מחשבות לעונת 2023/24

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2023/24

הודעהעל ידי argof » 18 יוני 2023, 13:38

בראייתי סגל בריא חייב לכלול 6 ישראלים בכירים לפחות, כדי להימנע מתקלות מביכות בקשר לאליפות המקומית.
אליהם יש לצרף 8 זרים, ואם צריך שחקן 15 - אז צעיר ישראלי מהנוער.

חתומים / סגורים: זרים - לורנזו, בולדווין, קולסון, ניבו, אנגולה; ישראלים: ג'ונדי, מנקו, כהן, סורקין.

כלומר נותרו 3 זרים ו-2 ישראלים.

הבחירה שלי לזרים:
מחליף איכותי ללורנזו ב-1. הייתי מנסה את מודל סלוקאס/ווקאפ, והולך על קווין פנגוס שהמניה שלו בירידה ואפשר להביא במחיר סביר.
2 זרים בעמדה 4, מגוונים ושיוכלו להשלים זה את זה. בעיניי זאק לידיי צריך להיות ה-חיזוק של הקיץ, ולידו ברונו קבוקלו בעדיפות ראשונה. גם מרטין אפשרי, אך רק כ-4 מחליף.

ישראלים:
אור קורנליוס שחקן חופשי. יוכל להיות רול פלייר הגנתי שישלים את מחליף עמדה 3 עם מנקו.
הייתי מוסיף סנטר שלישי. רצוי 7 פוטר, שייצר ועידת סנטרים עם ניבו וסורקין. אם אפשר לאזרח את ג'ף וויטי זה רעיון טוב. אם לא, הייתי שוקל את טיוס כסנטר שלישי.

ולסיכום, נכון ליום 18/6:
1 - לורנזו, פנגוס
2 - בולדווין, אנגולה, ג'ונדי
3 - קולסון, קורנליוס, מנקו
4 - לידיי, קבוקלו, כהן
5 - ניבו, סורקין, וויטי/טיוס
argof

הודעהעל ידי Mitelka » 18 יוני 2023, 13:44

בכללי, למרות שהילארד היה בין השחקנים היקרים פה - דווקא בעמדה 3 (בטח שבונזי יהיה חלק ממנה) אפשר להוריד עלויות. מישהו שישלים את הקו האחורי עם D&3. הגנה חזקה, אחוזים טובים לשלוש מהפינה ושלום על ישראל. לא צריך להיות דווקא איזה גארד של מיליון דולר.

את הכסף הגדול באמת צריך להשקיע בתוך הצבע.
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי מרסר » 19 יוני 2023, 21:37

אם פניני פורש צריך ישראלי בנוסף לגארד הישראלי שרוצים להביא, קורנליוס עושה רושם לא ימשיך בירושלים הייתם מביאים אותו ?
מרסר

הודעהעל ידי שמוליק » 20 יוני 2023, 08:48

מרסר כתב:אם פניני פורש צריך ישראלי בנוסף לגארד הישראלי שרוצים להביא, קורנליוס עושה רושם לא ימשיך בירושלים הייתם מביאים אותו ?

לגמרי. אין שחקן הגנה טוב ממנו בליגה.
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי Mitelka » 20 יוני 2023, 08:51

מרסר כתב:אם פניני פורש צריך ישראלי בנוסף לגארד הישראלי שרוצים להביא, קורנליוס עושה רושם לא ימשיך בירושלים הייתם מביאים אותו ?
אני שומע הרבה מהצד הירושלמי את ההתלהבות ממנו בהגנה. בעיניי מתאים לסגנון של הסרבי שלהם בתפקיד הישראלי הנושך בהגנה.

לא מתאים לנו בכלל. מקווה שלא יביאו אותו. סך הכל קצת אגרסיבי ושומר סביר. נחמד להם. לא בשבילי.
27 אחוז מ-2, 33 אחוז מ3, 65 אחוז מהקו.

לא תודה.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי Avi1508 » 20 יוני 2023, 08:57

Mitelka כתב:
אני שומע הרבה מהצד הירושלמי את ההתלהבות ממנו בהגנה. בעיניי מתאים לסגנון של הסרבי שלהם בתפקיד הישראלי הנושך בהגנה.

לא מתאים לנו בכלל. מקווה שלא יביאו אותו. סך הכל קצת אגרסיבי ושומר סביר. נחמד להם. לא בשבילי.
27 אחוז מ-2, 33 אחוז מ3, 65 אחוז מהקו.

לא תודה.

+1
נשמע נתונים שמתאימים לזוסמן שגם הוא שחקן הגנה טוב אולי אפילו יותר מקורנליוס
Avi1508

הודעהעל ידי omerk » 20 יוני 2023, 10:14

מישהו הצליח להבין למה העוזר הספרדי עוזב? להבנתי היו מרוצים ממנו.

אני מבין את הרצון להרים לפניני, ואני בטוח שבעתיד הוא יוכל להיות מאמן לגיטימי אם ירצה, אבל למה להחליף עוזר סופר מנוסה שכבר עבר עונה מוצלחת במועדון, בעוזר רוקי שרק עכשיו פרש? למה כ"כ מזלזלים בתפקיד הזה?

שיתנו לפניני איזה תפקיד מקצועי אחר (מאמן קלעים אנערף או את התפקיד של אבי אבן, מה שהוא לא עשה שם לא ברור). שיראו איך מסתדר ועוד עונה 2 שיהפוך לעוזר ראשון.
omerk

הודעהעל ידי עידן » 20 יוני 2023, 10:54

omerk כתב:מישהו הצליח להבין למה העוזר הספרדי עוזב? להבנתי היו מרוצים ממנו.

אני מבין את הרצון להרים לפניני, ואני בטוח שבעתיד הוא יוכל להיות מאמן לגיטימי אם ירצה, אבל למה להחליף עוזר סופר מנוסה שכבר עבר עונה מוצלחת במועדון, בעוזר רוקי שרק עכשיו פרש? למה כ"כ מזלזלים בתפקיד הזה?

שיתנו לפניני איזה תפקיד מקצועי אחר (מאמן קלעים אנערף או את התפקיד של אבי אבן, מה שהוא לא עשה שם לא ברור). שיראו איך מסתדר ועוד עונה 2 שיהפוך לעוזר ראשון.

כסף. אם אפשר לחסוך בו וללא פגיעה בהכנסות ממנויים וכו' - מה רע?
עידן

הודעהעל ידי itai7 » 20 יוני 2023, 11:31

הולכת להיות הכרזה על איזו חתימה או משהו לפי הטיזרים שמכבי מפזרת, משהו על שנתיים, שמועות על אנגולה כנראה
itai7

הודעהעל ידי Mitelka » 20 יוני 2023, 11:38

לא שמועות. זה ה"סימול" שהוא אוהב להשתמש בו.
זה הוא. ההכרזה היום

תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי itai7 » 20 יוני 2023, 11:41

חחחחחחחח זה סרטון לדיבה בכלל
itai7

הודעהעל ידי Mitelka » 20 יוני 2023, 11:42

חח אז טעיתי. דיבה חתם לשנתיים.

תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי Gevaudan » 20 יוני 2023, 13:02

argof כתב:בראייתי סגל בריא חייב לכלול 6 ישראלים בכירים לפחות, כדי להימנע מתקלות מביכות בקשר לאליפות המקומית.
אליהם יש לצרף 8 זרים, ואם צריך שחקן 15 - אז צעיר ישראלי מהנוער.

חתומים / סגורים: זרים - לורנזו, בולדווין, קולסון, ניבו, אנגולה; ישראלים: ג'ונדי, מנקו, כהן, סורקין.

כלומר נותרו 3 זרים ו-2 ישראלים.

הבחירה שלי לזרים:
מחליף איכותי ללורנזו ב-1. הייתי מנסה את מודל סלוקאס/ווקאפ, והולך על קווין פנגוס שהמניה שלו בירידה ואפשר להביא במחיר סביר.
2 זרים בעמדה 4, מגוונים ושיוכלו להשלים זה את זה. בעיניי זאק לידיי צריך להיות ה-חיזוק של הקיץ, ולידו ברונו קבוקלו בעדיפות ראשונה. גם מרטין אפשרי, אך רק כ-4 מחליף.

ישראלים:
אור קורנליוס שחקן חופשי. יוכל להיות רול פלייר הגנתי שישלים את מחליף עמדה 3 עם מנקו.
הייתי מוסיף סנטר שלישי. רצוי 7 פוטר, שייצר ועידת סנטרים עם ניבו וסורקין. אם אפשר לאזרח את ג'ף וויטי זה רעיון טוב. אם לא, הייתי שוקל את טיוס כסנטר שלישי.

ולסיכום, נכון ליום 18/6:
1 - לורנזו, פנגוס
2 - בולדווין, אנגולה, ג'ונדי
3 - קולסון, קורנליוס, מנקו
4 - לידיי, קבוקלו, כהן
5 - ניבו, סורקין, וויטי/טיוס

מדברים פה הרבה על בלאט, הוא יכול לשמש מחליף זול לבראון שעל הדרך גם ישראלי. הוא סיים חוזה באלבה ברלין, אבא שלו פה על תקן תפקיד מקצועי, עודד רוצה אותו עוד משידוכים קודמים, זה נראה הגיוני. קשה לי להאמין שהם יביאו עוד גארד במיליון דולר לעמדות האלה, אלא ינסו לחזק את עמדות 4 ו-5 עד כמה שיוכלו ובמקביל ישמרו על מה שהשיגו העונה.

ראיה שלי: מכבי כנראה תמשיך להשתמש בשחקנים שישחקו בכמה עמדות, חלק מהן תוך כדי משחק. דיבה 1-2, בולדווין 1-2, אנגולה 1-2 (יש כאלה שזורקים שיכול לשחק גם בעמדה 3, אישית לא מכיר אותו), סורקין 4-5 (עודד זרק על זה משהו בראיונות), קולסון 3-4, וכו' וכו'. זה גם מתאים לכדורסל הדינאמי וחסר "שחקן המטרה" של קטש.

אז אולי משהו כמו:

1 -- לורנזו, בלאט
2 - בולדווין, אנגולה, דיבה
3 -- קולסון, 3 מחליף, אנגולה*, מנקו
4 -- זר פותח, סורקין, כהן
5 -- חמש פותח\ניבו, סורקין, כהן
Gevaudan

הודעהעל ידי מילוס » 20 יוני 2023, 19:57

בלאט שוקל, בלאט מתלבט, נשמע כזה קשקוש.
בסכומים שהוא יבקש הקיץ, נגיד כיוון ה-500K נטו, כל קבוצה שלא זקוקה לדרכון הישראלי שלו יכולה להביא 2 אמריקאים שטובים ממנו בשלוש רמות.
לכן.. הוא יהיה פה, חותם על זה. מכבי היא ביי פאר האופציה הכי טובה שלו, והוא ביי פאר האופציה הישראלית הכי פחות גרועה שלה.
מילוס

הודעהעל ידי omerk » 20 יוני 2023, 23:15

מילוס כתב:בלאט שוקל, בלאט מתלבט, נשמע כזה קשקוש.
בסכומים שהוא יבקש הקיץ, נגיד כיוון ה-500K נטו, כל קבוצה שלא זקוקה לדרכון הישראלי שלו יכולה להביא 2 אמריקאים שטובים ממנו בשלוש רמות.
לכן.. הוא יהיה פה, חותם על זה. מכבי היא ביי פאר האופציה הכי טובה שלו, והוא ביי פאר האופציה הישראלית הכי פחות גרועה שלה.

בול
omerk

הודעהעל ידי Mitelka » 21 יוני 2023, 10:04

אמרתי כבר לא פעם שאני מעדיף את בלאט. אבל הפעמון האדום שמצלצל אצלי זה הפציעות שלו העונה. כשהיה בריא היה טוב. אפילו מאוד. אבל כל ההעדרויות שלו והמשחקים שלו עם חבישה על האגודל השפיעו מאוד גם על היכולת וגם חשש שיש פה שחקן יותר פציע.

עכשיו מתפרסם שהוא מוותר על טורניר קדם אולימפי בקיץ כדי להחלים מפציעות ולחזור מוכן לעונה הבאה. בעיניי המפתח להחתמה חייב להיות הבריאות שלו ואת זה צריכים לבדוק טוב טוב.

תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי omerk » 21 יוני 2023, 11:02

https://www.israelhayom.co.il/sport/israeli-basketball/article/14302117

יש לבלאט הרבה סיבות מדוע לא להגיע למכבי ת"א. המוקד הוא מעמדו הצפוי בקבוצה ודקות המשחק שיקבל. למעשה, הגעה למכבי תהיה מבחינתו השלמה עם העובדה שלא יהיה שחקן מוביל בקבוצה.

מת לדעת מי קבוצות היורוליג שמחכות בתור לבלאט שיסכים להיות רכז ראשון.
לא מבין מה ההתלבטות שלו בכלל יותר טוב מזה הוא לא יקבל. הכל בלבולי ביצים.

אם זה נמרח והוא עושה פוזות, להגיד "תודה ושלום לא צריך" ושיחפש את עצמו בהפועל. שחקן ישראלי שבא למכבי צריך שיהיה לו דרייב חזק לשחק במכבי כי מראש הוא בעמדת נחיתות מול הזרים בכישרון. אם שחקן עושה טובה שהוא בא וחושב שהוא איזה כוכב גדול (סטייל מקל), אז הוא לא מתאים למכבי כי אי אפשר לתת לו את מה שהוא מחפש וזה לא יהיה זיווג טוב. תבוא קטן ותצא גדול, לא ההפך.

אני בכלל לא בטוח שהיום היה מקבל רכז ראשון ביורוקאפ בירושלים או בהפועל אפילו.
omerk

הודעהעל ידי Shay_uzan » 21 יוני 2023, 12:19

omerk כתב:https://www.israelhayom.co.il/sport/israeli-basketball/article/14302117

יש לבלאט הרבה סיבות מדוע לא להגיע למכבי ת"א. המוקד הוא מעמדו הצפוי בקבוצה ודקות המשחק שיקבל. למעשה, הגעה למכבי תהיה מבחינתו השלמה עם העובדה שלא יהיה שחקן מוביל בקבוצה.

מת לדעת מי קבוצות היורוליג שמחכות בתור לבלאט שיסכים להיות רכז ראשון.
לא מבין מה ההתלבטות שלו בכלל יותר טוב מזה הוא לא יקבל. הכל בלבולי ביצים.

אם זה נמרח והוא עושה פוזות, להגיד "תודה ושלום לא צריך" ושיחפש את עצמו בהפועל. שחקן ישראלי שבא למכבי צריך שיהיה לו דרייב חזק לשחק במכבי כי מראש הוא בעמדת נחיתות מול הזרים בכישרון. אם שחקן עושה טובה שהוא בא וחושב שהוא איזה כוכב גדול (סטייל מקל), אז הוא לא מתאים למכבי כי אי אפשר לתת לו את מה שהוא מחפש וזה לא יהיה זיווג טוב. תבוא קטן ותצא גדול, לא ההפך.

אני בכלל לא בטוח שהיום היה מקבל רכז ראשון ביורוקאפ בירושלים או בהפועל אפילו.

במכבי המעמד שלו יהיה יותר גבוה מכל קבוצת יורוליג אחרת, בטח כזאת שמתמודדת על משהו.
בלאט בכל מקרה יהיה רכז שני גם ביורוקאפ, השאלה היא רק למי וזה יקבע ל3 דקות לפה או לשם ולא יותר מזה, מה שכן בליגה הוא יהיה השחקן אולי הכי בכיר בסגל וזה הוא לא יקבל בשום קבוצה אחרת.
הדילמה מבחינתו אמורה להיות מכבי או אלבה ואם הוא בוחר באלבה הוא דיי זורק לפח את ההתקדמות שלו. הוא צריך לזכור שמדובר בקבוצה שבאמת צריכה אותו מצד אחד ומצד שני הניהול המקצועי של הקבוצה הוא של 2 האנשים שהכי עיצבו את הכדורסל שלו. קטש נתן לו קרדיט בנבחרת ברמה שגרמה להרמות גבה מאחורי הקלעים ובי-ם קטש בנה אותו משחקן שהוא רק הבן של לשחקן מרכזי (ולא הזכרתי את שחקן אמיתי).
אי אפשר גם להתעלם מהעובדה שבלאט זה קטש יותר מבלאט, מדובר בשחקן שבנה קריירה על השיטת אימון של קטש, הוא שמר על מקומו ביורוליג בגלל הפיק אנד רול, קליעה מרחוק וכל דבר שקטש מקדש בשיטת משחק שלו בלאט מצטיין.
השאלה האמיתית אם יש לו אומץ לקפיצת מדרגה הזאת כי אני חושב שגם הוא יודע שבסיטואציה הזאת הוא יקבל את כל מה שהוא שווה ויותר מזה וכל עוד לא ירעדו לו הרגליים כמו זיו הוא כנראה יקבל רול מאוד משמעותי בקבוצה, גם ההדמנות הזאת כנראה לא תחזור מי יודע איפה בלאט האב וקטש יהיו עונה הבאה ומה הוא יעשה בעונה הקרובה בכל קבוצה אחרת ויותר מזה עונה הבאה מדר שחקן חופשי ואין שום סיבה שיעדיפו להציע לבלאט שוב לפני מדר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי felix_r » 21 יוני 2023, 13:49

מכבי לא צריכה את בלאט, ובלאט לא צריך את מכבי. מכבי מנסה להביא את בלאט בגלל האבא, למרות שהיא לא צריכה אותו. ואילו הבן מוכן לבוא למכבי בגלל הכסף הגדול שהוא יקבל, למרות שמכבי לא מתאימה לו מבחינה מקצועית
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Shay_uzan » 21 יוני 2023, 13:52

קבוצה שמשחקת רק פיקאנדרול לא מתאימה מקצועית לשחקן שטוב במיוחד בפיק אנדרול
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־33 אורחים