המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:נפלאות הגוגל. אם היית טורח לקרוא את החוקים היית רואה שמדובר בחוקים חדשים, בעלי סעיפים חדשים, שונים ומשופרים, אך בעלי שם זהה.
MTA2311 כתב:בשביל שלא תופתע עם תביעת דיבה מצד שר התיירות, כדאי שתמציא הוכחות לכך שהוא נהג בשכרות, כי על כך החוק מדבר.
MTA2311 כתב:כמובן שלהידוק הסנקציות, ולמניעת המשטים,
MTA2311 כתב: לאיסור ההחרמות אין שום קשר למשרד החוץ
yiffy כתב:Holiday_Armadillo כתב:מכה נוראית לאדם הפשוט
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4292091,00.html
השר היחידי שעשה משהו בשביל באמת באמת להקל עלינו את העול הכלכלי
הימור שלי: העזיבה של כחלון תהיה עבור נתניהו מה שהעימות הנשיאותי הראשון היה עבור אובמה. בסקרים הקרובים שיצאו הליכוד יחטוף מכה חזקה בהרבה ממה שנדמה לו כרגע, ושלי תהפוך לקונטנדרית של ממש.
חביב אורנג'ד כתב:MTA2311 כתב:נפלאות הגוגל. אם היית טורח לקרוא את החוקים היית רואה שמדובר בחוקים חדשים, בעלי סעיפים חדשים, שונים ומשופרים, אך בעלי שם זהה.
לא, דוקא לא נפלאות הגוגול, נפלאות החיים במשרד עורכי דין. אם תרצה, אשלח לך תצלום מן הספר "החקיקה במדינת ישראל" אשר נמצא ברשותי (שהוא בעצמו קרוב לבן 20) עם חלק מאותם חוקים. אגב, חלק גדול מהחוקים שציינת לא רק שליברמן ומפלגתו לא חוקקו, אלא שרוב מפלגתו (לרבות ליברמן עצמו) כלל לא נכח במליאה בעת ההצבעה עליהם או בעת ההצבעה של עידכונם.MTA2311 כתב:בשביל שלא תופתע עם תביעת דיבה מצד שר התיירות, כדאי שתמציא הוכחות לכך שהוא נהג בשכרות, כי על כך החוק מדבר.
אני אכן מקווה שמי שכתב את המשפט המודגש לא יקבל תביעת דיבה. מזל שזה לא הייתי אני....MTA2311 כתב:כמובן שלהידוק הסנקציות, ולמניעת המשטים,
לקשור את ה"הישגים" האילו לליברמן זה כשל לוגי מאוד משעשע.
נתחיל במשטים - קודם כל, הצלחת מניעתם באה רק לאחר כשלון המרמה.
דבר שני, מניעתם בפועל היתה באחריות הצבא וגורמי הבטחון ולא בידי שום גוף פוליטי, בטח שלא בידי רב"ט (מיל') אביגדור ליברמן. ההחלטה על עצירת המשטים, היתה בכלל של ראש הממשלה ושר הביטחון.
אגב, אם במרמה עסקינן, אז איך זה שבמשט הזה השתתפה ח"כית ערביה והיא עדיין בכנסת? ליברמן לא סיפר לנו שרק הוא "מבין ערבית" ושאם "אין נאמנות, אין אזרחות"? כנראה שמישהו כאן לא עומד במילה שלו...
בנוגע להידוק הסנקציות - רובן ככולן נבעו מלחץ אמריקאי כבד. למדינות כמו גרמניה וקנדה יש אינטרס מובהק בארה"ב ולכן הן תמכו בסנקציות ולא בגלל שליברמן, שספק אם בגלל יש איזה גורם במדינות אילו שנמצא עמו בקשר. קנדה גם הודתה שהחזרת השגריר מאירן הגיעה בעקבות לחץ אמריקאי ולא משום גורם אחר.
אם בכל זאת יש מישהו בארץ שהיה מעורב בנושא בידוק הסנסקציות, זה לבטח לא ליברמן שעמו חלק מן המדינות בכלל לא מוכנות לדבר.
אגב, שבדיה עכשיו אינה מעוניינת להדק את הסנקציות בשביל לממש עסקה של אריקסון, איפה משרד החוץ?
בקיצור, לא צריך להלל את ליברמן רק בגלל שהוא כוחני והורשע בעבר בפלילים. למרות הקשיחות והבלג'ירנטיות שהוא משדר, הוא רחוק מלהיות ח"כ פעיל ופורה.MTA2311 כתב: לאיסור ההחרמות אין שום קשר למשרד החוץ
דוקא על ה"הישג" הזה אני כן אתן קדיט לליברמן, וגם למפלגתו הנאורה והדמוקרטית. באמת, כל הכבוד!
חביב אורנג'ד כתב:yiffy כתב:Holiday_Armadillo כתב:מכה נוראית לאדם הפשוט
הימור שלי: העזיבה של כחלון תהיה עבור נתניהו מה שהעימות הנשיאותי הראשון היה עבור אובמה. בסקרים הקרובים שיצאו הליכוד יחטוף מכה חזקה בהרבה ממה שנדמה לו כרגע, ושלי תהפוך לקונטנדרית של ממש.
wishful thinking.
בינינו, אנחנו צריכים להשלים עם זה שאנחנו עומדים לפני עוד ארבע שנים של ממשלת ביבי-ימין-חרדים.
מה לעשות, כנראה שזה מה שהעם רוצה.
Mta_atic כתב:אין ספק שעזיבת כחלון היא מכה,אבל אני לא חושב שנראה את זה משפיע יותר מידי על כמות המנדטים שהליכוד יקבל.
מישהו חושב שמצביעי הליכוד עושים זאת בגלל המצע החברתי של המפלגה?
MTA2311 כתב:אני מבין שתיקונים והרחבות לחוקים קיימים לא נחשבים בעיניך.
MTA2311 כתב:בנוגע לכבוד חברת הכנסת זועבי, מה רצית שליברמן יעשה? יתנקש בה? הוא אחראי על מי נבחר לכנסת?
MTA2311 כתב:האחריות על סיכול המשטים, היא באחריות גופי הביטחון. האחריות על מניעתם, היא בידי משרד החוץ. משרד החוץ מפעיל לחץ כבד על ממשלות בשביל למנוע ממשטים מבורכים של פעילי שלום לצאת לפועל.
בנוגע לכבוד חברת הכנסת זועבי, מה רצית שליברמן יעשה? יתנקש בה? הוא אחראי על מי נבחר לכנסת? אחרי זה אומרים שהוא אנטי דמוקרטי.
משרד החוץ מפעיל לחץ על ממשלות בעולם בדרכים שונות בשביל שיחמירו את הסנקציות על איראן, וזאת עובדה. אין לכך השפעה? מי אתה שתקבע? בינתיים הסנקציות רק מוחמרות, והגוף האחראי לכך בישראל הוא משרד החוץ.
חוק איסור ההחרמות על עסקים ישראלים בחול הוא חשוך ואנטי דמוקרטי? אני בטוח שתומכי היטלר בשנות ה30 טענו בדיוק את אותו הדבר, כשהם קראו להחרמת בתי העסק היהודיים. אוסטרליה אכן ידועה בהיותה מדינה חשוכה
yiffy כתב:חביב אורנג'ד כתב:yiffy כתב:Holiday_Armadillo כתב:מכה נוראית לאדם הפשוט
wishful thinking.
בינינו, אנחנו צריכים להשלים עם זה שאנחנו עומדים לפני עוד ארבע שנים של ממשלת ביבי-ימין-חרדים.
מה לעשות, כנראה שזה מה שהעם רוצה.
תיכף תגיד לי שסנטה קלאוס לא קיים
יש הבדל תהומי בין להכניס תיקנוים והרחבות בחוק לבין לחוקק את החוק. לייחס את החוק בשלמותו לגורם שרק הכניס בו תיקונים, זאת פשוט גניבת דעת.
אני לא יודע מי סיפר לך שמודבר בחוקים חדשים לגמרי בעלי אותו שם, אבל זה פשוט לא נכון. שקר גס.
rc4991 כתב:הבנתי שהעבודה צירפה את מיקי רוזנטל ואיציק שמולי,הבנתי גם שהעבודה דוגלת בעזרה לחלשים ובעד המחאה החברתית
האם כדאי לנו לנו שהם יהיו בממשלה למרות שהם שמאלנים? הם יכולים לקבל תפקידים חברתיים ולא תפקידים גדולים בעלי השפעה?
נראה לי שיהיה מצוין אם אנשים כמו נתניהו יקבלו את ההחלטות החשובות אך שבאותו הזמן אנשים כמו רוזנטל שמולי ואחרים יפעלו לרווחת הציבור
אני באמת לא כל כך מבין בזה אבל האם זה אפשרי?
jol9 כתב:חביב,
אתה הורג אותי עם המסקנות שלך...
מאיפה אתה יודע למה כחלון פרש? הרי אפילו הפרשניות הממולחות ביותר כמו רינה מצליח ואיילה חסון לא ממש יכולות לתת הסבר למה שקרה,
אז איך החלטת שביבי אשם בזה שכחלון פרש?
jol9 כתב:ביבי הוא האדם הכי מתאים לעמוד בראש המדינה. אין מה לעשות. אפילו אם נניח לרגע ששלי, יאיר ומופז היו ראשי ממשלה בפוטנציה, ברור הרי שלאף אחד מהם אין את הכישורים
jol9 כתב:ד"א חביב, מה אתה עושה במשרד עורכי דין??
Mta_atic כתב:רוי,
קודם כל לדעתי להזכיר את יחימוביץ' ולבני באותה נשימה זה עלבון גדול ליחימוביץ'.
לבני היא בובה חיוורת, קריקטורה לעומת האישה הערכית הזאת שנקראת שלי יחימוביץ'.
לאחר הבחירות הקודמות, ציפי לבני הציעה לחרדים הרבה יותר ממה שהליכוד הציע (ש"ס בעצמה הודתה בזה). כשהיא ראתה שזה מתאים לה היא התחילה להכות בחרדים כדי להשיג כוח אלקטורלי וקרדיט מהציבור.
Mta_atic כתב:לגבי מה שכתבת בהמשך -
חשוב לדייק - ש"ס לא מקבלת מיליארדים מהמדינה עבור חינוך. מהפעם האחרונה שבדקתי מדובר בכמיליארד שקלים.
מי שיגיד שצריך לייבש את החינוך החרדי טועה ומטעה. מגיע להם תקצוב כמו כל מוסד חינוך אחר בארץ.
הבעיה לכאורה מתחילה בכך שאין שם לימודי ליבה, יש בלא מעט מוסדות הפליה ע"ב עדתי ועדיין התקציבים ממשיכים לזרום.
Mta_atic כתב:בנוגע לנושא מדיניות החוץ - אני שותף איתך לדאגות וחושב שהקדנציה של ליברמן במשרד החוץ לא הייתה מזהירה,
אבל שני הסעיפים האחרונים הם לא שיר הלל לציפי לבני אלא בדיוק ההיפך - אם היא הייתה טיפה יותר אחראית וממלכתית היא הייתה הולכת יד ביד עם נתניהו גם מבלי להיות ראש ממשלה, והייתה גורמת לו להשאיר את ישראל ביתינו/ש"ס בחוץ ובכך לקבל את תיק החוץ ולדעתי יכלה לקבל גם תיקים בכירים אחרים כמו הביטחון או האוצר.
ההתנייה הראשונית שלה לכניסה לממשלה הייתה קיום רוטציה עם נתניהו על כסא ראש הממשלה. אחרי שהיא ראתה שהיא לא מקבלת כלום היא החליטה לבדל עצמה בגסות מהממשלה וכל מה שהיא עשתה כראש אופוזיציה היא בעיקר להתנגח בממשלה על כל החלטה שלה.
בסופו של דבר מפלגת קדימה הרבה יותר קרובה אידיאולוגית לליכוד מאשר מפגלת העובדה, ועדיין שלי יחימוביץ, עם כל האיבה שיש לה כלפי נתניהו, לא שללה ישיבה משותפת בממשלה עם הליכוד מכיוון שהיא טיפה יותר חכמה, ורוצה באמת להשפיע על הציבור ולא רק לעשות הון פוליטי.
jol9 כתב:rc4991 כתב:הבנתי שהעבודה צירפה את מיקי רוזנטל ואיציק שמולי,הבנתי גם שהעבודה דוגלת בעזרה לחלשים ובעד המחאה החברתית
האם כדאי לנו לנו שהם יהיו בממשלה למרות שהם שמאלנים? הם יכולים לקבל תפקידים חברתיים ולא תפקידים גדולים בעלי השפעה?
נראה לי שיהיה מצוין אם אנשים כמו נתניהו יקבלו את ההחלטות החשובות אך שבאותו הזמן אנשים כמו רוזנטל שמולי ואחרים יפעלו לרווחת הציבור
אני באמת לא כל כך מבין בזה אבל האם זה אפשרי?
יש הבדל בין להיות מהפכן ומעצב דעת קהל בעיתונות או באגודת הסטודנטים, מאשר לעשות זאת מתוך הכנסת עם כל השיקולים הפוליטיים.
יהיו עכשיו הרבה דיבורים ועניינים, אבל בפועל גם שלי, איציק שמולי ואחרים יצטרכו להכריע בנושא התקציב ולהעביר קיצוצים חדים. זה לא שביבי ושטייניץ באים
בשביל לדפוק את האנשים הפשוטים. ההיפך הוא הנכון, אבל פשוט קל לצייר את התמונה המעוותת הזאת.
הדבר הבאמת מפחיד יהיה לראות את המדינה הופכת לסוציאליסטית ומאות אלפי אנשים הופכים למובטלים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים