי העובדה שהוא נחת דווקא באולם מעידה שזו פחות או יותר (כנראה קצת יותר) הרמה שלו ואין מקום להניח שמדובר כאן בכוכב יורוליג נסתר.

זאת לוגיקה בעייתית מאוד

לא פירטתי מספיק.
הייתי צריך להגיד שכנראה העובדה שבכל הקריירה שלו הוא מסתובב על הקצה של ה-NBA וקבוצות כמו לה מאן, ליגה ברזילאית ועכשיו אולם, מעידה שלא כולם מחזיקים ממנו כזה שחקן גדול.
יכול להיות שהוא באמת כישרון טוב, אבל אין סיבה להרגיש תחושת פספוס על זה שהוא לא כאן. לפחות לדעתי.

אתה מדבר על ה-NBA כאילו זה באהלן אהלן. הוא היה שם יותר מ-6 שנים, גם אם לא קיבל יותר מידי הזדמנויות. לה מאן הייתה החוויה הראשונה שלו באירופה אחרי התקופה ב-NBA (שוחרר באמצע עונה וחתם בצרפת אחרי חודש), וסאו פאולו זה הבית שלו. זה לא שהוא חתם בברזיל כי לא יכל למצוא קבוצה אחרת באירופה. סביר להניח שהוא חזר לשם בעקבות מניעים אישיים ו/או רצון להיות בקרבת המשפחה. כן אפשר להגיד שניהול הקריירה שלו לא היה מוצלח במיוחד (תקופה ארוכה מידי ב-NBA ללא זמן משחק אמיתי + שני מעברים באמצע עונה מיבשת אחת לאחרת בתקופה יחסית קצרה), אבל זה בהחלט לא מעיד על הרמה או הפוטנציאל שלו. אפשר גם לראות על סמך המספרים שלו באולם שיש לו מה למכור מעבר לליגה הגרמנית או היורוקאפ (מוביל את הקבוצה במדד בשני המפעלים). הכישרון ישנו (גם אם ברור שהוא לא קרוב למימוש הפוטנציאל בשלב יחסית מתקדם בקריירה) וזה בהחלט פספוס בעיניי שלא יכולנו לבחון אותו מקרוב השנה. החלופה שנחתה פה כזכור היא בריימו.

16 פברואר 2023, 21:30

להיות שחקן של 4 נקודות ב-NBA זה לגמרי ב"אהלן אהלן", גם אם יהיה שם 10 שנים. כבר שנים זה לא אינדיקטור רציני שמעיד על היכולת שלו להצליח ברמות היורוליג.
שוב, יכול להיות שהוא באמת כישרון יוצא דופן עם ניהול קריירה מחורבן, אבל אני נוטה להאמין שזה לא המצב.

16 פברואר 2023, 21:40

זה לא באהלן אהלן. מי שהיה 6 שנים ב-NBA (ולא כי הוא בחירת לוטרי) כנראה הראה כישרון מסויים, אחרת היו מוותרים על שירותיו הרבה קודם (למשל - בתום חוזה הרוקי, או לפני כן - בכלל לא היו ממשים את השנה השלישית והרביעית). זאת אומרת שראו משהו. וכן, ב-NBA אוספים את המוכשרים ביותר בעולם. זה הניפוי הכי טוב בעיניי - אינדיקטור הרבה יותר טוב מכל דבר אחר. בטח יותר מאסופות השחקנים שאבי אבן מביא לנו מהפועל ירושלים.

אבל זה מעבר לזה. ההסתכלות הצרה על הקבוצות שהיה בהן אחרי ה-NBA גם כן לא רצינית. תצפה ותראה בעיניים שלך מה הוא שווה ולפי זה תגבש דעה.

16 פברואר 2023, 22:10

נכון, ב-NBA לוקחים את הכישרונות הכי טובים, על זה אין ספק. אבל האמת (וזה בתכלס דיון אחר) היא שיש יותר מדי קבוצות ב-NBA וכמות הכישרון יחסית מוגבל, ולכן אתה רואה יותר מדי שחקנים שבליגה מצומצמת יותר (כמו בשנות ה-90 למשל) לא היו נכנסים לליגה, בניגוד להיום. לא יכול להצביע על המקום המדויק, אבל נניח החל מהשחקן ה-200 בליגה ואילך, (כמה שחקנים משחקים שם? 400?) אני לא בטוח כמה הכישרון עולה בהרבה אם בכלל על שחקני יורוליג טובים. לא חסרים שחקנים שבילו שנים ארוכות ב-NBA ובאירופה התגלו כסתם שחקנים. ג'ריאן גרנט למשל שרבים כאן פנטזו עליו, הסריח במילאנו ברמות קשות מאוד, והוא ממש לא היחיד.
מה אתה חושב על הטענה הזו?

ונכון, צריך להתרשם מקאבוקלו בעיניים. לצערי אם יש לי כבר זמן לראות כדורסל זה פחות בליגה הצרפתית והגרמנית.

16 פברואר 2023, 22:50

התנין 2 כתב:נכון, ב-NBA לוקחים את הכישרונות הכי טובים, על זה אין ספק. אבל האמת (וזה בתכלס דיון אחר) היא שיש יותר מדי קבוצות ב-NBA וכמות הכישרון יחסית מוגבל, ולכן אתה רואה יותר מדי שחקנים שבליגה מצומצמת יותר (כמו בשנות ה-90 למשל) לא היו נכנסים לליגה, בניגוד להיום. לא יכול להצביע על המקום המדויק, אבל נניח החל מהשחקן ה-200 בליגה ואילך, (כמה שחקנים משחקים שם? 400?) אני לא בטוח כמה הכישרון עולה בהרבה אם בכלל על שחקני יורוליג טובים. לא חסרים שחקנים שבילו שנים ארוכות ב-NBA ובאירופה התגלו כסתם שחקנים. ג'ריאן גרנט למשל שרבים כאן פנטזו עליו, הסריח במילאנו ברמות קשות מאוד, והוא ממש לא היחיד.
מה אתה חושב על הטענה הזו?

ונכון, צריך להתרשם מקאבוקלו בעיניים. לצערי אם יש לי כבר זמן לראות כדורסל זה פחות בליגה הצרפתית והגרמנית.

יש בערך 500 שחקנים בעונה ב-NBA. כולל חוזים דו-כיווניים ושחקנים שמוחתמים על חוזים קצרי-טווח.
ולגבי הטענה שלך - אני לא מסכים. הכישרון בעיניי ממש לא מוגבל. הוא רק מתעצם משנה לשנה. אתה יכול לראות שחקנים שוליים שיכולים להוביל קבוצות יורוליג בקלות. כמובן, שיש גם כאלו שיש להם תפקיד מאוד מוגדר ב-NBA (קליעה/הגנה/אנרגיות/גיבוי לשחקנים פצועים), כמו גם שחקנים שנבחרו על סמך פוטנציאל ולא מצליחים לממש אותו - שלא בהכרח יכולים להוביל קבוצות יורוליג או להיות שחקנים משמעותיים. אבל גם ביורוליג יש שחקנים שלא יכולים להוביל קבוצות יורוקאפ. זה על אותו משקל.

לגבי ג׳ריאן גרנט, הוא כרגע מהזרים הבולטים ביורוקאפ (בטופ 3 במדד). אז גם אם הוא לא טוב כרגע כמו שחלק ציפו ממנו או שהוא נכשל במילאנו (אני מכיר הרבה שחקנים טובים שנכשלו שם), הוא לא כזה גרוע כמו שאתה עושה ממנו (על אף שברור שאתה לא מחבב את הבחור). והוא בהחלט יכול לשחק ביורוליג כרגע בסיטואציה אחרת. אבל בלי קשר - קורה ששחקנים ״מאבדים״ את זה. אם בגלל פציעה/גיל, משבר נפשי, מעבר למדינה חדשה, הסתגלות לסגנון משחק חדש, איבוד מוטיבציה (בטח אחרי שנופו מה-NBA). לא חסרות סיבות שיהפכו שחקן טוב לשחק לא כל כך טוב במסגרת מסויימת. חלק לא קטן מהשחקנים שמנופים מה-NBA, עוזבים את הליגה אחרי שחוו ירידה מסוימת ביכולת שלהם. ואז צריך לדעת להרים אותם. אם נחזור לברונו קבוקלו, אז מיד אחרי שעזב את ה-NBA באמצע עונה (אחרי שכמעט ולא קיבל שם דקות), הוא בחר ללכת למקום שיקבל בו דקות מובטחות. ובקיץ שלאחר מכן בחר לשוב למולדת. לא בטוח שאלו היו בחירות רעות מבחינתו אם הייתה אצלו בעיה בפן המנטלי (שלא לדבר על מניעים משפחתיים כאלו ואחרים). צריך לקחת הכל בקונטקסט הנכון. ומבחינתי, הרזומה שלו הרבה יותר מרשים מרוב השחקנים שמגיעים למכבי מקבוצות ליגה קיקיוניות. זאת בטח לא הבעיה אצלו.

שורה תחתונה, בעיניי, אם חווים דעה על שחקן, צריך לצפות בו. או לא לחוות דעה - גם אופציה. ובלי קשר, הכל עניין של חלופות. קשה להגיד ששחקן זול עם כישרון הוא לא פיספוס כשמנגד מחתימים פה את בריימו.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 16 פברואר 2023, 22:55, נערך פעם אחת בסך הכל.

16 פברואר 2023, 22:54

ג׳ריאן גרנט כבר בגיל מתקדם עד כמה שזכור לי? תקנו אותי אם אני טועה.

16 פברואר 2023, 22:56

felix_r כתב:ג׳ריאן גרנט כבר בגיל מתקדם עד כמה שזכור לי? תקנו אותי אם אני טועה.

בן 30. למה?

17 פברואר 2023, 00:19

הכי חשוב להביא את פסקוואל ומהר

17 פברואר 2023, 00:32

אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:ג׳ריאן גרנט כבר בגיל מתקדם עד כמה שזכור לי? תקנו אותי אם אני טועה.

בן 30. למה?

חשבתי יותר.
נושא נעול