MTA2311 כתב:א. יש הבדל בין "יורד עמו לחייו" לבין "יורד לו לחיים". גם אם מקור הביטוי בתנך, היום הוא משמש כסלנג לכל עניין ודבר.
ב. אתה שוב מתעקש שהוא הפך לסלב בעל כורחו. הוא לא ידע שיבואו סלבס למסיבה שלו, החברים מוציאים אותו, וכו. אני שוב אומר, אף אחד לא מכריח אותו לנהל את חייו ככה, ואם זה היה מפריע לו, הוא כבר מזמן היה חור לחיים אלמוניים, בדיוק כמו שאר שבויי המלחמה ששוחררו.
ג. החשיפה התקשורתית נכפתה עליו בהתחלה, ומאז הוא התאהב בה. בדיוק כמו אביו הפוליטיקאי. היה אדם ביישן, שכנראה התמכר לפלאשים ולפרסום.
ד. ידיעות אחרונות הוא אכן עיתון פרטי, והטענות שלי לא היו אל בעליו. מנתח מוח לא צריך להיות, אבל בשביל בשביל לכתוב טוב בנושאי ספורט, בהחלט צריך עבר כספורטאי\מאמן, או לחלופין, כעיתונאי. אלה שמקבלים טורים בלי להיות אחד מהנ"ל, הם סלב שהעם מעוניין לשמוע מה יש להם להגיד, גם בלי להיות מקצוענים בתחום. אבל לפי מה שאתה אומר, הוא לא סלב, ולא מעוניין להיות כזה. הכל נכפה עליו.
ה. אתה הופך אותו לשה תמים, וזה פשוט פתטי. הוא יכול לצאת להתאוורר גם במקומות ללא סלבריטאים, אבל הוא בוחר שלא לעשות את זה.
ו. מצחיק שאתה מדבר על להכיר ולהודות לאנשים שתמכו ועזרו לו בזמן היותו בשבי, כשרק לפני כמה שבועות פורסמה כתבה על פעילים מרכזיים בתנועה לשחרורו שלמעשה הקריבו את החיים האישיים שלהם למענו( ואני די בטוח שלא מדובר בסלבס), ולא רק שלא שמעו לעולם מגלעד, אלא ננטשו לחלוטין על ידי המשפחה. שוב, כשנוח הוא אדם פרטי שרק רוצה לחזור לחייו לפני החטיפה, וכשנוח הוא מסתובב ברחבי העולם ותל אביב, כמו סופר סטאר.
ז. לא. מי שאחראי על התמונות במדורי הרכילות הוא גלעד, ולא הצלמים! התמונות שמופיעות בהם, הן לא ממצפה הילה( כי הצלמים מכבדים את בקשת המשפחה לפרטיות), אלא במסיבות, הופעות ואירועי ספורט.
ח. כמובן שאני לא מדבר על התמונות שלו רוכב על אופניים, או בחוף הים. וגם הבהרתי את זה לא אחת.
א. קודם כל כתבתי תלמוד ולא תנ"ך.
חלק גדול מהביטוים ומטבעות הלשון שבשפה העברית הגיעו מארמית ואף עברו שינוים והתאמות לשפה העברית העכשווית, אך עדיין שמרו על רוב הצורה המקורית שלהם, חלקם אפילו איבדו את המשמעות המקורית ועדיין נתפסות כמילים של "אנשים נאורים" (שבעצמם משתמשים אינספור פעמים בסלנג, שלא ידיעתי שבעיניך שימוש בו משוייך באופן קטגורי לפרחות) כפי שאתה כביכול מנסה להציג את עצמך באמירה שאתה לא מגיב לביטויים של "פרחות בנות 12" [אגב, שכחתי לרגע מאיפה הגיעה המילה "פרחה"]
ב. לדעתי זה שגלעד הפך לסלב בעל כורחו זו עובדה.
במשך 5 שנים ראינו אותו בכל קרן זוית, בטלויזיה, בשלטי חוצות, בהפגנות, בהקדשות של זמרים ואפילו בכיסא הריק שחלקנו השארנו לכבודו בסוכה.
הציפייה שלך שברגע שהוא חוזר הוא יהפוך להיות אלמוני? מישהו לא יזהה אותו ברחוב או לא ידע את שמו? אנשים לא יזמינו אותו לאירועים שלהם וירצו להיות בקרבתו (ולא בהכרח מסיבות ציניות)?
למה הוא צריך לשנות את צורת ההתנהלות שלו בחייו רק בגלל שיש כמה אנשים בישראל, שחושבים שהוא צריך לאמץ לעצמו צורת התנהגות של שבוי לשעבר כפי שהם רואים אותה לנכון. לשבת בבית, להרבות בשתיקה ולא לצאת הרבה למקומות שכנראה יקבל שם חשיפה עקב נוכחות של צלמים שממילא נמצאים בכל חור באיזור הזה?
כשהשתמשתי בביטוי ירידה לחיים לזה בדיוק התכוונתי, כאילו אי אפשר לשחרר ולתת לבנאדם לחיות את חייו גם אם יתנהלו בפרופיל גבוהה, אני חושב שמגיע לו את זה אחרי מה שהוא עבר.
ג. כשאתה כותב דברים כאלה מן הראוי שתוסיף את המילה "לדעתי" כי מדובר בספקולציה.
לגבי אבא שלו אני יכול להסכים איתך, וזה גם מה שכתבתי בהודעה הראשונה שלי.
ד. גם שלמה ארצי מקבל טור בעיתון (לא בנושאי מוזיקה) ויש עוד לא מעט אנשים שאינם אנשי תקשורת וכן עוסקים בה.
חלק ניכר מעיתונאי הספורט שלנו הם חסרי עבר ספורטיבי, וכאלה גם חלק מכתבי הביטחון והפוליטיקה.
יש לא מעט אתרים שמשבצים טורי דעה של אזרחים מהשורה (ווינט עושה זאת במהדורת האינטרנט שלו למשל) ואין בזה פסול. ממתי אדם צריך לעבור 7 מסננות בכדי להביע את דעתו בתקשורת?
תשאיר לעם לבחור אם הוא רוצה לקרוא את טוריו של גלעד או לא.
ה. המדינה שלנו היא בגודל מטר על מטר. אין כמעט מקום שהוא לא יהיה בו ומישהו לא יצלם אותו וזה יתגלגל איכשהו לתקשורת.
תל אביב היא עיר שמשופעת בסלבריטאים, ומה לעשות - זו גם אחד הערים היותר נורמליות בישראל לבילויים של בני נוער. הרבה פעמים יוצא שהשניים נפגשים,
אבל גם אם מדובר בזהמנה אישית של אישי ציבור כאלה ואחרים כבר כתבתי - זכותו להגיע לשם, ואין בזה שום פסול.
ו. במקרה קראתי את הכתבה הזו בישראל היום.
בראש ובראשונה צריך לזכור שמדובר באנשים שלקחו חלק במטה ממניעים
וולנטריים.
עכשיו, כנראה שאתה צריך לקרוא שוב את הכתבה, כי כתבת מסקנה שקרית וגורפת.
רוב מוחלט של הפעילים כתבו שהם שומרים על קשר עם המשפחה, אלו שלא - הוזמנו לאירוע התודה שהיה וחלקם גם לחתונה של יואל שליט.
היחידי (!) שהביע תרעומת הוא פעיל בשם מליק פריג', הוא התרעם על כך שעדיין אין לו עבודה, ועל כך שלא הזמינו אותו ליום ההולדת של גלעד.
על זה הגיב נועם שליט ואמר שלמעט פעמיים שדיבור בטלפון לא היה ביניהם קשר במשך חמש השנים בהם גלעד היה בשבי.
מה גם שמבקרה הכי גרוע והבנאדם צודק - הביקורת מופנית פה כלפי נועם שליט ולא כלפי גלעד, וכפי שכבר כתבתי, גם אני מבין לא מעט מחצי הביקורת שנשלחו לעברו.
ז. אה נכון, שכחתי שלכל תמונה מצורפת פוזה יחודית של גלעד למצלמה.
ח. צודק, מהיום אסור יותר לרכב על אופניים וללכת לים.