על ידי Adam » 05 מאי 2023, 12:17
אני לא באמת מכיר את אנגולה, אבל בימים האחרונים יצא לי לחקור עליו מעט.
מצפייה בלא מעט סרטונים שלו & הסתכלות על סטטיסטיקות יש לי כמה נקודות בנוגע להחתמה של אנגולה לעונה הבאה:
1. עוד לא ברור על חשבון מי הוא מגיע.
- אם זה היליארד: אני כלל לא בטוח שעדיף. אנחנו רואים בדיוק עכשיו כמה וטרנים של יורוליג, שחוו פלייאוף ופיינל-פורים זה דבר כלכך חשוב ביורוליג. אנחנו רואים את זה אצל היליארד ואצל ריאל מדריד. בנוסף לזה, עם כל הקושי של היליארד העונה, הוא לאורך כל העונה היה קלעי שלשות מדהים ויציב מאוד. אנחנו רואים בחודש האחרון שהוא סופסוף מוצא את הכימיה עם קטש וכן מקבל יותר קרדיט. פתאום הוא חלק מהקבוצה והוא יודע מה התפקיד שלו. אם זה ההיליארד שנראה גם עונה הבאה, אני מעדיף שהוא יישאר כי כרגע אין למכבי קלעי שלשות איכותי מלבדו.
- אם זה הולינס/אדאמס: זה אומר שאנחנו עוד פעם הולכים כנראה לכיוון של 9 זרים העונה, מה שאני מאוד לא רוצה שייקרא. דווקא בגלל התקצרות הרוטציה וזה שהפכנו להיות קבוצה אחת בשני המפעלים, זה מה שעשה לנו טוב. לראות כל פעם 3-4 זרים יושבים בחוץ, כש1-2 מהם לא רשומים כלל לליגה זה פשוט רע לשחקן ולקבוצה.
2. אנגולה נותן עונה אדירה בליגה הטורקית מאז שעבר לקרשיאקה. אבל צריך להגיד שהמספרים מעט משקרים. הוא פתח רע מאוד את העונה בגלאטסריי. עונות קודמות הוא לא היה בדיוק הכי יציב.
3. האחוזים שלו משלוש מאוד לא יציבים לאורך ה3-4 עונות האחרונות. בתקשורת כתבו שיש לו 52% לשלוש בליגת האלופות וציירו את זה כאילו מדובר בקלעי שלשות מחונן, אבל שכחו לציין פרט שולי בו בתחילת העונה בגלאטסריי הוא נתן 19% לשלוש באותו המפעל.
4. נראה שמדובר בשחקן מאוד פיזי, אתלטי. ריבאונדר איכותי מאוד ביחס לגובה/עמדה שלו לאורך כל הקריירה שלו. הוא גם מוביל כדור לא רע. הוא דווקא יכול לפרוח ולשחק לדעתי לצד BB באותה חמישייה אפילו ובכך נותן לנו אופציה לשלושה מובילי כדור על המגרש ברגע נתון.
5. אני לא יודע עד כמה הוא טוב בהגנה (כמו שאמרתי, לא מכיר אותו). סטטיסטיקות מראות שלאורך כל הקריירה שלו הוא שמר על ממוצע של קצת יותר מחטיפה למשחק. מאז שעבר לקרשיאקה למשל הוא נותן 2.1 חטיפות שזה מרשים מאוד. מצד שני, חטיפות זה לא באמת מדד להגנה. אני כן חושב שמבחינת פוטנציאל פיזי ואתלטי - הוא יכול להיות שומר מחונן. אם הוא לא יהיה רך כמו בראון (שבאמת לא ברור למה השנה הוא שומר רע. בראון הגיע לכאן כשומר טוב+) אז הוא עשוי להיות פתרון הגנתי מעולה, בטח אולי עדיף על היליארד (שאין מה לעשות, אין לו את הרגליים כבר לשמור).
6. לא יודע אם זה יעניין כאן חלק מכם, אבל לאורך הקריירה, הוא מעלה את הממוצעים שלו במשחקי פלייאוף הליגה. יכול אולי להעיד על שחקן שיודע להופיע בחלקים החשובים של העונה.
7. הוא לא צעיר במיוחד. מלאו לו 29 שנים חודש שעבר. מצד שני, אני מאלה שחושבים שגילאים 27-30 זה שיא הקריירה של השחקן אז אני חושב שהוא מגיע בגיל הנכון.
8. אין לו ניסיון יורוליג (ואפילו לא יורוקאפ אם איני טועה) וזה מינוס רציני בעיניי. אם לוקחים כשהשוואה את קולסון ומרטין:
- קולסון נותן עונה אדירה כרוקי יורוליג, אבל מדובר במקרה מאוד (מאוד) נדיר. אני כלל לא בטוח ששנה הבאה נראה אותו מציג יכולת טובה מהשנה (אסתפק גם באותה היכולת). כן חשוב לציין שבינתיים קולסון לא הכי יציב בסדרה הזאת. זה אולי יכול להעיד על חוסר הניסיון שלו במעמדים האלה. בכל מקרה, הסיכוי שאנגולה יציג יכולת דומה כמו שקולסון נותן העונה עדיין סופר נמוך.
- מרטין (כן, הוא גם רוקי אירופאי) לעומת זאת נותן עונה מאוד לא יציבה. לקח לו יותר מדי זמן להתרגל לסגנון האירופי (מה שאולי אנגולה לא יצטרך), אבל יכולותיו לא באמת מתבטאות ברמת היורוליג. אנחנו גם רואים בפלייאוף הזה כמה הוא רע באמת. לאנגולה אין ניסיון יורוליג, בטח לא ניסיון פלייאוף/פיינל-פור ולכן זה מינוס עצום בעיניי.
9. להוציא את היכולת שלו בגלאטסריי בתחילת העונה, אנגולה מגיע למכבי כשהוא במגמת עליה מבחינת יכולת בקריירה. הוא שחקן שנותן קצת מהכל ומראה יציבות מבחינה סטטיסטית במספרים היבשים (נקודות, ריבאונדים, אסטיסטים). האחרוזים זה משהו שהוא ייצטרך לשפר, ובינתיים הוא עושה זאת מצוין בקרשיאקה (היה עם אחוזים מאוד רעים בכל הטווחים בגלאטסריי).
10. אנגולה מגיע מהליגה הטורקית, ליגה שנחשבת בעיניי לשניה הכי חזרה באירופה (אחרי ספרד). לתת כאלה ממוצעים (ולהיבחר לשחקן חודש אפריל) זה לא מובן מאליו. כדורסל יש לו.
11. אנגולה רגיל לאורך כל הקריירה שלו להיות שחקן מרכזי בקבוצה. דווקא בקבוצות בהם היה שחקן רוטציה של 20-25 דק' הוא פחות פרח אך עדיין הציג מספרים יבשים סבירים (פרטיזן בעונתו הראשונה, א.א. אתונה). מצד שני, אני שוב מעלה את גלאטסריי - נתן מספרים רעים מאוד ב19 דק' בממוצע בליגה הטורקית תחתיה. כאן עולה השאלה האם הוא יכול להיות על המשבצת של שחקן ספסל שמגבה את 2 (או 3 אם מוסיפים את בונזי) הכוכבים שלנו ונותן את ה15-25 דק' למשחק ומציג יכולת טובה.
12. שמרתי את זה לסוף, אבל זאת אחת הנקודות החשובות בעיניי - צריך להבין כמה הוא הולך להרוויח, כלומר כמה המשכורת שלו תשפיע על כלל העוגה. אם הוא מגיע תמורת 400-500K דולר זאת החתמה טובה. אם הוא מגיע תמורת 800K כמו ניבו למשל (שאני מאוד מרוצה ממנו בחלק השני של העונה, אבל הוא לא מצדיק את הסכום הזה) אז זאת החתמה לא טובה בעיניי. כלומר, צריך ואפשר להביא שחקן טוב ממנו בסכומים האלה ולא באמת יש צורך לסגור כלכך מהר שחקן ברמתו בשלב הזה תמורת סכום כזה.
מקווה שזה ייתן פה לאנשים קצת יותר מידע על אנגולה. אתם מוזמנים להוסיף עליו עוד מידע מי שצפה בו.
מכבי תל אביב 23/24:PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו