רשמית: עודד קטש מונה למאמן מכבי ת"א

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: רשמית: עודד קטש מונה למאמן מכבי ת

הודעהעל ידי omerk » 15 אפריל 2023, 13:33

אני מסכים איתך שקבוצה כמו מכבי צריכה לעשות מינימום פלייאוף כל עונה ושהמטרות יהיו פיינל פור ואף תואר, אבל בסוף צריך להסתכל גם על דברים באופן יחסי ולעשות הפרדה בין הבעלים לשכירים, בדגש על קטש.

לא ארחיב על האופן היחסי שיש להסתכל על העונה כי חפרו על זה מספיק וזה ברור למה זו הצלחה ביחס לעשור האחרון. לטווח הקצר המטרה של מכבי העונה זה קודם כל היה פלייאוף, אליפות בארץ ובניית בסיס לשנים הבאות כדי לחזור להיות תחרותיים באופן קבוע. בקטע הזה בינתיים מכבי עומדת בציפיות ויותר.
אני חושב שזה גם עניין אינדיבידואלי של גישה של כל אוהד: זאת אומרת אני למשל מסתכל על העשור האחרון ומבסוט שטיפה יש נחת עונה אחת וזה בלי כוכביות וכנגד הציפיות מסגל ומאמן כאלו. אתה לעומת זאת לא מתרגש מפלייאוף בלי ביתיות כי מבחינתך כי זה המינימום הנדרש ממועדון כמו מכבי, וזה בסדר גמור אין לי טענות.

בטווח הארוך ברור שמועדון כמו מכבי, עם בסיס האוהדים הנאמן והאמיד, צריכה לשאוף חד משמעית להחלפת הבעלים לאדם שיכניס כסף וישים את התקציב של מכבי בשורה אחת עם כל הגדולות, כפי שמגיע למועדון בסדר גודל הזה. זה עניין של האוהדים מול הבעלים, אבל איך עודד קטש אשם בזה? ברור שהוא בתור מאמן היה מעדיף תקציבים גבוהים יותר וחיזוקים שהם באמת חיזוקים, אבל זה מה יש וכרגע אין לו ממש leverage על ההנהלה בהיותו מאמן יחסית חסר ניסיון ביורוליג ועל ההישג שלו העונה, בהינתן כל התנאים הגרועים, צריך לדעתי להגיד ביושר שהוא עשה עבודה מצויינת. אמנם לא תמיד ראו זאת, אבל גם העונה של בלאט הייתה קשוחה לצפייה בחלק גדול מהעונה והעיקר שהקבוצה הגיעה למאני טיים.

כל מה שאמרתי זה טוב ויפה, אבל אם נתבזה בפלייאוף כמו עונה קודמת אז הכל כמובן בטל ומתבטל כי ככה זה כדורסל. מקווה שאני לא סתם אופטימי.
omerk

הודעהעל ידי אחדשיודע » 15 אפריל 2023, 13:59

omerk כתב:אני מסכים איתך שקבוצה כמו מכבי צריכה לעשות מינימום פלייאוף כל עונה ושהמטרות יהיו פיינל פור ואף תואר, אבל בסוף צריך להסתכל גם על דברים באופן יחסי ולעשות הפרדה בין הבעלים לשכירים, בדגש על קטש.

לא ארחיב על האופן היחסי שיש להסתכל על העונה כי חפרו על זה מספיק וזה ברור למה זו הצלחה ביחס לעשור האחרון. לטווח הקצר המטרה של מכבי העונה זה קודם כל היה פלייאוף, אליפות בארץ ובניית בסיס לשנים הבאות כדי לחזור להיות תחרותיים באופן קבוע. בקטע הזה בינתיים מכבי עומדת בציפיות ויותר.
אני חושב שזה גם עניין אינדיבידואלי של גישה של כל אוהד: זאת אומרת אני למשל מסתכל על העשור האחרון ומבסוט שטיפה יש נחת עונה אחת וזה בלי כוכביות וכנגד הציפיות מסגל ומאמן כאלו. אתה לעומת זאת לא מתרגש מפלייאוף בלי ביתיות כי מבחינתך כי זה המינימום הנדרש ממועדון כמו מכבי, וזה בסדר גמור אין לי טענות.

בטווח הארוך ברור שמועדון כמו מכבי, עם בסיס האוהדים הנאמן והאמיד, צריכה לשאוף חד משמעית להחלפת הבעלים לאדם שיכניס כסף וישים את התקציב של מכבי בשורה אחת עם כל הגדולות, כפי שמגיע למועדון בסדר גודל הזה. זה עניין של האוהדים מול הבעלים, אבל איך עודד קטש אשם בזה? ברור שהוא בתור מאמן היה מעדיף תקציבים גבוהים יותר וחיזוקים שהם באמת חיזוקים, אבל זה מה יש וכרגע אין לו ממש leverage על ההנהלה בהיותו מאמן יחסית חסר ניסיון ביורוליג ועל ההישג שלו העונה, בהינתן כל התנאים הגרועים, צריך לדעתי להגיד ביושר שהוא עשה עבודה מצויינת. אמנם לא תמיד ראו זאת, אבל גם העונה של בלאט הייתה קשוחה לצפייה בחלק גדול מהעונה והעיקר שהקבוצה הגיעה למאני טיים.

כל מה שאמרתי זה טוב ויפה, אבל אם נתבזה בפלייאוף כמו עונה קודמת אז הכל כמובן בטל ומתבטל כי ככה זה כדורסל. מקווה שאני לא סתם אופטימי.

עומר, אתה מפספס משהו. אני מהבודדים שיצאו פה להגנת קטש במהלך העונה. אז מן הסתם, אני האחרון שיגיד עכשיו שהוא עשה עבודה לא טובה עד כה. אבל יש גם אמצע. לא צריך להפריז ולהגדיר את ההעפלה לפלייאוף בתור הצלחה גדולה או הישג גדול יותר מזה של שנה שעברה - כמו שלא היה צריך להפריז בביקורות עליו במהלך העונה. ההעפלה לפלייאוף היא המינימום, בלי קשר למה שקרה בעשור האחרון. זו מטרה מינימלית לכל מועדון שמשתתף בתחרות הזאת. לא רק למכבי. כל מי שמשחק ביורוליג, המטרה הראשונית שלו צריכה להיות העפלה לשלב הבא (לפלייאוף). אחרת אין סיבה להשתתף בכלל. אז עבור מועדון שזכה ב-6 אליפויות אירופה ובשנה שעברה העפיל לפלייאוף מאותו מקום - זה לא הישג מיוחד.

וחוץ מזה, אי אפשר להגיד שהקבוצה הזאת עולה על הציפיות - כי בכל זאת, הפסידו גביע. הם צריכים לכפר על זה קודם. יעשו פיינל פור אירופי (ויש להם משימה יותר קלה מאשר הייתה להם בשנה שעברה) - ותוכל להכתיר זאת בתור הישג גדול יותר מאשר בעונה שעברה. כרגע ממש לא.
אחדשיודע

הודעהעל ידי omerk » 15 אפריל 2023, 22:45

אחדשיודע כתב:
omerk כתב:אני מסכים איתך שקבוצה כמו מכבי צריכה לעשות מינימום פלייאוף כל עונה ושהמטרות יהיו פיינל פור ואף תואר, אבל בסוף צריך להסתכל גם על דברים באופן יחסי ולעשות הפרדה בין הבעלים לשכירים, בדגש על קטש.

עומר, אתה מפספס משהו. אני מהבודדים שיצאו פה להגנת קטש במהלך העונה. אז מן הסתם, אני האחרון שיגיד עכשיו שהוא עשה עבודה לא טובה עד כה. אבל יש גם אמצע. לא צריך להפריז ולהגדיר את ההעפלה לפלייאוף בתור הצלחה גדולה או הישג גדול יותר מזה של שנה שעברה - כמו שלא היה צריך להפריז בביקורות עליו במהלך העונה. ההעפלה לפלייאוף היא המינימום, בלי קשר למה שקרה בעשור האחרון. זו מטרה מינימלית לכל מועדון שמשתתף בתחרות הזאת. לא רק למכבי. כל מי שמשחק ביורוליג, המטרה הראשונית שלו צריכה להיות העפלה לשלב הבא (לפלייאוף). אחרת אין סיבה להשתתף בכלל. אז עבור מועדון שזכה ב-6 אליפויות אירופה ובשנה שעברה העפיל לפלייאוף מאותו מקום - זה לא הישג מיוחד.

וחוץ מזה, אי אפשר להגיד שהקבוצה הזאת עולה על הציפיות - כי בכל זאת, הפסידו גביע. הם צריכים לכפר על זה קודם. יעשו פיינל פור אירופי (ויש להם משימה יותר קלה מאשר הייתה להם בשנה שעברה) - ותוכל להכתיר זאת בתור הישג גדול יותר מאשר בעונה שעברה. כרגע ממש לא.

אני מבין לגמרי מה שאתה אומר, אבל בסוף אין אחד שצפה שמכבי תסיים את העונה הסדירה במקום 5 עם 20 נצחונות. כולם דיברו על לנסות לגרד 18 נצחונות ולקוות שזה יספיק למקום 8, ולכן כרגע הקבוצה עולה על הציפיות.

אני מסכים איתך 100% שפלייאוף צריך להיות מובן מאליו במועדון כמו מכבי, אבל המציאות היא שהרגילו אותנו בעשור האחרון לכישלונות ולכן העפלה ממקום 5 עם תחושת המשכיות תדגדג לי את שרירי הרגש, למרות שעל פניו זו רק העפלה לפלייאוף ובעבר הורגלתי שפחות מגביע זו אכזבה. דברים לצערי השתנו לרעה. גם ספליט היו פעם אימפריה.
omerk

הודעהעל ידי omerk » 15 אפריל 2023, 22:47

אוסיף ואומר שאני חושב שאין לנו ויכוח על המהות, רק על הרגש האינדיבידואלי שהעונה הזאת גורמת עד כה
omerk

רשמית: עודד קטש מונה למאמן מכבי ת"א

הודעהעל ידי אחדשיודע » 15 אפריל 2023, 22:50

סורי, מבחינתי קבוצה שהפסידה גביע ורק הגיעה לפלייאוף ביורוליג - לא עולה על הציפיות שלי בשום שנה. על אחת כמה וכמה אם זה בדיוק מה שהשיגו עונה לפני כן. יעברו את זה? אז יהיה אפשר להגיד שההישג המקצועי גדול יותר. אחרת זה סתם לשקר לעצמך
אחדשיודע

הודעהעל ידי עידן » 18 אפריל 2023, 00:14

ראיון קצר עם ג'וספ מריה ברוקאל על קטש, דייויד בלאט ועוד. שווה קריאה:

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=435037
עידן

הודעהעל ידי Shay_uzan » 18 אפריל 2023, 00:56

עידן כתב:ראיון קצר עם ג'וספ מריה ברוקאל על קטש, דייויד בלאט ועוד. שווה קריאה:

רק מתקן טעות, יש למכבי 12 שחקנים אמריקאים שאחד מהם ניגרי-אמריקאי ו2 מהם ישראלים. בנוסף אתל הישראלים יש אחד בלארוסי ו4 צברים.
למעשה כל שחקני מכבי או אמריקאים או ישראלים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי סומבץ » 19 אפריל 2023, 02:29

Shay_uzan כתב:
עידן כתב:ראיון קצר עם ג'וספ מריה ברוקאל על קטש, דייויד בלאט ועוד. שווה קריאה:

רק מתקן טעות, יש למכבי 12 שחקנים אמריקאים שאחד מהם ניגרי-אמריקאי ו2 מהם ישראלים. בנוסף אתל הישראלים יש אחד בלארוסי ו4 צברים.
למעשה כל שחקני מכבי או אמריקאים או ישראלים.

פויתרס אמריקאי-חוףשנהבי
סומבץ

הודעהעל ידי Adam » 19 אפריל 2023, 09:04

אני חושב שהוא התכוון לג'וש ניבו. אם איני טועה הוא גם ניגרי
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי JarJarBinx » 19 אפריל 2023, 09:06

Adam כתב:אני חושב שהוא התכוון לג'וש ניבו. אם איני טועה הוא גם ניגרי

לא בריימו?
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי Adam » 19 אפריל 2023, 11:48

JarJarBinx כתב:

לא בריימו?

שכחתי שהוא בכלל שחקן מכבי חחח..
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי Shay_uzan » 19 אפריל 2023, 11:54

Adam כתב:
JarJarBinx כתב:

לא בריימו?

שכחתי שהוא בכלל שחקן מכבי חחח..

התכוונתי לבריימו, בכנות לא נכנסתי יותר עמוק מדף הגוגל שלהם אז אולי פספסתי עוד אזרחויות כפולות
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

Re: רשמית: עודד קטש מונה למאמן מכבי ת"א

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 אפריל 2023, 09:38

"כבר מזמן לא עושים לי הנחות כי אני עודד קטש"
היחסים עם האוהדים וההנהלה, המסר המשכנע מבולדווין, העזרה מבלאט ("גם כשהוא לא בארץ, הוא צופה באימונים"), השיחות אחרי ההפסד בגמר הגביע, הכניסה למועדון מאמני היורוליג ומה לא הסתדר עם היליארד? מיוחד לוואלה! ספורט: מאמן מכבי תל אביב בריאיון
https://sports.walla.co.il/item/3574140
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 24 אפריל 2023, 09:40

אני כבר בדעה שצריכים להאריך לו חוזה. מה זה כבר משנה אם יקח אליפות או לא. השחקנים משחקים בשבילו אוהבים אותו..זה מספיק בשביל ההמשכיות שנבנית פה
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי my man » 24 אפריל 2023, 09:40

פלוס כמובן הגיע חמישי לפלייאוף ביורוליג..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 אפריל 2023, 09:50

my man כתב:אני כבר בדעה שצריכים להאריך לו חוזה. מה זה כבר משנה אם יקח אליפות או לא. השחקנים משחקים בשבילו אוהבים אותו..זה מספיק בשביל ההמשכיות שנבנית פה
הסנטימנט עדייו יכול להשתנות מהר מאוד...
אם למשל מכבי תודח מהיורוליג בסוויפ ותעוף בחצי גמר ליגת ווינר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 אפריל 2023, 09:56

שמואל1 כתב:
my man כתב:אני כבר בדעה שצריכים להאריך לו חוזה. מה זה כבר משנה אם יקח אליפות או לא. השחקנים משחקים בשבילו אוהבים אותו..זה מספיק בשביל ההמשכיות שנבנית פה

אם מאריכים חוזה כבר עכשיו לכל מה שזז אז גם הוא הרוויח את זה
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Jack55 » 24 אפריל 2023, 09:58

MTA2311 כתב:
שמואל1 כתב:

לא יודע, יש לו כבר אופציה לעונה הבאה ואין סיבה שלא ימשיך אלא אם יקרה משהו סופר קיצוני, אם גם בעונה הבאה ימשיך בקצב הטוב אז שיאריכו לו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 אפריל 2023, 10:00

Jack55 כתב:
MTA2311 כתב:
שמואל1 כתב:

לא יודע, יש לו כבר אופציה לעונה הבאה ואין סיבה שלא ימשיך אלא אם יקרה משהו סופר קיצוני, אם גם בעונה הבאה ימשיך בקצב הטוב אז שיאריכו לו.

אה, הכוונה הייתה שיודיעו שימשיך שנה הבאה, לא שיאריכו מעבר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Jack55 » 24 אפריל 2023, 10:01

MTA2311 כתב:
Jack55 כתב:
MTA2311 כתב:
שמואל1 כתב:

אה, הכוונה הייתה שיודיעו שימשיך שנה הבאה, לא שיאריכו מעבר.
אז כן עם זה אני מסכים
למרות שהקיץ יש המון מאמנים טובים פנויים, אני עדיין חושב שהוא ראוי לפחות לעוד עונה אחת פה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], מרסר ו־7 אורחים