פלייאוף יורוליג, משחק 5: מכבי נגד מונאקו - רביעי 21:00

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: פלייאוף יורוליג, משחק 5: מכבי נגד מונאקו - רביעי 21:00

הודעהעל ידי Blazergun » 11 מאי 2023, 18:10

אחדשיודע כתב:
Blazergun כתב:
אחדשיודע כתב:
Blazergun כתב:
אני כן מניח שכנראה לזה מכבי מכוונים. הדבר הכי מדאיג לגביי מרטין זה שאולי מכבי תיפול לאפקט אוונס. חוץ מהזמן שהוא שיחק באוסטרליה מרטין לא הרשים באמת בשום מקום וחלק מהבעיות שעולות אצלו היום היו עוד בימים שהוא שיחק בממפיס וזה כבר לדעתי משהו שכבר מובנה אצלו. אבל באמת שאלה של מה יהיה בשוק.

מה יהיה בשוק? ג׳ייק כהן היה יותר טוב ממרטין ברגעים המכריעים של העונה. לא יודע על מה יש לחשוב. עדיף לא להביא אף אחד מאשר להשאיר אותו ולבזבז כסף מיותר. ובכל מקרה, לא חסרות אופציות בשוק אף פעם. עניין של סקאוטינג.

זה ברור - אני לא בדיוק חלק מהדעה שצריך להשאיר את מרטין - מבחינתי אחרי הסדרה הזאתי כבר הוא מוזמן ללכת הביתה - אני הרבה יותר חושש מזה שמכבי לא תחפש מספיק ויחליטו להשאיר אותו ואת כהן מתקווה שכמו אוונס הוא פתאום ישפר כל אספקט במשחק שלו - מה שאני מהמר באופן מושכל שלא יקרה.

אם ישאירו אותו, זה ביזיון בעיניי. אני אתחיל להריץ קונספריציות של תשלומי סוכנים מתחת לשולחן.

דרכי הפדרמן נסתרות - בכל זאת :thumbup
סמל אישי של המשתמש
Blazergun

פלייאוף יורוליג, משחק 5: מכבי נגד מונאקו - רביעי 21:00

הודעהעל ידי TAYO » 11 מאי 2023, 19:40

כמה ויכוחים והתפלספויות מיותרות. מכבי חטפה במשחק הזה 97 נקודות. חלק משמעותי, מאיבודים של בראון, לפעמים במצבים שאמורים להיות סל בטוח… ככה שהלכו 2 נקודות בהתקפה שהובילו לעוד 2 נקודות כתוצאה מאיבוד. זה הסיפור. בראון היה אאוט לגמרי ואיבד המון כדורים או גרם בעקיפין לאיבודים וזריקות רעות אצל אחרים. הוא היה אנטי רכז. קורה. הלאה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי אחדשיודע » 11 מאי 2023, 20:34

TAYO כתב:כמה ויכוחים והתפלספויות מיותרות. מכבי חטפה במשחק הזה 97 נקודות. חלק משמעותי, מאיבודים של בראון, לפעמים במצבים שאמורים להיות סל בטוח… ככה שהלכו 2 נקודות בהתקפה שהובילו לעוד 2 נקודות כתוצאה מאיבוד. זה הסיפור. בראון היה אאוט לגמרי ואיבד המון כדורים או גרם בעקיפין לאיבודים וזריקות רעות אצל אחרים. הוא היה אנטי רכז. קורה. הלאה.

הוא לא שיחק רכז. הוא שיחק כסקנד גארד.

והחולשה שלו בהחלט הייתה אחת הסיבות שהפסדנו אתמול. כולנו מסכימים על זה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי TAYO » 11 מאי 2023, 21:04

אחדשיודע כתב:
TAYO כתב:כמה ויכוחים והתפלספויות מיותרות. מכבי חטפה במשחק הזה 97 נקודות. חלק משמעותי, מאיבודים של בראון, לפעמים במצבים שאמורים להיות סל בטוח… ככה שהלכו 2 נקודות בהתקפה שהובילו לעוד 2 נקודות כתוצאה מאיבוד. זה הסיפור. בראון היה אאוט לגמרי ואיבד המון כדורים או גרם בעקיפין לאיבודים וזריקות רעות אצל אחרים. הוא היה אנטי רכז. קורה. הלאה.

שמע, במשחק שבו בולדווין מפציץ כמו משוגע מכל בלטה במגרש, אני מצפה מבראון לשחק גם כסנטר אם צריך. ולעשות את זה בלי לאבד כדור בכל התקפה מתפרצת -שהוא מוביל.

סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי אחדשיודע » 11 מאי 2023, 21:22

Blazergun כתב:
אחדשיודע כתב:
Blazergun כתב:
לא אמרתי שאתה מתווכח איתי על מי יותר טוב - זה היה הבסיס לטענה שבולדווין קיבל יותר את הכדור כי הוא היה יותר טוב , מאוד פשוט.

אתה מתרפק על הרכז שכבר במשך תקופה לורנזו לא מצליח להיות ( ואני לא מתכוון לחזור לדיון של מה קדם למה ) ואז אתה קורא לנו חלק ממועדון מעריצים? ברצינות?

אני לא מתרפק על שום דבר. להבדיל ממך, אני מתייחס לעובדות. תסתכל על הממוצעים של בראון לאורך העונה הסדירה (רמז - קצת יותר טוב מבולדווין), כולל המשחקים האחרונים של העונה הסדירה. הוא היה יותר מבסדר. כלומר, הוא עדיין אחד הגארדים הכי טובים במפעל נכון לרגע זה. אז לקחת לו את התפקיד שהוא היה בו הכי טוב, ולתת אותו לבולדווין רק כי בולדווין יותר טוב כרגע - ירית לעצמך ברגל. הפסדת שחקן משמעותי לחינם. כי בראון פשוט לא טוב בתפקיד שנתנו לו בעמדה 2. כלומר, הוא טוב אם הוא קולע באחוזים גבוהים משלוש (כמו במשחק 4) - אבל זהו. הוא לא סקורר איכותי כמו בולדווין שיכול לייצר נקודות במגוון אינסופי של דרכים. הוא קודם כל מנהל משחק.

וכן, לפי הדיון הזה, אתה לגמרי חלק ממועדון המעריצים העיוורים של בולדווין.

חחח דיי אני מת - בכל מקרה אחינו הייתי ממליץ להסתכל על יכולת נוכחית ולא להתרפק על מה שהיה בעבר - אם אהיה טיפה הוגן כלפיי בראון הוא כנראה חטף מכות רצח מהשחקנים של מונאקו והוא חד משמעית נשחק יותר מדי - זה לא הבראון שיכל לעשות את אותם הדברים בחלק לא קטן מהעונה הסדירה (שבה הוא היה פנומנלי ). למרות זאת אני לא ציפיתי ממנו ליכולת כזו חלשה ודווקא ציפיתי שמי שלא יעמוד במעמד היה דווקא בולדווין - בטח לא הוא.

ואני אסכים לומר שאני חלק ממועדון המעריצים ומוצצים לבולדווין אם תסכים שאתה כך כלפיי בראון.

אף אחד לא מתרפק על העבר בעניין הזה. תבין - אנחנו מסתכלים על המשחק/סדרה ומנסים להבין מה לא היה טוב ומה המאמן היה יכול לעשות טוב יותר. כל אחד בדעתו. אתה אומר שלא היה אפשר לעשות שום דבר כדי לשפר את התפקוד של בראון. אני לחלוטין לא מסכים עם הטענה הזאת, ולדעתי לקטש יש חלק מרכזי באיך שלורנזו נראה לאורך הסדרה הזאת (כולל במשחק האחרון). פה ההבדל בנינו. ולמה אתה ואחרים בעיניי משתייכים למועדון המעריצים של בולדווין? כי גם בדיעבד (אחרי שהפסדנו) אתה אומר שלא היה צריך לשנות שום דבר בתפקוד של בולדווין - גם אם זה אומר שהקבוצה הייתה יכולה להראות טוב יותר אם בראון היה משחק בתפקיד המקורי שלו ותורם יותר.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 11 מאי 2023, 21:23

TAYO כתב:
אחדשיודע כתב:

שמע, במשחק שבו בולדווין מפציץ כמו משוגע מכל בלטה במגרש, אני מצפה מבראון לשחק גם כסנטר אם צריך. ולעשות את זה בלי לאבד כדור בכל התקפה מתפרצת -שהוא מוביל.

אז הציפיות שלך לא נכונות. כל אחד צריך לשחק בעמדה שהכי תורמת לקבוצה. בראון כרכז, בולדווין כסקנד גארד, ניבו כסנטר הבכיר, סורקין כסנטר שני - כמו שהיה עד לסדרה מול מונאקו. לא היה צריך לשנות סדרי עולם. ובטח לא להפוך את פוית׳רס לסנטר הבכיר במשחק ה-5. אין החלטה טיפשית מזאת.
אחדשיודע

הודעהעל ידי TAYO » 11 מאי 2023, 21:31

אחדשיודע כתב:
TAYO כתב:
אחדשיודע כתב:

אז הציפיות שלך לא נכונות. כל אחד צריך לשחק בעמדה שהכי תורמת לקבוצה. בראון כרכז, בולדווין כסקנד גארד, ניבו כסנטר הבכיר, סורקין כסנטר שני - כמו שהיה עד לסדרה מול מונאקו. לא היה צריך לשנות סדרי עולם. ובטח לא להפוך את פוית׳רס לסנטר הבכיר במשחק ה-5. אין החלטה טיפשית מזאת.
שטויות, לא מתאים לך. בכדורסל מודרני עמדות הגארד חייבות לדעת לשתף פעולה בהובלת הכדור ויצירת מצבים. אם בולדווין היה צריך לעמוד בצד ולחכות שבראון ייצור לו הזדמנויות מכבי מנצחים? לא הגיוני. וחוץ מזה, באיזה עולם שחקן בקליבר של בראון לא יודע לשמור על הכדור גם כשהוא כן אצלו ביד? ועוד במתפרצות והתקפות מעבר? כאמור, סתם התפלספויות, נראה לי שעלית סתם על עץ. היה לו משחק רע ולא היה לזה שום תירוץ. קרס תחת הלחץ ולא בפעם הראשונה בסדרה.

סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי אחדשיודע » 11 מאי 2023, 21:42

TAYO כתב:
אחדשיודע כתב:
TAYO כתב:
אחדשיודע כתב:

שטויות, לא מתאים לך. בכדורסל מודרני עמדות הגארד חייבות לדעת לשתף פעולה בהובלת הכדור ויצירת מצבים. אם בולדווין היה צריך לעמוד בצד ולחכות שבראון ייצור לו הזדמנויות מכבי מנצחים? לא הגיוני. וחוץ מזה, באיזה עולם שחקן בקליבר של בראון לא יודע לשמור על הכדור גם כשהוא כן אצלו ביד? ועוד במתפרצות והתקפות מעבר? כאמור, סתם התפלספויות, נראה לי שעלית סתם על עץ. היה לו משחק רע ולא היה לזה שום תירוץ. קרס תחת הלחץ ולא בפעם הראשונה בסדרה.

לא, על עליתי שום עץ. יש לכם קטע לחשוב שיש רק דעה אחת וזהו. לא.
אתם חושבים על משהו אחד - אחלה (שלכם). אני חושב הפוך, ולחלוטין לא מסכים איתכם.

גם בעידן המודרני יש שחקן שמוגדר בתור הרכז, מוביל הכדור הראשי. ויש את הגארד השני. גם אם שניהם מנהלי משחק כביכול, אחד מהם כמעט תמיד מוגדר בתור ה-רכז של הקבוצה. איך שלא תהפוך את זה. וגם במכבי הנוכחית זה ככה. בראון הוגדר עד סוף העונה הסדירה פחות או יותר בתור ה-רכז של הקבוצה, ובולדווין בתור הקומבו של הקבוצה. למעשה, כמו שכתבתי, בולדווין אמר את זה בעצמו אחרי המשחק מול באסקוניה באמצע מרץ.

וכן, בולדווין, עד לא מזמן, היה בתפקיד הסקנד גארד. והוא היה מעולה. למה היה צריך לשנות ולהפוך תפקידים? לא רק שזה מיותר, בשורה התחתונה זה לא הוכיח את עצמו. זה אולי נתן עוד בוסט קטן לבולדווין, אבל כל השאר (ובמיוחד בראון) נפגעו. מזה אגב, בין היתר, חששתי בתחילת העונה, שהשילוב ביניהם לא יעבוד. ובסדרה מול מונאקו, ראו שהסינרגיה נפגעה בהשוואה למה שהיה לפני כן. לא היה טעם לשנות משהו שעבד טוב. בראון, מהרגע הראשון, צריך לגעת הרבה בכדור ולהרגיש שהוא בעל הבית. וזה לא היה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 11 מאי 2023, 21:53

משחק חלש של בראון. מונאקו הצליחה לנטרל אותו. כבר מהתחלה מונאקו התרכזה בבראון ופחות בבולדווין (שמו את ג'יימס לשמור על בולדווין). מכבי ניצלה את זה לרבע התקפי מצוין, כי ברבע הראשון בראון לא התעקש בכוח לקחת את המשחק על עצמו.

ברבע האחרון בראון ניסה להפגין מנהיגות בכוח, ונכשל. יום רע שיכול לקרות לכול שחקן, במיוחד אם היריבה מסמנת אותך כמטרה לחיסול.

לא הפסדנו את המשחק בגלל בראון. אבל להבא הוא חייב ללמוד לוותר כשלא הולך לו. במיוחד כאשר יש לידו שחקן בקאליבר של בולדווין והוא במקרה נמצא ביום קליעה מדהים.

גם לדעת לזוז הצידה ביום רע זו מנהיגות.

נ.ב. גם מעריציו הגדולים של בראון (וזה בערך כולם, כי אין מי שלא אוהב אותו בין אוהדי מכבי) חייבים להבין את העובדה, שבראון הולך ונהיה זקן יותר, ואילו בולדווין רק מתקדם לקראת השיא שלו. לכן, בשנים הקרובות הכוכב הגדול של מכבי יהיה בולדווין, ולא בראון. פשוט תשלימו עם זה. אהבה לבראון לא מחייבת שנאה לבולדווין.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 11 מאי 2023, 21:59

felix_r כתב:נ.ב. גם מעריציו הגדולים של בראון (וזה בערך כולם, כי אין מי שלא אוהב אותו בין אוהדי מכבי) חייבים להבין את העובדה, שבראון הולך ונהיה זקן יותר, ואילו בולדווין רק מתקדם לקראת השיא שלו. לכן, בשנים הקרובות הכוכב הגדול של מכבי יהיה בולדווין, ולא בראון. פשוט תשלימו עם זה. אהבה לבראון לא מחייבת שנאה לבולדווין.

100%. אם כי נראה לי שיש יותר שונאי בראון משונאי בולדווין. בכלל, לשנוא שחקן בקבוצה שאתה אוהד - מיותר.

ולגבי לזוז הצידה - לדעתי בולדווין היה פשוט צריך לקחת על עצמו יותר בסוף (ופחות לקחת על עצמו בשלבים ההתחלתיים של המשחק... כדי להכניס את שאר החבר׳ה למשחק), ולא רק במשחק הזה. גם במשחקים הקודמים שהפסדנו, הוא לא לקח על עצמו בסוף. או לא היה מספיק טוב. זה משהו שהוא והקבוצה צריכים לשפר.
אחדשיודע

הודעהעל ידי TAYO » 11 מאי 2023, 22:34

אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:נ.ב. גם מעריציו הגדולים של בראון (וזה בערך כולם, כי אין מי שלא אוהב אותו בין אוהדי מכבי) חייבים להבין את העובדה, שבראון הולך ונהיה זקן יותר, ואילו בולדווין רק מתקדם לקראת השיא שלו. לכן, בשנים הקרובות הכוכב הגדול של מכבי יהיה בולדווין, ולא בראון. פשוט תשלימו עם זה. אהבה לבראון לא מחייבת שנאה לבולדווין.

100%. אם כי נראה לי שיש יותר שונאי בראון משונאי בולדווין. בכלל, לשנוא שחקן בקבוצה שאתה אוהד - מיותר.

ולגבי לזוז הצידה - לדעתי בולדווין היה פשוט צריך לקחת על עצמו יותר בסוף (ופחות לקחת על עצמו בשלבים ההתחלתיים של המשחק... כדי להכניס את שאר החבר׳ה למשחק), ולא רק במשחק הזה. גם במשחקים הקודמים שהפסדנו, הוא לא לקח על עצמו בסוף. או לא היה מספיק טוב. זה משהו שהוא והקבוצה צריכים לשפר.
מעניין שלמונאקו זה עבד עם ג׳יימס שלקח על עצמו הכל מהתחלה… ובכל זאת לויד ואוקובו הופיעו כשהיה צריך.

סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי אחדשיודע » 11 מאי 2023, 22:40

TAYO כתב:
אחדשיודע כתב:

מעניין שלמונאקו זה עבד עם ג׳יימס שלקח על עצמו הכל מהתחלה… ובכל זאת לויד ואוקובו הופיעו כשהיה צריך.

מייק ג׳יימס היה גמור פיזית במחצית השנייה, כמו שראית. הוא בכלל לא היה על המגרש ברגעים הקריטיים במהלך הרבע ה-4, להבדיל מבולדווין ובראון ששיחקו בכל הרגעים הללו והגיעו שחוקים לסוף. אז אם כבר, היה למונאקו מזל שהוא לא היה שם באותם רגעים (ואם אמרנו מזל - צריך לדבר גם על זה שלויד, בראון והול היו עם 4 עבירות הרבה יותר מידי דקות. מכבי הייתה חייבת לתקוף אותם ולנסות להוציא מהם עבירה חמישית בשלב מוקדם). והיה להם את מי לשים במקומו של ג׳יימס. מדובר בקבוצה הרבה יותר עמוקה ממכבי. למכבי יש רק את בולדווין, בראון וקצת קולסון. להם בכל עמדה יש שחקן ברמה גבוהה ואפילו כמה. וכן, אוקובו ולויד הרימו את הרמה במאני טיים, בהיעדרו של ג׳יימס (ונעזרו ביתרון הביתיות והשופטים). וזה לזכותם. שחקני קלאץ׳. למכבי הנוכחית אין מספיק כוח אש, בטח לא במאני טיים (מטבע הדברים גם מתעייפים יותר מהר בגלל הרוטציה הקצרה יותר), ולכן ה-״הכוכב״ (כרגע בולדווין כוכב בודד... לא מזמן היו לנו שני כוכבים) צריך לנסות לשמור על כמה שיותר אנרגיה לסוף המשחק ולאפשר לכמה שיותר שחקנים להיכנס לקצב בתחילת המשחק. הוא ובראון מגיעים מרוקנים לסוף, ולא מצליחים לייצר כלום.
אחדשיודע

הודעהעל ידי TAYO » 12 מאי 2023, 07:08

לא מבין למה בראון רואה 37 דקות במשחק כזה… ודיבה 15.

סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי 0ved1212 » 12 מאי 2023, 08:30

אם היה עוד רכז אמיתי בקבוצה שיכול גם לקלוע סטייל וילדוזה שבמקומו העדיפו את אדאמס
או רכז אמיתי אחר
הכל היה נראה אחרת ומכבי היתה בפיינל פור
מונקו לא כזאת קבוצה שהיא יותר טובה ממכבי

תארו לכם שבימקום אדאמס היה לנו את וילדוזה ובמקום בריימו שלא ראה קדה בתור סחקן חיזור היה 4 אחר שנותן 15 דקות
איפה היינו היום
פשוט החלטות בזיוניות בנודע לחיזוק
ביזבוז כסף מטורף
0ved1212

הודעהעל ידי JarJarBinx » 12 מאי 2023, 10:26

TAYO כתב:לא מבין למה בראון רואה 37 דקות במשחק כזה… ודיבה 15.

מסכים לגמרי. גם את סורקין היה צריך לפחות לנסות, נוכח האנמיות של ניבו ופויתרס.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי גל גל » 12 מאי 2023, 10:29

TAYO כתב:לא מבין למה בראון רואה 37 דקות במשחק כזה… ודיבה 15.

הוא היה צריך לרדת לנוח רבע רביעי כי הוא היה פשוט מזעזע וגם גמור וסחוט
כל הרבע הרביעי הוא שיחק והיה צריך לקבל 2-3 דק מנוחה ( ודיבה היה מחליף ) וזה על קטש
מכבי 2025
קלארק בלאט
אדוורדס,יוקו,דיבה
נאוורה/פאלמר,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
מוזס בראון,בייסי/ריברו,סורקין
גל גל

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, שמוליק ו־38 אורחים