המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
שחף כתב:
לגבי הטיעון שמאצ'באן טוב ממדלי, האם מאצ'באן הוא קלעי ברמה של מדלי? אתלט ברמה של מדלי? מוריד כדור לרצפה ברמה של מדלי? שומר טוב יותר? אני מניח שהתשובה שלילית בכל המקרים. זה כבר אמור להשאיר ספק די גדול לגבי העדיפות לכאורה שלו.
שמואל1 כתב:שחף כתב:
לגבי הטיעון שמאצ'באן טוב ממדלי, האם מאצ'באן הוא קלעי ברמה של מדלי? אתלט ברמה של מדלי? מוריד כדור לרצפה ברמה של מדלי? שומר טוב יותר? אני מניח שהתשובה שלילית בכל המקרים. זה כבר אמור להשאיר ספק די גדול לגבי העדיפות לכאורה שלו.
כאשר קיינר מדלי יעשה את המספרים שמצ'באן עשה בפרטיזן ביורוליג, אז תדבר. מצ'באן שחקן מוכח, שהציג יכולת נהדרת בשלב הראשון ביורוליג וכל זה כשהוא בן 22!
קיינר מדלי מסתובב בין עצמו באירופה כבר הרבה שנים , הוא כבר בן 29 ואף פעם לא באמת שיחק ברמות הגבוהות.
יוסי22 כתב:פרטיזן שיחקה ביורליג להזכירך , איזו ליגה באירופה בדיוק טובה מהליגה הזו ?
קודי כתב:יוסי22 כתב:פרטיזן שיחקה ביורליג להזכירך , איזו ליגה באירופה בדיוק טובה מהליגה הזו ?
פרטיזן שיחקה מעט מאוד ביורוליג. הליגה שלה היא האדריאטית, כאשר הליגה הספרדית "קצת" יותר טובה.
asafb96 כתב:מאצ'בן שיחק מעט משחקים ביורוליג, זה נכון, אבל גם קנר מדלי רשם מעט משחקים בליגה הספרדית מול קבוצות איכותיות. יש שם את בארסה, ריאל, בליבאו ואולי גם קאחה (השנה היו על הפרצוף), וזהו, כל השאר לא ממש משהו לספר עליו.
מאצ'בן שיחק מול קבוצות טובות מאוד ביורוליג וגם מול שחקנים מעולים בעמדה שלו (איליאסובה, מירוטיץ', רייס, פוטסיס....) גם בן 22 בלבד, לעומת מדלי בן ה29
בקיצור, מאצ'בן עדיף, אבל בהתחשב בכך שבלאט לא רוצה אותו, מדלי הוא אחלה החתמה
LIAV10 כתב:asafb96 כתב:מאצ'בן שיחק מעט משחקים ביורוליג, זה נכון, אבל גם קנר מדלי רשם מעט משחקים בליגה הספרדית מול קבוצות איכותיות. יש שם את בארסה, ריאל, בליבאו ואולי גם קאחה (השנה היו על הפרצוף), וזהו, כל השאר לא ממש משהו לספר עליו.
מאצ'בן שיחק מול קבוצות טובות מאוד ביורוליג וגם מול שחקנים מעולים בעמדה שלו (איליאסובה, מירוטיץ', רייס, פוטסיס....) גם בן 22 בלבד, לעומת מדלי בן ה29
בקיצור, מאצ'בן עדיף, אבל בהתחשב בכך שבלאט לא רוצה אותו, מדלי הוא אחלה החתמה
שני סיבובים זה שמונה משחקים, בבית של פרטיזן רק מכבי וריאל היו קבוצות=4 משחקים ברמה..
חביב אורנג'ד כתב:אני ממש לא הייתי מזלזל במצ'באן ואני חושב שכבר עכשיו הוא אחד ממספרי ה4 הטובים ביבשת.
עם זאת, הייתי גם מצנן את כל ההתלהבות סביבו.
אומרים שהוא היה השחקן המצטיין של שלב הבתים? אם כן, זה עובדתית לא נכון (שהרי המצטיין היה אנדריי קירילינקו) וצריכים גם לזכור שרוב הקבוצות שמצ'באן פגש באותו שלב היו קבוצות די בינוניות, שאפילו דמונד מאלט הבינוני הצטיין מולן.
גם האמירה לפיה מצ'באן היה הכוכב המובהק של פרטיזן היא אינה נכונה. מצ'באן פתח מצויין את התקופה בפרטיזן, אבל עם זמן נחלש. בד בבד, דומיניק ג'יימס תפס פיקוד על פרטיזן והפך לשחקן דומיננטי ממצ'באן, כאשר גם ראדוליצה (שהוא עוד דוגמא לשחקן שהצליח בליגה הסרבית שלא הצליח לפרוץ) מבליח ולעיתים גם הראה יכולת טובה מזו של מצ'באן.
אגב, כאשר פרטיזן חזרה לליגה הסרבית, המספרים של מצ'באן כבר היו הרבה פחות מרשימים מאילו שהעמיד בתקופה הקצרה ביורוליג. הוא קלע פחות, הוא הוריד פחות ראבונדים וקלע באחוזים די נמוכים מחוץ לקשת.
בכל אופן, לא ניתן לקבוע מה יהיה עתידו של מצ'באן וכמה טוב יהיה. על פניו, מסתמן שמודבר בשחקן טוב (ואפילו טוב מאוד), אבל כנראה לא מישהו בקליבר של וויצ'יץ' וכנראה שהוא גם לא הכוכב הבא של אירופה.
כרגע, מדלי נראה שחקן טוב ממנו (וגם זול ממנו) ולכן טוב שהוא מגיע, וטוב שיש למכבי את האפשרות להשאיר אותו כאן לעוד שנה-שנתיים.
בשורה התחתונה, השיקול בשחרורו של מצ'באן היה צריך להיות טובת הקבוצה ולא טובת השחקן ועתידו.
נראה שבפועל, שחרורו של מצ'באן היה מהלך טוב מאוד; מכבי גם חסכה את עלותו הגבוהה, גם צפויה לקבל עבורו לא מעט כסף (לפי מה שהבנתי, מדובר על 250 אלף יורו) וגם הצליחה להביא לו מחליף שהוא לא פחות טוב ממנו ואפילו בפחות כסף.
אין ספק שמכבי מבחינתה פעלה נכון.
יוסי22 כתב:היכולת להתעלם מהעובדות רק כי בלאט החליט ללכת עם הראש בקיר מפליאה אותי .
הוא לא קווין לאב הבא אבל גם אם הוא לא היה המצטיין של השלב הראשון ביורוליג כמו שהיה נדמה לי ( גם קירלנקו לא היה המצטיין כי הוא שיחק רק 5 משחקים ... ) הוא היה אחד מ-5 השחקנים הטובים במפעל בקבוצה שהיתה קבוצה נהדרת עד שעזב פקוביץ'.
ואם בלאט לא היה עושה את טעות מספר 2 שזה השחרור של סופו היה לנו משהו מאוד דומה לציוות של פקוביץ' ומאצ'באן.
עוד לא הבנתי איך על פניו שיחרור של שחקן בן 22 שנתן עונה אדירה ביורוליג הוא צעד נבון , פשוט נשגב מבינתי אבל מה אני מבין .
ודרך אגב הוא שיחק בשלב הראשון נגד קבוצות לא רעות בכלל כולל אפס, ריאל , מכבי ומילאנו שהחזיקו בקווים קידמיים נהדרים כמו שציין אסף.
גם להגיד שהוא לא היה השחקן המרכזי של פרטזין זה להסתמך על סטטיסטיקות במקום לראות משחקים ואני בטוח שחביב לא טרח לראות משחקים של פרטיזן בשביל לבסס את חוות הדעת המקצועית שהוא נתן.
יוסי22 כתב:מאצ'באן נתן עם פרטיזן עונה נהדרת ( אחד מ-5 המצטיינים של השלב הראשון ) הלפרין נתן עם לובליאנה עונה חביבה ותו לא.
http://www.euroleague.net/competition/p ... ?pcode=JEA
http://www.euroleague.net/competition/p ... ?pcode=JEA
ודרך אגב גם מהחזרה של הפלרין יצא למכבי רק טוב , ככה שהטמטום רק מתעצם.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים