גלעד שליט וסטטוס הסלב

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: גלעד שליט וסטטוס הסלב

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 אוקטובר 2012, 16:41

א. יש הבדל בין "יורד עמו לחייו" לבין "יורד לו לחיים". גם אם מקור הביטוי בתנך, היום הוא משמש כסלנג לכל עניין ודבר.
ב. אתה שוב מתעקש שהוא הפך לסלב בעל כורחו. הוא לא ידע שיבואו סלבס למסיבה שלו, החברים מוציאים אותו, וכו. אני שוב אומר, אף אחד לא מכריח אותו לנהל את חייו ככה, ואם זה היה מפריע לו, הוא כבר מזמן היה חור לחיים אלמוניים, בדיוק כמו שאר שבויי המלחמה ששוחררו.
ג. החשיפה התקשורתית נכפתה עליו בהתחלה, ומאז הוא התאהב בה. בדיוק כמו אביו הפוליטיקאי. היה אדם ביישן, שכנראה התמכר לפלאשים ולפרסום.
ד. ידיעות אחרונות הוא אכן עיתון פרטי, והטענות שלי לא היו אל בעליו. מנתח מוח לא צריך להיות, אבל בשביל בשביל לכתוב טוב בנושאי ספורט, בהחלט צריך עבר כספורטאי\מאמן, או לחלופין, כעיתונאי. אלה שמקבלים טורים בלי להיות אחד מהנ"ל, הם סלב שהעם מעוניין לשמוע מה יש להם להגיד, גם בלי להיות מקצוענים בתחום. אבל לפי מה שאתה אומר, הוא לא סלב, ולא מעוניין להיות כזה. הכל נכפה עליו.
ה. אתה הופך אותו לשה תמים, וזה פשוט פתטי. הוא יכול לצאת להתאוורר גם במקומות ללא סלבריטאים, אבל הוא בוחר שלא לעשות את זה.
ו. מצחיק שאתה מדבר על להכיר ולהודות לאנשים שתמכו ועזרו לו בזמן היותו בשבי, כשרק לפני כמה שבועות פורסמה כתבה על פעילים מרכזיים בתנועה לשחרורו שלמעשה הקריבו את החיים האישיים שלהם למענו( ואני די בטוח שלא מדובר בסלבס), ולא רק שלא שמעו לעולם מגלעד, אלא ננטשו לחלוטין על ידי המשפחה. שוב, כשנוח הוא אדם פרטי שרק רוצה לחזור לחייו לפני החטיפה, וכשנוח הוא מסתובב ברחבי העולם ותל אביב, כמו סופר סטאר.
ז. לא. מי שאחראי על התמונות במדורי הרכילות הוא גלעד, ולא הצלמים! התמונות שמופיעות בהם, הן לא ממצפה הילה( כי הצלמים מכבדים את בקשת המשפחה לפרטיות), אלא במסיבות, הופעות ואירועי ספורט.
ח. כמובן שאני לא מדבר על התמונות שלו רוכב על אופניים, או בחוף הים. וגם הבהרתי את זה לא אחת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Mta_atic » 17 אוקטובר 2012, 17:19

MTA2311 כתב:א. יש הבדל בין "יורד עמו לחייו" לבין "יורד לו לחיים". גם אם מקור הביטוי בתנך, היום הוא משמש כסלנג לכל עניין ודבר.
ב. אתה שוב מתעקש שהוא הפך לסלב בעל כורחו. הוא לא ידע שיבואו סלבס למסיבה שלו, החברים מוציאים אותו, וכו. אני שוב אומר, אף אחד לא מכריח אותו לנהל את חייו ככה, ואם זה היה מפריע לו, הוא כבר מזמן היה חור לחיים אלמוניים, בדיוק כמו שאר שבויי המלחמה ששוחררו.
ג. החשיפה התקשורתית נכפתה עליו בהתחלה, ומאז הוא התאהב בה. בדיוק כמו אביו הפוליטיקאי. היה אדם ביישן, שכנראה התמכר לפלאשים ולפרסום.
ד. ידיעות אחרונות הוא אכן עיתון פרטי, והטענות שלי לא היו אל בעליו. מנתח מוח לא צריך להיות, אבל בשביל בשביל לכתוב טוב בנושאי ספורט, בהחלט צריך עבר כספורטאי\מאמן, או לחלופין, כעיתונאי. אלה שמקבלים טורים בלי להיות אחד מהנ"ל, הם סלב שהעם מעוניין לשמוע מה יש להם להגיד, גם בלי להיות מקצוענים בתחום. אבל לפי מה שאתה אומר, הוא לא סלב, ולא מעוניין להיות כזה. הכל נכפה עליו.
ה. אתה הופך אותו לשה תמים, וזה פשוט פתטי. הוא יכול לצאת להתאוורר גם במקומות ללא סלבריטאים, אבל הוא בוחר שלא לעשות את זה.
ו. מצחיק שאתה מדבר על להכיר ולהודות לאנשים שתמכו ועזרו לו בזמן היותו בשבי, כשרק לפני כמה שבועות פורסמה כתבה על פעילים מרכזיים בתנועה לשחרורו שלמעשה הקריבו את החיים האישיים שלהם למענו( ואני די בטוח שלא מדובר בסלבס), ולא רק שלא שמעו לעולם מגלעד, אלא ננטשו לחלוטין על ידי המשפחה. שוב, כשנוח הוא אדם פרטי שרק רוצה לחזור לחייו לפני החטיפה, וכשנוח הוא מסתובב ברחבי העולם ותל אביב, כמו סופר סטאר.
ז. לא. מי שאחראי על התמונות במדורי הרכילות הוא גלעד, ולא הצלמים! התמונות שמופיעות בהם, הן לא ממצפה הילה( כי הצלמים מכבדים את בקשת המשפחה לפרטיות), אלא במסיבות, הופעות ואירועי ספורט.
ח. כמובן שאני לא מדבר על התמונות שלו רוכב על אופניים, או בחוף הים. וגם הבהרתי את זה לא אחת.

א. קודם כל כתבתי תלמוד ולא תנ"ך.
חלק גדול מהביטוים ומטבעות הלשון שבשפה העברית הגיעו מארמית ואף עברו שינוים והתאמות לשפה העברית העכשווית, אך עדיין שמרו על רוב הצורה המקורית שלהם, חלקם אפילו איבדו את המשמעות המקורית ועדיין נתפסות כמילים של "אנשים נאורים" (שבעצמם משתמשים אינספור פעמים בסלנג, שלא ידיעתי שבעיניך שימוש בו משוייך באופן קטגורי לפרחות) כפי שאתה כביכול מנסה להציג את עצמך באמירה שאתה לא מגיב לביטויים של "פרחות בנות 12" [אגב, שכחתי לרגע מאיפה הגיעה המילה "פרחה"]

ב. לדעתי זה שגלעד הפך לסלב בעל כורחו זו עובדה.
במשך 5 שנים ראינו אותו בכל קרן זוית, בטלויזיה, בשלטי חוצות, בהפגנות, בהקדשות של זמרים ואפילו בכיסא הריק שחלקנו השארנו לכבודו בסוכה.
הציפייה שלך שברגע שהוא חוזר הוא יהפוך להיות אלמוני? מישהו לא יזהה אותו ברחוב או לא ידע את שמו? אנשים לא יזמינו אותו לאירועים שלהם וירצו להיות בקרבתו (ולא בהכרח מסיבות ציניות)?
למה הוא צריך לשנות את צורת ההתנהלות שלו בחייו רק בגלל שיש כמה אנשים בישראל, שחושבים שהוא צריך לאמץ לעצמו צורת התנהגות של שבוי לשעבר כפי שהם רואים אותה לנכון. לשבת בבית, להרבות בשתיקה ולא לצאת הרבה למקומות שכנראה יקבל שם חשיפה עקב נוכחות של צלמים שממילא נמצאים בכל חור באיזור הזה?
כשהשתמשתי בביטוי ירידה לחיים לזה בדיוק התכוונתי, כאילו אי אפשר לשחרר ולתת לבנאדם לחיות את חייו גם אם יתנהלו בפרופיל גבוהה, אני חושב שמגיע לו את זה אחרי מה שהוא עבר.

ג. כשאתה כותב דברים כאלה מן הראוי שתוסיף את המילה "לדעתי" כי מדובר בספקולציה.
לגבי אבא שלו אני יכול להסכים איתך, וזה גם מה שכתבתי בהודעה הראשונה שלי.

ד. גם שלמה ארצי מקבל טור בעיתון (לא בנושאי מוזיקה) ויש עוד לא מעט אנשים שאינם אנשי תקשורת וכן עוסקים בה.
חלק ניכר מעיתונאי הספורט שלנו הם חסרי עבר ספורטיבי, וכאלה גם חלק מכתבי הביטחון והפוליטיקה.
יש לא מעט אתרים שמשבצים טורי דעה של אזרחים מהשורה (ווינט עושה זאת במהדורת האינטרנט שלו למשל) ואין בזה פסול. ממתי אדם צריך לעבור 7 מסננות בכדי להביע את דעתו בתקשורת?
תשאיר לעם לבחור אם הוא רוצה לקרוא את טוריו של גלעד או לא.

ה. המדינה שלנו היא בגודל מטר על מטר. אין כמעט מקום שהוא לא יהיה בו ומישהו לא יצלם אותו וזה יתגלגל איכשהו לתקשורת.
תל אביב היא עיר שמשופעת בסלבריטאים, ומה לעשות - זו גם אחד הערים היותר נורמליות בישראל לבילויים של בני נוער. הרבה פעמים יוצא שהשניים נפגשים,
אבל גם אם מדובר בזהמנה אישית של אישי ציבור כאלה ואחרים כבר כתבתי - זכותו להגיע לשם, ואין בזה שום פסול.

ו. במקרה קראתי את הכתבה הזו בישראל היום.
בראש ובראשונה צריך לזכור שמדובר באנשים שלקחו חלק במטה ממניעים וולנטריים.
עכשיו, כנראה שאתה צריך לקרוא שוב את הכתבה, כי כתבת מסקנה שקרית וגורפת.
רוב מוחלט של הפעילים כתבו שהם שומרים על קשר עם המשפחה, אלו שלא - הוזמנו לאירוע התודה שהיה וחלקם גם לחתונה של יואל שליט.
היחידי (!) שהביע תרעומת הוא פעיל בשם מליק פריג', הוא התרעם על כך שעדיין אין לו עבודה, ועל כך שלא הזמינו אותו ליום ההולדת של גלעד.
על זה הגיב נועם שליט ואמר שלמעט פעמיים שדיבור בטלפון לא היה ביניהם קשר במשך חמש השנים בהם גלעד היה בשבי.
מה גם שמבקרה הכי גרוע והבנאדם צודק - הביקורת מופנית פה כלפי נועם שליט ולא כלפי גלעד, וכפי שכבר כתבתי, גם אני מבין לא מעט מחצי הביקורת שנשלחו לעברו.

ז. אה נכון, שכחתי שלכל תמונה מצורפת פוזה יחודית של גלעד למצלמה.

ח. צודק, מהיום אסור יותר לרכב על אופניים וללכת לים.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי rc4991 » 17 אוקטובר 2012, 18:11

כרמל תראה מה עשית :neutral
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 אוקטובר 2012, 18:29

קודם כל כתבתי תלמוד ולא תנ"ך.
חלק גדול מהביטוים ומטבעות הלשון שבשפה העברית הגיעו מארמית ואף עברו שינוים והתאמות לשפה העברית העכשווית, אך עדיין שמרו על רוב הצורה המקורית שלהם, חלקם אפילו איבדו את המשמעות המקורית ועדיין נתפסות כמילים של "אנשים נאורים" (שבעצמם משתמשים אינספור פעמים בסלנג, שלא ידיעתי שבעיניך שימוש בו משוייך באופן קטגורי לפרחות) כפי שאתה כביכול מנסה להציג את עצמך באמירה שאתה לא מגיב לביטויים של "פרחות בנות 12" [אגב, שכחתי לרגע מאיפה הגיעה המילה "פרחה"]

ב. לדעתי זה שגלעד הפך לסלב בעל כורחו זו עובדה.
במשך 5 שנים ראינו אותו בכל קרן זוית, בטלויזיה, בשלטי חוצות, בהפגנות, בהקדשות של זמרים ואפילו בכיסא הריק שחלקנו השארנו לכבודו בסוכה.
הציפייה שלך שברגע שהוא חוזר הוא יהפוך להיות אלמוני? מישהו לא יזהה אותו ברחוב או לא ידע את שמו? אנשים לא יזמינו אותו לאירועים שלהם וירצו להיות בקרבתו (ולא בהכרח מסיבות ציניות)?
למה הוא צריך לשנות את צורת ההתנהלות שלו בחייו רק בגלל שיש כמה אנשים בישראל, שחושבים שהוא צריך לאמץ לעצמו צורת התנהגות של שבוי לשעבר כפי שהם רואים אותה לנכון. לשבת בבית, להרבות בשתיקה ולא לצאת הרבה למקומות שכנראה יקבל שם חשיפה עקב נוכחות של צלמים שממילא נמצאים בכל חור באיזור הזה?
כשהשתמשתי בביטוי ירידה לחיים לזה בדיוק התכוונתי, כאילו אי אפשר לשחרר ולתת לבנאדם לחיות את חייו גם אם יתנהלו בפרופיל גבוהה, אני חושב שמגיע לו את זה אחרי מה שהוא עבר.

ג. כשאתה כותב דברים כאלה מן הראוי שתוסיף את המילה "לדעתי" כי מדובר בספקולציה.
לגבי אבא שלו אני יכול להסכים איתך, וזה גם מה שכתבתי בהודעה הראשונה שלי.

ד. גם שלמה ארצי מקבל טור בעיתון (לא בנושאי מוזיקה) ויש עוד לא מעט אנשים שאינם אנשי תקשורת וכן עוסקים בה.
חלק ניכר מעיתונאי הספורט שלנו הם חסרי עבר ספורטיבי, וכאלה גם חלק מכתבי הביטחון והפוליטיקה.
יש לא מעט אתרים שמשבצים טורי דעה של אזרחים מהשורה (ווינט עושה זאת במהדורת האינטרנט שלו למשל) ואין בזה פסול. ממתי אדם צריך לעבור 7 מסננות בכדי להביע את דעתו בתקשורת?
תשאיר לעם לבחור אם הוא רוצה לקרוא את טוריו של גלעד או לא.

ה. המדינה שלנו היא בגודל מטר על מטר. אין כמעט מקום שהוא לא יהיה בו ומישהו לא יצלם אותו וזה יתגלגל איכשהו לתקשורת.
תל אביב היא עיר שמשופעת בסלבריטאים, ומה לעשות - זו גם אחד הערים היותר נורמליות בישראל לבילויים של בני נוער. הרבה פעמים יוצא שהשניים נפגשים,
אבל גם אם מדובר בזהמנה אישית של אישי ציבור כאלה ואחרים כבר כתבתי - זכותו להגיע לשם, ואין בזה שום פסול.

ו. במקרה קראתי את הכתבה הזו בישראל היום.
בראש ובראשונה צריך לזכור שמדובר באנשים שלקחו חלק במטה ממניעים וולנטריים.
עכשיו, כנראה שאתה צריך לקרוא שוב את הכתבה, כי כתבת מסקנה שקרית וגורפת.
רוב מוחלט של הפעילים כתבו שהם שומרים על קשר עם המשפחה, אלו שלא - הוזמנו לאירוע התודה שהיה וחלקם גם לחתונה של יואל שליט.
היחידי (!) שהביע תרעומת הוא פעיל בשם מליק פריג', הוא התרעם על כך שעדיין אין לו עבודה, ועל כך שלא הזמינו אותו ליום ההולדת של גלעד.
על זה הגיב נועם שליט ואמר שלמעט פעמיים שדיבור בטלפון לא היה ביניהם קשר במשך חמש השנים בהם גלעד היה בשבי.
מה גם שמבקרה הכי גרוע והבנאדם צודק - הביקורת מופנית פה כלפי נועם שליט ולא כלפי גלעד, וכפי שכבר כתבתי, גם אני מבין לא מעט מחצי הביקורת שנשלחו לעברו.

ז. אה נכון, שכחתי שלכל תמונה מצורפת פוזה יחודית של גלעד למצלמה.

ח. צודק, מהיום אסור יותר לרכב על אופניים וללכת לים.

א. אמירה כמו "יורד לו לחיים", היא לא רק בגדר סלנג(כן, של פרחות בנות 12) אלא גם קיצונית. לא הגבתי לה, כי אני לא יורד לו לחיים. אין פשוט מזה.
ב. אתה חוזר על עצמך, וזה כבר מעצבן. אני מבקש, רק את מה שהוא ומשפחתו ביקשו, חיים נורמאליים בשבילו. האם לפני החטיפה, הוא גם התרועע עם ביצת הסלבס? או כתב טור בעיתון? לכן המשפט " ישנה את התנהלות חייו" הוא טיפשי. אתה שוב חוזר וטוען ש"מגיע לו". מה בדיוק מגיע לו? ולמה? ברגע שהוא חזר, הוא חייל משוחרר בדיוק כמוך. (+ רשלנות שעלתה לנו בכמה פיגועיים עתידיים, פגיעה בהתרעה ופגיעה במשפחות שכולות)
ג.אין פה עניין של דעה. כמו שאתה דואג להזכיר בכל הודעה, גלעד הפך לסלב בעל כורחו. לכן, כשהוא מנהל את אורח חייו כמו שהוא מנהל, אי אפשר להגיע למסקנה אחרת. הספקולציות, הן להגיד שאורח החיים הראוותני נכפה עליו, על ידי חברים, בני משפחה, עיתונאים וכו.
ד. תקרא את ההודעה שלי שוב. תיארתי שם בדיוק את הסיטואציה שבה אנשים כמו שלמה ארצי מקבלים טור בעיתון( לא טור מקצועי ד"א, בניגוד לטור של גלעד). אתה באמת משווה את גלעד שליט, לשלמה ארצי? הוא הרי בסך הכל סלב בעל כורחו. אין לו שום רצון בפרסום.
גלעד הוא לא עיתונאי ספורט, הוא כותב טור. יש הבדל גדול.
ה. שוב, פתטי. הוא נקלע במקרה למסיבות וברים של סלבס, חבריו גררו אותו בכוח, אנחנו חיים במדינה קטנה. מספיק. הוא שם, כי הוא רוצה להיות שם.
ו. כנראה שאתה צריך לקרוא שוב את ההודעה שלי. לא כתבתי מסקנה גורפת, ובטח שלא שקרית. כתבתי שכל הפעילים בכתבה ננטשו?
בכל מקרה, זאת לא הפעם הראשונה שאנחנו שומעים על פעילים שנשכחו לאחר השחרור. הם פעלו וולנטרית. אז? הם דרשו כסף? כרטיסים למשחקים? אחוזים מהמשכורת בידיעות? זה שפארג' הוא היחידי שהתלונן, לא אומר שכולם נפגשו עם גלעד. גם אם הם לא מתלוננים, בפועל הם ננטשו. בהודעה שלך זרקת עוד ספקולציה, שכביכול הוא מעוניין להודות אישית לכאלה שתרמו ועזרו. לא כך הדבר.
ז. אתה צודק. אם הוא לא מחייך ועושה פוזות למצלמה, אז הוא בוודאי לא רצה להצטלם. הוא ידע שיהיו צלמים במקומות האלה, הוא ידע מי מסתובב במקומות האלה והוא החליט להיות שם.
ח. אתה באמת צריך לקרוא שוב את ההודעה שלי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Mta_atic » 17 אוקטובר 2012, 19:55

אני יכול להמשיך ולהתווכח איתך לגבי זה, אבל כנראה שזה ימשיך להתנקז לאותו מקום בו אתה לא מסכים עם דברי ואני לא מסכים עם דבריך.
אין לי עניין לשנות את ההרגשה הסובייקטיבית שלך, אבל אני ממש לא חושב שהטיעונים שהעלית הם טיעונים ענייניים ופגרמטיים.
יותר אמירות פופוליסטיות והאשמות מבלי לתת שום אלטרנטיבה ראויה כיצד לדעתך הוא יוכל לאמץ אורח חיים בריא שמאפשר לו לצאת לבלות ולהשלים פערים מבלי שאנשים יחשבו עליו שהוא רודף פרסום.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 17 אוקטובר 2012, 20:51

Mta_atic כתב:אני יכול להמשיך ולהתווכח איתך לגבי זה, אבל כנראה שזה ימשיך להתנקז לאותו מקום בו אתה לא מסכים עם דברי ואני לא מסכים עם דבריך.
אין לי עניין לשנות את ההרגשה הסובייקטיבית שלך, אבל אני ממש לא חושב שהטיעונים שהעלית הם טיעונים ענייניים ופגרמטיים.
יותר אמירות פופוליסטיות והאשמות מבלי לתת שום אלטרנטיבה ראויה כיצד לדעתך הוא יוכל לאמץ אורח חיים בריא שמאפשר לו לצאת לבלות ולהשלים פערים מבלי שאנשים יחשבו עליו שהוא רודף פרסום.

מסכים עם כל מילה ואם כל מה שאמרת בת׳רד הזה.
אין דבר יותר אוטנטי מהמבט משפיל העיניים של הילד הזה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 17 אוקטובר 2012, 21:17

rc4991 כתב:כרמל תראה מה עשית :neutral

גם תיבות פנדורה לפעמים צריכות להיפתח..אחרי יהיה פה מת :laugh2
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 17 אוקטובר 2012, 22:55

Holiday_Armadillo כתב:
rc4991 כתב:כרמל תראה מה עשית :neutral

גם תיבות פנדורה לפעמים צריכות להיפתח..אחרי יהיה פה מת :laugh2

טוב שאת מנסה לתבל פה קצת את העניינים ;)
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Maccabikid » 18 אוקטובר 2012, 16:55

LIAV10 כתב:
MTA2311 כתב:
LIAV10 כתב:מה זה אשמתו אבל שכל הצלמים על התחת שלו?

אם הוא לא היה כותב טור בעיתון, דואג לקבל כרטיסים לאירועי ספורט בעולם כאילו הוא איזה גיבור מלחמה ומסתובב במסיבות עם סלבריטאי ישראל, המצלמות היו עוזבות אותו באיזשהו שלב.

אני לא יודע איזה טור הוא כתב אבל מה זה דואג לקבל כרטיסים?
הוא לא מציע את עצמו, הוא מקבל הזמנה והולך כמו כל בנאדם חובב ספורט בעולם..

רק לגבי שהוא לא מציע את עצמו:
וילארובי אף הבהיר שבארסה לא יזמה את ההזמנה לשליט, אלא הוא ביקש מהמועדון להגיע למשחק מול ריאל ונענה בחיוב. הבלאוגראנה אף הציעו לסדר לו כרטיס ביציע הכבוד, אבל שליט ויתר על כך, יישב קרוב לדשא ויראה את ליאו מסי, כריסטיאנו רונאלדו ואחרים מקרוב.
http://www.one.co.il/Article/206178.html
Maccabikid

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 אוקטובר 2012, 17:38

אבל יש לו עיניים אותנטיות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודם

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד