סגל הקבוצה לעונת 2012-2013

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: סגל הקבוצה לעונת 2012-2013

הודעהעל ידי מילוס » 08 אוגוסט 2012, 08:27

אבל חן, נראה לי שזאת זווית קצת בעייתית.. להגיד שהסגל של עכשיו הוא אחריות ההנהלה, ומה שאחר כך זה כבר בלאט..
את מראש מנקה את בלאט, זתומרת שהצלחה תיזקף לזכותו, וכישלון להנהלה..
ההנהלה הקשתה פה, מכל מני שיקולים שכונתיים יותר ופחות, אבל בסופו של דבר בלאט בנה את הסגל.. זתומרת, גם אם רוט לא היה בראש סדר העדיפויות, סביר להניח שבלאט בחר בו (בגלל האילוצים כמובן, אבל עדיין זה מה שיש..).. כנ"ל לגבי לוגן ואחרים..

על פניו הסגל הזה נראה בינוני פלוס, אבל יש לו גם יתרונות מאוד לא מבוטלים, כמו שלד בסיסי שהוביל את מכבי בעונה שעברה, ושחקנים כמו שרמדיני, מדלי, היקמן, לנדסברג- שיכולים להיות בקיץ הבא הלנגפורד, בלו, הנדריקס החדשים עליהם מכבי נלחמת..

אני אומר שבכל מקרה הצלחה או כישלון קשורים במידה גדולה בבלאט, על ההנהלה אנחנו יכולים, במקסימום, להתמרמר.. תכלס זה די כיף שיש על מי להתמרמר.. הרי לא חסרות קבוצות בינוניות שצריכות לעמוד בציפיות עם תקציב מוגבל (ושל מכבי לא כ-ז-ה מוגבל), אבל זה מה שעושה את בלאט לאחד המאמנים היותר טובים באירופה.. והוא צריך להוכיח שהוא כזה..

באמת שהיחיד שיש לי איתו ממש בעיה בסגל הזה הוא לוגן.. אבל אני לא חושב שפרקינס הוא הפתרון..
מילוס

הודעהעל ידי קודי » 08 אוגוסט 2012, 08:34

מילוס כתב:אבל חן, נראה לי שזאת זווית קצת בעייתית.. להגיד שהסגל של עכשיו הוא אחריות ההנהלה, ומה שאחר כך זה כבר בלאט..
ההנהלה הקשתה פה, מכל מני שיקולים שכונתיים יותר ופחות, אבל בסופו של דבר בלאט בנה את הסגל.. זתומרת, גם אם רוט לא היה בראש סדר העדיפויות, סביר להניח שבלאט בחר בו כי אוחיון והלפרין ואחרים ירדו, אין ברירה.. כנ"ל לגבי לוגן ואחרים..

על פניו הסגל הזה נראה בינוני פלוס, אבל יש לו גם יתרונות מאוד לא מבוטלים, כמו שלד בסיסי שהוביל את מכבי בעונה שעברה, ושחקנים כמו שרמדיני, מדלי, היקמן, לנדסברג- שיכולים להיות בקיץ הבא הלנגפורד, בלו, הנדריקס החדשים עליהם מכבי נלחמת..

אני אומר שהצלחה או כישלון קשורים במידה גדולה בבלאט, על ההנהלה אנחנו יכולים, במקסימום, להתמרמר.. תכלס זה די כיף שיש על מי להתמרמר..

באמת שהיחיד שיש לי איתו ממש בעיה בסגל הזה הוא לוגן.. אבל אני לא חושב שפרקינס הוא הפתרון..

לסמית', פניני ואליהו אתה קורא שלד בסיסי?

מעבר לכך, אי אפשר להאשים את בלאט בבניית הקבוצה, כאשר הוא הצהיר בפומבי על לפחות 3 שחקנים (הנדריקס, רוט וטיוס) שההחלטה לגביהם היתה בניגוד לדעתו. ברור שיש לו יד בבניה אבל האחריות צריכה להיות אצל מי שבסופו של דבר מקבל את ההחלטות הסופיות וזו ההנהלה. בכל מקרה, מה זה משנה מי אחראי כי הרי ברור שההנהלה לא תשלם על כלום ואם הקבוצה לא תצליח אז היחיד שישלם מחיר על כך יהיה בלאט.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי מילוס » 08 אוגוסט 2012, 08:47

אכן, הם שלד בסיסי. שלושה שחקנים משמעותיים, זה בסיס.. אם היו 7, זה כבר לא היה שלד ובסיס נכון?..

תראה, אני לא יודע איך הדברים באמת קורים במכבי, אבל בוא נניח שכמו אצל פאו או אולימפיקוס, מכבי היתה במשבר כלכלי והתקציב היה צונח ל- 10 מיליון. בלאט היה צריך להרכיב מזה קבוצה, והציפיות היו לא פחות גבוהות- כי זה מכבי.. והוכחנו בעשור וחצי האחרונים שאפשר לעשות דברים נפלאים עם תקציבים בינוניים..

אני אומר שעל אותו משקל, בלאט צריך לדעת להתנהל גם כשבא הבוס הרע (וכנראה שהוא באמת רע), ונותן לו רג'קט על שחקנים של מיליון דולר.. אין לי ספק שלבלאט יש רשימות של לפחות 30 שחקנים בכל עמדה, ומהם הוא יכול לעשות אחלה בחירות, גם בתקציב יותר נמוך. ככה שעם כל האילוצים, שוב הוא בנה את הסגל.. בסופו של דבר מכבי מעולם לא זרקה ככה סכומים כאלה.. ומשום מה עד ממש לאחרונה אף אחד לא התלונן.. לפי ידיעה מאוד לא מבוססת, יש אולי 4-5 שחקנים בהיסטוריה הארוכה של מכבי שקיבלו מיליון דולר ומעלה.. וזה שחקנים מוכחים כמו פארקר, שאראס, ארויו, וויצ'יץ'.. אני לא חושב שלנגפורד או הנדריקס חשובים כמוהם כדי להכנס לקטגוריה הזאת.. אם זאת השיטה כבר שנים, אז כנראה שבאמת לא היה צריך להשאיר אותם..
מילוס

הודעהעל ידי yzafrir » 08 אוגוסט 2012, 09:02

כשאני מסתכל על השחקנים שהוחתמו אני די מבין את הבחירות של בלאט בהם (אומנם לא בעדיפות ראשונה...)
הם מאוד מתאימים לסגנון משחק שהוא אוהב וגם מבחינת אופי הם לא שחקנים בעייתיים .
מה שכן אני בטוח שבלאט מבין כבר עכשיו שחסר לו עוד רכז , כי עם יכולת ניהול המשחק של היקמן אנחנו נתגעגע לניהול משחק של פרקינס...
בלאט יצטרך לעבוד קשה עם הסגל הזה אבל יש לו פוטנציאל להפתיע (הצלבה מבחינתי זו הפתעה ...)
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חנו'ש » 08 אוגוסט 2012, 09:17

מילוס כתב:אבל חן, נראה לי שזאת זווית קצת בעייתית.. להגיד שהסגל של עכשיו הוא אחריות ההנהלה, ומה שאחר כך זה כבר בלאט..
ההנהלה הקשתה פה, מכל מני שיקולים שכונתיים יותר ופחות, אבל בסופו של דבר בלאט בנה את הסגל.. זתומרת, גם אם רוט לא היה בראש סדר העדיפויות, סביר להניח שבלאט בחר בו (בגלל האילוצים כמובן, אבל עדיין זה מה שיש..).. כנ"ל לגבי לוגן ואחרים..

אני אומר שבכל מקרה הצלחה או כישלון קשורים במידה גדולה בבלאט, על ההנהלה אנחנו יכולים, במקסימום, להתמרמר.. תכלס זה די כיף שיש על מי להתמרמר.. הרי לא חסרות קבוצות בינוניות שצריכות לעמוד בציפיות עם תקציב מוגבל (ושל מכבי לא כ-ז-ה מוגבל), אבל זה מה שעושה את בלאט לאחד המאמנים היותר טובים באירופה.. והוא צריך להוכיח שהוא כזה..

אני מסכימה שזה באמת לא שחור ולבן לחלוטין.
וזה בכלל לא לחלוטין הצלחה לבלאט וכישלון להנהלה.
אם היתה נבנית קבוצה שנראית טוב על הנייר אבל נכשלת במציאות, אז המצב היה הפוך.
אני דבירתי על הצלחה או כישלון ביחס למראה הסגל טרום העונה שאותם ניתן לייחס הרבה יותר למאמן ולשחקנים מאשר להנהלה שכמות ההשפעה שלה במשחקים על המגרש לא מתקרבת אפילו לכמות ההשפעה שלה בבניית הקבוצה.

לכן אם אני מחפשת איפה בדיוק נמצאת האחריות של ההנהלה, אז היא נמצאת הרבה יותר כאן, במה שאנחנו מדברים עליו עכשיו - סגל הקבוצה כפי שנראה כרגע, ולא במה שיצא ממנה במהלך העונה שזה אף אחד כאן לא יכול לדעת, אבל אין להנהלה כבר שום השפעה על זה וזה לא משהו שניתן לייחס אליהם.

את בלאט זה קצת יותר קשה לשפוט, כי לו יש אחריות מסוימת גם על איך שסגל הקבוצה נראה כרגע (ולפי דעתי מדובר על אחריות נמוכה יחסית) וגם אחריות על איך שהקבוצה תראה במהלך השנה וההשיגים שלה בשורה התחתונה, אבל הכל יהיה צריך להיות מיוחס לתנאים שהוא קיבל.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי LIAV10 » 08 אוגוסט 2012, 09:17

yzafrir כתב:כשאני מסתכל על השחקנים שהוחתמו אני די מבין את הבחירות של בלאט בהם (אומנם לא בעדיפות ראשונה...)
מה שכן אני בטוח שבלאט מבין כבר עכשיו שחסר לו עוד רכז , כי עם יכולת ניהול המשחק של היקמן אנחנו נתגעגע לניהול משחק של פרקינס...
בלאט יצטרך לעבוד קשה עם הסגל הזה אבל יש לו פוטנציאל להפתיע (הצלבה מבחינתי זו הפתעה ...)

איך אתה יודע?
פעם ראית אותו משחק? פעם ראית אותו משחק בשיטה של בלאט? אתה יכול להיות בטוח ב-100% מה תהיה השיטה של בלאט?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yzafrir » 08 אוגוסט 2012, 10:14

LIAV10 כתב:
yzafrir כתב:כשאני מסתכל על השחקנים שהוחתמו אני די מבין את הבחירות של בלאט בהם (אומנם לא בעדיפות ראשונה...)

איך אתה יודע?
פעם ראית אותו משחק? פעם ראית אותו משחק בשיטה של בלאט? אתה יכול להיות בטוח ב-100% מה תהיה השיטה של בלאט?

כן , ראיתי אותו משחק כמה וכמה פעמים . זה ממש לא קשור לשיטת המשחק של בלאט , הוא לא מנהל משחק כלכך טוב לפי מה שראיתי ממנו , ואם דיויד יצליח לשנות את זה אצלו אז אני די יופתע...
לפי סוג השחקנים שבלאט החתים ניתן להבין איזה סגנון משחק צפוי לנו השנה...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 08 אוגוסט 2012, 12:20

מקובי כתב:
jol9 כתב:
nati0nal כתב:קחו אוויר יש לנו קבוצה מצוינת אולי לא קבוצת חלומות אבל אפשר להסתדר יופי אם מה שיש !
כול מי שיבוא עכשיו זה רק בונוס אולי עוד יפתיעו אותנו אם איזה זר .

יש לנו קבוצה מצויינת? איך אתה יודע? האם פרט לפניני, לסמית' ולאליהו יש שם איזשהו שחקן שהצליח בקבוצה ברמת טופ יורוליג (וגם ההצלחה שלהם היא גבולית)?

אולי תהיה לנו קבוצה מצויינת, אם הקוסם והאלכימאי יהפוך את החבורה הלא ממש אטרקטיבית והאינטלגנטית הזאת לקבוצה חזקה, לוחמת ורצה, אבל
זה ממש לא שם עדיין.

איך אתה יודע שלא תהיה קבוצה מצוינת?

הנבואה ניתנה לשוטים. לפני שקובעים וממהרים לצאת במחאות- כדאי לתת צ'אנס למה שנבנה פה.

אני לא יודע. אני גם לא יודע האם אני אזכה בלוטו או לא, כשאני ממלא טופס, אבל אני לא ארוץ בחוצות העיר ואגיד שאני בטוח אזכה.

אז אולי הסיכוי שמכבי הזאת תהיה מצויינת, הוא מעט גבוה יותר מזה שאני אזכה מחר בלוטו, אבל בכל זאת צריך קצת לסייג, וזאת בדיוק היתה ההערה שלי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 08 אוגוסט 2012, 15:53

אל תשכחו להוסיף לסגל את כוכב הישרדות והקומדי סטור, איתי שגב, שחתם בקבוצה. סוף סוף דורון מלך האי עושה קאמבק!
er79

הודעהעל ידי מקובי » 08 אוגוסט 2012, 18:58

yellowaura כתב:
Mta_atic כתב:מה הבעיה שלכם עם לוגאן? בסידרה מול קאחה אנשים פה הזילו ריר עליו.
סה"כ מדובר בגארד טוב מאד עם יכולת קליעה מצויינת. דרווין קיצ'ן יכול כרגע לצחצח לו את הנעליים ואני ממש לא אומר את זה בצחוק.

הבעיה ששחקנים הם כמו אופנות... יש להם תאריך תפוגה.

לוגאן מעבר לשיא למרות שהוא רק בן 29. חוץ מזה הוא לא יציב. קבוצה חזקה כמו מכבי צריכה שחקנים עקביים ויציבים. הסטטיסטיקה של לוגן מדברת בעד עצמה.
הבעיה הגדולה שלי עם לוגן היא בהגנה שלו. פיני בזמנו האמין בגארדים גדולים (כמעט בגודל של סמולים רק עם שליטה טובה יותר בכדור וקצת פחות מאסיביים) וגם אני ככה. אני חושב שהבעיה שלי פיני הוא שהוא הגזים קצת בנושא והייתה לו חמישייה קצת כבדה (השילוב של אידסון+ אנדרסון+פרקינס). השנה יש לנו גארדים קטנים כמו היקמן ולוגן ורוט. אני חושב שנראה הגנה הרבה יותר מוגבלת, יהיה קשה להחליף שמירות למשל של גארד על גבוה.

לגבי פאו...

אני חושב שהם בנו קבוצה חלשה יחסית השנה. מי שחושב שפאו השנה עשתה עבודה יותר טובה עם הכסף ממכבי טועה. המזל שלהם היא ש- DD נשאר מתוך נאמנות לקבוצה.

אני לא מסכים איתך.
קריירה של ספורטאי מורכבת מהרבה החלטות, אחת ההחלטות החשובות זה לבחור את הקבוצה הנכונה עם המאמן הנכון שמתאים לו.
לפני שנתיים לוגאן היה פה פנטזיה (קיבלנו במקומו את פארגו, הרבה פחות "נוצץ" על הנייר) אחרי עונה נהדרת בפרוקום שאותה הוביל להצלבה (עם קינטל וודס) לאחר מכן הוא בחר 2 קבוצות שפחות התאימו לו.
אז נכון, השנתיים האחרונות שלו היו מקרטעות, והיה אפשר להביא מישהו יותר "נוצץ" על הנייר ממנו אבל אני ממש לא חושב שהוא פג תוקף ושדיוויד יוכל להוציא ממנו יכולות גבוהות (בעיקר שהוא מגיע כגארד המוביל שלנו)

בכל מקרה- נחכה ונראה מה הוא ייתן. מכבי בונים עליו ומצפים ממנו להרבה, השאלה אם הוא גם יקיים ובשביל זה אם נחכה גם נראה.
מקובי

הודעהעל ידי קודי » 09 אוגוסט 2012, 08:55

http://sports.walla.co.il/?w=/7/2556940

כמו שגודס אומר - הסגל סגור לגמרי. לטעמי חסר עדיין רכז טוב אבל זה הסגל ואיתו נלך בעונה הקרובה באש ובמים. נגמרו המלפפונים והתחילה העבודה האמיתית שלנו - העידוד.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי אלמוג » 09 אוגוסט 2012, 09:32

קודי כתב:http://sports.walla.co.il/?w=/7/2556940

כמו שגודס אומר - הסגל סגור לגמרי. לטעמי חסר עדיין רכז טוב אבל זה הסגל ואיתו נלך בעונה הקרובה באש ובמים. נגמרו המלפפונים והתחילה העבודה האמיתית שלנו - העידוד.

בעיקר במים, במצולות. סגל כזה גרוע לא זכור לי שנים.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי Thorin » 09 אוגוסט 2012, 09:36

מישהו כאן מוכן להמר נגדי אם אומר ש-100 אחוז שבאמצע העונה מגיע רכז מקבוצה קטנה שעפה בסיבוב הראשון?
לא מאמין שהם מאמינים בקו האחורי הזה שיכול לסחוב את מכבי למקומות 3-4 בטופ 16, קשה לי להאמין.
Thorin

הודעהעל ידי קודי » 09 אוגוסט 2012, 09:41

אלמוג כתב:
קודי כתב:http://sports.walla.co.il/?w=/7/2556940

בעיקר במים, במצולות. סגל כזה גרוע לא זכור לי שנים.

הכל בסדר, אבל זו הקבוצה שלנו ומעכשיו החובה היא עלינו.
קודי

הודעהעל ידי rc4991 » 09 אוגוסט 2012, 10:33

Thorin כתב:מישהו כאן מוכן להמר נגדי אם אומר ש-100 אחוז שבאמצע העונה מגיע רכז מקבוצה קטנה שעפה בסיבוב הראשון?
לא מאמין שהם מאמינים בקו האחורי הזה שיכול לסחוב את מכבי למקומות 3-4 בטופ 16, קשה לי להאמין.

גם אני חושב שמכבי תחכה שאיזה קבוצה עם רכז נחמד/הימור שהצליח תיפול בשלב הראשון ואז היא תחתים אותו(אולי דשאון ווד מאלבה)
אבל זה הימור וככה לא בונים קבוצה.בכל מקרה נקווה שזה יצליח אחרת מצבנו יהיה רע
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 09 אוגוסט 2012, 10:36

Thorin כתב:מישהו כאן מוכן להמר נגדי אם אומר ש-100 אחוז שבאמצע העונה מגיע רכז מקבוצה קטנה שעפה בסיבוב הראשון?

אין סיבה להביא אף אחד באמצע העונה. אם מביאים מישהו אפשר לעשות את זה אולי בחודש-חודשיים הקרובים. לאחר מכן זה יהיה מאוחר מדי ומיותר וראינו את זה בשנים האחרונות, אחרי ששחקנים טובים מאוד כמו מצ'באן ומאלט שהגיעו בדצמבר לא הצליחו להשתלב בקבוצה. בואו נשלים עם העובדה שזה הסגל שלנו עד סוף העונה ואיתו נילחם על כל מה שיש.
קודי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 09 אוגוסט 2012, 10:44

אני מוכן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yellowaura » 09 אוגוסט 2012, 13:01

מה קורה עם סיפור אוחיון ?

לפי דעתי מכבי בסוף תמסור הודעה שהיא מוותרת לאוחיון כדי לא לפגוע בו (כדי לא לצאת מפגרים)

כי בפועל אוחיון די חשף את הבלוף של מכבי. מכבי יודעת שהיא לא תנצח בתביעה מולו כי הטעות היה שלה (מקסימום תקבל 200,000 שהביא לה).
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי jol9 » 09 אוגוסט 2012, 16:22

yellowaura כתב:מה קורה עם סיפור אוחיון ?

לפי דעתי מכבי בסוף תמסור הודעה שהיא מוותרת לאוחיון כדי לא לפגוע בו (כדי לא לצאת מפגרים)

כי בפועל אוחיון די חשף את הבלוף של מכבי. מכבי יודעת שהיא לא תנצח בתביעה מולו כי הטעות היה שלה (מקסימום תקבל 200,000 שהביא לה).

היא כבר קיבלה את ה200K, ולכן אם היא תקבל משהו אז זה יהיה מעבר לזה.
אני לא יודע אם מכבי תלך כאן ראש בראש. סה"כ היתה לה הזדמנות לסגור את הסיפור, ואני חושב שהיום, למרות הכעס על אוחיון, כולנו מבינים שמי שיצא טמבל בסיפור הזה
הוא הנציג של מכבי שמתהדר ביכולתו לפוצץ מו"מ על 30K.
אז עכשיו בשביל 30K או לכל היותר 100K, אנחנו משחקים עם קו אחורי שכולו סימן שאלה אחד גדול, ובלי שום סיכוי להמשכיות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 09 אוגוסט 2012, 17:10

אני חושב שיתחילו את העונה עם מה שיש עכשיו אבל מהר מאוד יבינו שחייבים עוד גארד (עם עדיפות למישהו שיודע לרכז) ויחפשו מציאה סטייל לנגפורד בעונה שעברה. בטח גם ישאילו את ג'יימס כדי לפנות מקום/כסף.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־18 אורחים