ת'רד המלפפונים 23/24 V1

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד המלפפונים 23/24 V1- בראיין אנגולה סגר במכבי ת"א

הודעהעל ידי JarJarBinx » 04 מאי 2023, 01:32

לא יודע איך הוא בהגנה, אבל בסרטון רואים יד וביטחון בקליעה, וגם אגרסיביות ויכולת להיכנס לסל. נחמד, אני אוהב את זה שמביאים גארד גדול יחסית ולא איזה גמד.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי felix_r » 04 מאי 2023, 10:08

JarJarBinx כתב:לא יודע איך הוא בהגנה, אבל בסרטון רואים יד וביטחון בקליעה, וגם אגרסיביות ויכולת להיכנס לסל. נחמד, אני אוהב את זה שמביאים גארד גדול יחסית ולא איזה גמד.

הוא אחלה שחק, ויכול לתרום בכול שלושת העמדות. אבל כדי להיות מרוצה לגמרי מההחתמה הזאת, צריך לקבל תשובה לכמה שאלות:

1) במקום מי בדיוק הוא מגיע ובכמה כסף? אם הוא מגיע במקום אדאמס והולינס, והחוזה שלו בגובה דומה, אז זו החתמה טובה.

2) עד כמה הוא יצליח להציג את יכולתו ברמת היורוליג.

3) עד כמה הוא יצליח לפרוח בצלם של B&B.

התשובה על השאלה הראשונה אנחנו נקבל בקיץ. את התשובות לשתי השאלות האחרות נדע רק במהלך עונת 2023-24
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי goshimon » 04 מאי 2023, 18:20

יופי של סקאוטינג, ממשיכים להסתכל מתחת לפנס בנס ציונה, ירושלים, אילת - במקום להתמודד על השחקנים הטובים באמת עם הקבוצות הבכירות. ככה מנציחים בינוניות.
goshimon

הודעהעל ידי itai7 » 04 מאי 2023, 19:14

goshimon כתב:יופי של סקאוטינג, ממשיכים להסתכל מתחת לפנס בנס ציונה, ירושלים, אילת - במקום להתמודד על השחקנים הטובים באמת עם הקבוצות הבכירות. ככה מנציחים בינוניות.

עם איזה כסף בדיוק אחרי שהשאירו חצי מהקבוצה?
itai7

הודעהעל ידי JarJarBinx » 04 מאי 2023, 20:10

goshimon כתב:יופי של סקאוטינג, ממשיכים להסתכל מתחת לפנס בנס ציונה, ירושלים, אילת - במקום להתמודד על השחקנים הטובים באמת עם הקבוצות הבכירות. ככה מנציחים בינוניות.

לא יודע למה אתה מתכוון. בליגה הזו עברו בין השאר בריאנט דאנסטון, וויל קלייברן ומייק ג'יימס.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי cannon » 04 מאי 2023, 20:39

אחלה שחקן באחלה סייז שיגיע בכסף סבבה ויאפשר שידרוג בעמדה 4-5.
נבחר לשחקן החודש בליגה הטורקית אתמול.
הולך להפתיע בגדול.
בחירה לא פחות טובה מלהחזיר לפה את אלייז׳ה ברייאנט בכסף גדול פי 2.5-3.
cannon

הודעהעל ידי Jazzman » 04 מאי 2023, 20:44

נראה הימור סביר מאד. ניסיון אירופי ולא רוקי כמו מרטין.
יאפשר לשחק גם סמולבול איכותי (שלא נראה שהולך עכשיו עם היליארד)
נראה מה יביאו בגבוהים
Jazzman

הודעהעל ידי JarJarBinx » 04 מאי 2023, 21:28

cannon כתב:בחירה לא פחות טובה מלהחזיר לפה את אלייז׳ה ברייאנט בכסף גדול פי 2.5-3.

זה בטוח...
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי אחדשיודע » 04 מאי 2023, 22:06

JarJarBinx כתב:

לא יודע למה אתה מתכוון. בליגה הזו עברו בין השאר בריאנט דאנסטון, וויל קלייברן ומייק ג'יימס.

מייק ג׳יימס בלאומית
אחדשיודע

הודעהעל ידי משה » 04 מאי 2023, 22:50

טרנס מוריס, אלכס טיוס, דורון פרקינס, ג'רמי פארגו, בריאן רנדל ועוד. מצד שני היו לא מעט פלופים...
בדרך כלל שחקנים שהציגו עליונות בליגה בתחום מסוים הצליחו (בעיקר הגנתית)... אנגולה? הוא באמת חידה פתוחה.
משה

הודעהעל ידי שועל » 05 מאי 2023, 02:16

משה כתב:טרנס מוריס, אלכס טיוס, דורון פרקינס, ג'רמי פארגו, בריאן רנדל ועוד. מצד שני היו לא מעט פלופים...
בדרך כלל שחקנים שהציגו עליונות בליגה בתחום מסוים הצליחו (בעיקר הגנתית)... אנגולה? הוא באמת חידה פתוחה.

הדיון הכי ממוחזר בתולדות הפורום כנראה
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי מילוס » 05 מאי 2023, 10:25

אם מישהו פה ציפה לקבל את לויד מהספסל - הוא הוזה, ועוד יותר - הוא בדיוק מי שיבוא בטענות על זה ששוב לא השקיעו בשחקני הפנים. אני לא יודע איך אנגולה יהיה, אבל דווקא הפעם - זה בדיוק הפרופיל שציפיתי לו.
השניה שידרגו את החוזה ל-BB לחצי מתקציב השחקנים, ולקולסון כנראה לשכר של שחקן מוביל, אז מה הציפייה? להביא שוב מחליף במיליון, בנוסף לעוד שני גבוהים במיליון+? אנחנו מכבי, זה לא יקרה.
מילוס

הודעהעל ידי מילוס » 05 מאי 2023, 10:31

cannon כתב:אחלה שחקן באחלה סייז שיגיע בכסף סבבה ויאפשר שידרוג בעמדה 4-5.
נבחר לשחקן החודש בליגה הטורקית אתמול.
הולך להפתיע בגדול.
בחירה לא פחות טובה מלהחזיר לפה את אלייז׳ה ברייאנט בכסף גדול פי 2.5-3.

בול.. מזל, מזל שלא התפתו למחזר את בראיינט ולשרוף עליו את הקופה הדלה גם ככה.
מילוס

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2023, 10:43

מילוס כתב:אם מישהו פה ציפה לקבל את לויד מהספסל - הוא הוזה, ועוד יותר - הוא בדיוק מי שיבוא בטענות על זה ששוב לא השקיעו בשחקני הפנים. אני לא יודע איך אנגולה יהיה, אבל דווקא הפעם - זה בדיוק הפרופיל שציפיתי לו.
השניה שידרגו את החוזה ל-BB לחצי מתקציב השחקנים, ולקולסון כנראה לשכר של שחקן מוביל, אז מה הציפייה? להביא שוב מחליף במיליון, בנוסף לעוד שני גבוהים במיליון+? אנחנו מכבי, זה לא יקרה.

התכוונת שאנחנו מכבי ״פדרמן״ תל אביב. כי זה לא קשור למכבי, זה קשור לבעלים של המועדון. עוד מעט תראה מה שינוי בעלים יעשה לקבוצה קטנה בירושלים. כסף לא יהווה עניין שם.

ולגבי אנגולה - זה לא שחור או לבן. אתם תמיד לוקחים דברים פה לקיצון. אני למשל חושב שזה הימור סביר (אם הוא זול), אבל מעלה תהיות לגבי המועד. זאת אומרת, למה בכלל לסגור עם שחקן בקליבר הזה באפריל? מה בוער? למה לא לבדוק אופציות בקיץ? לא מדובר בשחקן שעשירות היבשות רודפות אחריו. אפשר היה לשים אותו על הולד, כמו שעשו עם הרבה שחקנים אחרים בעבר, ולהחתים אותו אם שחקן טוב ממנו לא נתפס בחקה. הסקאוטינג של מכבי כולל בעיקר שחקנים שהיו פה בארץ, ולא הרבה לזה. וזאת הבעיה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אליאור » 05 מאי 2023, 10:55

אני לא חושב שהחתמה של אנגולה היא במקום בראיינט, שהוא יותר על המשבצת של היליארד. גם הציוץ שלו אתמול זה אולי רמז לבאות.
אליאור

הודעהעל ידי Adam » 05 מאי 2023, 11:43

אליאור כתב:אני לא חושב שהחתמה של אנגולה היא במקום בראיינט, שהוא יותר על המשבצת של היליארד. גם הציוץ שלו אתמול זה אולי רמז לבאות.

ציוץ של מי? מה היה כתוב בציוץ?
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי עידן » 05 מאי 2023, 11:46

Adam כתב:
אליאור כתב:אני לא חושב שהחתמה של אנגולה היא במקום בראיינט, שהוא יותר על המשבצת של היליארד. גם הציוץ שלו אתמול זה אולי רמז לבאות.

סתם, הוא (בריאנט) הגיב "וואו" או משהו כזה על התצוגה של מכבי אתמול
עידן

הודעהעל ידי Neo » 05 מאי 2023, 12:02

אם אנגולה מגיע על המשבצת של מחליף ראשון ללורנזו או בולדווין .. אז זו בדיחת קרש אפילו מצחיקה
Neo

הודעהעל ידי Adam » 05 מאי 2023, 12:17

אני לא באמת מכיר את אנגולה, אבל בימים האחרונים יצא לי לחקור עליו מעט.
מצפייה בלא מעט סרטונים שלו & הסתכלות על סטטיסטיקות יש לי כמה נקודות בנוגע להחתמה של אנגולה לעונה הבאה:
1. עוד לא ברור על חשבון מי הוא מגיע.
- אם זה היליארד: אני כלל לא בטוח שעדיף. אנחנו רואים בדיוק עכשיו כמה וטרנים של יורוליג, שחוו פלייאוף ופיינל-פורים זה דבר כלכך חשוב ביורוליג. אנחנו רואים את זה אצל היליארד ואצל ריאל מדריד. בנוסף לזה, עם כל הקושי של היליארד העונה, הוא לאורך כל העונה היה קלעי שלשות מדהים ויציב מאוד. אנחנו רואים בחודש האחרון שהוא סופסוף מוצא את הכימיה עם קטש וכן מקבל יותר קרדיט. פתאום הוא חלק מהקבוצה והוא יודע מה התפקיד שלו. אם זה ההיליארד שנראה גם עונה הבאה, אני מעדיף שהוא יישאר כי כרגע אין למכבי קלעי שלשות איכותי מלבדו.
- אם זה הולינס/אדאמס: זה אומר שאנחנו עוד פעם הולכים כנראה לכיוון של 9 זרים העונה, מה שאני מאוד לא רוצה שייקרא. דווקא בגלל התקצרות הרוטציה וזה שהפכנו להיות קבוצה אחת בשני המפעלים, זה מה שעשה לנו טוב. לראות כל פעם 3-4 זרים יושבים בחוץ, כש1-2 מהם לא רשומים כלל לליגה זה פשוט רע לשחקן ולקבוצה.
2. אנגולה נותן עונה אדירה בליגה הטורקית מאז שעבר לקרשיאקה. אבל צריך להגיד שהמספרים מעט משקרים. הוא פתח רע מאוד את העונה בגלאטסריי. עונות קודמות הוא לא היה בדיוק הכי יציב.
3. האחוזים שלו משלוש מאוד לא יציבים לאורך ה3-4 עונות האחרונות. בתקשורת כתבו שיש לו 52% לשלוש בליגת האלופות וציירו את זה כאילו מדובר בקלעי שלשות מחונן, אבל שכחו לציין פרט שולי בו בתחילת העונה בגלאטסריי הוא נתן 19% לשלוש באותו המפעל.
4. נראה שמדובר בשחקן מאוד פיזי, אתלטי. ריבאונדר איכותי מאוד ביחס לגובה/עמדה שלו לאורך כל הקריירה שלו. הוא גם מוביל כדור לא רע. הוא דווקא יכול לפרוח ולשחק לדעתי לצד BB באותה חמישייה אפילו ובכך נותן לנו אופציה לשלושה מובילי כדור על המגרש ברגע נתון.
5. אני לא יודע עד כמה הוא טוב בהגנה (כמו שאמרתי, לא מכיר אותו). סטטיסטיקות מראות שלאורך כל הקריירה שלו הוא שמר על ממוצע של קצת יותר מחטיפה למשחק. מאז שעבר לקרשיאקה למשל הוא נותן 2.1 חטיפות שזה מרשים מאוד. מצד שני, חטיפות זה לא באמת מדד להגנה. אני כן חושב שמבחינת פוטנציאל פיזי ואתלטי - הוא יכול להיות שומר מחונן. אם הוא לא יהיה רך כמו בראון (שבאמת לא ברור למה השנה הוא שומר רע. בראון הגיע לכאן כשומר טוב+) אז הוא עשוי להיות פתרון הגנתי מעולה, בטח אולי עדיף על היליארד (שאין מה לעשות, אין לו את הרגליים כבר לשמור).
6. לא יודע אם זה יעניין כאן חלק מכם, אבל לאורך הקריירה, הוא מעלה את הממוצעים שלו במשחקי פלייאוף הליגה. יכול אולי להעיד על שחקן שיודע להופיע בחלקים החשובים של העונה.
7. הוא לא צעיר במיוחד. מלאו לו 29 שנים חודש שעבר. מצד שני, אני מאלה שחושבים שגילאים 27-30 זה שיא הקריירה של השחקן אז אני חושב שהוא מגיע בגיל הנכון.
8. אין לו ניסיון יורוליג (ואפילו לא יורוקאפ אם איני טועה) וזה מינוס רציני בעיניי. אם לוקחים כשהשוואה את קולסון ומרטין:
- קולסון נותן עונה אדירה כרוקי יורוליג, אבל מדובר במקרה מאוד (מאוד) נדיר. אני כלל לא בטוח ששנה הבאה נראה אותו מציג יכולת טובה מהשנה (אסתפק גם באותה היכולת). כן חשוב לציין שבינתיים קולסון לא הכי יציב בסדרה הזאת. זה אולי יכול להעיד על חוסר הניסיון שלו במעמדים האלה. בכל מקרה, הסיכוי שאנגולה יציג יכולת דומה כמו שקולסון נותן העונה עדיין סופר נמוך.
- מרטין (כן, הוא גם רוקי אירופאי) לעומת זאת נותן עונה מאוד לא יציבה. לקח לו יותר מדי זמן להתרגל לסגנון האירופי (מה שאולי אנגולה לא יצטרך), אבל יכולותיו לא באמת מתבטאות ברמת היורוליג. אנחנו גם רואים בפלייאוף הזה כמה הוא רע באמת. לאנגולה אין ניסיון יורוליג, בטח לא ניסיון פלייאוף/פיינל-פור ולכן זה מינוס עצום בעיניי.
9. להוציא את היכולת שלו בגלאטסריי בתחילת העונה, אנגולה מגיע למכבי כשהוא במגמת עליה מבחינת יכולת בקריירה. הוא שחקן שנותן קצת מהכל ומראה יציבות מבחינה סטטיסטית במספרים היבשים (נקודות, ריבאונדים, אסטיסטים). האחרוזים זה משהו שהוא ייצטרך לשפר, ובינתיים הוא עושה זאת מצוין בקרשיאקה (היה עם אחוזים מאוד רעים בכל הטווחים בגלאטסריי).
10. אנגולה מגיע מהליגה הטורקית, ליגה שנחשבת בעיניי לשניה הכי חזרה באירופה (אחרי ספרד). לתת כאלה ממוצעים (ולהיבחר לשחקן חודש אפריל) זה לא מובן מאליו. כדורסל יש לו.
11. אנגולה רגיל לאורך כל הקריירה שלו להיות שחקן מרכזי בקבוצה. דווקא בקבוצות בהם היה שחקן רוטציה של 20-25 דק' הוא פחות פרח אך עדיין הציג מספרים יבשים סבירים (פרטיזן בעונתו הראשונה, א.א. אתונה). מצד שני, אני שוב מעלה את גלאטסריי - נתן מספרים רעים מאוד ב19 דק' בממוצע בליגה הטורקית תחתיה. כאן עולה השאלה האם הוא יכול להיות על המשבצת של שחקן ספסל שמגבה את 2 (או 3 אם מוסיפים את בונזי) הכוכבים שלנו ונותן את ה15-25 דק' למשחק ומציג יכולת טובה.
12. שמרתי את זה לסוף, אבל זאת אחת הנקודות החשובות בעיניי - צריך להבין כמה הוא הולך להרוויח, כלומר כמה המשכורת שלו תשפיע על כלל העוגה. אם הוא מגיע תמורת 400-500K דולר זאת החתמה טובה. אם הוא מגיע תמורת 800K כמו ניבו למשל (שאני מאוד מרוצה ממנו בחלק השני של העונה, אבל הוא לא מצדיק את הסכום הזה) אז זאת החתמה לא טובה בעיניי. כלומר, צריך ואפשר להביא שחקן טוב ממנו בסכומים האלה ולא באמת יש צורך לסגור כלכך מהר שחקן ברמתו בשלב הזה תמורת סכום כזה.

מקווה שזה ייתן פה לאנשים קצת יותר מידע על אנגולה. אתם מוזמנים להוסיף עליו עוד מידע מי שצפה בו.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי אליאור » 05 מאי 2023, 12:41

עידן כתב:
Adam כתב:

סתם, הוא (בריאנט) הגיב "וואו" או משהו כזה על התצוגה של מכבי אתמול

טוב. אני רואה שלפני יומיים הוא גם צייץ על הסל ניצחון של סלוקאס, ככה שלא הייתי נותן לזה משמעות באמת.
אליאור

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־19 אורחים