תקציב, מנויים וכו'

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

תקציב 2012-2013 ומחירי המנויים

מחירי המנויים מוצדקים וגודל התקציב ראוי
3
7%
מחירי המנויים ראויים רק בתנאי שיעלו את התקציב שהוא נמוך
10
22%
מחירי המנויים גבוהים וצריך להוריד אותם גם על חשבון השארת התקציב ואפילו קיצוצו
0
אין הצבעות
מחירי המנויים גבוהים וגודל התקציב נמוך ויש מקום לשינוי
12
26%
צריך להפסיק, לפחות זמנית, לרכוש מנויים כדי ללחוץ על ההנהלה
9
20%
צריך להמשיך לרכוש מנויים כדי לא לפגוע במכבי
1
2%
צריך להמשיך לרכוש מנויים כי התקציב ראוי, מחירי המנויים מתאימים וההנהלה עושה עבודה טובה
0
אין הצבעות
צריך להמשיך לרכוש מנויים אבל להפעיל לחץ על ההנהלה בדרכים אלטרנטיביות
8
17%
צריך להמשיך לרכוש מנויים כי אוהד אמיתי עושה מנוי ללא קשר להנהלה, למחירי המנוי או לתקציב
3
7%

סך הכול הצבעות : 46

Re: ניק קיינר מדלי חתם לשנתיים

הודעהעל ידי asafb96 » 11 יולי 2012, 18:59

אלמוג כתב:
asafb96 כתב:
אלמוג כתב:
asafb96 כתב:
אלמוג כתב:זה לא עניין של להגרר, זה עניין של להתאים את עצמך לשוק הנוכחי. ההנהלה לא יכולה להציג לנו שמכבי היא אותו מועדון גדול של 2004, להעלות את מחירי המנויים מדי שנה, ולטעון שאנחנו שומרים על "שפיות" בזמן שכל אירופה מגדילה עלינו את הפער.
אחנו כרגע חיים על הגרלות בזכות דרגים גבוהים מפעם. אני לא רואה את זה מחזיק לאורך זמן.
מכבי בסופו של דבר תבין את המצב, וזה יקרה לדעתי רק שנארח את הפיינל-פור. אני באמת חושש שעד אז אנחנו נראה פה בינוניות.

ומה אפשר לעשות? במקום לזרוק את כל הסיסמאות האלה לאוויר, מה הפיתרון? להביא עוד כסף? מאיפה בדיוק?
זה המצב וזה מה יש. המצב הזה הוא לא מאתמול ולא משלשום, ובכל זאת שנה אחרי שנה אנחנו אחד המועדונים המובילים באירופה. זה שקבוצות מטומטמות זורקות כסף לאוויר זה בעיה שלהם. מילאנו, אפס, פנר, קאזאן, וכל אלה, אכן התאימו עצמן לשוק, והגדילו ממכבי את הפער. במה זה עזר להם?

מז"א?! להביא עוד משקיע במקום רענן כץ, ולא לחכות שיהיה פיינל פור, לעשוק אותו ולהעזיב אותו לאחר כמה עונות.
במקום זה פדרמן מעדיף שליטה בלעדית על המותג, הוא מכניס הרבה יותר כסף, ומוציא את אותו סכום. איך אתה מצפה שמכבי תצליח להילחם ככה באריות אירופה?! אני בטוח שעם עוד משקיע מכבי הייתה מצליחה להשאיר לפחות את לאנגפורד.

"להביא עוד משקיע"... עוד סיסמא. כאילו זה כזה פשוט וקל למצוא מיליונר שיזרים כספים כמו מים ולא יתערב בהחלטות. אפשר להביא איזה מישהו כמו גומא אגייר, רק אל תתפלא אם מכבי תמצא עצמה כמו אולי' 2.0
כאילו אפשר להביא בן אדם, לקחת לו כסף, ולבעוט אותו כמו כלום. נראה לך שהוא לא ידרוש פיצוי חזרה? נראה לך שהוא לא יחתום על חוזים שנותנים לו שליטה כלשהיא וזכות כלשהיא להישאר במועדון אלא אם ישלמו לו X?? מה זה השטויות האלה, כאילו זה משחק מנג'ר כל כך פשוט

כנראה שאתה אפילו לא מבין כמה אנשי עסקים עומדים בתור בשביל להיות חלק ממכבי. עזוב את ההנאה, זה יוצר לך "שם טוב" בעולם העסקים להיות חלק ממכבי, שזה הדבר אולי החשוב ביותר בעסקים, אבל לא נכנס לזה.
אם הם היו רוצים להכניס עוד משקיע, הוא היה נכנס די בקלות, והיו בעבר לא מעט מעומדים, אבל זה לא קרה בגלל פוליטיקיה פנימית(אחוזי בעלות על הקבוצה).
ושוב אני אומר, תחכה שיהיה פיינל פור אצלנו, ותראה איך בתוך שנייה נכנס משקיע נוסף.

וכנראה שאתה לא מבין אפילו כמה זה מסובך למועדון להכניס בן אדם שכזה. מספיק שיפלו על אידיוט כמו כץ שמדליף ויוצר סכסוכים פנימיים, או פסיכופט כמו גומא, או גאיידמק, שנכנסו להפועל ירושלים, השתלטו עליה, הרסו אותה, והלכו. מעדיף שקט תעשייתי כמו שיש עכשיו.
אתה יכול להמשיך לחכות עוד הרבה עד שיהיה פיינל 4. כל עוד מכבי משחקת בנוקיה, בהנחה שלא יגדילו אותו, פיינל 4 נוסף לא יהיה פה.

ואח"כ אסף טוען שההנהלה מדהימה ואנחנו צריכים לנשק לה את הרגליים על זה שהיא מסכימה בכלל לנהל את מכבי.

די כבר עם השטויות האלה, בחייאת. לא לנשק רגליים ולא נעליים. אתה יכול לדבר מהיום עד מחר על ההנהלה, בנתיים הם מנהלים מועדון בצורה מדהימה במשך שנים, בלי תקציב גדול בכלל.

אגב, מדברים פה על זה שפדרמן השתלט על המועדון ולא מסכים להכניס בעלי עסקים, אז הנה, נכתב פה שגם שמעון לא רוצה עוד משקיע, למה עליו לא יורדים? כי הוא קדוש ופדרמן אידיוט וגנב?
asafb96

Re: תקציב 2012-2013 ומחירי המנויים

הודעהעל ידי asafb96 » 11 יולי 2012, 19:02

חנו'ש כתב:
asafb96 כתב:
חנו'ש כתב:
asafb96 כתב:
חנו'ש כתב:אסף, גם אתה אוהד, אתה לא סומך על עצמך??

סומך, אבל אני ריאלי, ואני מעדיף שפדרמן ושמעון ינהלו, ולא אני. כי הם וותיקים, מנוסים בזה, ויש להם ידע עצום בכל נושא ונושא שקשור בכדורסל האירופאי ואיך הוא עובד, בקבוצה, ניהול קבוצה ותשתיות, ניהול מו"מים, וכו'...
חוץ מזה, יש מספיק אוהדים שאני בכלל לא סומך עליהם, שאם יהיה להם זכות הצבעה ובחירה בנושאים הקשורים לקבוצה, אני ממש ממש לא אוהב את זה.

אף אחד לא אמר שהאוהדים ינהלו.
הם יחליטו מי ינהל להם את הקבוצה.
בדיוק כמו שאתה מקבל זכות לקבוע מי ינהל את המדינה אבל אף אחד מאיתנו לא מנהל אותה (אלא אם כן ביבי גולש כאן בפורום... :laugh2 )

אני בעד הבאת הדמוקרטיה גם למכבי!!

העניין הוא שאני לא סומך על כך שרוב האוהדים של מכבי, יבחרו באדם מתאים יותר לניהול הקבוצה. אין אנשים בארץ, ויש בודדים בעולם, שטובים יותר ומנוסים יותר בניהול מועדון בסדר גודל כזה

אז חבל שאתה לא מחזיק מאוהדי מכבי קבוצה יחסית אינטילגנטית של אנשים (ככה אני חושבת לפחות).
חוץ מזה שאני גם מאוד מחזיקה מהאידיליזציה שיש לשמעון בעיניי אוהדי מכבי ברמה שאין אחד שיכול לעלות עליו כאדם המתאים ביותר להוביל את המועדון.

מחזיק מהאוהדים כאוהדים אינטיליגנטים (בטח שיותר משאר המועדונים), אבל לא חסר אוהדי מכבי מאוד טיפשים. חוץ מזה, אני אישית סומך בניהול המועדון הרבה הרבה יותר על שמעון, פדרמן ורקנטי, מאשר כל אוהד כזה או אחר. אהבת המועדון היא לא הפקטור היחיד, אני בטוח שכל האוהדים אוהבים את מכבי, וגם ההנהלה מן הסתם אוהבים את הקבוצה, אבל זה שהאוהדים אוהבים את הקבוצה, לא אומר שאם הם ינהלו אותה, הם ינהלו אותה טוב
asafb96

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 יולי 2012, 19:08

asafb96 כתב:מחזיק מהאוהדים כאוהדים אינטיליגנטים (בטח שיותר משאר המועדונים), אבל לא חסר אוהדי מכבי מאוד טיפשים. חוץ מזה, אני אישית סומך בניהול המועדון הרבה הרבה יותר על שמעון, פדרמן ורקנטי, מאשר כל אוהד כזה או אחר. אהבת המועדון היא לא הפקטור היחיד, אני בטוח שכל האוהדים אוהבים את מכבי, וגם ההנהלה מן הסתם אוהבים את הקבוצה, אבל זה שהאוהדים אוהבים את הקבוצה, לא אומר שאם הם ינהלו אותה, הם ינהלו אותה טוב

עזוב, אנחנו כבר לא מדברים על אותו ערוץ בכלל.
אני מדברת על דמוקרטיה ייצוגית בה עדיין סיכוי גבוה ששמעון ינהל את העסק, בעוד שאתה מדבר איתי על משהו שלא ייתכן בכלל.
גם במצב של שליטת אוהדים, לא יקרה מצב בו האוהדים ינהלו את המועדון דה פקטו, לא הם יחליטו מי יחתום ומי לא, מי יאמן ומי לא וכ'ו.
הם רק יחליטו מי ינהל!!

תסתכל קצת על הניהול של מועדוני הכדורגל של בארסה וריאל ותבין על מה אני מדברת.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי asafb96 » 11 יולי 2012, 19:10

חנו'ש כתב:
asafb96 כתב:מחזיק מהאוהדים כאוהדים אינטיליגנטים (בטח שיותר משאר המועדונים), אבל לא חסר אוהדי מכבי מאוד טיפשים. חוץ מזה, אני אישית סומך בניהול המועדון הרבה הרבה יותר על שמעון, פדרמן ורקנטי, מאשר כל אוהד כזה או אחר. אהבת המועדון היא לא הפקטור היחיד, אני בטוח שכל האוהדים אוהבים את מכבי, וגם ההנהלה מן הסתם אוהבים את הקבוצה, אבל זה שהאוהדים אוהבים את הקבוצה, לא אומר שאם הם ינהלו אותה, הם ינהלו אותה טוב

עזוב, אנחנו כבר לא מדברים על אותו ערוץ בכלל.
אני מדברת על דמוקרטיה ייצוגית בה עדיין סיכוי גבוה ששמעון ינהל את העסק, בעוד שאתה מדבר איתי על משהו שלא ייתכן בכלל.
גם במצב של שליטת אוהדים, לא יקרה מצב בו האוהדים ינהלו את המועדון דה פקטו, לא הם יחליטו מי יחתום ומי לא, מי יאמן ומי לא וכ'ו.
הם רק יחליטו מי ינהל!!

תסתכל קצת על הניהול של מועדוני הכדורגל של בארסה וריאל ותבין על מה אני מדברת.

זה כבר משהו אחר, ויכול להיות נכון, אבל מפה אנחנו חוזרים היישר לתחילת הדיון-זה לא ריאלי
asafb96

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 יולי 2012, 19:11

אז על מה התווכחנו עד עכשיו?? :suicide1
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 11 יולי 2012, 19:20

asafb96 כתב:
Dperk כתב:
asafb96 כתב:
Dperk כתב:
אלמוג כתב:אי אפשר לבקש מאוהדים שמשלמים את המנוי היקר באירופה, להשלים עם זה שמכבי לא מכוונת בכלל לטופ האירופאי.
זה פשוט נראה לאחרונה שמכבי היא כבר לא קבוצה, בטח לא של המדינה, היא עסק למטרת רווח אישי בלבד.

אם תשים לב לשורה האחרונה שלי, אמרתי שאסור להשלים איתו וצריך לשנות אותו. אני אבל לא יודע איך. יש הצעות?

תביאו 2-3 מיליון דולר כל שנה מהבית, ואז המצב ישתנה. מתאים לכם?

אפשרי תיאורטית כשיש בעלות של אוהדים, לא? כל אחד תורם סכום קטן נוסף על המנוי וזה מצטבר למיליונים.

אפשרי, אבל לא ריאלי. שליטה של אוהדים על הקבוצה לא תהיה, וגם לא תהיה טובה למועדון.
המצב כרגע טוב. לא אופטימלי, אבל טוב. שאפס ואולי' יבואו ל5-10 שנים כל איזה תקופה, יזרקו מיליונים, ויזכו בכלום אחד גדול. בכיף. זה לא אומר שמכבי צריכה להיגרר לשטויות האלה. ברור שאם היה עוד 5 מיליון דולר בתקציב זה היה הרבה יותר נחמד וטוב, אבל זה לא ככה.

אסף, הבעיה היא שהיום ומחר אלה אפס ופנר ואתמול ושלשום אלה היו אול' ופאו, ולפני שלושה ימים זאת בארסה וריאל, ובעוד שלושה ימים זאת סיינה ומילאנו, וצסקא נמצאת שם תמיד.
מכבי צריכה למצוא את עצמה גם משתתפת במשחק ולא רק עומדת בצד ומסתכלת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מקובי » 11 יולי 2012, 19:27

jol9 כתב:
אסף, הבעיה היא שהיום ומחר אלה אפס ופנר ואתמול ושלשום אלה היו אול' ופאו, ולפני שלושה ימים זאת בארסה וריאל, ובעוד שלושה ימים זאת סיינה ומילאנו, וצסקא נמצאת שם תמיד.

צסק"א לא היתה שם תמיד.
היא היתה קבוצה בכירה באירופה, אבל אם אני זוכר נכון הפיינל פור בת"א היה הפיינל פור הראשון שלה מזה הרבה שנים.

גם למכבי היו תקופות שהיא היתה בהם "למטה" אני גדלתי לתוך תקופה כזאת (שנות ה90) שבהם לא הגענו לשמינית הגמר אפילו...

אני לא רוצה לראות את מכבי משקיעה השנה 40 מיליון דולר בשביל לקחת את הגביע ואחרי 3-4 שנים של שיגעון ליפול ולחזור לימים ההם (20 שנה בלי גביע למשל). לא תודה.
אני מעדיף קבוצה שתתחרה כל שנה ברמות הכי גבוהות (עובדתית מאז 2000 אנחנו תמיד בגבול הצלבה עד גביע למעט עונה אחת) עם ניהול סולידי ובלי לקפוץ מעל הפופיק.
מקובי

הודעהעל ידי asafb96 » 11 יולי 2012, 19:42

ושוב חוזרים להתחלה, מה הפיתרון??
asafb96

הודעהעל ידי gandya » 11 יולי 2012, 19:42

מקובי כתב:
jol9 כתב:

צסק"א לא היתה שם תמיד.
היא היתה קבוצה בכירה באירופה, אבל אם אני זוכר נכון הפיינל פור בת"א היה הפיינל פור הראשון שלה מזה הרבה שנים.

גם למכבי היו תקופות שהיא היתה בהם "למטה" אני גדלתי לתוך תקופה כזאת (שנות ה90) שבהם לא הגענו לשמינית הגמר אפילו...

אני לא רוצה לראות את מכבי משקיעה השנה 40 מיליון דולר בשביל לקחת את הגביע ואחרי 3-4 שנים של שיגעון ליפול ולחזור לימים ההם (20 שנה בלי גביע למשל). לא תודה.
אני מעדיף קבוצה שתתחרה כל שנה ברמות הכי גבוהות (עובדתית מאז 2000 אנחנו תמיד בגבול הצלבה עד גביע למעט עונה אחת) עם ניהול סולידי ובלי לקפוץ מעל הפופיק.

לא מדוייק, התקציב של מכבי היום הרבה יותר קטן בייחס לקבוצות הצמרת מאשר בתחילת שנות ה2000, בשלב כלשהו היינו מבין הקבוצות העשירות ביותר ביבשת(תקופת השושלת), כך שהסיפורים של פדרמן, על כך ש"בזמנו שחקנים נשארו כאן למרות הצעות גדולות פי 3", פשוט מצוצות מהאצבע.(בייחוד שהוא מדבר על שארס).
gandya

הודעהעל ידי yzafrir » 11 יולי 2012, 19:48

אסף , הבעיה היחידה אם כץ הייתה שפדרמן רצה שהוא יהיה שותף פאסיבי . אבל עם כמות המניות שהיה לו אי אפשר לצפות שהוא ישב בצד וישתוק בזמן שפדרמן מחרב את המועדון .
בתחילת הקדנציה של כץ במכבי לא שמענו ממנו כלום עד , ורק שהתחילו הבעיות אז הם תפסו את כץ כשעיר לעזאזל...
יש מספיק אוהדים ידועים ועשירים שהם גם נורמאלים (יעקב שחר למשל) שרצו להשקיע אבל לא היו מוכנים להיות שותפים פאסיבים ולכן זה התפוצץ . אגב בזה אני מאשים את מיזרחי באותה מידה...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 11 יולי 2012, 19:51

asafb96 כתב:לא קונה את זה. לא רואה את אוהדי מכבי פשוט משקיעים כסף ככה. מה גם שאני סומך יותר על פדרמן ושמעון, מאשר על כל בן אדם ששם כמה אלפי שקלים כל שנה.

חבל שאתה לא קורא את מה שכתבו. לא מדובר באלפי שקלים, אלא על כמה מאות בודדות. לצורך העניין - ארוחה במסעדה טובה.
זה גם לא חייב להיות עשרת אלפים המנויים, למעשה, אין שום קשר בין שני הדברים. מדובר בכמה עשרות אלפים שיכולים לשים 200-300 ש"ח, שבתוך שניות
הופכים ל3-4 מליוני דולרים.

זה גם לא שזה לא קרה. שני מועדוני הספורט הגדולים בעולם, מתנהלים כך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 11 יולי 2012, 19:55

מועדון כמו ברצלונה בכדורגל הוא מותג בין לאומי עם מליוני אוהדים (ואני לא מגזים ) .
אני אישית הייתי בשני משחקים כבר בקאמפ נאו...
למכבי יש כמה עשרות אלפים שבאמת איכפת להם ואולי ישימו כסף אבל זה לא משהו שהייתי בונה עליו .
הדרך היחידה לגייס כסף מהציבור זה הנפקה . כך גם הציבור מרגיש שזה לא תרומה ויש לו גם אפשרות להרוויח וכך גם אפשר למשוך הרבה משקיעים שהם לא אוהדי הקבוצה .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Dperk » 11 יולי 2012, 19:59

yzafrir כתב:מועדון כמו ברצלונה בכדורגל הוא מותג בין לאומי עם מליוני אוהדים (ואני לא מגזים ) .
אני אישית הייתי בשני משחקים כבר בקאמפ נאו...
למכבי יש כמה עשרות אלפים שבאמת איכפת להם ואולי ישימו כסף אבל זה לא משהו שהייתי בונה עליו .
הדרך היחידה לגייס כסף מהציבור זה הנפקה . כך גם הציבור מרגיש שזה לא תרומה ויש לו גם אפשרות להרוויח וכך גם אפשר למשוך הרבה משקיעים שהם לא אוהדי הקבוצה .

הנפקה היא רעיון בעייתי - בשנים קשות המניות ירדו והמשקיעים יברחו. אוהדים שמשלמים על דמי חברות לא יברחו גם בגלל שהם אוהדים וגם בגלל שיש להם את זכות ההצבעה - הם ינסו לשנות את צוות הניהול אם הוא לא מספיק טוב לדעתם.

יש לברצלונה מליוני קוני חולצות ברחבי העולם אבל אני לא חושב שיש חברים עם זכות הצבעה מחוץ לספרד. מה גם שעם התקציב של ברצלונה בכדורגל אפשר לזכות בNBA, לא צריך לכוון כל כך גבוה.
Dperk

הודעהעל ידי gandya » 11 יולי 2012, 20:00

התכוונתי אם תהיה בעלות של אוהדים. אז גם נקבע את מחיר המנוי מן הסתם.

אהה, הבנתי.. נראה לי שפדרמן ממש לא יואהב את הרעיון. לי אישית אין בעיה לתת כמה מאות ש"ח בשנה ללא מעורבות כלל, כל עוד הכסף הולך נטו לרכש, ולא למקורבים של..
gandya

הודעהעל ידי jol9 » 11 יולי 2012, 20:01

Dperk כתב:
לא מגובש לגמרי. צריך שיהיה מנגנון מאוד מסודר, שקוף וברור. הבעיה היא שגם בניהול כזה, בא איזה מישהו ומשתלט על העסק. מה שטוב זה שבבחירות כל כמה שנים, אפשר
להחליף את האנשים.

ברור שצריך להיות משטר דמוקרטי אמיתי תוך שמירה על העיקרון השומפיטריאני (בחירות עתיות וחופשיות) וחלוקת סמכויות נכונה כדי שאף אחד לא יוכל להשתלט על העסק. בכל מקרה אני חושב, וזה גם מה שלימדו אותי, שדמוקרטיה ליברלית עדיפה תמיד על דיקטטורה. זו לפחות ההשקפה המקובלת באקדמיה בעשרות השנים האחרונות.

אלה דברים לא פשוטים.
בסופו של דבר, אין ספק שישנו פחד משינוי. הגישה של אסף היא גישה מאוד הגיונית - שמעון ודייויד בעסק כבר 40 שנה, הם בטוח יודעים מה הם עושים,
ואף אחד לא יכול לעשות את זה טוב יותר (מחשבה שמזכירה במשהו את ברה"מ ואת העידן הקומוניסטי).

הבעיה היא ההתנעה. זה כמו להתניע סטארט אפ. יש לך רעיון מבריק, אבל יחד איתו יש לך גם עבודה נוחה ומתגמלת. אז מה, תעזוב עכשיו את העבודה הנוחה, ותעבוד
פי שלוש יותר שעות, תשקיע כסף, ואולי בסוף לא תצליח?? זה עניין די מפחיד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Dperk » 11 יולי 2012, 20:13

jol9 כתב:
Dperk כתב:
לא מגובש לגמרי. צריך שיהיה מנגנון מאוד מסודר, שקוף וברור. הבעיה היא שגם בניהול כזה, בא איזה מישהו ומשתלט על העסק. מה שטוב זה שבבחירות כל כמה שנים, אפשר
להחליף את האנשים.

ברור שצריך להיות משטר דמוקרטי אמיתי תוך שמירה על העיקרון השומפיטריאני (בחירות עתיות וחופשיות) וחלוקת סמכויות נכונה כדי שאף אחד לא יוכל להשתלט על העסק. בכל מקרה אני חושב, וזה גם מה שלימדו אותי, שדמוקרטיה ליברלית עדיפה תמיד על דיקטטורה. זו לפחות ההשקפה המקובלת באקדמיה בעשרות השנים האחרונות.

אלה דברים לא פשוטים.
בסופו של דבר, אין ספק שישנו פחד משינוי. הגישה של אסף היא גישה מאוד הגיונית - שמעון ודייויד בעסק כבר 40 שנה, הם בטוח יודעים מה הם עושים,
ואף אחד לא יכול לעשות את זה טוב יותר (מחשבה שמזכירה במשהו את ברה"מ ואת העידן הקומוניסטי).

הבעיה היא ההתנעה. זה כמו להתניע סטארט אפ. יש לך רעיון מבריק, אבל יחד איתו יש לך גם עבודה נוחה ומתגמלת. אז מה, תעזוב עכשיו את העבודה הנוחה, ותעבוד
פי שלוש יותר שעות, תשקיע כסף, ואולי בסוף לא תצליח?? זה עניין די מפחיד.

ברור שיש פחד משינוי. אבל פחד הוא לא דבר רציונלי, אם ניתן לפחד להנחות אותנו בשיקולים שלנו לא נגיע רחוק. מה שצריך לקבוע לדעתי זו השוואה רציונלית מה הדבר הנכון והטוב יותר למועדון הכדורסל מכבי ת"א ובכך גם לנו, כי כאשר מכבי מצליחה אנחנו מרגישים יותר טוב, ולהפך. (ככה זה אצלי לפחות).

לפי גישתו של אסף אסור להחליף מנכ"ל של חברה שנמצא בתפקיד הרבה מאוד זמן אבל כעת מציג ביצועים כושלים במשך תקופה, כי אחרי כל כך הרבה זמן הוא הוא יודע מה שהוא עושה. לדעתי, אם הביצועים כושלים, כנראה שהוא לא יודע מה שהוא עושה, לא מספיק בכל אופן

אתה כמובן צודק במטאפורה הזאת, אבל זה לא שזה מודל חלוצי שלא נוסה אף פעם בעולם. יש את הדוגמאות של ריאל ובארסה, והן עובדות בסדר. אם נעשה בדיקה סופר מדוקדקת של הנושא מכל הכיוונים ונקבל הערכות לגבי מספר החברים וכו' והכל ייראה בסדר, אני חושב שיהיה אפשר לתת לזה צ'אנס.
Dperk

הודעהעל ידי gandya » 11 יולי 2012, 20:16

איך בדיוק המודל של בארסה וריאל עובד בסדר? אם יש להם חובות כמו של מדינות קטנות?!
gandya

הודעהעל ידי yzafrir » 11 יולי 2012, 20:19

gandya כתב:

אהה, הבנתי.. נראה לי שפדרמן ממש לא יואהב את הרעיון. לי אישית אין בעיה לתת כמה מאות ש"ח בשנה ללא מעורבות כלל, כל עוד הכסף הולך נטו לרכש, ולא למקורבים של..

ומה יקרה אם כמה שנים רצוף הרכש לא יהיה לטעמך ? אתה תמשיך לשים כמה מאות שקלים ?
ומה יהיה אם יהיה משבר כלכלי חמור בארץ ? אילו ששמים כמה מאות שקלים הם הראשונים שיפסיקו לשים...
זה עוד יותר בעייתי מהנפקה .

רק תחשבו על איזה תנודות המניה יכולה לנוע בקיץ עם עונת המלפפונים....פארמר מעומד , בום המניה קפצה 10% , קיצ'ן מעומד טראח ירידה 20%...יותר מטורף ממניות אנרגיה....
זה הזדמנות למי שמכיר את שוק הכדורסל ויש לו קשרים לעשות קופה .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 יולי 2012, 20:25

yzafrir כתב:
gandya כתב:

ומה יהיה אם יהיה משבר כלכלי חמור בארץ ? אילו ששמים כמה מאות שקלים הם הראשונים שיפסיקו לשים...

רק תחשבו על איזה תנודות המניה יכולה לנוע בקיץ עם עונת המלפפונים....פארמר מעומד , בום המניה קפצה 10% , קיצ'ן מעומד טראח ירידה 20%...יותר מטורף ממניות אנרגיה....

מה קשור משבר כלכלי חמור?
אם יהיה משבר כלכלי חמור כל קבוצת ספורט ולא משנה באיזה צורת בעלות, יכולה ליפול.
גם בצורה הנוכחית משבר כלכלי חמור יכול להפיל את מכבי - לאנשים לא יהיה כסף לקנות מנויים, ערוצי טלוויזיה לא יוכלו לקנות זכויות שידור וספונסרים לא יעמדו בתור לעשות עסקים עם מכבי. בנוסף גם העסקים של פדרמן ושות' לא יהיו במצב כל כך טוב שהחברה האלה יוכלו לפתוח את הכיס במצבי משבר.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Dperk » 11 יולי 2012, 20:34

yzafrir כתב:
gandya כתב:

משבר כלכלי חמור גמר את בית"ר ירושלים שדווקא השתמשה במודל השוגר דאדי. העסקים של גאידמק נפגעו קשות ואת התוצאה אפשר לראות במצבה הנוכחי של בית"ר. דווקא מודל בעלות האוהדים שמפזר מאוד את מקורות הכסף ולא שם את כל הביצים בסל אחד, נראה לי יותר עמיד במקרה של משבר כלכלי.
Dperk

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, yon1, שמוליק ו־29 אורחים