המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
LIAV10 כתב:הניצחון ה"מוחץ" של פדרר רק ממחיש את זה שהוא מנצל את החולשה של כולם, פשוט אף אחד לא בכושר טוב, ובכלל בלי נדאל זה פשוט משעמם ולא אותו דבר..
yiffy כתב:יוני,
זה אולי נכון שלרפא יהיו הרבה נקודות בקופה ואני גם מעריך שהוא ישמור על רוב נקודות החימר שלו ואולי ירוויח עוד (יש לו את מדריד ושנה הבאה המשטח לא צפוי להיות חלקלק). יחד עם זאת, תשים לב שרפא מעולם לא נתן עונה חזקה במיוחד בשלבים האלו של השנה. השיא שלו היה ב-10', אז הוא זכה בניו-יורק ובטוקיו ונתן גמר בלונדון, אבל אז זה היה שיא הקריירה שלו וגם הוא ניצל בזמנו חולשה מטורפת של רוג'ר ואי-פריצה של השאר. בנוסף, אפילו בעונה ההיא הוא לא היה התמונה של קנדה, סינסינטי, שנגחאי או פריז. יש לו סה"כ שני תארים בקנדה וגמר בשנגחאי - לא מסורת מטורפת שאפשר להישען עליה בהתחשב בעובדה שאלה 4 טורנירי מאסטרס.
זה שרפא מפסיד ליריבים נחותים על הארד-קורטס זה נכון. אחת ההשלכות של זה היא שלרפא אולי יש 21 מאסטרס, אבל 81% מהם הם תארי חימר ורק 4 טורנירים סה"כ על משטחים קשים. אצל פדרר לעומת זאת זה מתחלק בצורה מגוונת הרבה יותר - בדיוק 66% הארד קורטס ו-33% חימר - פילוח מושלם בהחלט בעובדה שזה בדיוק גם היחס בין כמות טורנירי המאסטרס שמשוחקים על הארד קורטס והכמות שמשוחקת על החימר. אפשר להוסיף לזה את העובדה שפדרר זכה במגרש אחד יותר מנדאל ושהוא הגיע לגמרים של כל טורנירי המאסטרס. סה"כ לדעתי כל העובדות האלו מצביעות על זה שמדובר בתיקו שכולו יתרון של פדרר.
העתיד כמובן צופן לרפא סיכוי סביר לקבוע את שיא הזכויות. יחד עם זאת, אני מעריך שבשנים הקרובות פדרר יצא מנקודת הנחה שהוא מסוגל ל-GS אחד, גג שניים בשנה והוא ישים יותר דגש על הטורנירים הללו. יהיה מעניין זה בטוח
MTA2311 כתב:סגנון המשחק של רפא לא מאפשר לו לשמור על אותה רמה כל השנה. לדעתי הוא נוהג בחוכמה כשהוא מוריד רמה דווקא בשלבים האלה של העונה.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:סגנון המשחק של רפא לא מאפשר לו לשמור על אותה רמה כל השנה. לדעתי הוא נוהג בחוכמה כשהוא מוריד רמה דווקא בשלבים האלה של העונה.
זה לא נכון.
בשנתיים האחרונות (2010 ו2011) הוא שמר על קצב אחיד ומצויין לאורך כל העונה פרט לטורנירים מסויימים בהם זייף.
הוא נוהג בחוכמה בכך שמוותר על כל מיני טורנירים כמו פריז, שנחאי וסינסינטי אבל לא על טורנירים אחרים. הויתורים האחרונים שלו נובעים מפציעה. אתה לא תראה אותו מוותר על
אף טורניר חשוב בהמשך הקריירה, בדיוק כשם שהוא לא עשה את זה עד עכשיו בקריירה שלו.
yiffy כתב:יוני, שים לב שרפא עדיין לא ניצח את נולה על משטח שאינו חימר מאז 10'. אני אישית בכלל הייתי מופתע שפדרר ניצח בכזו קלות את נולה בגמר סינסינטי כיוון שבניגוד לרפא נולה דווקא ממש כן בונה על התקופה הזו של העונה.
בנוסף, גם הציור שלך לפיו נולה "חזר למימדיו הטבעיים" ואילו רפא "צריך לחזור לכושר הטוב שלו" הוא פשטני. כמו שבנדאל טמונה היכולת לשחק טוב על עוד משטחים חוץ מחימר, כך גם היכולת של נולה משנה שעברה עדיין יכולה להשתחזר, גם אם כעת הוא עדיין לא ממש מוצא אותה. לא מן הנמנע ששניהם יחזרו לכושר שיא בזמן דומה ונקבל קרב ענקים אמיתי, ואם פדרר ישמור על הרמה שהוא נמצא בה היום זה בכלל יהיה מעניין.
MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:סגנון המשחק של רפא לא מאפשר לו לשמור על אותה רמה כל השנה. לדעתי הוא נוהג בחוכמה כשהוא מוריד רמה דווקא בשלבים האלה של העונה.
זה לא נכון.
בשנתיים האחרונות (2010 ו2011) הוא שמר על קצב אחיד ומצויין לאורך כל העונה פרט לטורנירים מסויימים בהם זייף.
הוא נוהג בחוכמה בכך שמוותר על כל מיני טורנירים כמו פריז, שנחאי וסינסינטי אבל לא על טורנירים אחרים. הויתורים האחרונים שלו נובעים מפציעה. אתה לא תראה אותו מוותר על
יש הבדל בין לוותר על טורנירים לבין להוריד רמה בחלק מהם. אני לא עוקב באדיקות אחרי הקריירה של רפא, אבל התחושה שלי היא שלאורך הקריירה, בתקופה הזאת של השנה, אחוזי ההצלחה שלו קטנים יותר מבשאר העונה.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:סגנון המשחק של רפא לא מאפשר לו לשמור על אותה רמה כל השנה. לדעתי הוא נוהג בחוכמה כשהוא מוריד רמה דווקא בשלבים האלה של העונה.
זה לא נכון.
יש הבדל בין לוותר על טורנירים לבין להוריד רמה בחלק מהם. אני לא עוקב באדיקות אחרי הקריירה של רפא, אבל התחושה שלי היא שלאורך הקריירה, בתקופה הזאת של השנה, אחוזי ההצלחה שלו קטנים יותר מבשאר העונה.
זה נכון. אבל UO הוא מחוץ לאותה התבנית. שם יש לרפא לא מעט הצלחות בשנים האחרונות.
yiffy כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:סגנון המשחק של רפא לא מאפשר לו לשמור על אותה רמה כל השנה. לדעתי הוא נוהג בחוכמה כשהוא מוריד רמה דווקא בשלבים האלה של העונה.
זה לא נכון.
זה נכון. אבל UO הוא מחוץ לאותה התבנית. שם יש לרפא לא מעט הצלחות בשנים האחרונות.
בו נגיד כזה דבר - לרפא כדאי מאוד לא להגיע ל-OU של שנה הבאה במקום השלישי. אם הוא מקבל בחצי את נולה ובגמר את פדרר (או להיפך) לא רק בהגרלה אלא גם בחצי ובגמר עצמם, לא הייתי מהמר עליו. ב-10' הוא קיבל רק את נולה בגמר (ושום דבר מעניין לפני זה) וב-11' הפיינר פור שלו היה קשה יותר (מארי בחצי ונולה בגמר) ואז הוא גם באמת נכנע בגמר.
misha כתב:טוב, אז נעשה את זה בדרך הקשה. דווקא יותר חששתי מדלפו מאשר ממארי. לדעתי מארי הולך לרדת קצת אחרי העלייה הגדולה של עונת הדשא.
אגב, ברדיך ברבע זה לא כזה נורא, הוא לא בכושר טוב כרגע.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים