ת'רד בעלי המניות - ריצ'ארד דיץ' הפעיל את זכות הסירוב, שנחסם ע"י שמעון מזרחי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד בעלי המניות - ריצ'ארד דיץ' הפעיל את זכות הסירוב, שנ

הודעהעל ידי Shay_uzan » 09 ספטמבר 2026, 15:23

עידן כתב:תמלול שיחה של רקנאטי. בתכל'ס פעם ראשונה ששומעים את הצד שלו בנושא:

https://sports.walla.co.il/item/3866643

טיעונים ילדותיים שרק אני יודע ורק אני מסוגל ואם לא אני אז אף אחד.
למי אכפת שפדרמן היה הבעיה בתקציב, הוא סידר את הבעיה שלו ואז חסמת את זה ואחרי שהוא הלך במבחן התוצאה לא השתנה כלום. היה לו קיץ להוכיח את זה וזה גם קיץ שהוא קיבל אקסטרה משאבים שלא יהיו לו בקיצים הבאים.
ההוא יאכל לי ישתה לי לא יעבוד פה כי הם לא עמדו בחובת ההוכחה וזה הדבר העיקרי. בסוף מדר סיכם ששטילמן היה והם הכריזו עליו רק ששטילמן הלך כיאלו אנחנו מטומטמים. היו סנטרים בקנה ובמקרה ביום ששטלימן הלך פתאום הם לא אופציה והיינו צריכים לחכות חודש לעידכון חדש. בסוף הם הבעלים וחובת ההוכחה עליהם, לא על הספונסר.
הוא התחיל להגיד שהוא יעשה והוא עושה וצריך לעשות ככה. כשאני ראיתי את הדבר הזה, יחד עם שמעון ועם שי, אמרנו: האיש הזה לא יכול להיות בעלים במכבי. לא יכול להיות‏ בעלים במכבי! זה מה שדרבן אותי, וזה מה שדרבן אותי לקנות את המניות

אם זה נכון שאתם דואגים ועושים למה שמישהו אומר שהוא רוצה לעשות זה מלחיץ אתכם?
אני לא רוצה לשלוט במועדון! אני לא עיוור, אני בן 77 ושמעון בן 87. אנחנו רוצים שותפים צעירים. אמרנו, אנחנו חייבים מישהו רציני, מישהו שיש לו ניסיון ניהולי, יש לו ניסיון ניהולי בספורט, שהוא קשור גם כן ל־‎,NBA‏ כי NBA אתה שואל אותי, זה חלק מאוד מאוד חשוב ממכבי בעתיד
מעניין, שמעתי שדיץ ושטילמן עם נסיון ניהולי, דיץ עם נסיון בספורט גם. אגב אם עבדת במשהו ונכשלת בו חזק, פעמיים, זה ניסיון חיובי שאתה רוצה להביא לחברה שלך?
זה גם ממשיך על זה שהוא ציוני וכו, כיאלו דיץ ושטילמן לא
כי NBA אתה שואל אותי, זה חלק מאוד מאוד חשוב ממכבי בעתיד.
רמיזות לNBA אירופה?
הקישור לכתבה המלאה: https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... jsia2t00ml
פה רשום שזאת הייתה ראיה באותו משפט, אני לא יודע איך זה משפיע בדיוק, שטילמן טוען שזאת הדלפה של ראקנטי וצפויה הדלפה מהצד השני היום
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 ספטמבר 2026, 15:43

Avi1508 כתב:
עידן כתב:תמלול שיחה של רקנאטי. בתכל'ס פעם ראשונה ששומעים את הצד שלו בנושא:

https://sports.walla.co.il/item/3866643

2 קטעים שצדו את עיני
ר': אז למה לא עשיתם עסקה עם דיץ או אשכנזי (בן אשכנזי, מחזיק 10% במכבי)?
רקנאטי: "למה אתה חושב שדיץ ואשכנזי רוצים את זה? כי החלטתם שדיץ ואשכנזי עשירים? אני גם כן לא מסכן".

הוא טוען שדיץ לא רוצה לקנות וכולנו ראינו שהוא כן רוצה לקנות, וזה בו בזמן שהם מידרו את דיץ מכל הסיפור ולא שאלו אותו בכלל וזה מה שגרם לו להפעיל את זכות הסירוב

רקנאטי הוסיף: "אני לא חושב שקבוצה צריכה להיות 100% בבעלות של מישהו. אני חושב שצריכות להיות כמה דעות שונות מסביב לשולחן. ג'ייסון 100% איתנו, גם מבחינת החשיבה וגם מבחינת כספים. הוא ‎מחויב להשקיע 10 מיליון דולר בתוך הקבוצה כל שנה. 10 מיליון דולר בנוסף למה שצריך להשקיע אם יש לנו גירעון. זה 30 מיליון דולר בשלוש שנים. הוא התחייב ולכן האמצעים יהיו, יהיו לנו את האמצעים. אני מסביר לך, אני לא מחפש לשלוט במכבי. אם אני ארד ל־5% ויהיה לנו בעלות מדהימה של אנשים נהדרים שיעשו את זה, גם את זה אני מוכן".
הוא בעצם חושף את הסיבה שהם מתעקשים על ג׳ייסון לוין וזה בגלל שהוא איתם מבחינת החשיבה והכספים = המטרות של מכבי הם פלייאין ומספיק תקציב של מקום 12 באירופה

אומר שהוא רוצה כמה דעות ואז אומר שהוא רוצה את לוין כי הוא איתם ב100%.

מתחיל להבין למה הוא שתק כל השנים. לא חכם גדול ככהנ.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Shay_uzan » 09 ספטמבר 2026, 16:15

מהקלטות הרקאנטיז:
״אבל אנחנו קבוצה אחת.יהיה לנו ההסכם החד-משמעי שיהיה זה שאנחנו מצביעים ביחד: הוא ביחד איתנו ועם שמעון.״
הסכם הצבעה ביחד הוא לא חוקי לפי הסכם בעלי המניות ..אבל אודי אומר שהוא ״מאוד אוהב להיות שקוף, אני לא אוהב להסתיר דברים״

מהקלטות הרקאנטיז 2:
״קודם כל, ג'ייסון הוא לא לבד.אחד השותפים שלו, ואני לא רשאי כרגע להגיד את השם, אבל הוא יהיה מעורב והוא גם כן ירים את הראש״
למה הסתיר מהאוהדים והשותפים האחרים מי השותפים שלו? רשות הלבנת הון צריכה לבדוק גם...

מהקלטות הרקאנטיז 3:
״אבל אני לא רוצה לשלוט במועדון! אני לא מחפש לשלוט במועדון. אני לא עיוור, אני בן 77 ושמעון בן 87.״
אז למה לא לתת לריצ׳ארד? כי הוא ״מתערב״? כי הוא ״רוצה לשנות״? תספרו את האמת למה אתם ״אוהבים״ את ג׳יסון...

שטילמן ממשיך לתקוף בטוויטר
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Avi1508 » 09 ספטמבר 2026, 16:25

זה ממשיך
‏הקלטות הרקאנטיז 4:
‏״הרי את מי אתה צריך לרצות? את האוהדים, תסלח לי? אני צריך לרצות את המנהל המקצועי שלי״
‏לא הבנתי... אבל אנחנו האוהדים קונים מנוי....כן צריך לרצות אותנו!

‏הקלטות הרקאנטיז 5:
‏״אני בכל זאת עובד עם ספונסרים במשך ה-50 שנה האחרונות, ואני יכול להגיד לך שלא היה לנו ספונסר שהספונסר התערב והתחיל להיכנס לדברים״
‏עזוב שזה לא נכון שאתה במכבי 50 שנה, אבל דיויד פדרמן אחד מכיר? מכיר חברה עלית?

‏הקלטות הרקאנטיז 6:
‏״עשינו את ה-Due Diligence ... אני מכיר הרבה אנשים בארצות הברית, אז כן, אז הוא הצליח בהרבה מאוד מקומות, וגם במקומות מסוימים, במקום אחד או שניים, הוא נכשל.״
‏תן שם של מקום אחד שהוא הצליח? ... אין כזה. כישלון. רק שיהיה ברור Due Diligence זו לא שיחת זום....

5 זה הטיעון הכי חזק של שטילמן
Avi1508

הודעהעל ידי Shay_uzan » 09 ספטמבר 2026, 16:35

Avi1508 כתב:זה ממשיך
‏הקלטות הרקאנטיז 4:
‏״הרי את מי אתה צריך לרצות? את האוהדים, תסלח לי? אני צריך לרצות את המנהל המקצועי שלי״

‏הקלטות הרקאנטיז 5:
‏״אני בכל זאת עובד עם ספונסרים במשך ה-50 שנה האחרונות, ואני יכול להגיד לך שלא היה לנו ספונסר שהספונסר התערב והתחיל להיכנס לדברים״

‏הקלטות הרקאנטיז 6:
‏״עשינו את ה-Due Diligence ... אני מכיר הרבה אנשים בארצות הברית, אז כן, אז הוא הצליח בהרבה מאוד מקומות, וגם במקומות מסוימים, במקום אחד או שניים, הוא נכשל.״
‏תן שם של מקום אחד שהוא הצליח? ... אין כזה. כישלון. רק שיהיה ברור Due Diligence זו לא שיחת זום....

לדעתי היחידי שרלוונטי זה 1, כל השאר יותר מכיוון של רכילות
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי עידן » 09 ספטמבר 2026, 16:52

Shay_uzan כתב:
‏הקלטות הרקאנטיז 4:

‏הקלטות הרקאנטיז 5:

‏הקלטות הרקאנטיז 6:

גם 2. לא נשמע חוקי במיוחד שמנסים להכניס שותף סתרים שהשותפים האחרים לא יודעים לגבי טיבו.
עידן

הודעהעל ידי omerk » 09 ספטמבר 2026, 17:49

עידן כתב:
Shay_uzan כתב:
‏הקלטות הרקאנטיז 4:

‏הקלטות הרקאנטיז 5:

‏הקלטות הרקאנטיז 6:

גם 2. לא נשמע חוקי במיוחד שמנסים להכניס שותף סתרים שהשותפים האחרים לא יודעים לגבי טיבו.

טיעון 3 גם בעייתי לרקנטי. זכות הסירוב נועדה הרי למנוע כניסה של משקיע חדש שאחד השותפים לא מעוניין בו. רקנטי רכש מפדרמן 29% שנתנו לו שליטה, אבל הוא בעצמו מודה שהוא לא רוצה לשלוט במכבי, אז מה ההיגיון לרכוש שליטה? ההיגיון הוא שהוא לא באמת הרוכש והכל זו עסקה מלאכותית כדי להכניס את לוין, בדיוק כמו ששטילמן טוען.

אגב בשיטשואו שטילמן טען שרקנטי עשה לא מעט טעויות מלחץ בדרך וזה מה שיגרום לו לאבד את מכבי. אני חושב שאחת הטעויות שהוא מדבר עליו זו מכירה של מניות פדנקו ללוין בדיוק בסכום שהוא רכש אותם, ללא כל רווח, ובסמוך לעסקה עם פדנקו. הרי יש רק שתי סיבות עסקיות למה שמישהו ירכוש מניות: 1. אם הוא לטווח ארוך אז הוא באמת רוצה להכנס שותף לביזנס ויש לו כוונה להחזיק בו ואולי מתישהו בעתיד אם יתאפשר, אז ימכור. 2. רוצה לעשות פליפ ולהשאר לטווח קצר - זאת אומרת לרכוש היום, להשביח ולחכות שהערך יעלה ואז למכור מהר ברווח.
עצם המכירה של רקנטי בסמיכות לעסקה המקורית ובדיוק באותו הסכום מצביעה על עסקה מלאכותית לא בתום לב שנוגדת היגיון עסקי סביר. אם היה פועל בחכמה אז היו מעלים את המחיר שלוין ישלם בעוד איזה כמה מיליונים בודדים ואז אפשר לבוא לבורר ולהגיד "תשמע תכננתי להשאר פה לטווח ארוך ולקחת שליטה אבל צצה הזדמנות עסקית שבה יכולתי לעשות רווח של כמה מיליונים בזמן קצר והחלטתי ללכת על זה". (כל מה שכתבתי זו פרשנות שלי לא באמת יודע או קראתי אם זה נכון או לא - סתם השערה)
omerk

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], omerk, גל גל, מרסר ו־48 אורחים