אני אתחיל קודם כל בזה שאין לי שום ספק שיש ''אוהדים'' של מכבי שמשייכים את עצמם למועדון רק בגלל שהוא מועדון מצליח\גדול\זוכה בתארים\ALL OF THE ABOVE ולרוב אומרים משפטים כמו ''אני אוהד של מכבי אבל רואה רק משחקים באירופה'' או ''אני אוהד של מכבי אבל אין לי מושג מי השחקנים''
אני לא יכולה להגיד את המשפט למעלה ולהתכחש לתופעה, היא בהחלט קיימת
אני כל הזמן נכנסת לכתבות על מכבי ורואה תגובות של אוהדים מקבוצות אחרות בסגנון ''זה לא אוהדים אמיתיים'', ''כל אוהדי מכבי אוהדי הצלחות\צלחות'' וכו'
תגידו, זה אשמתנו שמכבי מועדון מצליח? זה אשמתנו שמכבי לא חווה הרבה כשלונות? או שהמועדון לא התפרק והיינו צריכים לבנות אותו מהתחלה?
למה זה שאנחנו אוהדים של מועדון מצליח ישר מוחק לנו כל סיכוי להיות אוהדים אמיתיים?
אוהד שלא יודע את נפשו אחרי ניצחון או הפסד לא נחשב אוהד אמיתי?
אז סליחה באמת שאין לנו קשיים כלכליים או אולם עם המילה ''פח'' או שהמועדון שלנו לא הגיע לפירוק והפך לחניון, אבל באמת?
שוב, אין לי ספק שאם היום מכבי הופכת למועדון בסדר גודל של חולון או אפילו יורדת ללאומית אז לפחות 30% מבסיס ה''אוהדים'' של מכבי ייעלם אם לא יותר..אבל מה עם השאר שלא ייעלם?
הסיבה שהנושא כל כך מטריד אותי(אולי ''מטריד'' זאת מילה לא נכונה כי אני ישנה טוב בלילה)זה שאנחנו בתור אוהדי מכבי מודים שקיימים אוהדי פרוות ורולקסים ומודים שיש אוהדים שמשייכים את עצמם למועדון רק כי הוא ''מכבי'' אבל נראה כאילו לאנשים מבחוץ אין אף אוהד שהוא אוהד לגיטימי ואמיתי אם הוא אוהד של מכבי
אז הנה השאלות שלי בשבילכם
האם זה שבן אדם אוהד מועדון מצליח ישר הופך אותו לאוהד הצלחות?
הדרך היחידה להיות אוהד אמיתי זה להיות אוהד של מועדון שחווה טרגדיות?
עוברת בכם לפעמים המחשבה שאם מכבי הייתה מפסיקה להיות מכבי הגדולה הייתם מפסיקים להיות אוהדים?
לא מפריע לכם שאנשים אומרים שאוהדי מכבי לא אוהדים אמיתיים? ואל תגידו ''לא, הם מטומטמים'' רק כי הם אוהדים של מועדון X או Y או ''הם ממורמרים כי הם לא זוכים באתרים''..לא מעצבן אתכם לראות טוקבקים כאלה לפעמים?
אני אישית חושבת שאנחנו כבר עמוק מדי בתוך החרא הזה חחחח
האהבה שלנו(שלנו=האנשים בצהבת שאני רואה שכותבים כל יום)למועדון כבר יותר מדי צרובה בנו בשביל לעזוב את המועדון אם הוא יקלע לקשיים
מצד שני, אני בטוחה שהרבה מאוד..יתנדפו אל הצללים במידה ודבר כזה אי פעם יקרה