ניתוח הסגל 26/27

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ניתוח הסגל 26/27

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 אוקטובר 2026, 07:45

כרגיל, הייתה פה הגזמה גדולה לגבי איכות הסגל.

וכשמשלבים את זה עם ההכנה המזעזעת שהייתה לעונה אי אפשר לצפות למשהו אחר.

Sent from my 26077PC53G using Tapatalk
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי עידן » 01 אוקטובר 2026, 09:00

MTA2311 כתב:כרגיל, הייתה פה הגזמה גדולה לגבי איכות הסגל.

וכשמשלבים את זה עם ההכנה המזעזעת שהייתה לעונה אי אפשר לצפות למשהו אחר.

Sent from my 26077PC53G using Tapatalk

אנחנו כבר שבועיים בתוך העונה, עם שני הפסדים ליריבות חלשות, שהיו בשליטה מלאה לאורך כמעט כל המשחק. לא הייתי מפיל את זה על ההכנה. אני לא מאמין שעוד משחק-שניים בהכנה היו עושים את ההבדל.

לגבי איכות הסגל אפשר לראות את התגובה שלי פה שאמרתי שאני לא מתלהב ואני מהמר שנסיים באזור מקומות 8-12. הבעיה שכרגע אפילו זה נראה רחוק ופשוט אין חשק לצפות בחבורה הזו על המגרש שלא נראית מחוברת לכלום (וזה למרות ההמשכיות מעונה שעברה).
עידן

הודעהעל ידי WendelA » 01 אוקטובר 2026, 09:46

מי שעושה המשכיות מסגל ששנה שעברה הגיע למקום 12 ביורוליג שלא יתאכזב מהמצב הנוכחי. הם עוד ישחקו יותר טוב בהמשך העונה (יותר גרוע ממה שיש עכשיו לא יכול להיות) אבל האם הם יצליחו יותר משנה שעברה? זה בספק גדול מאוד.
WendelA

הודעהעל ידי JarJarBinx » 01 אוקטובר 2026, 10:16

עידן כתב:מתי הגיוני לפתוח את ת'רד המחשבות לעונת 27/28?

כי כבר עכשיו אין לי חשק לצפות בחבורה הזו שמשוטטת על המגרש.

תכלס, עונה שנגמרה כבר במחזור השני.
המועדון הזה (והמאמן הזה, עם כל הכבוד לקטש) מציג קבוצות מבזות שנים ברצף. לא משנה אפילו מי שבסגל, אני מדבר על זה שכל עונה נפתחת במאזן שלילי וכל עונה זה נראה שהקבוצה לא קיימת לא בהגנה ולא בהתקפה עד במקרה הטוב חודש מרץ.
מכבי בגלישה לכיוון של לא להיות רלוונטית יותר. מקבוצה שמשחק שלה בחמישי היה חצי עוצר במדינה, למשהו שלא מעניין אף אחד. אפילו לאוהדים כבר אין כח לזה.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי גיא » 01 אוקטובר 2026, 11:29

למכבי יש צוות אימון לא תחרותי. לא בעמדת מאמן ולא בעמדת עוזרים. חלש מאוד.
ומה שמדאיג במיוחד זה שקטש נשמע מופתע ומאוכזב. לא ידעת שזו היכולת של השחקנים?
זה בא לך בשוק איך שהקבוצה נראית?
גיא

הודעהעל ידי er79 » 01 אוקטובר 2026, 12:41

שאתה בונה קו אחורי של הרבה קומבואים בלי סקורר אחד לרפואה ובלי קלעי איכותי, בין אם זה בגוף של שחקן אחד או אדרבה גם וגם, אין לך מה להיות מופתע. הכתובת הייתה על הקיר. קיטון וואלאס מעלה לי געגועים ללוני, ולא ממש תכננתי להתגעגע אליו. וההחלטה להביא את בייקוט במקום סנטר שלישי סביר יותר עוד יותר מתפוצצת להם בפנים לאור היכולת של תייס
er79

הודעהעל ידי עידן » 01 אוקטובר 2026, 14:25

er79 כתב:שאתה בונה קו אחורי של הרבה קומבואים בלי סקורר אחד לרפואה ובלי קלעי איכותי, בין אם זה בגוף של שחקן אחד או אדרבה גם וגם, אין לך מה להיות מופתע. הכתובת הייתה על הקיר. קיטון וואלאס מעלה לי געגועים ללוני, ולא ממש תכננתי להתגעגע אליו. וההחלטה להביא את בייקוט במקום סנטר שלישי סביר יותר עוד יותר מתפוצצת להם בפנים לאור היכולת של תייס

לא שאני מצפה ממנו ליותר מידי, אבל אי אפשר לשפוט את בייקוט כשהוא לא מקבל דקות בכלל. קטש כנראה החליט שהוא לא מתאים לו (לגיטימי, הוא רואה אותו באימונים ויודע מה יקבל ממנו).

לגבי תייס - מסתבר שהוא משחק עם פציעה מתחילת העונה.

וזה מתחבר בדיוק ל-מה שכתבתי פה בת'רד הזה - שאנחנו שוב פותחים עונה עם סנטר וחצי.
עידן

הודעהעל ידי Neo » 01 אוקטובר 2026, 15:06

ד ח ו ף סקורר בעמדה2 שגם מגיע לקו העונשין

להשאיל את וולאס , להסביר ללונדברג (נראה נורא מתחילת העונה) שהוא הולך להיות מחליף ל15 דקות

לעשות שיחת היררכיה עם בונזי ובריסט . בריסט עצבני ולא ממש מבין את מקומו ...אם בריסט יבקש לעזוב אז לתת לו

* הייתי נותן לליף יותר דקות , אולי מבקש ממנו לעשות גם דברים אחרים

יש להנהלה חודש לעשות שינוים די קיצוניים , אחרת נראה העונה לא מעט משחקי טרגדיה כמו נגד בשיקטאש
Neo

הודעהעל ידי עידן » 01 אוקטובר 2026, 15:13

Neo כתב:ד ח ו ף סקורר בעמדה2 שגם מגיע לקו העונשין

להשאיל את וולאס , להסביר ללונדברג (נראה נורא מתחילת העונה) שהוא הולך להיות מחליף ל15 דקות

לעשות שיחת היררכיה עם בונזי ובריסט . בריסט עצבני ולא ממש מבין את מקומו ...אם בריסט יבקש לעזוב אז לתת לו

יש להנהלה חודש לעשות שינוים די קיצוניים , אחרת נראה העונה לא מעט משחקי טרגדיה כמו נגד בשיקטאש

למה אתה ממהר לשחרר שחקנים לא הבנתי? צריך דחוף עוד גארד, זה כן. אבל אין היגיון להביא גארד ולשחרר את ואלאס, אז שוב אתה מגיע למצב של מחסור בגארדים.

כנ"ל בריסט, אין מה לשחרר כרגע.
עידן

הודעהעל ידי er79 » 01 אוקטובר 2026, 15:22

עידן כתב:

למה אתה ממהר לשחרר שחקנים לא הבנתי? צריך דחוף עוד גארד, זה כן. אבל אין היגיון להביא גארד ולשחרר את ואלאס, אז שוב אתה מגיע למצב של מחסור בגארדים.

אין מחסור בגארדים, יש עודף גארדים. מה שאין לך זה סקורר/קלעי. אין שום בעיה לשחרר את וואלאס אבל זה מן הסתם לא יקרה, אז לכל הפחות שיתקנו את המעוות ויביאו סקורר או לכל הפחות קלעי.
er79

הודעהעל ידי עידן » 01 אוקטובר 2026, 15:53

er79 כתב:
עידן כתב:

אין מחסור בגארדים, יש עודף גארדים. מה שאין לך זה סקורר/קלעי. אין שום בעיה לשחרר את וואלאס אבל זה מן הסתם לא יקרה, אז לכל הפחות שיתקנו את המעוות ויביאו סקורר או לכל הפחות קלעי.

איך בדיוק 4 גארדים זה עודף? אני לא מתייחס לעבו וג'ונדי שלא אמורים לקבל דקות ביורוליג בכלל בעולם מתוקן.

ברגע שאחד לא כשיר לשחק, אתה נשאר עם 3 שחקנים על שתי עמדות.
עידן

הודעהעל ידי מרסר » 01 אוקטובר 2026, 17:20

מכבי חיבת לחזור לשוק חייבים להחתים קלעי וסנטר אתלטי שיכול לנעול את הרחבה, אתמול ראינו שעודד הבין שבייקוט זו נפילה שלא נתן לו אפילו דקת משחק אחת .
מרסר

הודעהעל ידי er79 » 01 אוקטובר 2026, 17:26

עידן כתב:
er79 כתב:
עידן כתב:

איך בדיוק 4 גארדים זה עודף? אני לא מתייחס לעבו וג'ונדי שלא אמורים לקבל דקות ביורוליג בכלל בעולם מתוקן.

אתה אמור להתייחס אליהם כי אתה לא הפועל תל אביב שמעמידה 5 שחקנים בכל עמדה. מדר, וואלאס, איפה, קלארק, עבו, דיבא. מן הסתם לא תכננו להביא עוד אחד. זאת לא הבעיה בעיניי. הבעיה היא בנייה עקומה של קו אחורי, נטול שחקן עם יכולות סקורינג וקליעה.
er79

הודעהעל ידי עידן » 01 אוקטובר 2026, 17:39

er79 כתב:
עידן כתב:
er79 כתב:
עידן כתב:

אתה אמור להתייחס אליהם כי אתה לא הפועל תל אביב שמעמידה 5 שחקנים בכל עמדה. מדר, וואלאס, איפה, קלארק, עבו, דיבא. מן הסתם לא תכננו להביא עוד אחד. זאת לא הבעיה בעיניי. הבעיה היא בנייה עקומה של קו אחורי, נטול שחקן עם יכולות סקורינג וקליעה.

עבו לא נרשם בכלל ליורוליג, למה להתייחס אליו?

אם אתה מתעקש אז יש 5 גארדים כולל ג'ונדי. הפתרון זה להביא מישהו שיירשם ליורוליג במקום ג'ונדי, לא להשאיר את ג'ונדי שתורם 0 נקודות במשחק ולשחרר את ואלאס.
עידן

הודעהעל ידי er79 » 01 אוקטובר 2026, 19:50

עידן כתב:
er79 כתב:
עידן כתב:
er79 כתב:
עידן כתב:

עבו לא נרשם בכלל ליורוליג, למה להתייחס אליו?

אם אתה מתעקש אז יש 5 גארדים כולל ג'ונדי. הפתרון זה להביא מישהו שיירשם ליורוליג במקום ג'ונדי, לא להשאיר את ג'ונדי שתורם 0 נקודות במשחק ולשחרר את ואלאס.

הפתרון הוא להביא סקורר או קלעי. ואת זה היו צריכים לעשות בקיץ לא עכשיו. לא משנה אם יש בסגל 4, 6 או 100 גארדים.
er79

הודעהעל ידי WendelA » 02 אוקטובר 2026, 09:32

לצערנו החוזים של ים מדר ושל סורקין הם על חשבון זה שיש קו אחורי כזה עלוב ושנגמר הכסף להביא גארד קלעי טוב. להפועל יש את מיצ׳יץ׳, בראיינט ובלייקני בגארדים ולמכבי אין אפילו אחד שמתקרב לרמה הזאת. עם זאת, מכבי בנויה לקחת אליפות מהפועל בארץ אבל לא נראה שתגיע רחוק ביורוליג השנה. אליפות בארץ מנחמת? אותי לא. הייתי חותם עכשיו על פיינל פור יורוליג והפסד אליפות בארץ בכל שנה. קל.
WendelA

הודעהעל ידי Mitelka » 02 אוקטובר 2026, 10:45

אם אחרי כל השידורגים שמו 2 מיליון למדר ועוד גם תייס אז זה לא בעיה של כסף זה בעיה של סדרי עדיפויות - *מדר חתם פה כי הובטח לו תפקיד מרכזי* ומראש גם אמרתי בזמן אמת 2 מיליון או 800 אלף זו לא הבעיה, הבעיה היא עצם ההבטחה להוביל ולקבל דקות משמעותיות בעמדה קריטית לשחקן שאני אישית אוהב אבל לא בטוח שהוא זה שיכול להוביל אותנו לאיפה שאנחנו רוצים באירופה.

בכלל אני נגיד "הבטחה" לשחקן להוביל. תהיה טוב תקבל דקות.

גם תיייס הגיע בסוף ב2.2 מיליון דולר לעונה. מכבי העונה בפן החיובי קצת השתפרה בתקציב, בפן השלילי ממשיכה לחלק אותו לא נכון.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי felix_r » 02 אוקטובר 2026, 11:07

WendelA כתב:לצערנו החוזים של ים מדר ושל סורקין הם על חשבון זה שיש קו אחורי כזה עלוב ושנגמר הכסף להביא גארד קלעי טוב. להפועל יש את מיצ׳יץ׳, בראיינט ובלייקני בגארדים ולמכבי אין אפילו אחד שמתקרב לרמה הזאת. עם זאת, מכבי בנויה לקחת אליפות מהפועל בארץ אבל לא נראה שתגיע רחוק ביורוליג השנה. אליפות בארץ מנחמת? אותי לא. הייתי חותם עכשיו על פיינל פור יורוליג והפסד אליפות בארץ בכל שנה. קל.

אין ויכוח על כך שהחוזים של מדר וסורקין הם מופרכים, יחד עם זאת אני חושב שהבעיה העיקרית היא לא גובה התקציב, אלא הרמה הנמוכה של הצוות המקצועי בראשותו של קולדובלה.

הבן אדם פשוט לא עושה את העבודה שלו. כול החתמות שלו לא היו צריכות לצאת לפועל.

הוא לא למד כלום מהטעויות שלו עצמו בעונה שעברה, ושוב הביא שחקן שלא שיחק באירופה - וואלאס. לא ברור למה הוא חשב שאם יעשה את אותה הטעות, התוצאה תשתנה?

היה מספיק לצפות בערב היורוליג בערוץ הספורט כדי לדעת שבייקוט חלש מאוד (ולא משנה כרגע מה הסיבה לכך), ושת'ייס הזדקן, איבד מהפיזיות ומהאתלטיות שלאורך הקריירה איפשרו לו לשחק בעמדת סנטר למרות שהוא לא מספיק גבוה. (היה לנו כבר ניסיון קודם עם לורנזו בראון שנחלש מאוד בגלל הגיל)

אפילו החתמתו של קולסון (שחקן מצוין ואהוב על ידי האוהדים) הייתה שגויה והראתה חוסר הבנה בבניית סגל. קולסון גרם לעומס מיותר בעמדות 3-4 , ועכשיו בריסט והורד הוצאו מאזור הנוחות שלהם ולא ממש מוצאים את מקומם.

ואם שוב נחזור לעניין גובה התקציב. עונת היורוליג יצאה לדרך ואנחנו מגלים המון החתמות יפות מאוד שהקבוצות עשו בכסף קטן. הינה אתמול הרכז של וירטוס מרכוס קאר עושה דאבל-דאבל נגד אולימפיאקוס האלופה, ואפילו קולע שלשת ניצחון. קאר שיחק בעבר בהרצליה ובגליל עליון. בולוניה הביאה אותו מהליגה הגרמנית, מווירצבורג הצנועה... לפני כן ראינו את וילרבן עם תקציב נמוך מאוד ועם סגל שחקנים שאף אחד לא שמע עליהם מעולם מנצחת את מכבי.

עזבו יורוליג, אפילו באר-שבע, שבועיים לפני תחילת העונה עוד לא ברור היה אם יהיה לה תקציב לשחק בליגת על, הספיקה להחתים רכז טוב יותר מזה של מכבי - לובל קאביל.

הצוות המקצועי בראשותו של קולדובלה פשוט לא מכיר את שוק השחקנים ולא מבין את דרישות המערכת. אני פשוט לא מבין למה הוא המשיך לעונה שניה לאחר שנכשל בעונה הקודמת?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי WendelA » 02 אוקטובר 2026, 12:00

felix_r כתב:
WendelA כתב:לצערנו החוזים של ים מדר ושל סורקין הם על חשבון זה שיש קו אחורי כזה עלוב ושנגמר הכסף להביא גארד קלעי טוב. להפועל יש את מיצ׳יץ׳, בראיינט ובלייקני בגארדים ולמכבי אין אפילו אחד שמתקרב לרמה הזאת. עם זאת, מכבי בנויה לקחת אליפות מהפועל בארץ אבל לא נראה שתגיע רחוק ביורוליג השנה. אליפות בארץ מנחמת? אותי לא. הייתי חותם עכשיו על פיינל פור יורוליג והפסד אליפות בארץ בכל שנה. קל.

אין ויכוח על כך שהחוזים של מדר וסורקין הם מופרכים, יחד עם זאת אני חושב שהבעיה העיקרית היא לא גובה התקציב, אלא הרמה הנמוכה של הצוות המקצועי בראשותו של קולדובלה.

הבן אדם פשוט לא עושה את העבודה שלו. כול החתמות שלו לא היו צריכות לצאת לפועל.

הוא לא למד כלום מהטעויות שלו עצמו בעונה שעברה, ושוב הביא שחקן שלא שיחק באירופה - וואלאס. לא ברור למה הוא חשב שאם יעשה את אותה הטעות, התוצאה תשתנה?

היה מספיק לצפות בערב היורוליג בערוץ הספורט כדי לדעת שבייקוט חלש מאוד (ולא משנה כרגע מה הסיבה לכך), ושת'ייס הזדקן, איבד מהפיזיות ומהאתלטיות שלאורך הקריירה איפשרו לו לשחק בעמדת סנטר למרות שהוא לא מספיק גבוה. (היה לנו כבר ניסיון קודם עם לורנזו בראון שנחלש מאוד בגלל הגיל)

אפילו החתמתו של קולסון (שחקן מצוין ואהוב על ידי האוהדים) הייתה שגויה והראתה חוסר הבנה בבניית סגל. קולסון גרם לעומס מיותר בעמדות 3-4 , ועכשיו בריסט והורד הוצאו מאזור הנוחות שלהם ולא ממש מוצאים את מקומם.

ואם שוב נחזור לעניין גובה התקציב. עונת היורוליג יצאה לדרך ואנחנו מגלים המון החתמות יפות מאוד שהקבוצות עשו בכסף קטן. הינה אתמול הרכז של וירטוס מרכוס קאר עושה דאבל-דאבל נגד אולימפיאקוס האלופה, ואפילו קולע שלשת ניצחון. קאר שיחק בעבר בהרצליה ובגליל עליון. בולוניה הביאה אותו מהליגה הגרמנית, מווירצבורג הצנועה... לפני כן ראינו את וילרבן עם תקציב נמוך מאוד ועם סגל שחקנים שאף אחד לא שמע עליהם מעולם מנצחת את מכבי.

עזבו יורוליג, אפילו באר-שבע, שבועיים לפני תחילת העונה עוד לא ברור היה אם יהיה לה תקציב לשחק בליגת על, הספיקה להחתים רכז טוב יותר מזה של מכבי - לובל קאביל.

הצוות המקצועי בראשותו של קולדובלה פשוט לא מכיר את שוק השחקנים ולא מבין את דרישות המערכת. אני פשוט לא מבין למה הוא המשיך לעונה שניה לאחר שנכשל בעונה הקודמת?

מסכים איתך שעל פניו נראה שלא נעשתה עבודה טובה בבניית הסגל אבל השאלה היא מה עושים עכשיו?
אומרים זה מה יש? או מנסים בכל זאת להוציא משהו מהעונה הזו? לצערנו עד שלא תיגמר הבוררות אנחנו תקועים עם מה שקולדבלה וקטש בחרו .
WendelA

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוקטובר 2026, 12:38

תקציב הוא תנאי מקדים להצלחה באופן קונסיסטנטי. התקציב של מכבי הוא עדיין מהנמוכים במפעל.

האם זה הגיוני שלמכבי אין מחלקת סקאוטינג? האם זה הגיוני שהמנהל המקצועי זה קולדבלה שהוא דמות אקראית לחלוטין שכבר היה עם רגל וחצי בחוץ? כמובן שלא. אבל בסוף זה קודם כל תקציב. רואים את זה אצל הפועל לדוגמה שמנוהלת לא משהו ומאומנת חרא, אבל עדיין מגיעה להצלחות מקצועיות.

בסוף שני הדברים יפתרו אם שמעון ורקנאטי יעופו על טיל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Baidu [Spider], Google [Bot] ו־79 אורחים