על ידי החציל האצטקי » 21 ספטמבר 2012, 18:38
ניתוח ראשוני שלי של הקבוצה- התרשמות ראשונית בלבד שלא שווה יותר מדי, רשמים מבוססים יותר אביא בתום טורניר האימון המעניין הזה. אעשה סדר על פי עמדות- מקווה שיעזור למי שלא ראה את המשחק.
1) ריקי היקמן- היה השחקן הבולט במשחק לטעמי. גארד די יעיל- מהיר וזריז, אנרגטי, בונה מהלכים בהגנה, פחות בהתקפה. לא מנהל משחק גדול אבל אחד שאתה יכול לסמוך עליו כעל מוביל כדור. לי מרגיש הרבה יותר כמו הרכז השני הקלאסי ולא כמו פוינט גארד-פלור ג'נרל כזה שאתה יכול לבנות את הקבוצה סביבו.
מורן רוט- נראה אבוד במיוחד כשנדרש להופיע מול פוינט גארד גדול פיזית בדמות פלאניניץ'. לא כאן ייבחן, אבל עדיין- יש לו המון עבודה. אם יהפוך את עצמו לקלע חוץ יציב יותר יוכל להוות רול פלייר טוב בהרבה.
תומר בר-אבן- "תן לילד" חוזר אחרי שהבליח בסגל ב2009/10. לא שוס גדול ואני גם מתקשה להבין למה ילד בגילו מעדיף פוסטר במכבי על דקות משחק בקבוצה נורמלית. חבל על הקריירה, טמבל.
2) דייויד לוגאן- נראה רע מאוד עד מחריד לאורך רוב שלבי המשחק. התקשה לסיים מהלכים, איבד המון כדורים ולא הראה יד שאפשר לדבר עליה. רובנו מכירים את לוגאן בשיאו כך שלשפוט אותו על המשחק הזה לא שווה הרבה. מאידך- שחקן יציב הוא מעולם לא היה. בכל מקרה- לא נראה טוב בכלל ואנחנו מדברים כאן על השחקן שאמור להחזיק את התקן שתפס קית' לנגפורד אשתקד במכבי, כן?
סילבן לנדסברג- לא ברור לי למה דייויד הלך עם לוגאן דקות כל כך ארוכות כשלנדסברג מתייבש על הספסל. אמנם לא סיפק תפוקה סטטיסטית רצינית, אבל הראה את היכולת לעבור שחקן וההתרשמות שלי היא שעם קצת ליטוש של הסיומת והקליעה- הוא יתאים את עצמו לרמה.
3) דווין סמית'- בלט בחסרונו. בחסרונם של סקוררים וקלעי חוץ אמינים בקו האחורי (היקמן ולוגאן לא אמורים להיות כאלה?) ועם משחק הגנתי כל כך נרפה, סמית' בוודאי היה נותן איזושהי נקודת אור להסתכל עליה.
גיא פניני- צריך את היד שלו ומהר. גיא לא בכושר וכשבלאט מעדיף את קיינר-מדלי (עליו נדבר כבר בהמשך) על פניך- צריך רגע לעשות חושבים ולהכנס לקצב. עדיין, מעדיף את ההקרבה והחוצפה שלו על המגרש מאשר טאלנט מבוזבז של הרבה מהנ"ל.
איתי שגב- ילד, אבל מוכשר. עשה מהלך או שניים בהגנה ובהתקפה בסך הכל, לא הרבה לשחק, אבל נראה שיקנה לעצמו דקות בגארבג' בליגה וזה כבר טוב.
4) ליאור אליהו- משחק סולידי שלו- כרגיל. זורק המון גויאבות- חלקן בשלות, חלקן רקובות. לא מהווה שום פקטור בהגנה או בריבאונד. פשוט ליאור אליהו.
ניק קיינר-מדלי- כנראה מאוד רצה, כי לקח על עצמו יותר מדי כבר מהרגע הראשון. ההשוואה לבלו תעשה לו עוול רציני העונה כי 1) קודמו הוא ככל הנראה הקלעי הטוב ביותר ששיחק בקבוצה בשנות ה2000, 2) הוא נופל מבלו בשני הפרמטרים שבהם הצטיין: הקליעה והתנועה ללא כדור. מדלי ניסה לבנות מהלכים ולכפות זריקות וזה עבד לא טוב- אפשר לקוות שעם הזמן והחיבור לקבוצה הוא יראה טוב יותר. בכל מקרה, הרושם הראשוני כאן לא יטעה- הוא איטי וכבד מדי מכדי סמול פורוורד.
אטר מג'וק- מי, מה, למה?
5) שון ג'יימס- מביך לראות את ג'יימס מתקשה מול סנטרים עלובים כמו אוגוסטין או לונצ'אר. השניים, שמבחינתי מהווים רכיכות יורוליג, עשו בג'יימס שמות גם בהתקפה וגם בהגנה. אם חשבתי שג'יימס הוסיף על עצמו מאסה הקיץ ההתרשמות שלי מהמשחק היא שהבחור רך מדי, יותר מדי מאוהב בבלאק-שאט (אותו הוא עושה מצויין) ומקומו הטבעי על הספסל צריך להשאר.
גיורגי שרמדיני- הגאורגי שיחק לא מעט דקות והצליח לבנות אצלי התרשמות ראשונית די מוצקה: 1) הוא קלעי עונשין פנטסטי, מה שכל חובב כדורסל אירופאי יודע- ושם יהיה לחם חוקו. 2) הוא רך למדי- לא ברמה של ליאור אבל בהחלט ברמה מדאיגה, ולמרות טכניקה התקפית לא רעה בכלל, לבחור אין נוכחות בצבע לא בהתקפה ולא בהגנה. 3) הקבוצה תצטרך ללמוד להפיק ממנו את המקסימום כי יש לו טאלנט טוב. יוכל לתת את התפוקות שלו מהספסל, כרגע לא נראה שיותר מזה.
עידן זלמנסון- לא שיחק.
(המאמן) דייויד בלאט- הלך בפתיחה עם היקמן, לוגאן, קיינר-מדלי, אליהו וג'יימס. די ברור שהוא מנסה לבנות איזשהו משחק לחץ שיזכיר את עונת התאומים אבל כמו שזה נראה כרגע- לוגאן קטן וחלש מדי בכדי להסב נזק דומה לזה שעשה דורון פרקינס מעמדתו. בחן הרבה הרכבים וביצע לא מעט חילופים. הקבוצה שלו רחוקה מלהיות מתואמת או מגובשת ולקואוץ' יש המון עבודה. משחק מחר מול באמברג יכול מאוד לבנות ולעזור לייצב את המערכת- צריך להגיע אליו מוכנים.
בלטו בחסרונם:
סופוקליס שחורציאניטיס- מכבי נטולת כל איום בפנים, וההעדרות של סופו זועקת לשמיים. אהבתי אותך איש גדול, בהצלחה בירוק!
יוגב אוחיון- ניהול המשחק של הקבוצה נפגע קשות ואם עדיין יש סיכוי להחזיר הנה את יוגב, המשחק הזה יכול לתת עוד גושפנקא לעסק. כמות איבודי הכדור והטעויות בהתקפה גרמו לי לאבד כמה שערות. בכלל, הרושם שלי הוא שהיקמן הוחתם כדי להיות המחליף של יוגב, ולמרות משחק לא רע שלו- אני עדיין חושש שהבחור מפינלנד יהיה הרכז הראשון במכבי.
קית' לנגפורד- לא היה שחקן אחד בקו האחורי שאפשר לחשוב עליו כעל מניה בטוחה כמו קית'. כולי תקווה שלוגאן יוכל להיות כזה, כולי חשש שהוא פשוט לא מספיק טוב.