jol9 כתב:מילוס כתב:felix_r כתב:למרות שאני לא ממש מסכים אם הנתוח שלך לגבי סופו (לא היו איתו בעיות, היתה לו פציעה שדרשה ניתוח והעדרות של חודש בערך, והצוות המקצועי החליט לא לאשר לו לבצע את הנתוח באמצע העונה, החלטה שהתבררה כטעות גדולה), אוחיון (לדעתי היה פה פוטנציאל גדול להפוך לאחד הפוינטגארדים הטובים ביורוליג. אבידה גדולה) ובלו (לדעתי, שחקן שולי, שעשה לא פחות נזק מתועלת בגלל תרומה אפסית בכל האספקטים חוץ משלשות), זה לא העניין. גם השחקנים החדשים שהוחתמו הם לא העניין.
מה שכן גורם לאוהדים להכנס לדיכאון, זה שני דברים:
א) הפיכתה של מכבי לסוג של לובליאנה או פרטיזן, שלא מסוגלת להחזיק אף שחקן שהוכיח משהו ברמת יורוליג. אפילו יותר גרוע. פרטיזן לפחות עושה כסף ממכירת שחקנים. מכבי סתם באבדת אותם בצורה מטומטמת.
ב) סירוב מוחלט של ההנהלה להחתים שחקנים מוכחים ברמת היורוליג. ואני לא דורש להחתים את חמשת המצטיינים של היורוליג העונה. אבל חייבים מישהו ברמה גבוהה. לפחות שחקן אחד או שנים. כי אתה לא יכול להגיע לרמות הגבוהות רק עם שחקני הימור שבחיים לא הובילו קבוצת יורוליג.
אתה מדבר שטויות.. מכבי היא לא לובליאנה ולא פרטיזן, לובליאנה היא קבוצה עם תקציב של 2 מיליון דולר בקירוב. זה קבוצות שבונות עצמן על הנוער, ומה לעשות שבסלובניה וסרביה יש ים שחקני-על ברמת הנוער, ובישראל לא? זה קבוצות שבבסיס שלהן מתנהלות אחרת ממכבי, אין שום מקום להשוואה.. ברור שפדרמן אחראי לזה שכל הספורט הישראלי קקמייקה כבר מהיסודות שלו.. מכבי זה פשוט קבוצה שאין לה נוער ברמת יורוליג, וכשאין לך נוער כמו של פרטיזן, הכל שאלה של כמה כסף יש לך. ולמכבי אין את הכסף של היריבות הגדולות שלה- היא לא יכולה להתחרות עם זה.
עוד עניין, "אתה לא יכול להגיע לרמות הגבוהות עם שחקני הימור שבחיים לא הובילו קבוצת יורוליג". אחינו, מכבי בונה על זה כבר 20 שנה... בקבוצה של 2000, חוץ ממקדונלד מישהו במכבי ראה פיינל פור? או היה שחקן-על ברמת יורוליג? אותו דבר הקבוצה של פארגו ופרקינס, או זאת שהגיעה לפיינל פור ב2008..
כסף זה שם המשחק אם לא שמת לב. בדיוק כמו ששחקני כדורגל שזכו בהכל, עדיין מעדיפים ללכת לשחק בדובאי, סין וגם במנצ'סטר סיטי- על פני יונייטד או מילאן.. בשביל להביא את פארמר או מקאלב אתה צריך כסף, הרבה כסף. וכשאין לך אז זה בין להמר על פארגואים, לללכת על שחקני דרג 3 ביורוליג שמתאימים לתקציב.. אני הייתי ממשיך להמר..
אין סיבה שזה יהיה ככה. מכבי היא אחת הקבוצות המכניסות ביותר ביבשת. אין סיבה שהיא לא תוכל להחזיק בסגל כמה שחקנים בלבל מעט גבוה יותר.
הטענה העיקרית היא לא לזה שמכבי מביאה הימורים, אלא לזה שאחרי שההימורים האלה מתגלים כיהלומים, מכבי לא משכילה לשמור עליהם, וכל פעם בעיקר בגלל אוזלת ידה.
המשפט שהדגשתי לך, אומר הכל. פשוט קלעת בול.
גם מנצ'סטר יונייטד לא מביאה לעולם כוכבים, אבל היא שומרת על הכוכבים שלה. אם היינו בנויים ככה לא היה אכפת לי. יש לי בעייה עם זה שעוד שנה מהיום, שרמדיני יחתום בריאל, ואז נראה את הכשרון הגדול שפרץ אצלנו מתפתח שם.