מחשבות לעונת 2023/24

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2023/24

הודעהעל ידי ankram » 21 פברואר 2023, 16:33

Adam כתב:משה ברדה דיבר בפודקאסט של וואן על עמדת המאמן & המועמדים שיש כרגע בפנקסים.
על פניו נראה שהוא פשוט זרק שמות באוויר ולא יודע מהחיים שלו אבל בכל זאת אני משתף כאן את מה שהוא אמר:

נכון לעכשיו הכיסא של קטש רועד אך נשאר יציב. כבר תקופה ארוכה שבמכבי לא מרוצים מהיכולת הקבוצה מציגה, הרבה בעקבות העובדה שהם מאמינים שהם בנו קבוצת פלייאוף (לא מחוברים למציאות שם) וגם בעקבות האי שיפור העונתי, כלומר מכבי נשארת ומציגה את אותם הדברים בלי להשתפר בהספקים מסוימים (הגנה, ריבאונד, משחקי חוץ וכו').
המועמדים שיש כרגע בפנקסים:
יאניס ספרופולוס
שאראס
טרינקיירי
פאבלו לאסו
צ'אבי פאסקוול

רק לאחרון יש חוזה מובטח לעונה הבאה.
לא הייתי מאמין למילה של החרטטן המעייף הזה, רק בגללו קשה לשמוע את הפודקאסט של one.

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 פברואר 2023, 16:55

Runner30 כתב:אני לא מוכן נפשית לצפות בשאראס מאמן.
מחזה לא סימפאטי.

הסר דאגה מלבך
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Adam » 21 פברואר 2023, 17:35

ankram כתב:
Adam כתב:משה ברדה דיבר בפודקאסט של וואן על עמדת המאמן & המועמדים שיש כרגע בפנקסים.
על פניו נראה שהוא פשוט זרק שמות באוויר ולא יודע מהחיים שלו אבל בכל זאת אני משתף כאן את מה שהוא אמר:

נכון לעכשיו הכיסא של קטש רועד אך נשאר יציב. כבר תקופה ארוכה שבמכבי לא מרוצים מהיכולת הקבוצה מציגה, הרבה בעקבות העובדה שהם מאמינים שהם בנו קבוצת פלייאוף (לא מחוברים למציאות שם) וגם בעקבות האי שיפור העונתי, כלומר מכבי נשארת ומציגה את אותם הדברים בלי להשתפר בהספקים מסוימים (הגנה, ריבאונד, משחקי חוץ וכו').
יאניס ספרופולוס
שאראס
טרינקיירי
פאבלו לאסו
צ'אבי פאסקוול

לא הייתי מאמין למילה של החרטטן המעייף הזה, רק בגללו קשה לשמוע את הפודקאסט של one.

מסכים מאוד.
מעולם לא חיבבתי אותו אבל בפודקאסט הוא נשמע כלכך שחצן וכל הזמן מנסה לשדר וויב כזה של "אני יודע דברים שאתם לא יודעים, חכו ותראו" - מחכים ולא קורה שום דבר.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי Tom1313 » 21 פברואר 2023, 20:19

Adam כתב:
ankram כתב:

יאניס ספרופולוס
שאראס
טרינקיירי
פאבלו לאסו
צ'אבי פאסקוול

מסכים מאוד.
מעולם לא חיבבתי אותו אבל בפודקאסט הוא נשמע כלכך שחצן וכל הזמן מנסה לשדר וויב כזה של "אני יודע דברים שאתם לא יודעים, חכו ותראו" - מחכים ולא קורה שום דבר.

גם הגברת שם לא שוס...
Tom1313

הודעהעל ידי RomanR » 21 פברואר 2023, 20:38

היחידי שאני חושב שיש סיכוי שיגיע הוא יאניס

Sent from my RMX2111 using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי עידן » 21 פברואר 2023, 21:01

RomanR כתב:היחידי שאני חושב שיש סיכוי שיגיע הוא יאניס

למה שיאניס יחזור?

אם קטש לא ימשיך, אני מאמין שיגיע מאמן ישראלי אחר בעל שיעור קומה, מישהו כמו גודס או אולי בית הלחמי. הבנתי שגם יותם הלפרין מחפש אתגר חדש, ויש לו זיקה למועדון וניסיון מקצועי רב.
עידן

הודעהעל ידי Adam » 21 פברואר 2023, 21:21

עידן כתב:

למה שיאניס יחזור?

אם קטש לא ימשיך, אני מאמין שיגיע מאמן ישראלי אחר בעל שיעור קומה, מישהו כמו גודס או אולי בית הלחמי. הבנתי שגם יותם הלפרין מחפש אתגר חדש, ויש לו זיקה למועדון וניסיון מקצועי רב.

אני בספק אם יביאו לפה ישראלי נוסף אחרי קטש. באופן כללי, לא יודע אם בגלל ניקולה או לא, אבל בשנים האחרונות אנחנו מחפשים קודם כל מאמנים זרים (ובצדק).
אני דווקא חושב שינסו להנחית פה בכל הכוח את שאראס במידה ולא ימשיך בברצלונה כדי למכור מנויים, אני רק לא בטוח שהוא ירצה להגיע לפה.
יאניס הכי ריאלי, בטח כשאנחנו יודעים עד כמה ההנהלה אוהבת למחזר, אבל אני לא בטוח שזה שם שימכור מנויים.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי מילוס » 21 פברואר 2023, 21:22

דווקא לא תלוש קאמבק של יאניס.

מבחינת מכבי - כי היא מתה על למחזר, כמובן.

מבחינת יאניס - יש מצב, רק יש מצב, שיהיה לו פה שלד די מעניין בקיץ. פלוס הקשר עם הקהל מתחילת הדרך..

כמובן, בואו נקווה שלא. מיצינו.
מילוס

הודעהעל ידי עידן » 21 פברואר 2023, 22:21

מילוס כתב:דווקא לא תלוש קאמבק של יאניס.

מבחינת מכבי - כי היא מתה על למחזר, כמובן.

מבחינת יאניס - יש מצב, רק יש מצב, שיהיה לו פה שלד די מעניין בקיץ. פלוס הקשר עם הקהל מתחילת הדרך..

כמובן, בואו נקווה שלא. מיצינו.

ההנהלה מחפשת איזה גימיק/נישה מידי שנה, כי מאמן איכותי היא כנראה לא מסוגלת כרגע להביא. אז השנה זה היה "חזרה למקורות" אחרי רצף מאמנים זרים עם מאמן ישראלי, שנה הבאה יחפשו טוויסט אחר בטח. אני לא מאמין שיאניס שנכשל קשות בעונה האחרונה פה הוא מה שההנהלה מחפשת, ולכן אני בספק שהוא יחזור.

נדמה לי שפרנקו מסיים חוזה העונה. הוא יכול לבוא טוב להנהלה על נישת ה"ישראלי שהצליח באירופה במפעל היורוקאפ האיכותי". אם המגעים ייפלו, תמיד אפשר לחזור לאופציית אבי אבן.
עידן

הודעהעל ידי my man » 21 פברואר 2023, 22:42

פרנקו לדעתי יהיה השיא(אם וכאשר) יותר אפילו מאפי בירנבוים
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי ankram » 22 פברואר 2023, 10:46

Adam כתב:
ankram כתב:

יאניס ספרופולוס
שאראס
טרינקיירי
פאבלו לאסו
צ'אבי פאסקוול

מסכים מאוד.

הוא סתם חפרן בלתי נלאה ומשמש כשופר לניקולה כבר כמה שנים , לא יודע אם שמת לב כמה פעמים הוא דחף את בנדר לקבוצה , כמה ליקוקים לניקולה עם השנים , אבל זה עוד מילא , כל אחד צריך להתפרנס.
אתה שומע את הפוד קאסט והוא מנצל כל הזדמנות לספר לנו סיפורים מההיסטוריה ולזיין לנו את המוח על 19-20 , כאילו זאת שנה מייצגת משהו , אוקיי הבנו שאתה חיי את התחום זה כבר כמה שנים , אתה לא חייב לנסות להרשים אותנו עם הזכרונות שלך בטח שהם לא קשורים לנושא הפודקאסט , כל פעם שאני שומע את הקול שלו , אני עושה פורוורד של כמה שניות , מתיש.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 22 פברואר 2023, 10:49

Tom1313 כתב:
Adam כתב:
ankram כתב:

יאניס ספרופולוס
שאראס
טרינקיירי
פאבלו לאסו
צ'אבי פאסקוול

מסכים מאוד.

גם הגברת שם לא שוס...

לא שוס אבל לפחות מייד אחרי כל משחק יורוליג למחרת יש פוד , היא מנסה ככל האפשר למנוע את החפירות המעייפות של ברדה הקודח , היא לא מפחדת גם לצאת נגד המערכת , שים לידה מישהו קצת פחות מעצבן והפוד הזה אחלה
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 22 פברואר 2023, 10:50

לא מיצינו כבר את הכדורסל של יאניס וקטש? אפשר בבקשה משהו אחר זולת תנו את הכדור לכוכב , עופו לפינות ונתפלל שמשהו יקרה? אולי זה לא סתם שהוא כבר שנה בחופש?
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי Mitelka » 22 פברואר 2023, 20:44

my man כתב:פרנקו לדעתי יהיה השיא(אם וכאשר) יותר אפילו מאפי בירנבוים
ברור ששניהם בדיחה ומקוווה שלעולם לא ידרוך פה פרנקו , אבל תמיד צריך לזכור שגם פיני הגיע על תקן המאמן הישראלי שנותן למכבי בראש בליגה (גליל אליפות, ירושלים גביע)

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי עידן » 22 פברואר 2023, 21:09

Mitelka כתב:
ברור ששניהם בדיחה ומקוווה שלעולם לא ידרוך פה פרנקו , אבל תמיד צריך לזכור שגם פיני הגיע על תקן המאמן הישראלי שנותן למכבי בראש בליגה (גליל אליפות, ירושלים גביע)

כן, אבל על כל פיני אחד יש לך עשרה בירנבוים, אדלשטיין ושיבק למיניהם שנכשלו פה כשלונות מפוארים
עידן

הודעהעל ידי JarJarBinx » 23 פברואר 2023, 00:48

עידן כתב:
Mitelka כתב:

כן, אבל על כל פיני אחד יש לך עשרה בירנבוים, אדלשטיין ושיבק למיניהם שנכשלו פה כשלונות מפוארים

לא שאני בעד מישהו כמו פרנקו, אבל הפיני האחד הזה לקח את מכבי לשלושה גביעי אירופה פלוס שני גמרים.. כך שבשקלול התוחלת זה עדיין הספק טוב יותר מסך המאמנים הזרים שהיו פה
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי עידן » 23 פברואר 2023, 00:54

JarJarBinx כתב:
עידן כתב:
Mitelka כתב:

לא שאני בעד מישהו כמו פרנקו, אבל הפיני האחד הזה לקח את מכבי לשלושה גביעי אירופה פלוס שני גמרים.. כך שבשקלול התוחלת זה עדיין הספק טוב יותר מסך המאמנים הזרים שהיו פה

רק שלאותו פיני גם היה עוזר לא רע, והנהלה שהייתה מוכנה להשקיע קצת יותר מאשר היום
עידן

הודעהעל ידי JarJarBinx » 23 פברואר 2023, 02:11

עידן כתב:רק שלאותו פיני גם היה עוזר לא רע, והנהלה שהייתה מוכנה להשקיע קצת יותר מאשר היום

עוזר לא רע - אין ספק, אבל את זה באמת קשה לכוון.
ולגבי להשקיע יותר- גם לא בטוח. הישראלים אז באו בגרושים לעומת היום. הזרים - האפמן הוחתם כ-nobody והיה מציאה שלא תיאמן. פארקר לפני מכבי היה עוד אמריקאי על סף נשירה מה-NBA. באסטון גם לא בדיוק היה שם גדול. שאראס פרץ באליפות אירופה בקיץ שתי דקות אחרי שהוחתם. נגיד את זה ככה, זה לא שאז מכבי התחרתה בפנאתינייקוס על החתמה של בודירוגה ורבראצה..
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי Rampel » 23 פברואר 2023, 03:54

JarJarBinx כתב:
עידן כתב:רק שלאותו פיני גם היה עוזר לא רע, והנהלה שהייתה מוכנה להשקיע קצת יותר מאשר היום

עוזר לא רע - אין ספק, אבל את זה באמת קשה לכוון.
ולגבי להשקיע יותר- גם לא בטוח. הישראלים אז באו בגרושים לעומת היום. הזרים - האפמן הוחתם כ-nobody והיה מציאה שלא תיאמן. פארקר לפני מכבי היה עוד אמריקאי על סף נשירה מה-NBA. באסטון גם לא בדיוק היה שם גדול. שאראס פרץ באליפות אירופה בקיץ שתי דקות אחרי שהוחתם. נגיד את זה ככה, זה לא שאז מכבי התחרתה בפנאתינייקוס על החתמה של בודירוגה ורבראצה..

לגבי המאמן - ההסתכלות על הדרכון של המאמן לא רלוונטית בעיני. לא איכפת לי אם המאמן ישראלי או זר. המאמן צריך להיות מאמן טוב. ומאמן טוב זה לא רק מאמן שיודע את המשחק ברמה הגבוהה ביותר (שזה, קטש? נניח..), הוא צריך גם לדעת לחיות ולהרגיש את המשחק, לעשות את ההתאמות הנדרשות ואת כל זה הוא צריך לעשות תוך כדי שהוא מצליח להוביל את חבורת השחקנים שתחתיו ושומר על האמון והרצון שלהם ללכת אחריו.
איזה מאמן ישראלי יש היום שיודע להביא את המכלול הזה לשולחן?
עזוב, אתה חושב באמת שפיני, שהיה בולס פיצות באימונים, עומד בכל הקריטריונים? אנחנו הרי יודעים שלא.. ראש כדורסל וחי את המשחק? כן. להוביל ולחבר את השחקנים - זה הפורטה של דיויד.

לגבי ההשקעה - קודם כל, שאראס הגיע למכבי אחרי שזכה עם ברצלונה ביורוליג לפני היורובאסקט ההוא, כן?
הכל היה "גרושים" אז ביחס להיום. ועדיין היה כוח כלכלי משמעותי לזמנים ההם בדמות רענן כץ, שגורש על ידי פדרמן כי הוא הכריח את כל הבעלים להשקיע. ופדרמן לא אהב את זה. כמעט כמו שהוא לא אוהב את זה היום.
בכל אופן, קשה להשוות וגם לא נכון להשוות. זה בדיוק הקטע, המשחק משתנה. קבוצות עושות התאמות. איך הקבוצות הטורקיות, שרק חלמו להיות ברמה התקציבית שלנו, עוברות אותנו בתקציב ועושות לנו בית ספר לניהול? בפנר הייתה עונה רעה אחת ועשו שם שאפל וחזרו לצמרת.
ההשקעה כיום ביחס לשינויי התקופה היא לא מספיק טובה בלשון המעטה. הכל לוקה בחסר, היכולת הכלכלית, הניהול, השדרה המקצועית. פשוט הכל. אולי השיווק מוצלח יותר וגם זה בזכות מחלקת המדיה שעוד עושה עבודה טובה יחסית (כשהם לא מביכים ברמות).

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי מילוס » 23 פברואר 2023, 20:38

אני חושב שהוכח כבר יותר מדי פעמים ביורוליג הנוכחית שהעניין הוא לא מאמן טוב, או איזה כוכב-שניים, או תקציב מנופח, אלא סך הגורמים שעטופים בניהול טוב, מקצועיות, יכולת להסיק מסקנות בצורה נקיה, והתמדה לאורך תקופה.
למכבי של העשור האחרון תמיד יש איזה ווילבקין (/לורנזו) - ואין את כל השאר. ז"א, יש מחלקת שיווק (לא כזאת טובה אפילו) שמצליחה איכשהו להעלים את כל השאר.

ככה מייצרים ניצחונות קטנים (=סנסציה במילאנו, או אבי אבן מדהים את אירופה, או זיזיץ' העדיף אותנו על פני כל העולם), וניצחונות קטנים משמעותם במציאות הנוכחית - הפסדים גדולים (=אנחנו בעצם סיפור הצלחה, הקהל איתנו, אפשר להמשיך לחרבן על הקבוצה..).
אז סבבה, יימצאו את הגימיק התורן, מאמן מוכר או אנערף, וימצאו מה לא לעשות או איך לדפוק את העסק מהדלת האחורית.
מילוס

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־12 אורחים