ת'רד מלפפונים 2026/2027

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד מלפפונים 2026/2027

הודעהעל ידי refael » 31 מאי 2026, 10:22

מת עליו
תמונה
refael

הודעהעל ידי גל גל » 31 מאי 2026, 10:44

קו פרווארדים של קולסון בריסט הורד זה מצויין.

חוץ מזה שקולסון מכיר את קטש ואת השיטה שלו ככה שזה מושלם.
מכבי 2025
רייט בלאט
ווקר,לונדברג,דיבה
פאלמר,בריסט,לביא
הורד,ליף,ריימן
טייריק גונס,סנטוס,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 מאי 2026, 10:55

לא מתאים ביחד עם בריסט. צריך לבחור.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי גל גל » 31 מאי 2026, 11:08

MTA2311 כתב:לא מתאים ביחד עם בריסט. צריך לבחור.

למה לא מתאים?
מכבי 2025
רייט בלאט
ווקר,לונדברג,דיבה
פאלמר,בריסט,לביא
הורד,ליף,ריימן
טייריק גונס,סנטוס,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי Avi1508 » 31 מאי 2026, 11:10

במקום שריימן יעלה בחמישייה ובריסט יחליף אותו אז קולסון יעלה בחמישייה
וכמובן בהרכבים מסוימים קולסון יכול לשחק ב4 לצד בריסט
Avi1508

הודעהעל ידי A.Parker » 31 מאי 2026, 11:19

החתמה טובה, אם וכאשר
אני עדיין חושב שהיו צריכים לכל הפחות לתת הצעה שמנה לבולדווין
A.Parker

הודעהעל ידי felix_r » 31 מאי 2026, 11:31

גל גל כתב:

למה לא מתאים?

כי שניהם מביאים את אותם הדברים ומשחקים על אותה העמדה.

יש לך את ריימן וגור לביא לשמש מחליפים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 31 מאי 2026, 11:44

felix_r כתב:
גל גל כתב:

למה לא מתאים?

אני מעדיף את קולסון על פני בריסט, אבל גם אם בריסט יישאר, זה יכול לעבוד.

ריימן ולביא פשוט לא יקבלו דקות ביורוליג (או גג כמה דקות בודדות בסה"כ) ואז נפתרה הבעיה.
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 31 מאי 2026, 12:01

עידן כתב:
felix_r כתב:
גל גל כתב:

למה לא מתאים?

ריימן ולביא פשוט לא יקבלו דקות ביורוליג (או גג כמה דקות בודדות בסה"כ) ואז נפתרה הבעיה.

למה שלא יקבלו דקות ביורוליג? ככה אתה יוצר בעיה דומה לזאת של הפועל. מה טוב בזה? מה גם שאתה סתם מבזבז כסף.

חוץ מזה יש לך גם את הורד. וקולסון, כפי שכולנו זוכרים, שיחק הכי טוב דווקא כשהוזז לעמדה 4 (בעמדה 3 הוא לא הצטיין).

יש לנו 4 (!) ישראלים שיכולים לשחק בעמדה 4: סורקין, ריימן, ליף ולביא. נכון, סורקין וליף משחקים גם בעמדה 5, אבל גם ב-4.

כשיש לנו הורד כפאוור פורווארד פותח, ועוד 4 ישראלים שיכולים לתרום דקות בעמדה הזאת, אני לא רואה שום צורך להחתים זר (קולסון) שהכי טוב משחק בעמדה 4.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 31 מאי 2026, 12:12

felix_r כתב:
עידן כתב:
felix_r כתב:
גל גל כתב:

למה לא מתאים?

למה שלא יקבלו דקות ביורוליג? ככה אתה יוצר בעיה דומה לזאת של הפועל. מה טוב בזה? מה גם שאתה סתם מבזבז כסף.

חוץ מזה יש לך גם את הורד. וקולסון, כפי שכולנו זוכרים, שיחק הכי טוב דווקא כשהוזז לעמדה 4 (בעמדה 3 הוא לא הצטיין).

יש לנו 4 (!) ישראלים שיכולים לשחק בעמדה 4: סורקין, ריימן, ליף ולביא. נכון, סורקין וליף משחקים גם בעמדה 5, אבל גם ב-4.

כשיש לנו הורד כפאוור פורווארד פותח, ועוד 4 ישראלים שיכולים לתרום דקות בעמדה הזאת, אני לא רואה שום צורך להחתים זר (קולסון) שהכי טוב משחק בעמדה 4.

לא, כי בהפועל לא משחק ביורוליג אף ישראלי. במכבי יש לך את סורקין ובלאט שפותחים בחמישייה, את טי ג'יי ליף כישראלי בכיר (מאוד) מהספסל, וחוץ מהם גם את ג'ונדי ועבו/גארד ישראלי אחר שנותנים גם הם כמה דקות.

ריימן ולביא לא שווים יותר מדקות ספורות ביורוליג שניהם ביחד, ועדיין יהיו לך מספיק ישראלים שיקבלו הרבה דקות ביורוליג. אני לא רואה פה בעיה.
עידן

הודעהעל ידי Mitelka » 31 מאי 2026, 12:13

למה? דווקא השלמה טובה. בונזי מביא ארסנל התקפי יותר ומגוון יותר. בריסט שומר טוב, ריבאונדר מצויין, הגנתי.

דווקא העובדה שלמרות חצי עונה מצויינת של בריסט בסוף הוא מקבל מישהו חזק על העמדה שלו זה מצויין. הוא לא צריך להיות 3 של 30 דקות בערב. בונזי גם יתן דקות ב-4, יאפשר הרכבים עם סייז.

עמדה שאני חי איתה בשלום. בונזי כ-3 מוביל, בריסט מחליף, לביא נותן שם דקות כמובן ובטח בליגה שלא כולם נרשמים.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי A.Parker » 31 מאי 2026, 12:29

אם כבר החתמה של בונזי הופכת עוד יותר בעיני את ההחתמה של הורד ללא משתלמת
לחלוטין הייתי חוסך את השכר המוגזם שלו (1.8 + מיסוי ישראלי!!) ומפקיד את העמדה לבונזי וליף (התוספת 4-5 נוסף)
A.Parker

הודעהעל ידי Gevaudan » 31 מאי 2026, 13:08

אם בונזי פנוי, אני לוקח אותו בלי לחשוב פעמיים. שחקן גבוה, מגוון מאוד התקפית, יודע להניח כדור על הרצפה, לשחק פוסט אפ, קליעה טובה משלוש ויכול לשמור גם ב-3 וגם ב-4.

זה קריטי כי הורד וליף (שני השחקנים שצריכים להיות ב-4) לא קולעים לשלוש בכלל. הוא יכול לפתור במידה רבה את הבעיה הזו, בטח אם לביא יקבל עוד דק' ביורוליג.
Gevaudan

הודעהעל ידי felix_r » 31 מאי 2026, 13:21

עידן כתב:
felix_r כתב:
עידן כתב:
felix_r כתב:
גל גל כתב:

למה לא מתאים?

לא, כי בהפועל לא משחק ביורוליג אף ישראלי. במכבי יש לך את סורקין ובלאט שפותחים בחמישייה, את טי ג'יי ליף כישראלי בכיר (מאוד) מהספסל, וחוץ מהם גם את ג'ונדי ועבו/גארד ישראלי אחר שנותנים גם הם כמה דקות.

ריימן ולביא לא שווים יותר מדקות ספורות ביורוליג שניהם ביחד, ועדיין יהיו לך מספיק ישראלים שיקבלו הרבה דקות ביורוליג. אני לא רואה פה בעיה.

אז נכון, במכבי סורקין ובלאט מקבלים הרבה דקות, אבל רוב אנשי הפורום, ואני מניח שגם אתה ביניהם, רוצים שמכבי תחתים רכז מוביל וסנטר דומיננטי, ואז להפוך את סורקין ובלאט למחליפים עם השפעה זניחה. (הרבה אנשים בפורום אפילו התבטאו בעד להעיף את בלאט שלא שווה את הכסף). אבל נגיד שהם כן ממשיכים להיות שחקנים משמעותיים ביורוליג. שיתוף ישראלים זאת לא הבעיה של הפועל, שדיברתי עליה. דיברתי על בעיה קצת אחרת (שנוצרת בגלל אי שיתוף ישראלים) - הצורך לשחק בהרכבים שונים לחלוטין בליגה וביורוליג.

העונה הצלחת מכבי בליגה המקומית היא תוצאה ישירה של העובדה שהקבוצה שיחקה בהרכבים דומים מאוד גם בליגה וגם ביורוליג.

חוץ מזה, מבחינת בניית הסגל אין שום טעם להעמיס על עמדה אחת או שתיים ולהשאיר את שאר העמדות קצרות. לא צריך 6-7 פורווארדים בקבוצה, גם אם חלק לא ישחקו. מה גם שאף אחד מתוך 6-7 האלה הוא לא סמול פורווארד אמתי, הם טווינרים כולם.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Mitelka » 31 מאי 2026, 13:22

A.Parker כתב:אם כבר החתמה של בונזי הופכת עוד יותר בעיני את ההחתמה של הורד ללא משתלמת
לחלוטין הייתי חוסך את השכר המוגזם שלו (1.8 + מיסוי ישראלי!!) ומפקיד את העמדה לבונזי וליף (התוספת 4-5 נוסף)

בונזי קודם כל 3, גם במכבי וגם בפנר. נכון, במכבי, שנפלנו עם מרטין בעונה אחת ב-4 ועם ווב בעונה שאחרי זה ב4 הוא נתן לא מעט דקות מצויינות שם. הוא יכול לשחק בשתי העמדות.

בכל מקרה לא מסכים, שוב, לא אותו שחקן ולא אותו שחקן ומה רע בקצת עומק?
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי felix_r » 31 מאי 2026, 13:27

Mitelka כתב:
A.Parker כתב:אם כבר החתמה של בונזי הופכת עוד יותר בעיני את ההחתמה של הורד ללא משתלמת

בונזי קודם כל 3, גם במכבי וגם בפנר. נכון, במכבי, שנפלנו עם מרטין בעונה אחת ב-4 ועם ווב בעונה שאחרי זה ב4 הוא נתן לא מעט דקות מצויינות שם. הוא יכול לשחק בשתי העמדות.

מצטער, אבל אתה טועה. בונזי הוא קודם כול 4 (גם אם יש לו גוף של 3). זו העמדה בה הצטיין במכללות. הוא תמיד הפתיעה את כולם היכולת לשחק מתוך הצבע ולהתגבר על יריבים בעלי ממדים גדולים ממנו.

זאת גם העמדה בה הצטיין כאשר שיחק במכבי.

בפנר פחות. בפנר הוא נאלץ להיות אחד שסתם עמד על קשת השלוש ויידה שלשות. זאת הסיבה שהוא לא הצליח, למרות שאת השלשות הוא דווקא פגע באחוזים גבוהים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 31 מאי 2026, 13:30

felix_r כתב:
עידן כתב:
felix_r כתב:
עידן כתב:
felix_r כתב:

אז נכון, במכבי סורקין ובלאט מקבלים הרבה דקות, אבל רוב אנשי הפורום, ואני מניח שגם אתה ביניהם, רוצים שמכבי תחתים רכז מוביל וסנטר דומיננטי, ואז להפוך את סורקין ובלאט למחליפים עם השפעה זניחה. (הרבה אנשים בפורום אפילו התבטאו בעד להעיף את בלאט שלא שווה את הכסף). אבל נגיד שהם כן ממשיכים להיות שחקנים משמעותיים ביורוליג. שיתוף ישראלים זאת לא הבעיה של הפועל, שדיברתי עליה. דיברתי על בעיה קצת אחרת (שנוצרת בגלל אי שיתוף ישראלים) - הצורך לשחק בהרכבים שונים לחלוטין בליגה וביורוליג.

העונה הצלחת מכבי בליגה המקומית היא תוצאה ישירה של העובדה שהקבוצה שיחקה בהרכבים דומים מאוד גם בליגה וגם ביורוליג.

חוץ מזה, מבחינת בניית הסגל אין שום טעם להעמיס על עמדה אחת או שתיים ולהשאיר את שאר העמדות קצרות. לא צריך 6-7 פורווארדים בקבוצה, גם אם חלק לא ישחקו. מה גם שאף אחד מתוך 6-7 האלה הוא לא סמול פורווארד אמתי, הם טווינרים כולם.

רצון לחוד ומציאות לחוד. אני מתייחס כרגע למצב בפועל בלבד. המצב בפועל הוא שסורקין ובלאט שחקני חמישייה ביורוליג, טי ג'יי ליף מחליף בכיר ביורוליג, וכפועל יוצא מכך - ההרכב בליגה יחסית דומה להרכב שרץ ביורוליג.

אני לא מבין איך החתמה של שחקן זר נוסף תשנה את העובדה הזו? בכל מקרה יהיו לכל הפחות 7 זרים בקבוצה, והחמישייה ביורוליג בכל מקרה תהיה דומה מאוד (אם לא זהה) לחמישייה בישראל, בדיוק בגלל שיש לך 2 ישראלים מובילים בשני המפעלים.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 31 מאי 2026, 15:46

Mitelka כתב:

בעיני הוא יותר יעיל בארבע. אני אשמח שיגיע, אבל זה שוב מראה כמה ההתנהלות פה טיפשית כשישקיעו הרבה כסף על עמדה 4 (ושלוש) וימשיכו להפקיר עמדות אחרות.

לי כאמור הרבה יותר חשוב שיגיע גארד מהטופ, כשהייתי עושה הכל בגזרת בולדווין
A.Parker

הודעהעל ידי Mitelka » 31 מאי 2026, 15:47

felix_r כתב:
Mitelka כתב:

מצטער, אבל אתה טועה. בונזי הוא קודם כול 4 (גם אם יש לו גוף של 3). זו העמדה בה הצטיין במכללות. הוא תמיד הפתיעה את כולם היכולת לשחק מתוך הצבע ולהתגבר על יריבים בעלי ממדים גדולים ממנו.

זאת גם העמדה בה הצטיין כאשר שיחק במכבי.

בפנר פחות. בפנר הוא נאלץ להיות אחד שסתם עמד על קשת השלוש ויידה שלשות. זאת הסיבה שהוא לא הצליח, למרות שאת השלשות הוא דווקא פגע באחוזים גבוהים.

מצטער, זה לא דעה, זה עובדה שאתה פשוט טועה בה. בונזי היה קודם כל 3 במכבי. ג׳יימס ווב שיחק 15 דקות בממוצע בעמדה 4, ג׳ק כה תרם עוד 10 דקות בממוצע בעמדה 4, וכמה דקות נוספות הלכו לניבו וריברו כצמד בעמדות 4-5.

והנה ניתוח מתקדם מבאסקט ניוז:
במכבי תל אביב קולסון היה באנקר קבוע בעמדת הכנף. כמעט כל דקות המשחק שלו הגיעו בעמדה 3 בשל מבנה הסגל הפיזי של הצהובים.עמדה 3 (סמול פורוורד): כ-85% מהזמן (כ-24 דקות למשחק).הסיבה: קטש העדיף לשחק ברוב שלבי המשחק עם שני גבוהים קלאסיים (שילובים של ג'רל מרטין, ג׳יימס ווב עונה לאחר מכן ג'ייק כהן או חסיאל ריברו בעמדה 4, לצד ג'וש ניבו או רומן סורקין בעמדה 5). קולסון תופקד כווינגר פיזי שסוגר את הריבאונד מהצד החלש ומנצל יתרון פיזי מול סמול פורוורדים יריבים.

עמדה 4 (פאוור פורוורד): כ-15% מהזמן (כ-4.5 דקות למשחק).הסיבה: קולסון הוסט לעמדה 4 רק בדקות ספציפיות שבהן מכבי עברה להרכבי "סמול בול" מהירים (למשל, לצד סורקין או ניבו כסנטר בודד).

דווקא בפנר הוא הפך להיות 50-50 בעמדות:
פנרבחצ'ה (עונות 2024/25 - 2025/26)בפנרבחצ'ה, תחת המאמן שארונאס יאסיקביצ'יוס, חלה תפנית משמעותית. סך הדקות הכללי שלו ירד לאזור ה-17-19 דקות למשחק, אך הגמישות הטקטית שלו גדלה והוא משחק כמעט "חצי-חצי" בין שתי העמדות:עמדה 3 (סמול פורוורד): כ-55% מהזמן (כ-9.5 דקות למשחק).הסיבה: פנרבחצ'ה מחזיקה בסגל עמוק מאוד בעמדות החוץ. כשהוא פותח בעמדה 3, הוא משמש בעיקר כשחקן מטרה לעלייה לקליעה חופשית (Catch & Shoot) ועבודה בריבאונד התקפה.עמדה 4 (פאוור פורוורד): כ-45% מהזמן (כ-7.5 דקות למשחק).הסיבה: יאסיקביצ'יוס מרבה להשתמש בקולסון כ"סטרץ' 4" (Stretch Four) – פאוור פורוורד שקולע מבחוץ. המעבר שלו לעמדה 4 בפנרבחצ'ה תדיר מאוד מכיוון שהוא מאפשר לקבוצה לרווח את הצבע עבור חדירות של הגארדים, מבלי לאבד את האגרסיביות והפיזיות שלו בהגנה.
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי refael » 31 מאי 2026, 15:56

גם אני זוכר את קולסון מתפקד בעיקר בעמדה 3 בזמנו בשנתיים במכבי.
זכור לי מעט הפעמיים שהוא הוסט לעמדה 4.
תמונה
refael

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Neo ו־101 אורחים