''אוהדי הצלחות''

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

''אוהדי הצלחות''

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 אוקטובר 2012, 03:45

אני אתחיל קודם כל בזה שאין לי שום ספק שיש ''אוהדים'' של מכבי שמשייכים את עצמם למועדון רק בגלל שהוא מועדון מצליח\גדול\זוכה בתארים\ALL OF THE ABOVE ולרוב אומרים משפטים כמו ''אני אוהד של מכבי אבל רואה רק משחקים באירופה'' או ''אני אוהד של מכבי אבל אין לי מושג מי השחקנים''
אני לא יכולה להגיד את המשפט למעלה ולהתכחש לתופעה, היא בהחלט קיימת

אני כל הזמן נכנסת לכתבות על מכבי ורואה תגובות של אוהדים מקבוצות אחרות בסגנון ''זה לא אוהדים אמיתיים'', ''כל אוהדי מכבי אוהדי הצלחות\צלחות'' וכו'

תגידו, זה אשמתנו שמכבי מועדון מצליח? זה אשמתנו שמכבי לא חווה הרבה כשלונות? או שהמועדון לא התפרק והיינו צריכים לבנות אותו מהתחלה?
למה זה שאנחנו אוהדים של מועדון מצליח ישר מוחק לנו כל סיכוי להיות אוהדים אמיתיים?
אוהד שלא יודע את נפשו אחרי ניצחון או הפסד לא נחשב אוהד אמיתי?

אז סליחה באמת שאין לנו קשיים כלכליים או אולם עם המילה ''פח'' או שהמועדון שלנו לא הגיע לפירוק והפך לחניון, אבל באמת?

שוב, אין לי ספק שאם היום מכבי הופכת למועדון בסדר גודל של חולון או אפילו יורדת ללאומית אז לפחות 30% מבסיס ה''אוהדים'' של מכבי ייעלם אם לא יותר..אבל מה עם השאר שלא ייעלם?

הסיבה שהנושא כל כך מטריד אותי(אולי ''מטריד'' זאת מילה לא נכונה כי אני ישנה טוב בלילה)זה שאנחנו בתור אוהדי מכבי מודים שקיימים אוהדי פרוות ורולקסים ומודים שיש אוהדים שמשייכים את עצמם למועדון רק כי הוא ''מכבי'' אבל נראה כאילו לאנשים מבחוץ אין אף אוהד שהוא אוהד לגיטימי ואמיתי אם הוא אוהד של מכבי

אז הנה השאלות שלי בשבילכם
האם זה שבן אדם אוהד מועדון מצליח ישר הופך אותו לאוהד הצלחות?
הדרך היחידה להיות אוהד אמיתי זה להיות אוהד של מועדון שחווה טרגדיות?
עוברת בכם לפעמים המחשבה שאם מכבי הייתה מפסיקה להיות מכבי הגדולה הייתם מפסיקים להיות אוהדים?
לא מפריע לכם שאנשים אומרים שאוהדי מכבי לא אוהדים אמיתיים? ואל תגידו ''לא, הם מטומטמים'' רק כי הם אוהדים של מועדון X או Y או ''הם ממורמרים כי הם לא זוכים באתרים''..לא מעצבן אתכם לראות טוקבקים כאלה לפעמים?

אני אישית חושבת שאנחנו כבר עמוק מדי בתוך החרא הזה חחחח
האהבה שלנו(שלנו=האנשים בצהבת שאני רואה שכותבים כל יום)למועדון כבר יותר מדי צרובה בנו בשביל לעזוב את המועדון אם הוא יקלע לקשיים
מצד שני, אני בטוחה שהרבה מאוד..יתנדפו אל הצללים במידה ודבר כזה אי פעם יקרה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

Re: ''אוהדי הצלחות''

הודעהעל ידי LIAV10 » 13 אוקטובר 2012, 03:58

לגבי השאלות אין ספק שהתשובות הן בערך מה שרשמת מעל השאלות, אין מה לדון על זה, את מה שכתבת צריך להפנות לאותם טוקבקיסטים מטומטמים..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 אוקטובר 2012, 04:01

LIAV10 כתב:לגבי השאלות אין ספק שהתשובות הן בערך מה שרשמת מעל השאלות, אין מה לדון על זה, את מה שכתבת צריך להפנות לאותם טוקבקיסטים מטומטמים..

אני מיואשת :nono
אני רוצה להגיד שאני לא יודעת למה זה כל כך מפריע לי אבל אני כן יודעת..מפריע לי שמזלזלים במועדון ובאוהדים שלו..באהדה שלנו
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי orelzor » 13 אוקטובר 2012, 04:30

אני אוהד מכבי פשוט כי זה מה שזה הורגלתי, וזה מה שאבא שלי הורגל מאבא שלו, ופשוט התאהבתי במועדון מהתקופה הנפלאה של קטשפר ואז התקופה של מקדונלד והפמן ואז התקופה של פארקר שאראס וכו'...
הצלחות זה תוצר לוואי של מועדון מוצלח שאתה אוהד, מה שהגדרת לא הייתי מגדיר בדיוק אוהדי הצלחות יש גם באמצע.
יש אוהדים גם שאוהדים את הקבוצה של העיר שהם נולדו בה, וזה דבילי במידה מסוימת כמו "לאהוד הצלחות", אני אוהד מועדון שמאורגן כראוי, מועדון שמביא שחקנים בד"כ שאני נהנה לראות משחקים, מועדון שיש בו מאמן פנטסטי ועוד ועוד.
אגב אני נהנה מהפוסטים שלך :whistle :blush1 :oops :worship
orelzor

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 אוקטובר 2012, 04:34

orelzor כתב:אני אוהד מכבי פשוט כי זה מה שזה הורגלתי, וזה מה שאבא שלי הורגל מאבא שלו, ופשוט התאהבתי במועדון מהתקופה הנפלאה של קטשפר ואז התקופה של מקדונלד והפמן ואז התקופה של פארקר שאראס וכו'...
הצלחות זה תוצר לוואי של מועדון מוצלח שאתה אוהד, מה שהגדרת לא הייתי מגדיר בדיוק אוהדי הצלחות יש גם באמצע.
יש אוהדים גם שאוהדים את הקבוצה של העיר שהם נולדו בה, וזה דבילי במידה מסוימת כמו "לאהוד הצלחות", אני אוהד מועדון שמאורגן כראוי, מועדון שמביא שחקנים בד"כ שאני נהנה לראות משחקים, מועדון שיש בו מאמן פנטסטי ועוד ועוד.
אגב אני נהנה מהפוסטים שלך :whistle :blush1 :oops :worship

ואם המועדון היה נקלע לקשיים כלכליים ועדיין היה בעל אותם ערכים ודוגל באותה דרך אבל פשוט בלי אותם תארים שיש עכשיו, אתה חושב שהיית נשאר אוהד של הקבוצה? שהיית מצליח להתנתק מהקבוצה?(שאלה רצינית)

ותודה :oops :oops
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 13 אוקטובר 2012, 05:07

אוקיי אני אוהד מכבי עוד מהתקופה שכל ישראלי כמעט היה אוהד מכבי , אני זוכר מצוין את הזכיה הראשונה בגביע אירופה הייתי ילד בן 8 בערך , כיום אני באמת אוהד טלוויזיה אם כי לפעמים אני עושה גיחות ליד אליהו 'היכל נוקיה ' על פי הכינוי שלו היום .
בעבר היה לי מנוי וזה היה דווקא בתקופות הלא טובות של מכבי בשנות התשעים , אי אפשר להיתעלם מהעובדה שאכן חלק גדול מהקהל של מכבי בהיכל היום מאוכלס מהאנשים מהמעמד הגבוהה כאלה שבאים יותר כבילוי ולא כאוהדים ובגלל זה הרבה פעמים הקהל ( ברובו לא כולם ) נראה ונשמע כקהל של קונצרטים , ייש אולמות ולא מעט עם הרבה פחות קהל אבל הרבה יותר רעש ומעורבות , בהיכל ייש הרבה כאלה שכל העידוד שלהם מסתכם בלמחוא כפיים אחריי סל במשך עשר שניות ... הם אפילו לא קמים על הרגליים וזה דיי בולט .

להנהלה ייש הרבה אחריות והיא אחת הסיבות למצב הזה , זה יפה שרוצים להגדיל הכנסות על חשבון האוהדים ( מה גם שבשנים האחרונות גם מקטינים הוצאות ) אבל כשהמחירים כל כך גבוהים וקצת מופקעים אז הרבה אוהדים אמיתיים לא מסוגלים לשלם , סדר עדיפויות מה לעשות עם כל האהדה ייש דבר כזה , אני חושב שגם ביחס לרוב קבוצות היורוליג המחירים מופקעים וזה חלק מהתיסכול שמתבטא גם פה בפורום , המחירים עולים מדיי קייץ ובנוסף ההנהלה משחררת את השחקנים המרכזיים וככה זה נראה .

כן , ההיכל מה לעשות משדר קצת היתנשאות וייש בו הרבה אוהדים ( יותר נכון להגדיר אותם קהל ) שהם אוהדיי פרוות ורולקסים , אני לא אומר שזה פסול ורע אבל ככה זה נראה ונשמע .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 אוקטובר 2012, 05:18

מקאדו 3 כתב:אוקיי אני אוהד מכבי עוד מהתקופה שכל ישראלי כמעט היה אוהד מכבי , אני זוכר מצוין את הזכיה הראשונה בגביע אירופה הייתי ילד בן 8 בערך , כיום אני באמת אוהד טלוויזיה אם כי לפעמים אני עושה גיחות ליד אליהו 'היכל נוקיה ' על פי הכינוי שלו היום .
בעבר היה לי מנוי וזה היה דווקא בתקופות הלא טובות של מכבי בשנות התשעים , אי אפשר להיתעלם מהעובדה שאכן חלק גדול מהקהל של מכבי בהיכל היום מאוכלס מהאנשים מהמעמד הגבוהה כאלה שבאים יותר כבילוי ולא כאוהדים ובגלל זה הרבה פעמים הקהל ( ברובו לא כולם ) נראה ונשמע כקהל של קונצרטים , ייש אולמות ולא מעט עם הרבה פחות קהל אבל הרבה יותר רעש ומעורבות , בהיכל ייש הרבה כאלה שכל העידוד שלהם מסתכם בלמחוא כפיים אחריי סל במשך עשר שניות ... הם אפילו לא קמים על הרגליים וזה דיי בולט .

להנהלה ייש הרבה אחריות והיא אחת הסיבות למצב הזה , זה יפה שרוצים להגדיל הכנסות על חשבון האוהדים ( מה גם שבשנים האחרונות גם מקטינים הוצאות ) אבל כשהמחירים כל כך גבוהים וקצת מופקעים אז הרבה אוהדים אמיתיים לא מסוגלים לשלם , סדר עדיפויות מה לעשות עם כל האהדה ייש דבר כזה , אני חושב שגם ביחס לרוב קבוצות היורוליג המחירים מופקעים וזה חלק מהתיסכול שמתבטא גם פה בפורום , המחירים עולים מדיי קייץ ובנוסף ההנהלה משחררת את השחקנים המרכזיים וככה זה נראה .

כן , ההיכל מה לעשות משדר קצת היתנשאות וייש בו הרבה אוהדים ( יותר נכון להגדיר אותם קהל ) שהם אוהדיי פרוות ורולקסים , אני לא אומר שזה פסול ורע אבל ככה זה נראה ונשמע .

אני לא יכולה להתווכח או לשלול אף מילה שאמרת
הדיון פה הוא לא האם יש אוהדי פרוות ורולקסים(כי יש והוא הופך לרוב בקהל), הדיון הוא האם זה שיש אוהדי פרוות ורולקסים בגלל המוניטין של המועדון ישר שולל אפשרות כלשהי לאהדה אמיתית מצד אוהדים אחרים רק בגלל שהמועדון(והאוהדים)לא חווה כשלונות\פירוק\מצב כלכלי ירוד שיכול היה לבדוק את רמת המחוייבות של האוהדים
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי BJ#3 » 13 אוקטובר 2012, 08:02

דבר ראשון - למה את קוראת טוקבקים?
דבר שני - למה את שמה על מה שכותבים שם?

ולא. זה לא ישר שולל אפשרות מצד אוהדים אחרים לאהדה אמיתית.

בכלל אני חושב שתרבות הרולקסים הרבה פחות גדולה ממה שמנסים לצייר אותה.
BJ#3

הודעהעל ידי Lirca » 13 אוקטובר 2012, 08:33

אולי אנשים נוטים לשכוח אבל מכבי והאוהדים חוו בין 2007 ל-2010 הרבה טראומות: 3 שנים ברציפות לא זכינו בגביע המדינה (פעמיים לא הגענו לגמר ובפעם אחרת הגביע נגזל מאיתנו בשערוריית שיפוט), איבדנו 2 אליפויות מדינה בגלל שיטה קלוקלת שצמחה מתחושת קיפוח של קבוצות מסכנות, איבדנו את המנהל האגדי שסימל יחד עם שמעון יותר מכל את מהות המכביזם ועד היום כואב לכל אחד לדבר עליו בלשון עבר. אלה דברים מאוד לא שגרתיים כשמדובר על מכבי ת"א כדורסל, מועדון שנחשב לאחד המסודרים והכי מאורגנים למופת לא רק בארץ אלא גם באירופה. יכול להיות שעבור קבוצות אחרות לא לזכות באליפות זה לא כזה הפסד אבל אין מה לעשות, כשאתה זוכה כל השנים באינספור תארים אז התחושה היא שכשלוקחים לך אותם היא של אבידה גדולה.

ולמרות כל מה שהזכרתי שקרה, עדיין נמכרו 11,000 מנויים, עדיין מכבי ייצרה עניין. אולי נוצר ריחוק מסוים מהאוהדים באותן שנים אבל גם מהמשבר הזה הצלחנו לצאת ובשנתיים האחרונות התמזל מזלנו שמאמן כמו דיוויד החזיר את המועדון למרכז הבמה.
תמיד יהיו מי שיקטרו ומי שיגידו שאנחנו אוהדי הצלחות, אבל מה לעשות שמכבי זה מועדון מצליח ושלוקח תארים בזכות ולא בחסד? אף אחד לא העניק לנו שום תואר בחינם. עבור כל אחד מהם כל שחקן עבד קשה במשך עונה שלמה אז במקרה הזה סייג לחוכמה שתיקה.
וזו פניה לאותם אוהדים מתוסכלים מקבוצות אחרות: רוצים להצליח? תהיו עקביים וסבלניים. התחושה של זכיה בתואר תהיה גם עבורכם יותר מתוקה כי היא תוצר של עבודה קשה ומתמשכת. אין ארוחות חינם, אין קיצורי דרך. The longest way is the shortcut.
Lirca

הודעהעל ידי or163 » 13 אוקטובר 2012, 09:14

אוהדי הצלחות מבחינתי זה כל האוהדים שאוהדים את מכבי חיפה בכדורגל ואת מכבי בכדורסל.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי גל מקל » 13 אוקטובר 2012, 12:57

אני "אוהד של הצלחות".
אבא שלי גרר אותי לאולם הפחים למשחק נגד חולון ב-1983. (נחשב במשך שנים כמשחק הישראלי הגדול של כל הזמנים.).
כל הקהל היה בטירוף, לחולון הייתה קבוצה אדירה .(התינוקות של מליניאק,בוגין,דניאל,אלימלך,יעקובי)
ואני והוא היינו היחידים בעד מכבי.
והיחידים שקפצו בסל הנצחון של צימרמן בסיום.
ומאז נשארתי.

ולנושא, תמיד יהיה רק קומץ אידיאולוגי ורוב אופרטוניסטי זה ככה בכל תחום בחיים.
מה לעשות.
לפחות תתנחמי בכך שהשמחה שלהם לעולם לא תהיה כמו השמחה שלך.
גל מקל

הודעהעל ידי rc4991 » 13 אוקטובר 2012, 16:31

כרמל,באמת שאת לא צריכה להשתגע ממה שהם רושמים ובכלל אל תיכנסי לקרוא את הבולשיט שהאוהדים הממורמרים והקנאים של שאר הקבוצות רושמים
יש אוהדי רולקסים אבל ממש מעט ושאר האוהדים הם משכמם ומעלה,יד אליהו לא סתם נחשב למבצר באירופה(הפסדנו רק שלוש פעמים בשנתיים האחרונות בבית לברצלונה ופאו וזה הישג גדול)
גם כל הקטע הזה של אנשים שיוצאים מוקדם הוא בהחלט מגעיל אבל שוב מדובר באותו קומץ,מה גם שבמשחקי ליגה אחרים(ובמיוחד במלחה)אפשר לראות איך הרבה מהאוהדים יוצאים לפני שריקת הסיום
מה לעשות שהתקשורת האנטי מכביסטית תעביר ישר את המצלמה כש"אוהדי מכבי" יוצאים מהאולם אך כשזה קורה באולם אחר הם ישר מצלמים את המגרש???

אני (ועוד רבים וטובים) בכל אופן אמשיך לעודד את המועדון בכל מצב ותמיד יהיה לו מקום ענק בלב שלי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים