וויד בולדווין חתם במכבי ת"א

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: וויד בולדווין חתם במכבי ת

הודעהעל ידי A.Parker » 24 פברואר 2023, 15:54

אחדשיודע כתב:לא בטוח שהיא צריכה למצוא מישהו ״טוב יותר״. זאת אומרת, באידיאל, רצוי. אבל לפעמים מישהו מתאים יותר עדיף. הרי כולנו רואים שההתאמה לבראון היא בעייתית. ולמה? כי הם יושבים על אותה משבצת פחות או יותר (עמדה 1 היא העמדה המקורית של שניהם), גם אם הם לא בדיוק אותו שחקן ולכל אחד יש את היתרונות/חסרונות שלו. שניהם מובילי כדור (שאוהבים להחזיק אותו הרבה) ואף אחד מהם הוא לא 2 בהגדרה (החסרון הבולט המשותף - אף אחד מהם הוא לא ״קלעי״ מבחוץ).

אם למכבי יש מספיק כסף ל-5 תותחים בחמישייה (תקציבית), תשאיר אותו (אחרי בחינה של האופציות בשוק - אף פעם לא טוב להיות מקובע מידי). אם לא, ויש מקום רק ל-3 כאלו נניח, אז בכלל לא בטוח שזה חכם. כי אתה סוג של מבזבז את התקציב שלך על שניים שטובים יותר בנפרד מאשר ביחד. כלומר, אם לצורך הדוגמה בראון הוא 90 וגם בולדווין 90 (מפרגן לו). ביחד, הם לא 180. הם אולי אולי 140. ומי שבונה את הקבוצה, צריך לשאוף לשילוב טוב יותר. כי אתה לא רוצה לשחק עם השחקנים המובילים שלך בנפרד, אלא כמה שיותר ביחד. עדיף להביא שחקן שהוא 75-80 (במחיר נמוך יותר, שיפנה תקציב לעמדות אחרות) אבל שייתן לך 150 בשילוב עם בראון. או אפילו 140 כמו בשילוב עם בולדווין, אבל יפנה כאמור תקציב לשחקן ברמה גבוהה בעמדה אחרת.

אם בולדווין רוצה 1.5 מיליון דולר כמו בראון, אני לא בטוח שאני נותן לו. לא כי הוא לא שווה את זה, אלא כי הוא דורך על משבצת שחקן תותח אחר. ואז אתה לא מקבל תמורה מלאה למחיר ששילמת (על שניהם). גמר הגביע היה צריך להדליק נורה לכולם (אם היא לא נדלקה עוד קודם). אני חושב שראוי לבחון אותו עוד קצת לפני שמשלמים לו סכומי עתק.

מסכים ואחדד את דבריי. מכבי צריכה להאריך לו חוזה אבל ממש לא בכל מחיר. מבחינתי 1.2 יהיה דיל טוב, מעבר לכך זה משהו שצריך לחשוב עליו טוב טוב.
A.Parker

הודעהעל ידי אחדשיודע » 24 פברואר 2023, 16:03

felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:לא בטוח שהיא צריכה למצוא מישהו טוב יותר. זאת אומרת, באידיאל, רצוי. אבל לפעמים מישהו מתאים יותר עדיף. הרי כולנו רואים שההתאמה לבראון היא בעייתית. ולמה? כי הם יושבים על אותה משבצת פחות או יותר (עמדה 1 היא העמדה המקורית של שניהם), גם אם הם לא בדיוק אותו שחקן ולכל אחד יש את היתרונות/חסרונות שלו. שניהם מובילי כדור (שאוהבים להחזיק אותו הרבה) ואף אחד מהם הוא לא 2 בהגדרה (החסרון הבולט המשותף - אף אחד מהם הוא לא ״קלעי״ מבחוץ).

אם למכבי יש מספיק כסף ל-5 תותחים בחמישייה (תקציבית), תשאיר אותו (אחרי בחינה של האופציות בשוק - אף פעם לא טוב להיות מקובע מידי). אם לא, ויש מקום רק ל-3 כאלו נניח, אז בכלל לא בטוח שזה חכם. כי אתה סוג של מבזבז את התקציב שלך על שניים שטובים יותר בנפרד מאשר ביחד. כלומר, אם לצורך הדוגמה בראון הוא 90 וגם בולדווין 90 (מפרגן לו). ביחד, הם לא 180. הם אולי אולי 140. ומי שבונה את הקבוצה, צריך לשאוף לשילוב טוב יותר. כי אתה לא רוצה לשחק עם השחקנים המובילים שלך בנפרד, אלא כמה שיותר ביחד. עדיף להביא שחקן שהוא 75-80 (במחיר נמוך יותר, שיפנה תקציב לעמדות אחרות) אבל שייתן לך 150 בשילוב עם בראון.

אם בולדווין רוצה 1.5 מיליון דולר כמו בראון, אני לא בטוח שאני נותן לו. לא כי הוא לא שווה את זה, אלא כי הוא דורך על משבצת שחקן תותח אחר. ואז אתה לא מקבל תמורה מלאה למחיר ששילמת (על שניהם). גמר הגביע היה צריך להדליק נורה לכולם (אם היא לא נדלקה עוד קודם). אני חושב שראוי לבחון אותו עוד קצת לפני שמשלמים לו סכומי עתק.

ממש לא בטוח, שאנחנו צריכים מישהו שהוא כן "קלעי מבחוץ" כהגדרתך. יש לנו את היליארד - אחלה קלעי (גם אדאמס קלעי שלשות), אבל זה לא מסתדר לא עם הסגל הקיים ולא עם המאמן הקיים, כי זה לא הסגנון של מכבי. מכבי משחקת הרבה אלתורים של בראון או בולדווין, ופחות תרגילים מדויקים לקלעים.

אז נכון, אם מכבי תשכיל להחליף את קטש במאמן טוב יותר, הסגנון יהיה תלוי יותר במאמן החדש, ואז המאמן החדש יחליט מה מתאים לו יותר.

יש גם אפשרות אחרת לגמרה. אם מכבי תביא את היידיגר, שהוא קלעי מצוין (וגם יוכיח את היכולת שלו ברמת היורוליג), אז בולדווין ובראון יצטרכו לשחק פחות אחד עם השני. אחד ישחק עם ג'ונדי, השני עם היידיגר. ורק דקות מועטות אחד עם השני.

קודם כל, מי אמר שאני רוצה לראות את פה קטש בעונה הבאה? אנחנו לא מדברים על עכשיו. אלא על מעבר לעונה הנוכחית. מאמן ברמה גבוהה יידע להשתמש טוב יותר בכלים שיש לו. אומנם קטש לא התחבר להיליארד (מקצועית או חברתית) - לגיטימי, אבל אני די בטוח שמאמן אחר היה עושה בו שימוש טוב יותר.

דבר שני, היליארד בגרסה הנוכחית שלו, בעיניי, לא שחקן מספיק טוב. לפני כמה שנים, מאוד אהבתי אותו. בשנתיים האחרונות כבר הרבה פחות רציתי לשמוע את השם שלו בהקשר של מכבי ולא הייתי מרוצה מההחתמה שלו (כמוך). מכבי יכולה להביא שחקן טוב בהרבה שגם המאמן יתחבר אליו (ולאופי שלו). בטח הגנתית. D&3 קלאסי. או לכל הפחות שחקן שייראה מחויב בהגנה. ואולי גם יידע להוביל כדור.

דבר שלישי, ברגע שיש שני שחקנים בכירים בקו האחורי כמו בראון ובולדווין, אז אוטומטית הם תופסים את רוב הנפח בקו האחורי. הם מקבלים את מירב הדקות. ככה שלא נשאר הרבה לשחקנים אחרים בקו האחורי. אם בולדווין לא יהיה פה, ויהיה שחקן אחר שמתאים יותר ליד בראון, אז הוא יקבל נתח ותפקיד הרבה יותר משמעותי מהיליארד לצורך העניין - אם תרצה ואם לא.

ולגבי הנקודה האחרונה שרשמת - שאם תביא את היידגר, אז המצב עשוי להשתפר כביכול כי לא תצטרך לשחקן איתם כמעט ביחד, אז כנראה לא הבנת אותי עד הסוף. אני אומר שעצם זה שאתה לא יכול למקסם את היכולות של שני השחקנים הבכירים שלך יחדיו, אתה בעצם פוגע בעצמך. שמת חלק נכבד מהתקציב על שני שחקנים שטובים יותר לחוד מאשר ביחד. זה קצת עקום.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Runner30 » 24 פברואר 2023, 16:44

שוב חוזר הניגון של שנה שעברה.
כשהסגל לא מאוזן והמאמן לא טוב - שחקנים עושים דברים שלא אמורים לעשות.
פעם בכמה משחקים הם יוצאים גיבורים.
כל שאר הזמן - מחרבים את המשחק.
Runner30

הודעהעל ידי felix_r » 12 מרץ 2023, 11:43

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי itai7 » 12 מרץ 2023, 12:26

אראל בטוויטר:

וויד בולדווין ימשיך סופית במכבי ת״א.

הגארד הראה נכונות להישאר ואחריי שיחות מתמשכות סיכמו על המשך שלו בקבוצה.

כרגע סוכם על חוזה ל2 עונות נוספות עם אופציית יציאה לNBA ושדרוג קל בשכר, אך המו״מ נמשך בימים אלה וסוגרים פרטים אחרונים, כאשר במכבי יש רצון לסגור חוזה ל3 עונות נוספות.
itai7

הודעהעל ידי עידן » 12 מרץ 2023, 12:30

itai7 כתב:אראל בטוויטר:

וויד בולדווין ימשיך סופית במכבי ת״א.

הגארד הראה נכונות להישאר ואחריי שיחות מתמשכות סיכמו על המשך שלו בקבוצה.

כרגע סוכם על חוזה ל2 עונות נוספות עם אופציית יציאה לNBA ושדרוג קל בשכר, אך המו״מ נמשך בימים אלה וסוגרים פרטים אחרונים, כאשר במכבי יש רצון לסגור חוזה ל3 עונות נוספות.

כמה הוא מרוויח כיום? מיליון לעונה? אם שדרוג קל זה אומר 1.2 מיליון לעונה, נשמע לי סבבה לגמרי
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 12 מרץ 2023, 12:40

החדשות על בולדווין נהדרות, של קטש גרועות.
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 12 מרץ 2023, 14:00

A.Parker כתב:החדשות על בולדווין נהדרות, של קטש גרועות.

אני רחוק מאוד מלהיות מאוהדי קטש, אבל כפי שכבר כתבתי בעבר, כל עוד הברירה היא בין קטש למאמן ישראלי בינוני אחר (בהנחה שההנהלה לא תפתיע פתאום עם מאמן טופ יורוליג) - אני מעדיף שקטש יהיה זה שיישאר פה לעונה הבאה.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 12 מרץ 2023, 14:13

עידן כתב:

אני רחוק מאוד מלהיות מאוהדי קטש, אבל כפי שכבר כתבתי בעבר, כל עוד הברירה היא בין קטש למאמן ישראלי בינוני אחר (בהנחה שההנהלה לא תפתיע פתאום עם מאמן טופ יורוליג) - אני מעדיף שקטש יהיה זה שיישאר פה לעונה הבאה.

אם לאסו אכן הולך לפאו, אני הייתי הולך בכל הכח על טרינקיירי. יש כמוהן מאמנים נוספים שעדיפים עליו, כמו פראסוביץ'.
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 12 מרץ 2023, 14:40

A.Parker כתב:
עידן כתב:

אם לאסו אכן הולך לפאו, אני הייתי הולך בכל הכח על טרינקיירי. יש כמוהן מאמנים נוספים שעדיפים עליו, כמו פראסוביץ'.

כל עוד יגיע מאמן עם ניסיון יורוליג מוכח (קרי: לכל הפחות ניסיון בפלייאוף יורוליג) אז אני איתך.

אבל עם איך שאני מכיר את ההנהלה של המועדון שלנו, אם קטש לא ימשיך אז יגיע במקומו גודס/בית הלחמי/מאמן דומה אחר, ובמקרה הטוב גינזבורג. לדעתי אף מאמן ישראלי כיום לא עדיף על קטש, גם לא גינזבורג.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 12 מרץ 2023, 15:23

אוקיי, אבל מראש אין מה לעשות להם הנחות.
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 12 מרץ 2023, 15:49

A.Parker כתב:אוקיי, אבל מראש אין מה לעשות להם הנחות.

זה בכל מקרה לא משנה כרגע, הרי החידוש של החוזה של קטש לפי הכתבה יקרה בסוף העונה ורק במצב שיעשה פלייאוף יורוליג+יזכה באליפות. אני בכלל לא בטוח שמכבי תעמוד בשני התנאים האלו העונה.
עידן

הודעהעל ידי Adam » 12 מרץ 2023, 22:36

הלוואי והחדשות על בולדווין טובות. מאוד אוהב אותו ובטוח שאם הוא לא יישאר מכבי לא תביא מישהו עדיף ממנו.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי omerk » 13 מרץ 2023, 10:43

אין סיכוי שנראה פה מאמן יורוליג בכיר עונה הבאה, אלא אם פתאום ימצא איזה יהודי טוב או ספונסר שיסכים ספציפית לממן שכר של מאמן בכיר (כמו שהיה בזמנו עם פוקס וכספי).

עונה הבאה ככל הנראה כל השלישייה של בולדווין, בראון, בונזי יהיו על שכר משודרג + העובדה שמכבי צריכה לשדרג את הקו הקדמי בדחיפות ומפה נובע שפשוט אין סיכוי שיהיה כסף למאמן, ובמיוחד אם השנה לא היה כסף.
omerk

הודעהעל ידי מרסר » 14 מרץ 2023, 11:22

לפי ברדה לא רק וויד בדרך לחוזה חדש, גם מרטין כהן וקולסון.

http://www.one.co.il/Article/22-23/2,62 ... tml?ref=hp
נערך לאחרונה על ידי מרסר בתאריך 14 מרץ 2023, 18:58, נערך פעם אחת בסך הכל.
מרסר

Re: וויד בולדווין חתם במכבי ת"א

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 מרץ 2023, 11:25

אין לי בעיה נקודתית עם הארכת החוזים המאסיבית הזאת, אבל רק מראה שוב שמה שאנחנו רואים השנה זה כנראה בדיוק הציפיות שלהם מהקבוצה
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי A.Parker » 14 מרץ 2023, 11:31

מה מרטין מראה כרגע שמצדיק הארכת חוזה?
גם אם קטש לא מוציא ממנו הכל, לא נראה שיש לו אפסייד גדול. החתמה מאוד בינונית שרק תישמר גם לעתיד.
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 14 מרץ 2023, 11:51

A.Parker כתב:מה מרטין מראה כרגע שמצדיק הארכת חוזה?
גם אם קטש לא מוציא ממנו הכל, לא נראה שיש לו אפסייד גדול. החתמה מאוד בינונית שרק תישמר גם לעתיד.

אם מרטין חתום פה לשנתיים, גם אני לא מבין למה למהר לגביו. אני בסדר עם זה שהוא יישאר פה גם לעונה הבאה, אולי הוא יפרוץ בה, אבל הוא באמת לא הוכיח עד כה שהוא שווה חוזה ארוך יותר.
עידן

הודעהעל ידי Mitelka » 14 מרץ 2023, 11:54

שנה ראשונה באירופה, שנה ראשונה ביורוליג. אם למכבי אין סבלנות (ובוא, לא מדובר בשחקן שהוא עב״מ על המגרש ולא קשור לרמה הזו) אז מראש שיפסיקו עם הרכישות האלה. הזייה לחשוב שמי שמגיע פעם ראשונה ליבשת ובטח לאינטנסיביות של היורוליג יהיה ישר תותח.

יש לו את הרגעים שלו . הוא 4 גדול שקולע מבחוץ, ריבאונדר לא רע. יש לו דברים לא טובים שלטעמי עניין של התאמה לכדורסל האירופאי. בטח בהגנה. חושב שמגיע לו צ׳אנס להמשיך, ביינתים.
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי A.Parker » 14 מרץ 2023, 11:54

עידן כתב:

אם מרטין חתום פה לשנתיים, גם אני לא מבין למה למהר לגביו. אני בסדר עם זה שהוא יישאר פה גם לעונה הבאה, אולי הוא יפרוץ בה, אבל הוא באמת לא הוכיח עד כה שהוא שווה חוזה ארוך יותר.

בעיני הוא גם לא שווה הישארות לעונה הבאה. בתחילת העונה עוד עשיתי לו קצת הנחות, אבל בינתיים הוא מתגלה בעיקר כשחקן שזורק מבחוץ ותו לא. גם בהגנה הוא מזייף לא מעט (למרות שלעיתים הוא גם שומר טוב מאוד). ממש לא משהו מיוחד להשאיר.
A.Parker

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים