בחירות 2013

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2013

הודעהעל ידי jol9 » 15 אוקטובר 2012, 20:08

אני חושב שביבי הצג יפה מאוד היום בכנסת את כל הטיעונים (שגם הוצגו כאן בשרשור הזה ממש).
מופז כמובן תקף אותו אבל זה בגדר שיר פרידה ולא יותר מזה.

אני מקווה שהמצע והתשדירים יהיו בסגנון הנאום של ביבי היום, ופחות התנגחויות והתנצחויות עם אולמרט ועם שלי (את מופז ביבי כמובן לא סופר).

גם ליברמן התחיל בקמפיין שלו, והוא ינסה להוציא את פרצופה האמיתי של שלי, אבל כמובן בגלל שהוא "קיצוני", "רוסי", "נחקר", "פאשיסט" ומה לא, לא יודע כמה זה יעזור.

נראה כמה המדינה שלנו היא באמת מדינה שהולכת אחר טרנד וסיסמאות. המדד של המנדטים של שלי ושל לפיד יהיו ההוכחה לזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 15 אוקטובר 2012, 20:57

לא חושב שיש סיכוי כלשהו לשלי או לפיד. שניהם אנשים ריקים מתוכן שיש מאחוריהם רק סיסמאות ושום הוכחה בתפקיד ציבורי כלשהו. גם התמיכה הגדולה של התקשורת השמאלנית לא תעזור לשלי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 15 אוקטובר 2012, 20:58

MTA2311 כתב:נפלאות הגוגל. אם היית טורח לקרוא את החוקים היית רואה שמדובר בחוקים חדשים, בעלי סעיפים חדשים, שונים ומשופרים, אך בעלי שם זהה.

לא, דוקא לא נפלאות הגוגול, אלא דוקא נפלאות החיים במשרד עורכי דין. אם תרצה, אשלח לך תצלום מן הספר "החקיקה במדינת ישראל" , אשר נמצא ברשותי (שהוא בעצמו קרוב לבן 20), עם חלק מאותם חוקים. אגב, חלק גדול מהחוקים שציינת לא רק שליברמן ומפלגתו לא חוקקו, אלא שרוב מפלגתו (לרבות ליברמן עצמו) כלל לא נכח במליאה בעת ההצבעה עליהם או בעת ההצבעה של עידכונם ותיקנום.

MTA2311 כתב:בשביל שלא תופתע עם תביעת דיבה מצד שר התיירות, כדאי שתמציא הוכחות לכך שהוא נהג בשכרות, כי על כך החוק מדבר.

אני אכן מקווה שמי שכתב את המשפט המודגש לא יקבל תביעת דיבה. מזל שזה לא הייתי אני....

MTA2311 כתב:כמובן שלהידוק הסנקציות, ולמניעת המשטים,

לקשור את ה"הישגים" האילו לליברמן זה כשל לוגי מאוד משעשע.

נתחיל במשטים - קודם כל, הצלחת מניעתם באה רק לאחר כשלון המרמה.
דבר שני, מניעתם בפועל היתה באחריות הצבא וגורמי הבטחון ולא בידי שום גוף פוליטי, בטח שלא בידי רב"ט (מיל') אביגדור ליברמן. ההחלטה על עצירת המשטים, היתה בכלל של ראש הממשלה ושר הביטחון.
אגב, אם במרמה עסקינן, אז איך זה שבמשט הזה השתתפה ח"כית ערביה והיא עדיין בכנסת? ליברמן לא סיפר לנו שרק הוא "מבין ערבית" ושאם "אין נאמנות, אין אזרחות"? כנראה שמישהו כאן לא עומד במילה שלו...

בנוגע להידוק הסנקציות - רובן ככולן נבעו מלחץ אמריקאי כבד. למדינות כמו גרמניה וקנדה יש אינטרס מובהק בארה"ב ולכן הן תמכו בסנקציות ולא בגלל שליברמן, שספק אם בגלל יש איזה גורם במדינות אילו שנמצא עמו בקשר. קנדה גם הודתה שהחזרת השגריר מאירן הגיעה בעקבות לחץ אמריקאי ולא משום גורם אחר.
אם בכל זאת יש מישהו בארץ שהיה מעורב בנושא בידוק הסנסקציות, זה לבטח לא ליברמן שעמו חלק מן המדינות בכלל לא מוכנות לדבר.
אגב, שבדיה עכשיו אינה מעוניינת להדק את הסנקציות בשביל לממש עסקה של אריקסון, איפה משרד החוץ?

בקיצור, לא צריך להלל את ליברמן רק בגלל שהוא כוחני והורשע בעבר בפלילים. למרות הקשיחות והבלג'ירנטיות שהוא משדר, הוא רחוק מלהיות ח"כ פעיל ופורה.
MTA2311 כתב: לאיסור ההחרמות אין שום קשר למשרד החוץ

דוקא על ה"הישג" הזה אני כן אתן קדיט לליברמן, וגם למפלגתו הנאורה והדמוקרטית. באמת, כל הכבוד! :dance2
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 15 אוקטובר 2012, 21:19

yiffy כתב:
Holiday_Armadillo כתב:מכה נוראית לאדם הפשוט
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4292091,00.html

השר היחידי שעשה משהו בשביל באמת באמת להקל עלינו את העול הכלכלי

הימור שלי: העזיבה של כחלון תהיה עבור נתניהו מה שהעימות הנשיאותי הראשון היה עבור אובמה. בסקרים הקרובים שיצאו הליכוד יחטוף מכה חזקה בהרבה ממה שנדמה לו כרגע, ושלי תהפוך לקונטנדרית של ממש.

wishful thinking.
בינינו, אנחנו צריכים להשלים עם זה שאנחנו עומדים לפני עוד ארבע שנים של ממשלת ביבי-ימין-חרדים.
מה לעשות, כנראה שזה מה שהעם רוצה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 אוקטובר 2012, 21:27

חביב אורנג'ד כתב:
MTA2311 כתב:נפלאות הגוגל. אם היית טורח לקרוא את החוקים היית רואה שמדובר בחוקים חדשים, בעלי סעיפים חדשים, שונים ומשופרים, אך בעלי שם זהה.

לא, דוקא לא נפלאות הגוגול, נפלאות החיים במשרד עורכי דין. אם תרצה, אשלח לך תצלום מן הספר "החקיקה במדינת ישראל" אשר נמצא ברשותי (שהוא בעצמו קרוב לבן 20) עם חלק מאותם חוקים. אגב, חלק גדול מהחוקים שציינת לא רק שליברמן ומפלגתו לא חוקקו, אלא שרוב מפלגתו (לרבות ליברמן עצמו) כלל לא נכח במליאה בעת ההצבעה עליהם או בעת ההצבעה של עידכונם.

MTA2311 כתב:בשביל שלא תופתע עם תביעת דיבה מצד שר התיירות, כדאי שתמציא הוכחות לכך שהוא נהג בשכרות, כי על כך החוק מדבר.

אני אכן מקווה שמי שכתב את המשפט המודגש לא יקבל תביעת דיבה. מזל שזה לא הייתי אני....

MTA2311 כתב:כמובן שלהידוק הסנקציות, ולמניעת המשטים,

לקשור את ה"הישגים" האילו לליברמן זה כשל לוגי מאוד משעשע.

נתחיל במשטים - קודם כל, הצלחת מניעתם באה רק לאחר כשלון המרמה.
דבר שני, מניעתם בפועל היתה באחריות הצבא וגורמי הבטחון ולא בידי שום גוף פוליטי, בטח שלא בידי רב"ט (מיל') אביגדור ליברמן. ההחלטה על עצירת המשטים, היתה בכלל של ראש הממשלה ושר הביטחון.
אגב, אם במרמה עסקינן, אז איך זה שבמשט הזה השתתפה ח"כית ערביה והיא עדיין בכנסת? ליברמן לא סיפר לנו שרק הוא "מבין ערבית" ושאם "אין נאמנות, אין אזרחות"? כנראה שמישהו כאן לא עומד במילה שלו...

בנוגע להידוק הסנקציות - רובן ככולן נבעו מלחץ אמריקאי כבד. למדינות כמו גרמניה וקנדה יש אינטרס מובהק בארה"ב ולכן הן תמכו בסנקציות ולא בגלל שליברמן, שספק אם בגלל יש איזה גורם במדינות אילו שנמצא עמו בקשר. קנדה גם הודתה שהחזרת השגריר מאירן הגיעה בעקבות לחץ אמריקאי ולא משום גורם אחר.
אם בכל זאת יש מישהו בארץ שהיה מעורב בנושא בידוק הסנסקציות, זה לבטח לא ליברמן שעמו חלק מן המדינות בכלל לא מוכנות לדבר.
אגב, שבדיה עכשיו אינה מעוניינת להדק את הסנקציות בשביל לממש עסקה של אריקסון, איפה משרד החוץ?

בקיצור, לא צריך להלל את ליברמן רק בגלל שהוא כוחני והורשע בעבר בפלילים. למרות הקשיחות והבלג'ירנטיות שהוא משדר, הוא רחוק מלהיות ח"כ פעיל ופורה.
MTA2311 כתב: לאיסור ההחרמות אין שום קשר למשרד החוץ

דוקא על ה"הישג" הזה אני כן אתן קדיט לליברמן, וגם למפלגתו הנאורה והדמוקרטית. באמת, כל הכבוד! :dance2

http://www.klayot.org.il/?CategoryID=148&ArticleID=789
http://news.walla.co.il/?w=/2689/2501035
http://oknesset.org/bill/3423/
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3897524,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3863233,00.html

אני מבין שתיקונים והרחבות לחוקים קיימים לא נחשבים בעיניך.

חוק האלכוהול, שמפלגת ישראת ביתנו עומדת מאחוריו, מדבר על אחוז האלכוהול המותר בדמו של הנהג. שר התיירות אולי אוהב לשתות, כמו שדאגת לציין ברוב שנינותך, אבל עד שהוא לא ייתפס נוהג תחת השפעת אלכוהול, דבריך יחשבו בתור פגיעה בשמו הטוב. בתור אחד שעובד במשרד עורכי דין, ואפילו מחזיק ברשותו את ספר החקיקה במדינת ישראל, אתה אמור לדעת זאת.

האחריות על סיכול המשטים, היא באחריות גופי הביטחון. האחריות על מניעתם, היא בידי משרד החוץ. משרד החוץ מפעיל לחץ כבד על ממשלות בשביל למנוע ממשטים מבורכים של פעילי שלום לצאת לפועל.
בנוגע לכבוד חברת הכנסת זועבי, מה רצית שליברמן יעשה? יתנקש בה? הוא אחראי על מי נבחר לכנסת? אחרי זה אומרים שהוא אנטי דמוקרטי.

משרד החוץ מפעיל לחץ על ממשלות בעולם בדרכים שונות בשביל שיחמירו את הסנקציות על איראן, וזאת עובדה. אין לכך השפעה? מי אתה שתקבע? בינתיים הסנקציות רק מוחמרות, והגוף האחראי לכך בישראל הוא משרד החוץ.

חוק איסור ההחרמות על עסקים ישראלים בחול הוא חשוך ואנטי דמוקרטי? אני בטוח שתומכי היטלר בשנות ה30 טענו בדיוק את אותו הדבר, כשהם קראו להחרמת בתי העסק היהודיים. אוסטרליה אכן ידועה בהיותה מדינה חשוכה :::
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 15 אוקטובר 2012, 21:38

חביב אורנג'ד כתב:
yiffy כתב:

הימור שלי: העזיבה של כחלון תהיה עבור נתניהו מה שהעימות הנשיאותי הראשון היה עבור אובמה. בסקרים הקרובים שיצאו הליכוד יחטוף מכה חזקה בהרבה ממה שנדמה לו כרגע, ושלי תהפוך לקונטנדרית של ממש.

wishful thinking.
בינינו, אנחנו צריכים להשלים עם זה שאנחנו עומדים לפני עוד ארבע שנים של ממשלת ביבי-ימין-חרדים.

תיכף תגיד לי שסנטה קלאוס לא קיים :sorry
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 15 אוקטובר 2012, 21:45

Mta_atic כתב:אין ספק שעזיבת כחלון היא מכה,אבל אני לא חושב שנראה את זה משפיע יותר מידי על כמות המנדטים שהליכוד יקבל.
מישהו חושב שמצביעי הליכוד עושים זאת בגלל המצע החברתי של המפלגה?

מן הסתם לא, אבל באופן תיאורטי היעלמות הסממן החברתי הבודד במפלגה הזו יכול להיות בגדר "הקש ששבר את גב הגמל" מבחינת אנשים סוציאליסטיים שמצביעים לליכוד אך ורק בגלל המצע המדיני שלו.

דוגרי, לא בטוח שהייתי מתנגד לקואליציה של ליכוד-עבודה. יש בליכוד כמה "חברתיים" כמו שאמה הכהן וחיים כץ ששלי יכולה באופן תיאורטי להעביר איתם חקיקה כלכלית-חברתית (היא אפילו עשתה את זה עם פאקינג גדעון סער - ביבי 2!). יחד עם זאת, אני לא מאמין שזה יקרה. ביבי חולם להפריט כל מה שזז במדינה הזו ולהוריד את המס השולי שהעשירים משלמים לפרומיל. אין לו כוונה אמיתית לתת לשלי להרוס לו את המסיבה. הוא ייקח שוב את ליברמן ואת לפיד שיהיה הסמרטוטון הרשמי של הקואליציה הבאה ואז ייעלם מהמפה הפוליטית כמו קודמיו.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 15 אוקטובר 2012, 21:57

MTA2311 כתב:אני מבין שתיקונים והרחבות לחוקים קיימים לא נחשבים בעיניך.

1. יש הבדל תהומי בין להכניס תיקנוים והרחבות בחוק לבין לחוקק את החוק. לייחס את החוק בשלמותו לגורם שרק הכניס בו תיקונים, זאת פשוט גניבת דעת.
2. אני לא יודע מי סיפר לך שמודבר בחוקים חדשים לגמרי בעלי אותו שם, אבל זה פשוט לא נכון. שקר גס.

MTA2311 כתב:בנוגע לכבוד חברת הכנסת זועבי, מה רצית שליברמן יעשה? יתנקש בה? הוא אחראי על מי נבחר לכנסת?

את השאלות האילו אני מפנה לליברמן ומצביעיו. שוב, ליברמן הבטיח לכולם שהוא "יטפל" בח"כ ערביים דוגמת חנין זועבי ולמרות מפלגה גדולה וחברות בקואליציה, ליברמן הגדול לא עשה כלום, למרות שהיו לו קרוב לארבע שנים.

MTA2311 כתב:האחריות על סיכול המשטים, היא באחריות גופי הביטחון. האחריות על מניעתם, היא בידי משרד החוץ. משרד החוץ מפעיל לחץ כבד על ממשלות בשביל למנוע ממשטים מבורכים של פעילי שלום לצאת לפועל.
בנוגע לכבוד חברת הכנסת זועבי, מה רצית שליברמן יעשה? יתנקש בה? הוא אחראי על מי נבחר לכנסת? אחרי זה אומרים שהוא אנטי דמוקרטי.

משרד החוץ מפעיל לחץ על ממשלות בעולם בדרכים שונות בשביל שיחמירו את הסנקציות על איראן, וזאת עובדה. אין לכך השפעה? מי אתה שתקבע? בינתיים הסנקציות רק מוחמרות, והגוף האחראי לכך בישראל הוא משרד החוץ.

חוק איסור ההחרמות על עסקים ישראלים בחול הוא חשוך ואנטי דמוקרטי? אני בטוח שתומכי היטלר בשנות ה30 טענו בדיוק את אותו הדבר, כשהם קראו להחרמת בתי העסק היהודיים. אוסטרליה אכן ידועה בהיותה מדינה חשוכה :::

סבבה... בוא נייחס הכל לליברמן, איתו כל מדינה שמחה לדבר ולתקשר.
ליברמן באמת הוביל את המדינה להשגים דיפולמטיים מרשימים שלא נראו כאן בעבר...
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 15 אוקטובר 2012, 22:11

yiffy כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
yiffy כתב:

wishful thinking.

תיכף תגיד לי שסנטה קלאוס לא קיים :sorry

אני מקווה שסיפור לך על זה שאין באמת איסטר באני... אופס...

בנוגע לכחלון, אני לא חושב שעזיבתו תפגע בליכוד רק בגלל האג'נדה החברתית שהוא מכניס בליכוד. אחרי הכל, אני לא חושב שלמצביעי הליכוד זה כ"כ אכפת.
מה שכן, העזיבה של כחלון מדגישה כמה חלש ונטול עמוד שידרה הוא ביבי נתניהו. אם היינו רגילים לראות את ביבי כנוע לפתרונים אמריקאים מבחוץ, ולחרדים ולימין הקיצוני מבפנים, אז כעת, אנו רואים שאפילו במפלגתו שלו הוא נכנע לסחטנות וכלל אינו מתחשב ברחשי ליבם של אזרחי המדינה.
כאשר אנו עומדים לפני החלטות גורליות בנוגע לעתיד המדינה, יהיה לאנשים קשה לבחור באדם כ"כ חלש שנכנע בכזאת קלות לסחטנות. לא זה האיש שנרצה לראות מנווט את המדינה בזמנים כאלו.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 15 אוקטובר 2012, 22:55

חביב,
אתה הורג אותי עם המסקנות שלך...
מאיפה אתה יודע למה כחלון פרש? הרי אפילו הפרשניות הממולחות ביותר כמו רינה מצליח ואיילה חסון לא ממש יכולות לתת הסבר למה שקרה,
אז איך החלטת שביבי אשם בזה שכחלון פרש?

כחלון גם ממש לא היה מסוכסך עם ביבי. לא יודע מאיפה הבאת את זה.

ביבי הוא האדם הכי מתאים לעמוד בראש המדינה. אין מה לעשות. אפילו אם נניח לרגע ששלי, יאיר ומופז היו ראשי ממשלה בפוטנציה, ברור הרי שלאף אחד מהם אין את הכישורים או את הנסיון
או את שניהם בשביל תפקיד כזה. האם זה נכון והוגן להמר בעת הזאת?
היחיד שכן יש לו נסיון אבל הוא הורשע בפלילים וניהל מלחמה כושלת הוא אהוד אולמרט, ואני לא חושב שהוא היה ראש ממשלה טוב, ובאופן כללי, אדם שנחקר ונשפט על כ"כ
הרבה סעיפים, הוא לא אדם שצריך לעמוד בתפקיד כזה. זה לא מתאים.

ד"א חביב, מה אתה עושה במשרד עורכי דין??
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 אוקטובר 2012, 04:58

יש הבדל תהומי בין להכניס תיקנוים והרחבות בחוק לבין לחוקק את החוק. לייחס את החוק בשלמותו לגורם שרק הכניס בו תיקונים, זאת פשוט גניבת דעת.
אני לא יודע מי סיפר לך שמודבר בחוקים חדשים לגמרי בעלי אותו שם, אבל זה פשוט לא נכון. שקר גס.

תיקון חוק, או הרחבה שלו, נחשבים מבחינה משפטית כחוק חדש. יש להם אותו מעמד, ובבית המשפט(ובכנסת, בשלבי החקיקה השונים) כל סעיף כזה נקרא בשם החוק. אלה חוקים חדשים לכל עניין ודבר.
גניבת הדעת היא לציין שייחסתי את חוק חינוך ממלכתי בשלמותו, לישראל ביתנו. באיזה משרד עורכי דין אמרת שאתה עובד? עורך דין אתה לא.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 16 אוקטובר 2012, 17:29

חחחח... גם כן מפלגה חברתית :duh
אמרתי לכם שלפיד הוא פרצוף ללא תוכן.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/409/ ... =404&loc=1
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 16 אוקטובר 2012, 18:19

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4293125,00.html

אולמרט יצטרך כנראה להתמודד ולסגור את כל ענייניו האישיים לפני שיחשוב להתמודד על ראשות הממשלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 20 אוקטובר 2012, 16:01

הבנתי שהעבודה צירפה את מיקי רוזנטל ואיציק שמולי,הבנתי גם שהעבודה דוגלת בעזרה לחלשים ובעד המחאה החברתית
האם כדאי לנו לנו שהם יהיו בממשלה למרות שהם שמאלנים? הם יכולים לקבל תפקידים חברתיים ולא תפקידים גדולים בעלי השפעה?
נראה לי שיהיה מצוין אם אנשים כמו נתניהו יקבלו את ההחלטות החשובות אך שבאותו הזמן אנשים כמו רוזנטל שמולי ואחרים יפעלו לרווחת הציבור
אני באמת לא כל כך מבין בזה אבל האם זה אפשרי?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוקטובר 2012, 16:22

rc4991 כתב:הבנתי שהעבודה צירפה את מיקי רוזנטל ואיציק שמולי,הבנתי גם שהעבודה דוגלת בעזרה לחלשים ובעד המחאה החברתית
האם כדאי לנו לנו שהם יהיו בממשלה למרות שהם שמאלנים? הם יכולים לקבל תפקידים חברתיים ולא תפקידים גדולים בעלי השפעה?
נראה לי שיהיה מצוין אם אנשים כמו נתניהו יקבלו את ההחלטות החשובות אך שבאותו הזמן אנשים כמו רוזנטל שמולי ואחרים יפעלו לרווחת הציבור

יש הבדל בין להיות מהפכן ומעצב דעת קהל בעיתונות או באגודת הסטודנטים, מאשר לעשות זאת מתוך הכנסת עם כל השיקולים הפוליטיים.

יהיו עכשיו הרבה דיבורים ועניינים, אבל בפועל גם שלי, איציק שמולי ואחרים יצטרכו להכריע בנושא התקציב ולהעביר קיצוצים חדים. זה לא שביבי ושטייניץ באים
בשביל לדפוק את האנשים הפשוטים. ההיפך הוא הנכון, אבל פשוט קל לצייר את התמונה המעוותת הזאת.

הדבר הבאמת מפחיד יהיה לראות את המדינה הופכת לסוציאליסטית ומאות אלפי אנשים הופכים למובטלים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 20 אוקטובר 2012, 17:22

מאות אלפי אנשים הופכים למובטלים? יוני, בחייך, אלו אמירות פופוליסטיות וזולות של ביבי ושטייניץ שאין מאחוריהן תוכן.

הרי בצרפת נבחר הולנד הסוציאליסט והודיע שצנע הוא לא גזירת שמיים. הוא גם מעלה מס על עשירים. אתה רואה שם מאות אלפי מובטלים? יש שם לכל היותר את אותה כמות לעומת זאת שהייתה כשסרקוזי היה הנשיא.

לעומת זאת. בבריטניה, בה קמרון השמרן ביצע בדיוק את הקיצוצים ששטייניץ רוצה לבצע דווקא יש מאות אלפי מובטלים וצמיחה של 0.2% ובדיוק כתוצאה מכך.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 20 אוקטובר 2012, 17:35

jol9 כתב:חביב,
אתה הורג אותי עם המסקנות שלך...
מאיפה אתה יודע למה כחלון פרש? הרי אפילו הפרשניות הממולחות ביותר כמו רינה מצליח ואיילה חסון לא ממש יכולות לתת הסבר למה שקרה,
אז איך החלטת שביבי אשם בזה שכחלון פרש?

לפי מה שהבנתי וכמובן, יתכן שזה לא נכון, כחלון עוזב את הליכוד כי ביבי לא מייעד לו תפקיד מרכזי בכנסת הבאה ומעדיף על פניו חברי ליכוד אחרים.
אם כך הדברים, אז כמובן שהדבר מעיד על עוד מקום בו ביבי מגלה חולשה ונכנע לסחטנות.
שוב, צריך לסייג את הדברים ויתכן שהם באמת לא נכונים, אבל את זה שביבי התגלה כבובה וכישות חסרת עמוד שידרה, ידענו גם ממקרים אחרים.

jol9 כתב:ביבי הוא האדם הכי מתאים לעמוד בראש המדינה. אין מה לעשות. אפילו אם נניח לרגע ששלי, יאיר ומופז היו ראשי ממשלה בפוטנציה, ברור הרי שלאף אחד מהם אין את הכישורים

מניין כל הקביעות הללו???
שלי יחימוביץ' לא כשרונית ולא מנוסה?? ח"כ יחימוביץ' היא חברת הכנסת הפורה ביותר כנראה אי-פעם, כאשר רק בכנסת הנוכחית היא חוקקה 16 חוקים (!!) שזה כנראה יותר ממה שביבי וליברמן חוקקו בכל הכנסות בהן היו חברים מאז ומעולם. בניגוד גמור לביבי אגב, היא גם לא מפחדת לומר את עמודתיה וגם לדבוק בהן, בזמן שביבי (כמעט כמו כל אדם שעמד בראש מפלגת הליכוד בעבר) שומר על מצע עמום וכבר הראה שהוא אינו מסוגל לקדם מהלכים ודברים שהוא בעצמו מאמין בהם (ע"ע חוק טל).
רוצה עוד מנהיגה מנוסה, בעלת רקע ביטחוני שלא נכנעה לסחטנות? ציפי ליבני. ליבני גם הצליחה להנהיג מפלגה שזכתה ליותר מנדטים מכל מפלגה אחרת (לרבות מפלגתו של ביבי) וגם כאשר היתה לה הזדמנות להיות ראש ממשלה, היא סירבה לשבת באותה ממשלה יחד עם החרדים והימין הקיצוני, דבר אותו ביבי עשה בחפץ לב.
באמת שלא חסרות אלטרנטיבות לביבי שכאמור, רק הוכיח שהוא אינו מסוגל לקדם שום דבר ונאלץ ללכת בחירות כי אפילו את התקציב הוא לא מצליח להעביר.
בכל אופן, כל מי שבוחר בביבי יודע שהוא יקבל בעסקת החבילה גם את החרדים וגם את המתנחלים, כאשר מעליו ינצח המליארדר החשוד בפלילים שלדון אדלסון - האם אנחנו רוצים שאילו יהיה האנשים המרכזיים בזמן שכזה???

אנחנו צפויים לעוד ארבע שנים בהן שוב מערכת החינוך הפרטית של ש"ס תמומן במליארדי שקלים ע"ח משלם המיסים, שוב האמרקאים וחלק מן האירופאיים לא ירצו לדבר עם שר החוץ שלנו, שוב עשרות (אם לא מאות) מליוני דולרים יועברים לשטחים הכבושים, לא תחוקק אלטרנטיבה לחוק טל, מחירי הדירות והשכירות רק יעלו ולא יתקיים שום מו"מ עם הפלסיטינים מה שיוביל לכך שרעיון "שתי מדינו לשני מאמין" יגנז, למרות שביבי וליברמן תומכים בו. כפי שכתבתי קודם ליפתח, כנראה שזה מה שהעם רוצה כעת ואת זה הוא גם יקבל.

אז עכשיו ביבי מפחיד אותנו שאנחנו נמצאים בזמן קריטי? אז חשוב להבין שלא הוא האיש הנכון לעמוד בראש המדינה בזמן כזה (מאותן סיבות שציינתי קודם) וחשוב שגם נבין שהצלחת מתקפה ישראלית תלויה הרבה יותר בגורמים צבאיים/בטחוניים ולא בראש הממשלה. כמו שזה נראה, גם ההחלטה אם לתקוף או לא, לא תלויה רק בראש הממשלה הישראלי, אלא דוקא בנשיא האמירקני. אנחנו גם צריכים לחשוב על היום של אחרי וכיצד מערך ההסברה של ישראל אם וכאשר ישראל תגונה בשל פעולה כזו (דבר שכנראה יקרה), אם המערך הדיפולמטי וההסברתי של ישראל ישאר בהינו, אז את המערכה הזו בטוח שנפסיד.

חוץ מזה, תמיד אפשר למנות שר בטחון מילטריסת שינצח על כל המבצע הזה. לא צריכים ראש ממשלה יוצא סיירת מטכ"ל בשביל לנהל את העניין האיראני בצורה הנכונה וזה גם לא שביבי, על אף נסינו כראש ממשלה וכאיש צבא, עושה עבודה כ"כ טובה גם עכשיו.

jol9 כתב:ד"א חביב, מה אתה עושה במשרד עורכי דין??

לא מעוניין לפרט, אך אוכל לומר שיש לי ייחוס לעולם המשפט, הן באקדמיה והן ב"תעשייה".
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי Mta_atic » 20 אוקטובר 2012, 18:11

רוי,
קודם כל לדעתי להזכיר את יחימוביץ' ולבני באותה נשימה זה עלבון גדול ליחימוביץ'.
לבני היא בובה חיוורת, קריקטורה לעומת האישה הערכית הזאת שנקראת שלי יחימוביץ'.

לאחר הבחירות הקודמות, ציפי לבני הציעה לחרדים הרבה יותר ממה שהליכוד הציע (ש"ס בעצמה הודתה בזה). כשהיא ראתה שזה מתאים לה היא התחילה להכות בחרדים כדי להשיג כוח אלקטורלי וקרדיט מהציבור.

לגבי מה שכתבת בהמשך -
חשוב לדייק - ש"ס לא מקבלת מיליארדים מהמדינה עבור חינוך. מהפעם האחרונה שבדקתי מדובר בכמיליארד שקלים.
מי שיגיד שצריך לייבש את החינוך החרדי טועה ומטעה. מגיע להם תקצוב כמו כל מוסד חינוך אחר בארץ.
הבעיה לכאורה מתחילה בכך שאין שם לימודי ליבה, יש בלא מעט מוסדות הפליה ע"ב עדתי ועדיין התקציבים ממשיכים לזרום.

בנוגע לנושא מדיניות החוץ - אני שותף איתך לדאגות וחושב שהקדנציה של ליברמן במשרד החוץ לא הייתה מזהירה,
אבל שני הסעיפים האחרונים הם לא שיר הלל לציפי לבני אלא בדיוק ההיפך - אם היא הייתה טיפה יותר אחראית וממלכתית היא הייתה הולכת יד ביד עם נתניהו גם מבלי להיות ראש ממשלה, והייתה גורמת לו להשאיר את ישראל ביתינו/ש"ס בחוץ ובכך לקבל את תיק החוץ ולדעתי יכלה לקבל גם תיקים בכירים אחרים כמו הביטחון או האוצר.
ההתנייה הראשונית שלה לכניסה לממשלה הייתה קיום רוטציה עם נתניהו על כסא ראש הממשלה. אחרי שהיא ראתה שהיא לא מקבלת כלום היא החליטה לבדל עצמה בגסות מהממשלה וכל מה שהיא עשתה כראש אופוזיציה היא בעיקר להתנגח בממשלה על כל החלטה שלה.

בסופו של דבר מפלגת קדימה הרבה יותר קרובה אידיאולוגית לליכוד מאשר מפגלת העובדה, ועדיין שלי יחימוביץ, עם כל האיבה שיש לה כלפי נתניהו, לא שללה ישיבה משותפת בממשלה עם הליכוד מכיוון שהיא טיפה יותר חכמה, ורוצה באמת להשפיע על הציבור ולא רק לעשות הון פוליטי.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 20 אוקטובר 2012, 18:31

Mta_atic כתב:רוי,
קודם כל לדעתי להזכיר את יחימוביץ' ולבני באותה נשימה זה עלבון גדול ליחימוביץ'.
לבני היא בובה חיוורת, קריקטורה לעומת האישה הערכית הזאת שנקראת שלי יחימוביץ'.

לאחר הבחירות הקודמות, ציפי לבני הציעה לחרדים הרבה יותר ממה שהליכוד הציע (ש"ס בעצמה הודתה בזה). כשהיא ראתה שזה מתאים לה היא התחילה להכות בחרדים כדי להשיג כוח אלקטורלי וקרדיט מהציבור.

זה חצי נכון. היא אמנם הציעה לש"ס להצטרף, אבל זה היה די בלית ברירה וכלל לא בטוח שבממשלה תחת רשותה, לש"ס היה את אותו משקל כמו שיש לה כיום.
כמו כן, ליבני לא רצתה את מפלגות הימין הקיצוני אצלה בממשלה, כך שבהחלט ניתן לומר שהיא לא רצתה את החרדים ואת הימין הקיצוני ביחד, דבר אליו ביבי ממש לא התנגד.
Mta_atic כתב:לגבי מה שכתבת בהמשך -
חשוב לדייק - ש"ס לא מקבלת מיליארדים מהמדינה עבור חינוך. מהפעם האחרונה שבדקתי מדובר בכמיליארד שקלים.
מי שיגיד שצריך לייבש את החינוך החרדי טועה ומטעה. מגיע להם תקצוב כמו כל מוסד חינוך אחר בארץ.
הבעיה לכאורה מתחילה בכך שאין שם לימודי ליבה, יש בלא מעט מוסדות הפליה ע"ב עדתי ועדיין התקציבים ממשיכים לזרום.

לכל הידוע לי, "אל המעיין" מקבלת מליארד וחצי שקל מדי שנה והסכום הזה נוטה לעלות.
אני מסכים שמגיע לכל סוג של חינוך בארץ תיקצוב, אבל אין שום סיבה שבעולם שרשת חינוך פרטית תממון ע"י משלם המיסים ובטח שלא בסכומים כאילו.

Mta_atic כתב:בנוגע לנושא מדיניות החוץ - אני שותף איתך לדאגות וחושב שהקדנציה של ליברמן במשרד החוץ לא הייתה מזהירה,
אבל שני הסעיפים האחרונים הם לא שיר הלל לציפי לבני אלא בדיוק ההיפך - אם היא הייתה טיפה יותר אחראית וממלכתית היא הייתה הולכת יד ביד עם נתניהו גם מבלי להיות ראש ממשלה, והייתה גורמת לו להשאיר את ישראל ביתינו/ש"ס בחוץ ובכך לקבל את תיק החוץ ולדעתי יכלה לקבל גם תיקים בכירים אחרים כמו הביטחון או האוצר.
ההתנייה הראשונית שלה לכניסה לממשלה הייתה קיום רוטציה עם נתניהו על כסא ראש הממשלה. אחרי שהיא ראתה שהיא לא מקבלת כלום היא החליטה לבדל עצמה בגסות מהממשלה וכל מה שהיא עשתה כראש אופוזיציה היא בעיקר להתנגח בממשלה על כל החלטה שלה.

בסופו של דבר מפלגת קדימה הרבה יותר קרובה אידיאולוגית לליכוד מאשר מפגלת העובדה, ועדיין שלי יחימוביץ, עם כל האיבה שיש לה כלפי נתניהו, לא שללה ישיבה משותפת בממשלה עם הליכוד מכיוון שהיא טיפה יותר חכמה, ורוצה באמת להשפיע על הציבור ולא רק לעשות הון פוליטי.

אם הרוב הדברים האילו אני נוטה להסכים, בעיקר עם הפיסקה השנייה.
בנוגע לליבני, היא לא אידיאליסט גדולה, אבל היא בכל זאת מסתמנת בעיניי כאדם אמין וחזק יותר מביבי.
בקשר למפלגת קדימה - אתה צודק בכל מילה. עם זאת, אם ציפי ליבני תעמוד בראש מפלגה אחרת, היא בהחלט תספק אלטרנטיבה שפויה והגיונית לביבי, למרות שכנראה לא אצביע לה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי rc4991 » 20 אוקטובר 2012, 18:32

jol9 כתב:
rc4991 כתב:הבנתי שהעבודה צירפה את מיקי רוזנטל ואיציק שמולי,הבנתי גם שהעבודה דוגלת בעזרה לחלשים ובעד המחאה החברתית

יש הבדל בין להיות מהפכן ומעצב דעת קהל בעיתונות או באגודת הסטודנטים, מאשר לעשות זאת מתוך הכנסת עם כל השיקולים הפוליטיים.

יהיו עכשיו הרבה דיבורים ועניינים, אבל בפועל גם שלי, איציק שמולי ואחרים יצטרכו להכריע בנושא התקציב ולהעביר קיצוצים חדים. זה לא שביבי ושטייניץ באים
בשביל לדפוק את האנשים הפשוטים. ההיפך הוא הנכון, אבל פשוט קל לצייר את התמונה המעוותת הזאת.

הדבר הבאמת מפחיד יהיה לראות את המדינה הופכת לסוציאליסטית ומאות אלפי אנשים הופכים למובטלים.

איך היא יכולה לפגוע בכלכלה?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד