felix_r כתב:אחדשיודע כתב:לא בטוח שהיא צריכה למצוא מישהו טוב יותר. זאת אומרת, באידיאל, רצוי. אבל לפעמים מישהו מתאים יותר עדיף. הרי כולנו רואים שההתאמה לבראון היא בעייתית. ולמה? כי הם יושבים על אותה משבצת פחות או יותר (עמדה 1 היא העמדה המקורית של שניהם), גם אם הם לא בדיוק אותו שחקן ולכל אחד יש את היתרונות/חסרונות שלו. שניהם מובילי כדור (שאוהבים להחזיק אותו הרבה) ואף אחד מהם הוא לא 2 בהגדרה (החסרון הבולט המשותף - אף אחד מהם הוא לא ״קלעי״ מבחוץ).
אם למכבי יש מספיק כסף ל-5 תותחים בחמישייה (תקציבית), תשאיר אותו (אחרי בחינה של האופציות בשוק - אף פעם לא טוב להיות מקובע מידי). אם לא, ויש מקום רק ל-3 כאלו נניח, אז בכלל לא בטוח שזה חכם. כי אתה סוג של מבזבז את התקציב שלך על שניים שטובים יותר בנפרד מאשר ביחד. כלומר, אם לצורך הדוגמה בראון הוא 90 וגם בולדווין 90 (מפרגן לו). ביחד, הם לא 180. הם אולי אולי 140. ומי שבונה את הקבוצה, צריך לשאוף לשילוב טוב יותר. כי אתה לא רוצה לשחק עם השחקנים המובילים שלך בנפרד, אלא כמה שיותר ביחד. עדיף להביא שחקן שהוא 75-80 (במחיר נמוך יותר, שיפנה תקציב לעמדות אחרות) אבל שייתן לך 150 בשילוב עם בראון.
אם בולדווין רוצה 1.5 מיליון דולר כמו בראון, אני לא בטוח שאני נותן לו. לא כי הוא לא שווה את זה, אלא כי הוא דורך על משבצת שחקן תותח אחר. ואז אתה לא מקבל תמורה מלאה למחיר ששילמת (על שניהם). גמר הגביע היה צריך להדליק נורה לכולם (אם היא לא נדלקה עוד קודם). אני חושב שראוי לבחון אותו עוד קצת לפני שמשלמים לו סכומי עתק.
ממש לא בטוח, שאנחנו צריכים מישהו שהוא כן "קלעי מבחוץ" כהגדרתך. יש לנו את היליארד - אחלה קלעי (גם אדאמס קלעי שלשות), אבל זה לא מסתדר לא עם הסגל הקיים ולא עם המאמן הקיים, כי זה לא הסגנון של מכבי. מכבי משחקת הרבה אלתורים של בראון או בולדווין, ופחות תרגילים מדויקים לקלעים.
אז נכון, אם מכבי תשכיל להחליף את קטש במאמן טוב יותר, הסגנון יהיה תלוי יותר במאמן החדש, ואז המאמן החדש יחליט מה מתאים לו יותר.
יש גם אפשרות אחרת לגמרה. אם מכבי תביא את היידיגר, שהוא קלעי מצוין (וגם יוכיח את היכולת שלו ברמת היורוליג), אז בולדווין ובראון יצטרכו לשחק פחות אחד עם השני. אחד ישחק עם ג'ונדי, השני עם היידיגר. ורק דקות מועטות אחד עם השני.
קודם כל, מי אמר שאני רוצה לראות את פה קטש בעונה הבאה? אנחנו לא מדברים על עכשיו. אלא על מעבר לעונה הנוכחית. מאמן ברמה גבוהה יידע להשתמש טוב יותר בכלים שיש לו. אומנם קטש לא התחבר להיליארד (מקצועית או חברתית) - לגיטימי, אבל אני די בטוח שמאמן אחר היה עושה בו שימוש טוב יותר.
דבר שני, היליארד בגרסה הנוכחית שלו, בעיניי, לא שחקן מספיק טוב. לפני כמה שנים, מאוד אהבתי אותו. בשנתיים האחרונות כבר הרבה פחות רציתי לשמוע את השם שלו בהקשר של מכבי ולא הייתי מרוצה מההחתמה שלו (כמוך). מכבי יכולה להביא שחקן טוב בהרבה שגם המאמן יתחבר אליו (ולאופי שלו). בטח הגנתית. D&3 קלאסי. או לכל הפחות שחקן שייראה מחויב בהגנה. ואולי גם יידע להוביל כדור.
דבר שלישי, ברגע שיש שני שחקנים בכירים בקו האחורי כמו בראון ובולדווין, אז אוטומטית הם תופסים את רוב הנפח בקו האחורי. הם מקבלים את מירב הדקות. ככה שלא נשאר הרבה לשחקנים אחרים בקו האחורי. אם בולדווין לא יהיה פה, ויהיה שחקן אחר שמתאים יותר ליד בראון, אז הוא יקבל נתח ותפקיד הרבה יותר משמעותי מהיליארד לצורך העניין - אם תרצה ואם לא.
ולגבי הנקודה האחרונה שרשמת - שאם תביא את היידגר, אז המצב עשוי להשתפר כביכול כי לא תצטרך לשחקן איתם כמעט ביחד, אז כנראה לא הבנת אותי עד הסוף. אני אומר שעצם זה שאתה לא יכול למקסם את היכולות של שני השחקנים הבכירים שלך יחדיו, אתה בעצם פוגע בעצמך. שמת חלק נכבד מהתקציב על שני שחקנים שטובים יותר לחוד מאשר ביחד. זה קצת עקום.