ליאור אליהו

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליאור אליהו

הודעהעל ידי roy1000 » 14 אוקטובר 2012, 22:54

שחף כתב:אתה מתעלם ממה שאמרתי. אני שמח שליאור טוב, אבל מול קבוצות שיודעות לסגור אותו זה ייראה כמו שנראה המשחק הביתי שלנו בשנה שעברה מול ברצלונה. זה לא איזה פארגו או טרנס מוריס שאנחנו לא מכירים.

כל שחקן אפשר לסגור (למרות שאת ליאור קשה מאוד). אף אחד לא שמח מזה שלמכבי יש מעט מאוד כלים התקפיים, אבל במצב הנתון, אין ספק שליאור אליהו הוא הכלי ההתקפי הכי יעיל במכבי, ולא בפער קטן.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 14 אוקטובר 2012, 23:12

שחף כתב:אתה מתעלם ממה שאמרתי. אני שמח שליאור טוב, אבל מול קבוצות שיודעות לסגור אותו זה ייראה כמו שנראה המשחק הביתי שלנו בשנה שעברה מול ברצלונה. זה לא איזה פארגו או טרנס מוריס שאנחנו לא מכירים.

אצלי (ואני מניח שגם אצל שאר האנשים) ההתלהבות היא מכך שהוא התחיל לשמור ונהיה ממש אול אראונד פלייר
בהתקפה הוא באמת לא הראה איזה שיפור מיוחד אבל זה לא שהוא צריך להשתפר שם ובכלל הוא לא צריך להיות פרנצ'ייז פלייר
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 14 אוקטובר 2012, 23:16

rc4991 כתב:אצלי (ואני מניח שגם אצל שאר האנשים) ההתלהבות היא מכך שהוא התחיל לשמור ונהיה ממש אול אראונד פלייר
בהתקפה הוא באמת לא הראה איזה שיפור מיוחד אבל זה לא שהוא צריך להשתפר שם ובכלל הוא לא צריך להיות פרנצ'ייז פלייר

אם ליאור לא פרנצ'ייז פלייר אז מי כן? היקמן? שרמדיני? סמית'? ג'יימס? תומאס? איזה שחקן יש במכבי שאפילו מתקרב לרמה של אליהו?
roy1000

הודעהעל ידי yzafrir » 15 אוקטובר 2012, 05:36

ליאור נראה יותר טוב השנה כי בלאט שינה את התפקוד שלו קצת . הוא יותר מנצל את יכולת ההובלת כדור של ליאור והיכולת שלו למסור בין גבוהים ולכן כשליאור נמצא יותר בחוץ קשה לשמור עליו כי הוא עובר את השחקן שלו בקלות או שהוא מוציא מסירה טובה פנימה .
שנה שעברה ניסו לשחק איתו קרוב מידי לסל .
וכשליאור נראה כך , שוב נשאלת השאלה , האם צריך מחליף בסכומים כאלו (ולא משנה אם מדלי טוב מקצועית או לא ) ?? תומאס הראה שהוא יכול למלא את התפקיד הזה בקלות ובמחיר של מדלי אפשר להביא עוד סנטר או אפילו להחליף אותו בסמית' של ירושלים ...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי EulGam05 » 15 אוקטובר 2012, 06:19

yzafrir כתב:ליאור נראה יותר טוב השנה כי בלאט שינה את התפקוד שלו קצת . הוא יותר מנצל את יכולת ההובלת כדור של ליאור והיכולת שלו למסור בין גבוהים ולכן כשליאור נמצא יותר בחוץ קשה לשמור עליו כי הוא עובר את השחקן שלו בקלות או שהוא מוציא מסירה טובה פנימה .
שנה שעברה ניסו לשחק איתו קרוב מידי לסל .
וכשליאור נראה כך , שוב נשאלת השאלה , האם צריך מחליף בסכומים כאלו (ולא משנה אם מדלי טוב מקצועית או לא ) ?? תומאס הראה שהוא יכול למלא את התפקיד הזה בקלות ובמחיר של מדלי אפשר להביא עוד סנטר או אפילו להחליף אותו בסמית' של ירושלים ...

לא כל כך הבנתי על סמך מה החלטת שתומאס יכול למלא את התפקיד הזה בקלות, זה בוודאי לא על פי המשחק אתמול. אתמול ליאור ותומאס היו אלה ששיחקו בעמדה 4, הפלוס/מינוס של ליאור אתמול היה +17 ומכבי ניצחה את המשחק ב-6 נק', מה שאומר שכשליאור היה על הספסל ותומאס היה בעמדה 4 - מכבי הפסידה ליריבה ב-11 נק'. תומאס הוא שחקן מצוין אבל אין לו יכולת קליעה (יציבה) מחצי-מרחק ומעלה ובוודאי שאין לו את היכולת לשים כדור על הרצפה כמו שיש לאליהו (ובכך להזניח את היעדר יכולת הקליעה שלו), איתו בעמדה 4 אין למכבי אף שחקן שיכול לקלוע מבחוץ מבין כל שחקני הפנים (וזה לא משנה שמדלי בכושר קליעה רע כרגע, קבוצות יצאו אליו כשהוא עומד על קשת השלוש, מתומאס פשוט אפשר להתעלם כשהוא עומד שם). כתוצאה מכך הצבע נהיה צפוף יותר כי תומאס מקרב את השומר שלו לסל מה הופך את הסנטר הפיזי שאתה רוצה להביא מראש לפחות אפקטיבי (וזה לא שנביא עכשיו איזשהו סופו או פקוביץ' שיכולים להתמודד בקלות גם עם שני שומרים) וגם מקשה על החדירות של הגארדים.

אני גם לא מבין איך אתה מתכוון להחליף אותו בסמית' של ירושלים, מילא שירושלים לא ממש צריכה שחקן מהסוג של מדלי (מדלי הוא לא סנטר וסמית' הוא הסנטר היחיד בירושלים) אבל בשביל להשוות משכורות תצטרך להוסיף יחד עם מדלי עוד משהו כמו 350-400 אלף.
EulGam05

הודעהעל ידי misha » 15 אוקטובר 2012, 08:50

היה ת'רד דומה לפני שנה, פחות או יותר באותה נקודה של העונה viewtopic.php?f=2&t=583

זה נראה טוב עד עכשיו, אבל אני רוצה קודם כל לראות התמדה במאמץ ההגנתי שלו לאורך זמן לפני שיהיה אפשר להכריז על שינוי מגמה כלשהו באספקט הזה של המשחק.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי rc4991 » 15 אוקטובר 2012, 10:06

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:אצלי (ואני מניח שגם אצל שאר האנשים) ההתלהבות היא מכך שהוא התחיל לשמור ונהיה ממש אול אראונד פלייר

אם ליאור לא פרנצ'ייז פלייר אז מי כן? היקמן? שרמדיני? סמית'? ג'יימס? תומאס? איזה שחקן יש במכבי שאפילו מתקרב לרמה של אליהו?

זה שאין (כנראה) שחקן יותר מוכשר ממנו בסגל לא אומר שאפשר לבנות סביבו קבוצה
לדעתי פרנצ'ייז פלייר צריכים להיות שחקני על (כמו לאנגפורד,סופו,פארגו) ואליהו לא כזה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 15 אוקטובר 2012, 10:41

לא יודע, אני עדיין לא מבין הרבה אנשים שמשמיצים את אליהו מדי יום ביומו, וגם בפורום הזה לא חסכו ביקורות שליליות על אליהו. אני את דעתי עליו לא שיניתי לרגע, במשך כל תקופתו במכבי, בכל הקדנציות שלו במכבי: אני עדיין סבור שמבחינה התקפית מדובר באחד הפורוורדים הכי טובים באירופה. את התנועות שלו אי אפשר ללמד באף בית ספר, ובגלל זה הוא כמעט בלתי ניתן לעצירה. אני גם עדיין סבור שהשד התדמיתי על הפן ההגנתי שלו נופח מעבר לכל פרופורציה ריאלית. ליאור הוא לא עילוי בהגנה, אבל להפוך אותו למה שהוא לא זה לעשות לו עוול. התרומה ההגנתית שלו סבירה, ונגד מלאגה הוא אפילו התעלה על עצמו. אני הייתי בחרדות שהוא נבחן בליגת הקיץ, ושמחתי שהוא לא התקבל לשם. היו כאלו שהיו רוצים להיפטר ממנו, מעניין אם קולם נשמע גם אחרי התצוגה שלו במלאגה.
er79

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 אוקטובר 2012, 10:52

מדהים איך האשכול הזה חוזר על עצמו כל שנה. בואו נדבר עוד חודשיים...
ליאור באמת פתח את העונה טוב, אבל בשנתיים האחרונות הייתה ירידה ביכולת שלו ככל שהעונה התקדמה. תרגיעו קצת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי er79 » 15 אוקטובר 2012, 11:03

זה לא קשור ללהרגיע, מדובר בשחקן מצוין שרבים נוהגים להשמיץ אותו ולרצות אותו מחוץ מהקבוצה כמה שיותר מהר, ללא שום קשר לאיכויות שהוא מביא עמו וללא שום קשר לעליהום התקשורתי הלא מוצדק שהוא סופג. מותר לפתוח עליו ת'רד וקצת להחמיא לו, זה לא סוף העולם.
er79

הודעהעל ידי roy1000 » 15 אוקטובר 2012, 11:22

rc4991 כתב:זה שאין (כנראה) שחקן יותר מוכשר ממנו בסגל לא אומר שאפשר לבנות סביבו קבוצה
לדעתי פרנצ'ייז פלייר צריכים להיות שחקני על (כמו לאנגפורד,סופו,פארגו) ואליהו לא כזה

ליאור שחקן לא פחות טוב מהשחקנים שהזכרת, ויותר חושב, הוא הרבה יותר טוב מכל הזרים שיש למכבי בסגל ביחד. כנראה שאם הוא היה בא בצבע עור קצת יותר כהה והיו קוראים לו היקמן ולא אליהו, אז מצבו היה יותר טוב.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 אוקטובר 2012, 11:44

er79 כתב:זה לא קשור ללהרגיע, מדובר בשחקן מצוין שרבים נוהגים להשמיץ אותו ולרצות אותו מחוץ מהקבוצה כמה שיותר מהר, ללא שום קשר לאיכויות שהוא מביא עמו וללא שום קשר לעליהום התקשורתי הלא מוצדק שהוא סופג. מותר לפתוח עליו ת'רד וקצת להחמיא לו, זה לא סוף העולם.

אם הוא היה מציג את אותן יכולות לאורך כל העונה, היית צודק. לצערי, זה לא בדיוק ככה.
אף אחד לא משמיץ אותו, הגיעה לו הרבה ביקורת על איך שהוא שיחק בשנתיים האחרונות, והוא קיבל אותה.
אתם רוצים לפתוח ת'רד מחמאות לליאור אליהו אחרי 2 משחקים? בכיף, אבל אל תהפכו אותו לפרנצייז פלייר, או תשוו אותו לסופו, לנגפורד ופארגו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי er79 » 15 אוקטובר 2012, 12:53

MTA2311 כתב:
er79 כתב:זה לא קשור ללהרגיע, מדובר בשחקן מצוין שרבים נוהגים להשמיץ אותו ולרצות אותו מחוץ מהקבוצה כמה שיותר מהר, ללא שום קשר לאיכויות שהוא מביא עמו וללא שום קשר לעליהום התקשורתי הלא מוצדק שהוא סופג. מותר לפתוח עליו ת'רד וקצת להחמיא לו, זה לא סוף העולם.

אם הוא היה מציג את אותן יכולות לאורך כל העונה, היית צודק. לצערי, זה לא בדיוק ככה.
אף אחד לא משמיץ אותו, הגיעה לו הרבה ביקורת על איך שהוא שיחק בשנתיים האחרונות, והוא קיבל אותה.
אתם רוצים לפתוח ת'רד מחמאות לליאור אליהו אחרי 2 משחקים? בכיף, אבל אל תהפכו אותו לפרנצייז פלייר, או תשוו אותו לסופו, לנגפורד ופארגו.

הגיעה לו הרבה ביקורת בשנתיים האחרונות? על מה ולמה? ליאור במשחקים שלו נתן תפוקה התקפית טובה, הוא בא להחתים כרטיס, הבעיה היא שבעונה שעברה הוא היה בצילו של בלו, שגזל ממנו הרבה דקות, ובצדק (בצדק בגלל שבלו מצויין, לא בגלל שליאור רע, מדובר היה בשיקולים מקצועיים של בלאט נטו, שמקובלים גם עליי). בינתיים הוא מקבל יותר קרדיט מקיינר מדלי, וגם בצדק, והוא פורע את השטר. הרבה מהביקורות, לרבות אלו מהשנתיים האחרונות, עשו לו עוול. אף אחד לא יוציא ממנו מה שיש לו מהידיים. ולגבי סוגיית הפרנצ'ייז פלייר, אני לא השתתפתי בויכוח הספציפי הזה, אני לא חושב שאפשר להכתיר אותו כפרנצ'ייז פלייר, אבל אם כבר עושים השוואות מול פארגו ולנגפורד וסופו, אולי ליאור לא פרנצ'ייז פלייר כמוהם, אבל הוא שחקן יוצר טוב יותר מסופו, ולא נופל בהרבה מלנגפורד ומפארגו, ואני כרגע מדבר על האלמנט של יצירת המצבים בלבד. אין הרבה פורוורדים באירופה עם יכולות כאלו מגוונות כמו שלו. אם הוא היה משפר את הקליעה שלו מחוץ לקשת הוא כבר ממזמן לא היה פה לדעתי.
er79

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 אוקטובר 2012, 14:43

הוא השחקן הכי יקר בקבוצה. הוא נתן יכולת של כזה? אם הוא היה בצילו של בלו(שחקן שעולה פחות מחצי מליאור), אז כנראה שהביקורת הייתה מוצדקת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 16 אוקטובר 2012, 11:37

זה ישמע מצחיק אבל
ליאור אליהו מזכיר לי השנה את אוואטר, אין לי מושג מאיפה זה בא אבל
בכל משחק השנה המבנה הפיזי המיוחד הזה שלו,
השילוב של הגובה הדקיקות והשריריים הגמישים משהו,
מזכירים לי את הגבוה הכחול ההוא שכולנו התלהבנו לראות בפעם הראשונה ב3D.
העובדה שהוא השנה לוקח על עצמו מדי פעם להוביל את הכדור היא משהו שמוסיף מימד מפלצתי למשחק של מכבי,
יש שיגידו שזה לא התפקיד שלו אבל אלה שמתחברים לנועזות ולפנטזיה יאהבו את זה מאוד.
ליאור מבחינה פיזית הוא ה-4 הכי מיוחד בליגה בלי מתחרים.
לא מחליף אותו באף 4 אחר עם כל היתרונות והחסרונות שלו וזה שהוא ישראלי זה אדיר.
המחשבה עליו ועל תומאס באותה חמישייה תתאים אולי לליגה הישראלית, ביורוליג זה להיות בלי מאסה.
בקשר לעניין הספסל, כל עוד ליאור יקח את זה בצורה טובה זה בסדר שהוא יעלה מהספסל.
אני חושב שעדיף שהוא יעלה בחמישייה כי ככה השנתיים האחרונות לימדו אותנו.
:rose
~Box & 1~

הודעהעל ידי er79 » 16 אוקטובר 2012, 11:43

~Box & 1~ כתב:זה ישמע מצחיק אבל
ליאור אליהו מזכיר לי השנה את אוואטר, אין לי מושג מאיפה זה בא אבל
בכל משחק השנה המבנה הפיזי המיוחד הזה שלו,
השילוב של הגובה הדקיקות והשריריים הגמישים משהו,
מזכירים לי את הגבוה הכחול ההוא שכולנו התלהבנו לראות בפעם הראשונה ב3D.
העובדה שהוא השנה לוקח על עצמו מדי פעם להוביל את הכדור היא משהו שמוסיף מימד מפלצתי למשחק של מכבי,
יש שיגידו שזה לא התפקיד שלו אבל אלה שמתחברים לנועזות ולפנטזיה יאהבו את זה מאוד.
ליאור מבחינה פיזית הוא ה-4 הכי מיוחד בליגה בלי מתחרים.
לא מחליף אותו באף 4 אחר עם כל היתרונות והחסרונות שלו וזה שהוא ישראלי זה אדיר.
המחשבה עליו ועל תומאס באותה חמישייה תתאים אולי לליגה הישראלית, ביורוליג זה להיות בלי מאסה.
בקשר לעניין הספסל, כל עוד ליאור יקח את זה בצורה טובה זה בסדר שהוא יעלה מהספסל.
אני חושב שעדיף שהוא יעלה בחמישייה כי ככה השנתיים האחרונות לימדו אותנו.
:rose

ליאור תמיד ניחן בראיית משחק נפלאה, והשנה עושה רושם שהוא אפילו שדרג זאת, אני מסכים איתך. גם יכולת הכדרור שלו טובה. ולגבי המגיב הקודם, זה לא נורא להיות בצלו של בלו. בלו היה שחקן אדיר, אבל זה לא גורע מאומה מהיכולות של ליאור. לליאור היה פשוט מזל רע להיות בסגל ביחד עם בלו, שחקן יוצא מן הכלל. דווקא השנה עושה רושם שלקיינר מדלי קורה בדיוק מה שקרה לליאור בשנה שעברה: הוא עדיין לא יציב מספיק (ואני מקווה שזה יעבור לו כי כשרון יש לו) ואליהו מקבל את הדקות שלו בעמדה 4 בצדק.
er79

הודעהעל ידי מתAMסרת » 19 אוקטובר 2012, 19:42

שרק ימשיך להיות עירני משני צידי המגרש. את היכולות, כולנו יודעים, שיש לו.
במקרה של ליאור הכל שאלה של יציבות.
שלא יגמר לעולם, ושרק ימשיך ככה, כמו בשני המשחקים הראשונים.
מתAMסרת

הודעהעל ידי yzafrir » 19 אוקטובר 2012, 20:18

אני חייב לומר שאני ממש מופתע מרמת ההגנה ורמת ההקרבה של ליאור השנה . גם אם הוא יודע שלא יצליח לחסום שחקן הוא עושה את העברה ובצורה אגרסיבית . יכול להיות שמחנה קיץ בארהב מישהו דיבר איתו והעיר אותו קצת ? הוא פשוט נראהכאילו קיבל זריקת אנרגיה גם בהגנה . רק שימשיך ככה...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי התנין » 19 אוקטובר 2012, 20:28

roy1000 כתב:

למכבי אין אף ''פרנצ'ייז פלייר'' בקבוצה, פשוט מאוד. האמת שיש מעטים כאלה באירופה בכלל.
התנין

הודעהעל ידי felix_r » 19 אוקטובר 2012, 22:19

MTA2311 כתב:הוא השחקן הכי יקר בקבוצה. הוא נתן יכולת של כזה? אם הוא היה בצילו של בלו(שחקן שעולה פחות מחצי מליאור), אז כנראה שהביקורת הייתה מוצדקת.

בלו לא עלה חצי מליאור
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: מרסר ו־26 אורחים