המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
omerk כתב:אני מסכים איתך שקבוצה כמו מכבי צריכה לעשות מינימום פלייאוף כל עונה ושהמטרות יהיו פיינל פור ואף תואר, אבל בסוף צריך להסתכל גם על דברים באופן יחסי ולעשות הפרדה בין הבעלים לשכירים, בדגש על קטש.
לא ארחיב על האופן היחסי שיש להסתכל על העונה כי חפרו על זה מספיק וזה ברור למה זו הצלחה ביחס לעשור האחרון. לטווח הקצר המטרה של מכבי העונה זה קודם כל היה פלייאוף, אליפות בארץ ובניית בסיס לשנים הבאות כדי לחזור להיות תחרותיים באופן קבוע. בקטע הזה בינתיים מכבי עומדת בציפיות ויותר.
אני חושב שזה גם עניין אינדיבידואלי של גישה של כל אוהד: זאת אומרת אני למשל מסתכל על העשור האחרון ומבסוט שטיפה יש נחת עונה אחת וזה בלי כוכביות וכנגד הציפיות מסגל ומאמן כאלו. אתה לעומת זאת לא מתרגש מפלייאוף בלי ביתיות כי מבחינתך כי זה המינימום הנדרש ממועדון כמו מכבי, וזה בסדר גמור אין לי טענות.
בטווח הארוך ברור שמועדון כמו מכבי, עם בסיס האוהדים הנאמן והאמיד, צריכה לשאוף חד משמעית להחלפת הבעלים לאדם שיכניס כסף וישים את התקציב של מכבי בשורה אחת עם כל הגדולות, כפי שמגיע למועדון בסדר גודל הזה. זה עניין של האוהדים מול הבעלים, אבל איך עודד קטש אשם בזה? ברור שהוא בתור מאמן היה מעדיף תקציבים גבוהים יותר וחיזוקים שהם באמת חיזוקים, אבל זה מה יש וכרגע אין לו ממש leverage על ההנהלה בהיותו מאמן יחסית חסר ניסיון ביורוליג ועל ההישג שלו העונה, בהינתן כל התנאים הגרועים, צריך לדעתי להגיד ביושר שהוא עשה עבודה מצויינת. אמנם לא תמיד ראו זאת, אבל גם העונה של בלאט הייתה קשוחה לצפייה בחלק גדול מהעונה והעיקר שהקבוצה הגיעה למאני טיים.
כל מה שאמרתי זה טוב ויפה, אבל אם נתבזה בפלייאוף כמו עונה קודמת אז הכל כמובן בטל ומתבטל כי ככה זה כדורסל. מקווה שאני לא סתם אופטימי.
אחדשיודע כתב:omerk כתב:אני מסכים איתך שקבוצה כמו מכבי צריכה לעשות מינימום פלייאוף כל עונה ושהמטרות יהיו פיינל פור ואף תואר, אבל בסוף צריך להסתכל גם על דברים באופן יחסי ולעשות הפרדה בין הבעלים לשכירים, בדגש על קטש.
לא ארחיב על האופן היחסי שיש להסתכל על העונה כי חפרו על זה מספיק וזה ברור למה זו הצלחה ביחס לעשור האחרון. לטווח הקצר המטרה של מכבי העונה זה קודם כל היה פלייאוף, אליפות בארץ ובניית בסיס לשנים הבאות כדי לחזור להיות תחרותיים באופן קבוע. בקטע הזה בינתיים מכבי עומדת בציפיות ויותר.
אני חושב שזה גם עניין אינדיבידואלי של גישה של כל אוהד: זאת אומרת אני למשל מסתכל על העשור האחרון ומבסוט שטיפה יש נחת עונה אחת וזה בלי כוכביות וכנגד הציפיות מסגל ומאמן כאלו. אתה לעומת זאת לא מתרגש מפלייאוף בלי ביתיות כי מבחינתך כי זה המינימום הנדרש ממועדון כמו מכבי, וזה בסדר גמור אין לי טענות.
בטווח הארוך ברור שמועדון כמו מכבי, עם בסיס האוהדים הנאמן והאמיד, צריכה לשאוף חד משמעית להחלפת הבעלים לאדם שיכניס כסף וישים את התקציב של מכבי בשורה אחת עם כל הגדולות, כפי שמגיע למועדון בסדר גודל הזה. זה עניין של האוהדים מול הבעלים, אבל איך עודד קטש אשם בזה? ברור שהוא בתור מאמן היה מעדיף תקציבים גבוהים יותר וחיזוקים שהם באמת חיזוקים, אבל זה מה יש וכרגע אין לו ממש leverage על ההנהלה בהיותו מאמן יחסית חסר ניסיון ביורוליג ועל ההישג שלו העונה, בהינתן כל התנאים הגרועים, צריך לדעתי להגיד ביושר שהוא עשה עבודה מצויינת. אמנם לא תמיד ראו זאת, אבל גם העונה של בלאט הייתה קשוחה לצפייה בחלק גדול מהעונה והעיקר שהקבוצה הגיעה למאני טיים.
כל מה שאמרתי זה טוב ויפה, אבל אם נתבזה בפלייאוף כמו עונה קודמת אז הכל כמובן בטל ומתבטל כי ככה זה כדורסל. מקווה שאני לא סתם אופטימי.
עומר, אתה מפספס משהו. אני מהבודדים שיצאו פה להגנת קטש במהלך העונה. אז מן הסתם, אני האחרון שיגיד עכשיו שהוא עשה עבודה לא טובה עד כה. אבל יש גם אמצע. לא צריך להפריז ולהגדיר את ההעפלה לפלייאוף בתור הצלחה גדולה או הישג גדול יותר מזה של שנה שעברה - כמו שלא היה צריך להפריז בביקורות עליו במהלך העונה. ההעפלה לפלייאוף היא המינימום, בלי קשר למה שקרה בעשור האחרון. זו מטרה מינימלית לכל מועדון שמשתתף בתחרות הזאת. לא רק למכבי. כל מי שמשחק ביורוליג, המטרה הראשונית שלו צריכה להיות העפלה לשלב הבא (לפלייאוף). אחרת אין סיבה להשתתף בכלל. אז עבור מועדון שזכה ב-6 אליפויות אירופה ובשנה שעברה העפיל לפלייאוף מאותו מקום - זה לא הישג מיוחד.
וחוץ מזה, אי אפשר להגיד שהקבוצה הזאת עולה על הציפיות - כי בכל זאת, הפסידו גביע. הם צריכים לכפר על זה קודם. יעשו פיינל פור אירופי (ויש להם משימה יותר קלה מאשר הייתה להם בשנה שעברה) - ותוכל להכתיר זאת בתור הישג גדול יותר מאשר בעונה שעברה. כרגע ממש לא.
עידן כתב:ראיון קצר עם ג'וספ מריה ברוקאל על קטש, דייויד בלאט ועוד. שווה קריאה:
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=435037
Shay_uzan כתב:עידן כתב:ראיון קצר עם ג'וספ מריה ברוקאל על קטש, דייויד בלאט ועוד. שווה קריאה:
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=435037
רק מתקן טעות, יש למכבי 12 שחקנים אמריקאים שאחד מהם ניגרי-אמריקאי ו2 מהם ישראלים. בנוסף אתל הישראלים יש אחד בלארוסי ו4 צברים.
למעשה כל שחקני מכבי או אמריקאים או ישראלים.
Adam כתב:אני חושב שהוא התכוון לג'וש ניבו. אם איני טועה הוא גם ניגרי
JarJarBinx כתב:Adam כתב:אני חושב שהוא התכוון לג'וש ניבו. אם איני טועה הוא גם ניגרי
לא בריימו?
Adam כתב:JarJarBinx כתב:Adam כתב:אני חושב שהוא התכוון לג'וש ניבו. אם איני טועה הוא גם ניגרי
לא בריימו?
שכחתי שהוא בכלל שחקן מכבי חחח..
הסנטימנט עדייו יכול להשתנות מהר מאוד...my man כתב:אני כבר בדעה שצריכים להאריך לו חוזה. מה זה כבר משנה אם יקח אליפות או לא. השחקנים משחקים בשבילו אוהבים אותו..זה מספיק בשביל ההמשכיות שנבנית פה
שמואל1 כתב:הסנטימנט עדייו יכול להשתנות מהר מאוד...my man כתב:אני כבר בדעה שצריכים להאריך לו חוזה. מה זה כבר משנה אם יקח אליפות או לא. השחקנים משחקים בשבילו אוהבים אותו..זה מספיק בשביל ההמשכיות שנבנית פה
אם למשל מכבי תודח מהיורוליג בסוויפ ותעוף בחצי גמר ליגת ווינר.
לא יודע, יש לו כבר אופציה לעונה הבאה ואין סיבה שלא ימשיך אלא אם יקרה משהו סופר קיצוני, אם גם בעונה הבאה ימשיך בקצב הטוב אז שיאריכו לו.MTA2311 כתב:שמואל1 כתב:הסנטימנט עדייו יכול להשתנות מהר מאוד...my man כתב:אני כבר בדעה שצריכים להאריך לו חוזה. מה זה כבר משנה אם יקח אליפות או לא. השחקנים משחקים בשבילו אוהבים אותו..זה מספיק בשביל ההמשכיות שנבנית פה
אם מאריכים חוזה כבר עכשיו לכל מה שזז אז גם הוא הרוויח את זה
Jack55 כתב:לא יודע, יש לו כבר אופציה לעונה הבאה ואין סיבה שלא ימשיך אלא אם יקרה משהו סופר קיצוני, אם גם בעונה הבאה ימשיך בקצב הטוב אז שיאריכו לו.MTA2311 כתב:שמואל1 כתב:הסנטימנט עדייו יכול להשתנות מהר מאוד...my man כתב:אני כבר בדעה שצריכים להאריך לו חוזה. מה זה כבר משנה אם יקח אליפות או לא. השחקנים משחקים בשבילו אוהבים אותו..זה מספיק בשביל ההמשכיות שנבנית פה
אז כן עם זה אני מסכיםMTA2311 כתב:Jack55 כתב:לא יודע, יש לו כבר אופציה לעונה הבאה ואין סיבה שלא ימשיך אלא אם יקרה משהו סופר קיצוני, אם גם בעונה הבאה ימשיך בקצב הטוב אז שיאריכו לו.MTA2311 כתב:שמואל1 כתב:הסנטימנט עדייו יכול להשתנות מהר מאוד...my man כתב:אני כבר בדעה שצריכים להאריך לו חוזה. מה זה כבר משנה אם יקח אליפות או לא. השחקנים משחקים בשבילו אוהבים אותו..זה מספיק בשביל ההמשכיות שנבנית פה
אה, הכוונה הייתה שיודיעו שימשיך שנה הבאה, לא שיאריכו מעבר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־4 אורחים