ת'רד בעלי המניות - ריצ'ארד דיץ' הפעיל את זכות הסירוב, שנחסם ע"י שמעון מזרחי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד בעלי המניות - ריצ'ארד דיץ' הפעיל את זכות הסירוב, שנ

הודעהעל ידי Shay_uzan » 09 ספטמבר 2026, 15:23

עידן כתב:תמלול שיחה של רקנאטי. בתכל'ס פעם ראשונה ששומעים את הצד שלו בנושא:

https://sports.walla.co.il/item/3866643

טיעונים ילדותיים שרק אני יודע ורק אני מסוגל ואם לא אני אז אף אחד.
למי אכפת שפדרמן היה הבעיה בתקציב, הוא סידר את הבעיה שלו ואז חסמת את זה ואחרי שהוא הלך במבחן התוצאה לא השתנה כלום. היה לו קיץ להוכיח את זה וזה גם קיץ שהוא קיבל אקסטרה משאבים שלא יהיו לו בקיצים הבאים.
ההוא יאכל לי ישתה לי לא יעבוד פה כי הם לא עמדו בחובת ההוכחה וזה הדבר העיקרי. בסוף מדר סיכם ששטילמן היה והם הכריזו עליו רק ששטילמן הלך כיאלו אנחנו מטומטמים. היו סנטרים בקנה ובמקרה ביום ששטלימן הלך פתאום הם לא אופציה והיינו צריכים לחכות חודש לעידכון חדש. בסוף הם הבעלים וחובת ההוכחה עליהם, לא על הספונסר.
הוא התחיל להגיד שהוא יעשה והוא עושה וצריך לעשות ככה. כשאני ראיתי את הדבר הזה, יחד עם שמעון ועם שי, אמרנו: האיש הזה לא יכול להיות בעלים במכבי. לא יכול להיות‏ בעלים במכבי! זה מה שדרבן אותי, וזה מה שדרבן אותי לקנות את המניות

אם זה נכון שאתם דואגים ועושים למה שמישהו אומר שהוא רוצה לעשות זה מלחיץ אתכם?
אני לא רוצה לשלוט במועדון! אני לא עיוור, אני בן 77 ושמעון בן 87. אנחנו רוצים שותפים צעירים. אמרנו, אנחנו חייבים מישהו רציני, מישהו שיש לו ניסיון ניהולי, יש לו ניסיון ניהולי בספורט, שהוא קשור גם כן ל־‎,NBA‏ כי NBA אתה שואל אותי, זה חלק מאוד מאוד חשוב ממכבי בעתיד
מעניין, שמעתי שדיץ ושטילמן עם נסיון ניהולי, דיץ עם נסיון בספורט גם. אגב אם עבדת במשהו ונכשלת בו חזק, פעמיים, זה ניסיון חיובי שאתה רוצה להביא לחברה שלך?
זה גם ממשיך על זה שהוא ציוני וכו, כיאלו דיץ ושטילמן לא
כי NBA אתה שואל אותי, זה חלק מאוד מאוד חשוב ממכבי בעתיד.
רמיזות לNBA אירופה?
הקישור לכתבה המלאה: https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... jsia2t00ml
פה רשום שזאת הייתה ראיה באותו משפט, אני לא יודע איך זה משפיע בדיוק, שטילמן טוען שזאת הדלפה של ראקנטי וצפויה הדלפה מהצד השני היום
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 ספטמבר 2026, 15:43

Avi1508 כתב:
עידן כתב:תמלול שיחה של רקנאטי. בתכל'ס פעם ראשונה ששומעים את הצד שלו בנושא:

https://sports.walla.co.il/item/3866643

2 קטעים שצדו את עיני
ר': אז למה לא עשיתם עסקה עם דיץ או אשכנזי (בן אשכנזי, מחזיק 10% במכבי)?
רקנאטי: "למה אתה חושב שדיץ ואשכנזי רוצים את זה? כי החלטתם שדיץ ואשכנזי עשירים? אני גם כן לא מסכן".

הוא טוען שדיץ לא רוצה לקנות וכולנו ראינו שהוא כן רוצה לקנות, וזה בו בזמן שהם מידרו את דיץ מכל הסיפור ולא שאלו אותו בכלל וזה מה שגרם לו להפעיל את זכות הסירוב

רקנאטי הוסיף: "אני לא חושב שקבוצה צריכה להיות 100% בבעלות של מישהו. אני חושב שצריכות להיות כמה דעות שונות מסביב לשולחן. ג'ייסון 100% איתנו, גם מבחינת החשיבה וגם מבחינת כספים. הוא ‎מחויב להשקיע 10 מיליון דולר בתוך הקבוצה כל שנה. 10 מיליון דולר בנוסף למה שצריך להשקיע אם יש לנו גירעון. זה 30 מיליון דולר בשלוש שנים. הוא התחייב ולכן האמצעים יהיו, יהיו לנו את האמצעים. אני מסביר לך, אני לא מחפש לשלוט במכבי. אם אני ארד ל־5% ויהיה לנו בעלות מדהימה של אנשים נהדרים שיעשו את זה, גם את זה אני מוכן".
הוא בעצם חושף את הסיבה שהם מתעקשים על ג׳ייסון לוין וזה בגלל שהוא איתם מבחינת החשיבה והכספים = המטרות של מכבי הם פלייאין ומספיק תקציב של מקום 12 באירופה

אומר שהוא רוצה כמה דעות ואז אומר שהוא רוצה את לוין כי הוא איתם ב100%.

מתחיל להבין למה הוא שתק כל השנים. לא חכם גדול ככהנ.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Shay_uzan » 09 ספטמבר 2026, 16:15

מהקלטות הרקאנטיז:
״אבל אנחנו קבוצה אחת.יהיה לנו ההסכם החד-משמעי שיהיה זה שאנחנו מצביעים ביחד: הוא ביחד איתנו ועם שמעון.״
הסכם הצבעה ביחד הוא לא חוקי לפי הסכם בעלי המניות ..אבל אודי אומר שהוא ״מאוד אוהב להיות שקוף, אני לא אוהב להסתיר דברים״

מהקלטות הרקאנטיז 2:
״קודם כל, ג'ייסון הוא לא לבד.אחד השותפים שלו, ואני לא רשאי כרגע להגיד את השם, אבל הוא יהיה מעורב והוא גם כן ירים את הראש״
למה הסתיר מהאוהדים והשותפים האחרים מי השותפים שלו? רשות הלבנת הון צריכה לבדוק גם...

מהקלטות הרקאנטיז 3:
״אבל אני לא רוצה לשלוט במועדון! אני לא מחפש לשלוט במועדון. אני לא עיוור, אני בן 77 ושמעון בן 87.״
אז למה לא לתת לריצ׳ארד? כי הוא ״מתערב״? כי הוא ״רוצה לשנות״? תספרו את האמת למה אתם ״אוהבים״ את ג׳יסון...

שטילמן ממשיך לתקוף בטוויטר
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Avi1508 » 09 ספטמבר 2026, 16:25

זה ממשיך
‏הקלטות הרקאנטיז 4:
‏״הרי את מי אתה צריך לרצות? את האוהדים, תסלח לי? אני צריך לרצות את המנהל המקצועי שלי״
‏לא הבנתי... אבל אנחנו האוהדים קונים מנוי....כן צריך לרצות אותנו!

‏הקלטות הרקאנטיז 5:
‏״אני בכל זאת עובד עם ספונסרים במשך ה-50 שנה האחרונות, ואני יכול להגיד לך שלא היה לנו ספונסר שהספונסר התערב והתחיל להיכנס לדברים״
‏עזוב שזה לא נכון שאתה במכבי 50 שנה, אבל דיויד פדרמן אחד מכיר? מכיר חברה עלית?

‏הקלטות הרקאנטיז 6:
‏״עשינו את ה-Due Diligence ... אני מכיר הרבה אנשים בארצות הברית, אז כן, אז הוא הצליח בהרבה מאוד מקומות, וגם במקומות מסוימים, במקום אחד או שניים, הוא נכשל.״
‏תן שם של מקום אחד שהוא הצליח? ... אין כזה. כישלון. רק שיהיה ברור Due Diligence זו לא שיחת זום....

5 זה הטיעון הכי חזק של שטילמן
Avi1508

הודעהעל ידי Shay_uzan » 09 ספטמבר 2026, 16:35

Avi1508 כתב:זה ממשיך
‏הקלטות הרקאנטיז 4:
‏״הרי את מי אתה צריך לרצות? את האוהדים, תסלח לי? אני צריך לרצות את המנהל המקצועי שלי״

‏הקלטות הרקאנטיז 5:
‏״אני בכל זאת עובד עם ספונסרים במשך ה-50 שנה האחרונות, ואני יכול להגיד לך שלא היה לנו ספונסר שהספונסר התערב והתחיל להיכנס לדברים״

‏הקלטות הרקאנטיז 6:
‏״עשינו את ה-Due Diligence ... אני מכיר הרבה אנשים בארצות הברית, אז כן, אז הוא הצליח בהרבה מאוד מקומות, וגם במקומות מסוימים, במקום אחד או שניים, הוא נכשל.״
‏תן שם של מקום אחד שהוא הצליח? ... אין כזה. כישלון. רק שיהיה ברור Due Diligence זו לא שיחת זום....

לדעתי היחידי שרלוונטי זה 1, כל השאר יותר מכיוון של רכילות
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי עידן » 09 ספטמבר 2026, 16:52

Shay_uzan כתב:
‏הקלטות הרקאנטיז 4:

‏הקלטות הרקאנטיז 5:

‏הקלטות הרקאנטיז 6:

גם 2. לא נשמע חוקי במיוחד שמנסים להכניס שותף סתרים שהשותפים האחרים לא יודעים לגבי טיבו.
עידן

הודעהעל ידי omerk » 09 ספטמבר 2026, 17:49

עידן כתב:
Shay_uzan כתב:
‏הקלטות הרקאנטיז 4:

‏הקלטות הרקאנטיז 5:

‏הקלטות הרקאנטיז 6:

גם 2. לא נשמע חוקי במיוחד שמנסים להכניס שותף סתרים שהשותפים האחרים לא יודעים לגבי טיבו.

טיעון 3 גם בעייתי לרקנטי. זכות הסירוב נועדה הרי למנוע כניסה של משקיע חדש שאחד השותפים לא מעוניין בו. רקנטי רכש מפדרמן 29% שנתנו לו שליטה, אבל הוא בעצמו מודה שהוא לא רוצה לשלוט במכבי, אז מה ההיגיון לרכוש שליטה? ההיגיון הוא שהוא לא באמת הרוכש והכל זו עסקה מלאכותית כדי להכניס את לוין, בדיוק כמו ששטילמן טוען.

אגב בשיטשואו שטילמן טען שרקנטי עשה לא מעט טעויות מלחץ בדרך וזה מה שיגרום לו לאבד את מכבי. אני חושב שאחת הטעויות שהוא מדבר עליו זו מכירה של מניות פדנקו ללוין בדיוק בסכום שהוא רכש אותם, ללא כל רווח, ובסמוך לעסקה עם פדנקו. הרי יש רק שתי סיבות עסקיות למה שמישהו ירכוש מניות: 1. אם הוא לטווח ארוך אז הוא באמת רוצה להכנס שותף לביזנס ויש לו כוונה להחזיק בו ואולי מתישהו בעתיד אם יתאפשר, אז ימכור. 2. רוצה לעשות פליפ ולהשאר לטווח קצר - זאת אומרת לרכוש היום, להשביח ולחכות שהערך יעלה ואז למכור מהר ברווח.
עצם המכירה של רקנטי בסמיכות לעסקה המקורית ובדיוק באותו הסכום מצביעה על עסקה מלאכותית לא בתום לב שנוגדת היגיון עסקי סביר. אם היה פועל בחכמה אז היו מעלים את המחיר שלוין ישלם בעוד איזה כמה מיליונים בודדים ואז אפשר לבוא לבורר ולהגיד "תשמע תכננתי להשאר פה לטווח ארוך ולקחת שליטה אבל צצה הזדמנות עסקית שבה יכולתי לעשות רווח של כמה מיליונים בזמן קצר והחלטתי ללכת על זה". (כל מה שכתבתי זו פרשנות שלי לא באמת יודע או קראתי אם זה נכון או לא - סתם השערה)
omerk

הודעהעל ידי Shay_uzan » 09 ספטמבר 2026, 18:00

omerk כתב:
עידן כתב:
Shay_uzan כתב:
‏הקלטות הרקאנטיז 4:

‏הקלטות הרקאנטיז 5:

‏הקלטות הרקאנטיז 6:

טיעון 3 גם בעייתי לרקנטי. זכות הסירוב נועדה הרי למנוע כניסה של משקיע חדש שאחד השותפים לא מעוניין בו. רקנטי רכש מפדרמן 29% שנתנו לו שליטה, אבל הוא בעצמו מודה שהוא לא רוצה לשלוט במכבי, אז מה ההיגיון לרכוש שליטה? ההיגיון הוא שהוא לא באמת הרוכש והכל זו עסקה מלאכותית כדי להכניס את לוין, בדיוק כמו ששטילמן טוען.

אגב בשיטשואו שטילמן טען שרקנטי עשה לא מעט טעויות מלחץ בדרך וזה מה שיגרום לו לאבד את מכבי. אני חושב שאחת הטעויות שהוא מדבר עליו זו מכירה של מניות פדנקו ללוין בדיוק בסכום שהוא רכש אותם, ללא כל רווח, ובסמוך לעסקה עם פדנקו. הרי יש רק שתי סיבות עסקיות למה שמישהו ירכוש מניות: 1. אם הוא לטווח ארוך אז הוא באמת רוצה להכנס שותף לביזנס ויש לו כוונה להחזיק בו ואולי מתישהו בעתיד אם יתאפשר, אז ימכור. 2. רוצה לעשות פליפ ולהשאר לטווח קצר - זאת אומרת לרכוש היום, להשביח ולחכות שהערך יעלה ואז למכור מהר ברווח.
עצם המכירה של רקנטי בסמיכות לעסקה המקורית ובדיוק באותו הסכום מצביעה על עסקה מלאכותית לא בתום לב שנוגדת היגיון עסקי סביר. אם היה פועל בחכמה אז היו מעלים את המחיר שלוין ישלם בעוד איזה כמה מיליונים בודדים ואז אפשר לבוא לבורר ולהגיד "תשמע תכננתי להשאר פה לטווח ארוך ולקחת שליטה אבל צצה הזדמנות עסקית שבה יכולתי לעשות רווח של כמה מיליונים בזמן קצר והחלטתי ללכת על זה". (כל מה שכתבתי זו פרשנות שלי לא באמת יודע או קראתי אם זה נכון או לא - סתם השערה)

אני נוטה להסכים על 2 ו3, התלבטתי אם לרשום אותם אבל בראש שלי 1 היה יותר חזק אז קצת התעלמתי מהם
בסוף הכל מסריח, השאלה אם זה ירשים את הבורר, ראינו שלשום שגם אם יש הפרה בוטה של חוזה, זה לא תמיד שחור לבן
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי גל גל » 09 ספטמבר 2026, 19:33

שטילמן בטוויטר -

הסיפור המלא של מה שקרה במכבי תל אביב כפי שאני מבין אותו.

כל האמור הוא לכאורה בלבד, משקף את התיאוריה שלי על בסיס המידע שבידי, ויתברר במסגרת הבוררות אם אכן נגיע אליה.

1. במשך שנים התקיימה מערכת יחסים יציבה בין משפחות פדרמן ורקנאטי. לפני כמה שנים היחסים התערערו ונוצר משבר אמון עמוק - בין היתר, לטענת הפדרמנים, בעקבות מהלכים שנעשו מאחורי גבם.

2. בשלב מסוים ניסה רקנאטי, לכאורה, לדחוק את משפחת פדרמן החוצה ממכבי באמצעות שורה של מהלכים שנעשו ללא שקיפות ובחדרים סגורים.

שיטת פעולה שמזכירה את “הדיסקונטאים - גרסת 2026”.

3. משפחת פדרמן הבינה שמבנה הבעלות במכבי אינו יכול להימשך כך וניסתה לפתוח בדיאלוג עם רקנאטי ומזרחי.

על הפרק היו כמה אפשרויות: הכנסת משקיעים חדשים שידללו את כולם, רכישת צד אחד בידי הצד השני, או פתרון מוסכם אחר.

4. כל הניסיונות האלה נבלמו. רקנאטי ומזרחי הבהירו שאינם מעוניינים בשינוי.

לכן החליטה משפחת פדרמן לחפש משקיעים חדשים שיוכלו לשנות את מבנה הבעלות ולהכניס כסף משמעותי למועדון. כך הגיעה למשפחת ווילף.

5. משפחת ווילף גילתה עניין רב בהצטרפות למכבי, אך הייתה מוטרדת ממבנה הבעלות ומהיחסים בין בעלי המניות.

החשש המרכזי שלה היה ברור: האם יתר בעלי המניות יפעילו זכות סירוב על עסקה שתיחתם עם משפחת פדרמן?

6. בני משפחת ווילף לא רצו, ובצדק, להיכנס לעסקה שתגרור אותם למבוכה תקשורתית ולמאבק פנימי.

לבקשתם התקיימה שיחת זום עם בעלי המניות. בשיחה הזאת התייחס אליהם אודי רקנאטי, לטעמי, באופן לא מכבד. המסר שהתקבל היה: “אנחנו לא רוצים אתכם כאן”.

7. החשש של משפחת ווילף התחזק: הם הבינו שלא באמת רוצים אותם במכבי ושייעשה ניסיון לחסום את כניסתם.

באותה נקודת זמן פנה אליי עדי פדרמן ושאל אם אהיה מוכן להיכנס לעסקה לרכישת מניות במכבי תל אביב.

8. מבנה העסקה היה כדלקמן:

פדנקו, החברה המשפחתית של משפחת פדרמן, החזיקה ב־29% ממניות מכבי.

אם פדנקו הייתה מוכרת ישירות, לדוגמה, 10% ממכבי - זכות הסירוב הייתה חלה רק על אותם 10%.

9. לעומת זאת, לפי הפרשנות שלנו להסכם בעלי המניות, רכישת מניות בפדנקו אינה מפעילה זכות סירוב במכבי - אלא אם נרכשים 50% או יותר מפדנקו.

במקרה כזה מופעלת זכות הסירוב ביחס לכל החזקתה במכבי: 29%.

10. קו המחשבה היה פשוט: חייבים לפתור את מבנה הבעלות ולהזרים כמה שיותר כסף למכבי.

המטרה הייתה לאפשר למשפחת ווילף להצטרף אלינו וליצור מבנה עם בעל מניות מרכזי שיוכל לנווט את המועדון למקומו הטבעי - קבוצת פיינל פור.

11. השאלה הייתה כיצד לעשות זאת, כאשר היה ברור לנו שרקנאטי מתכוון להתבצר ביד אליהו ולנסות למנוע את המהלך.

לכן החלטנו לבצע את העסקה בשני שלבים.

12. בשלב הראשון רכשתי 50% מפדנקו, וכך הופעלה זכות הסירוב על מלוא 29% המניות של פדנקו במכבי.

אם זכות הסירוב לא הייתה ממומשת, הדלת הייתה נפתחת למשפחת ווילף, שהתכוונה להזרים 30 מיליון דולר נוספים למועדון.

13. ידענו שקיים סיכוי שרקנאטי ינסו לחבל בעסקה. עדיין קיווינו שטובת מכבי תגבר על האגו, התככים וההתבצרות.

לצערי, לכאורה, קרה בדיוק ההפך.

14. כאן צריך לחזור כמה חודשים אחורה.

משפחת פדרמן עדכנה את יתר בעלי המניות באופן גלוי על העסקה שניסתה לקדם עם משפחת ווילף. הנושא אף פורסם בתקשורת, וכל בעלי המניות קיימו שיחות או פגישות עם נציגי המשפחה.

15. ואז, בחורף קר בבלגרד, הופיע ג׳ייסון לוין.

לפי המידע שבידי, כבר במרץ–אפריל 2026 הוא החל לעבוד עם משפחת רקנאטי על מהלך שנועד לחסום את כניסת משפחת ווילף ולהוציא את משפחת פדרמן ממכבי.

כל זה התרחש לפני שאני נכנסתי לתמונה.

16. ביוני 2026 רכשתי 50% מפדנקו וזכות הסירוב הופעלה.

לכאורה, מיד לאחר מכן פנו הרקנאטיז לג׳ייסון לוין כדי להוציא לפועל את התוכנית שעליה עבדו כבר מאפריל.

17. לפי הסיכום הנטען, ג׳ייסון היה אמור לקבל:

• 29% של משפחת פדרמן
• 7.5% של רקנאטי
• 6.5% של שמעון מזרחי
בסך הכול: 43% ממכבי תל אביב.
18. בנוסף, ג׳ייסון התחייב לכאורה לממן במשך שלוש שנים את הזרמות ההון שבהן היו אמורים לשאת רקנאטי ומזרחי.

כלומר, הם לא יצטרכו להביא “כסף מהבית”.

חלוקת העבודה הייתה ברורה: ג׳ייסון לא יתערב בענייני הקבוצה ויעסוק רק ביורוליג. הרקאנטיז ימשיכו לעשות כרצונם.

19. במקביל, השלושה תכננו לכאורה לפעול כגוש הצבעה אחד.

לטענתנו, הסכם כזה עומד בניגוד להסכם בעלי המניות של מכבי. זו אחת הסוגיות המרכזיות שיצטרכו להתברר בבוררות.

20. מדוע דווקא 7.5% ו־6.5%?

בהסכם בעלי המניות קיים סעיף שאפשר לפרש כאילו רקנאטי, מזרחי ופדרמן רשאים למכור עד 7.5% בלי להפעיל זכות סירוב.

לשמעון היו 14.5%; מכירת יותר מ־6.5% הייתה מורידה אותו מתחת ל־8% ומסכנת את מקומו בדירקטוריון.

21. זו הייתה, לכאורה, העסקה המקורית בין הרקנאטיז לג׳ייסון לוין.

לפי המידע שבידי, היא נחתמה ב־6 ביולי 2026 , יום לפני מימוש זכות הסירוב על מניות משפחת פדרמן.

22. מדוע חתמו קודם?

כי לכאורה לא רצו לממש את זכות הסירוב לפני שידעו שג׳ייסון יממן עבורם את רכישת המניות.

ב־7 ביולי הם הודיעו על המימוש וניסו לייצר נרטיב שלפיו הם “חזקים” ו“בעלי השליטה”. אלא שלטענתי, מאחורי הקלעים התמונה הייתה שונה לחלוטין.

23. לאחר מכן הם החלו לספר לבעלי המניות שהם מקבלים “המון פניות” ממשקיעים שמעוניינים להיכנס למכבי.

כעבור זמן קצר הם הציגו להם את ג׳ייסון , כאילו מדובר בהיכרות חדשה ומקרית.

כל זה התרחש בתוך כשלושה שבועות.

24. יתר השותפים נפגשו עם ג׳ייסון, ערכו בירורים והגיעו במהירות למסקנה שהם אינם רוצים להיות שותפים שלו.

לא אפרט כאן את כל הסיבות, אבל מדובר בממצאים שלטעמי הם יוצאי דופן.

25. דבר אחד הם לא הביאו בחשבון: אותי.

הם כנראה הניחו שלאחר ש“יקנו את פדרמן החוצה” יוכלו לעשות כרצונם, בלי שאיש ישאל שאלות ובלי שייאלצו לחשוף את מה שהתרחש מאחורי הקלעים.

26. בערב 7 ביולי, לאחר ההודעה על מימוש זכות הסירוב, התקשר אליי גורם בכיר מאוד בכדורסל האירופי.

לדבריו, ג׳ייסון לוין סיפר לו שהוא “קנה 70% ממכבי”.

27. עשיתי את החשבון:

29% של פדרמן + 7.5% של רקנאטי + 6.5% של מזרחי = 43%.

לרקנאטי נותרו 21.5% ולמזרחי 8% נוספים. יחד: 70%+.

מבחינתו של ג׳ייסון, כך נראה, הוא “שלט” בכל הגוש הזה.

28. ישנתי על זה לילה. בבוקר החלטתי שלא אתן להם להרוס את מכבי.

הבנתי שהמתרחש הוא טירוף מוחלט והחלטתי לצאת למאבק על עתידו של המועדון.

29. המאבק גרם לרקנאטיז להבין שלא יצליחו להוציא את התוכנית לפועל בצורה חלקה. מכאן, לטענתי, החלו שינויים תוך כדי תנועה.

התוכנית המקורית הייתה להודיע שג׳ייסון רוכש רק 29% , וזה אכן מה שפורסם תחילה.

30. הם כנראה הניחו שאיש לא יפעיל זכות סירוב על מכירת 29% המניות לג׳ייסון.

אלא שאז נוצרה התנגדות משמעותית מצד השותפים האחרים, שלא רצו אותו במכבי, והאפשרות שזכות הסירוב תמומש הפכה לממשית.

31. ברגע האחרון ניסו לכאורה לשנות את התוכנית ולמכור לג׳ייסון רק 7.5%, בתקווה שהעסקה הזאת לא תחייב זכות סירוב.

אלא שהם כבר היו בעיצומה של עסקת ה־29%, ולגישתנו אי אפשר היה לפצל באופן מלאכותי בין העסקאות.

32. מדוע ניסו להשלים במהירות את מכירת ה־7.5% לפני סיום עסקת ה־29%?

לפי התיאוריה שלנו, הם רצו להפוך את ג׳ייסון מיד לבעל מניות במכבי, כדי שיוכל להפעיל בעצמו את זכות הסירוב על ה־29%.

זה נשמע אבסורדי , כי זו הייתה תוכנית אבסורדית. בדיחה של שנות ה80.

33. לטעמנו, שום בורר או שופט סביר לא יקבל מהלך כזה.

התוכנית הסתבכה עוד יותר כאשר ריצ׳רד נכנס לתמונה ומימש את זכות הסירוב על ה־29% לפני שהספיקו להשלים את מכירת ה־7.5% לג׳ייסון.

34. כדי לאשר את מכירת ה־7.5% נדרשו, לגישתנו, ישיבת דירקטוריון ולאחריה ישיבת בעלי מניות.

ביום שישי התקיימה ישיבת דירקטוריון, אך המכירה לא אושרה. לכן נקבעה ישיבת בעלי מניות ליום ראשון.

35. ריצ׳רד הגיש בקשה לצו מניעה נגד כינוס הישיבה.

אלא שכמה שעות קודם לכן, בחצות, הרקנאטיז ביטלו בעצמם את הישיבה. כשהבקשה הגיעה לשופט כבר לא הייתה ישיבה למנוע , ומכאן נולדה הכותרת המטעה ששודרה ב“ערוץ רקנאטי”.

36. המציאות מורכבת בהרבה מהכותרות.

לטענתנו, נעשו לכאורה עסקאות אסורות, שונו מסמכים, הוחלפו מבני עסקאות, הוסתר מידע משותפים ונעשה שימוש בכספם של אחרים.

כל אלה יתבררו, אם יהיה צורך, בבוררות.

37. אני משוכנע שכאשר מלוא הראיות יוצגו, התוכנית הזאת לא תעמוד במבחן הבוררות.

עדיין יש להם אפשרות למזער את הנזק לעצמם, למשפחתם ולמכבי תל אביב , ולא לפתוח תיבת פנדורה שהם עלולים להתקשות מאוד להתמודד עם תוכנה.

38. לסיום: כל האמור כאן הוא לכאורה בלבד, מבוסס על המידע שבידי ומשקף את התיאוריה שלי ביחס לאירועים.

ניפגש בבוררות , או שלא.

ההחלטה שלכם.
מכבי 2026
קלארק מדר פאיולה
ווקר,וושינגטון,דיבה
קולסון,בריסט,ריימן
הורד,ליף,לביא
הולמס סורקין ריברו
גל גל

הודעהעל ידי omerk » 09 ספטמבר 2026, 20:07

כיף שיש מי שמעדכן כי מרקנטי לא שומעים מילה
omerk

הודעהעל ידי Gevaudan » 09 ספטמבר 2026, 20:15

זה נשמע כל כך אבסורדי אבל מנגד כל כך מתאים לנפשות הפועלות כרגע במועדון.
יש לי בחילה.
Gevaudan

הודעהעל ידי Avi1508 » 09 ספטמבר 2026, 20:17

אמנם שטילמן קצת אגרסיבי ופופוליסט
אבל זה בדיוק מה שאנחנו צריכים כי בלי הדחיפה שלו רקאנטי לא ילכו לשום מקום והם עוד היו מכניסים את לוין
Avi1508

הודעהעל ידי Gevaudan » 09 ספטמבר 2026, 20:36

זה בדיוק מה שהרבה אנשים מפספסים באומרם "שטילמן הורס את מכבי".
אי אפשר להחליף את מבנה הבעלות בלי באמת להחליף את מבנה הבעלות.

דיץ' ניסה להגדיל את האחזקה שלו במועדון לפני שנים ונבלם. פדרמן הבן ניסה לקדם מהלך עם משפחת ווילף ונבלם.
אלו אנשים טובים, עם חיבור אמיתי למכבי וארנקים עמוקים. ווילף פעילים במכבי העולמית כבר שנים, כולל פעילות ציבורית משמעותית עם תרומות ליד ושם (ומכאן ההזדהות לסמל), ודיץ' פה כבר יותר מעשור.

גם שטילמן המושמץ הוא אוהד כמונו מהיציע. גדל על מכבי ושר בשער 11 בתור נער.
זה לא איזה נובאדי מארה"ב שבא לכאן (לכאורה לא בכסף שלו) כדי לעשות flip ולהתקדם הלאה למיזם הבא.

הפניית הזרקור המתאמצת הזו של קבוצת ה"קלאס" על החסרונות של שטילמן כאדם נראים לי כמו תולדה של פחד.
הפחד מהלא נודע. מ"מה יחכה בחוץ ביום שאחרי". הם כל כך מהולים בבינוניות, בדשדוש, במרמרת, בחוסר ההישגיות, בעייפות החומר, במסרים המעורפלים והסותרים ובזלזול המתמשך בקהל האוהדים עד שהם לא מכירים משהו אחר.

חייבים לקפוץ למים.
Gevaudan

הודעהעל ידי אליאור » 09 ספטמבר 2026, 20:44

Gevaudan כתב:זה בדיוק מה שהרבה אנשים מפספסים באומרם "שטילמן הורס את מכבי".

דיץ' ניסה להגדיל את האחזקה שלו במועדון לפני שנים ונבלם. פדרמן הבן ניסה לקדם מהלך עם משפחת ווילף ונבלם.
אלו אנשים טובים, עם חיבור אמיתי למכבי וארנקים עמוקים. ווילף פעילים במכבי העולמית כבר שנים, כולל פעילות ציבורית משמעותית עם תרומות ליד ושם (ומכאן ההזדהות לסמל), ודיץ' פה כבר יותר מעשור.

זה לא איזה נובאדי מארה"ב שבא לכאן (לכאורה לא בכסף שלו) כדי לעשות flip ולהתקדם הלאה למיזם הבא.

הפניית הזרקור המתאמצת הזו של קבוצת ה"קלאס" על החסרונות של שטילמן כאדם נראים לי כמו תולדה של פחד.
הפחד מהלא נודע. מ"מה יחכה בחוץ ביום שאחרי". הם כל כך מהולים בבינוניות, בדשדוש, במרמרת, בחוסר ההישגיות, בעייפות החומר, במסרים המעורפלים והסותרים ובזלזול המתמשך בקהל האוהדים עד שהם לא מכירים משהו אחר.

חייבים לקפוץ למים.

רק מטומטמים לא תומכים בקבוצת שטילמן. רוב האוהדים המוחלט לדעתי תומך בו.
אליאור

הודעהעל ידי Shay_uzan » 09 ספטמבר 2026, 20:45

Gevaudan כתב:זה בדיוק מה שהרבה אנשים מפספסים באומרם "שטילמן הורס את מכבי".

חייבים לקפוץ למים.

עזוב הם לא ציונים מספיק ואין להם קשר לספורט. הטענות שלהם ככ מטומטמות שאני לא מבין איך אפשר בכלל להישאר בצד שלהם
אלא אם הגוף שלישי הוא אדם סילבר בכבודו ובעצמו והיורוליג נקנה על ידי הNBA אני באמת לא רואה יתרון למשקיע צד של ראקנטי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־53 אורחים