פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
07 פברואר 2026, 01:01
מאמין שירושלים עדיפה ליורוליג על הפועל
היא מביאה הרבה יותר קהל, יש לה מתקן מעולה משלה, היא יציבה כלכלית עם בעלים רציניים, וירושלים הרבה יותר אטרקטיבית מעוד קבוצה מתל אביב
לדעתי גם ההתנהלות של עופר ינאי לא מוסיפה לו נקודות בלשון המעטה
07 פברואר 2026, 01:20
שועל כתב:מאמין שירושלים עדיפה ליורוליג על הפועל
היא מביאה הרבה יותר קהל, יש לה מתקן מעולה משלה, היא יציבה כלכלית עם בעלים רציניים, וירושלים הרבה יותר אטרקטיבית מעוד קבוצה מתל אביב
אתה צודק, אבל יש עוד צדדים לנושא. יש מדינות שרואות את ירושלים כשטח כבוש...
07 פברואר 2026, 01:31
על אותו משקל אותם אנשים יכולים להחשיב גם את ת"א כ"שטח כבוש".
אני לא חושב שזה באמת קיים במכלול השיקולים של כניסת קבוצות ליורוליג.
אבל אני כן מוצא קונפליקט/ניגוד עניינים אפשרי עם האדלסונים, בהנחה ובאמת תצא לפועל ליגת ה-NBA באירופה.
נכון שזו אמא שלו ולא הוא, אבל אפשר לשחק על עניין ההון המשפחתי שמתקצב את הקבוצה כחלק מהעניין.
מעניין אם באמת דבר כזה יעלה.
07 פברואר 2026, 01:43
Gevaudan כתב:על אותו משקל אותם אנשים יכולים להחשיב גם את ת"א כ"שטח כבוש".
אני לא חושב שזה באמת קיים במכלול השיקולים של כניסת קבוצות ליורוליג.
אבל אני כן מוצא קונפליקט/ניגוד עניינים אפשרי עם האדלסונים, בהנחה ובאמת תצא לפועל ליגת ה-NBA באירופה.
נכון שזו אמא שלו ולא הוא, אבל אפשר לשחק על עניין ההון המשפחתי שמתקצב את הקבוצה כחלק מהעניין.
מעניין אם באמת דבר כזה יעלה.
רחוק מזה. יש הרבה מדינות שלא מכירות בירושלים כבירת מדינת ישראל. על פי אותן המדינות תל-אביב היא עיר הבירה של ישראל.
07 פברואר 2026, 01:46
שועל כתב:מאמין שירושלים עדיפה ליורוליג על הפועל
במשחק הבית האחרון של הפועל ירושלים ביורוקאפ היו בקושי 3000 צופים. אז לא, היא ממש לא מביאה "הרבה יותר קהל".
07 פברואר 2026, 01:51
על זה בדיוק אני מדבר. אם אנחנו מותחים את הקו הפוליטי/גיאופוליטי אז אפשר להרחיק לכת ולהתייחס גם לערימת המדינות שלא מכירות בישראל כישות חוקית או מכירים בה כישות כובשת.
ועדיין מכבי במפעל, והפועל ים משחקת ביורוקאפ מזה שנים. זה כנראה לא מחליק יפה בגרון לטורקים/ספרדים אבל אני לא חושב שזה יהווה שיקול אם וכאשר ירושלים תניף גביע.
זה הזכיר לי שפיני גרשון היה משוכנע שהפועל לא תעלה ליורוליג ו"תוכשל" בכוונה במעמד הגמר מול ולנסיה כדי שהיורוליג לא תצטרך לעסוק בעניין העלייה שלה. היא עלתה והכל היה בסדר.