MTA2311 כתב:jol9 כתב:בלו הוא שחקן נהדר אבל הוא שחקן חד מימדי לחלוטין.
כשהקליעה לא הולכת לו, אז הוא לא מועיל בשום דבר אחר, והוא בוודאי לא שחקן שיכול להוביל קבוצה.
ליאור עד עכשיו היה תקוע בגלל ההגנה הרעה שלו, ובגלל שהוא לא עוזר בריבאונד, אבל תראו מה דקות וביטחון עושות לו.
פתאום הוא הופך לשחקן של כמעט דאבל דאבל, שסוחף וסוחב את החברים שלו, שגם מוסר ובונה משחק לאחרים.
אני חושב שמבחינת פוטנציאל, שני השחקנים קיבלו את השכר שמגיע להם, כי ליאור הוא שחקן טופ יורוליג בפוטנציה, ובלו הוא רול פלייר נהדר.
יוני, גם ג'יי סי קארול וטלטוביץ' הם שחקנים חד מימדיים לחלוטין, והם מרוויחים סכומים מטורפים.
בלו ניצח למכבי הרבה משחקים, ואנשים נוטים לשכוח לו את זה. היה שווה הרבה יותר ממה שהוא קיבל לדעתי.
ליאור פתח את העונה טוב מאוד( את הדקות והביטחון הוא מקבל כי הוא התחיל לשמור ולקחת ריבאונד, ולא הפוך, אבל בסדר), נראה שהוא השתפר גם בצד ההגנתי, אבל הוא לא שווה 750 אלף דולר, בטח שלא במכבי. צריך קצת יותר משני משחקים טובים מול מלאגה וסיינה במצבן הנוכחי בשביל זה.
נתחיל מהסוף. את השכר הזה הוא קיבל כי הנהלת מכבי החליטה שליאור הוא השקעה אסטרטגית. אני אישית חושב שבלאט פיספס את ליאור, בגלל שהוא התאהב
יתר על המידה בבלו. הרי ליאור כבר נתן עונה של למעלה משישה ריבאונדים. ז"א שהוא יודע לעשות את זה.
צריך לבחון את ליאור אל מול האלטרנטיבות. אנחנו רואים איך בקבוצה שלנו ממש, שחקן יקר יותר מליאור (בנטו), נראה כמו כלום ושום דבר.
תעיף מבט על מספרי ה-4 השונים ביורוליג. קשה לי להאמין שתמצא שם הרבה שחקנים טובים מליאור, ברמת השכר שלו, אם בכלל.
זהו מדד השווי. מכבי יכולה ללכת על כדיר, או על איזה חרגול אמריקאי, אבל לא מזה ולא מזה, היא לא תקבל את האיכויות של ליאור בהתקפה.
אני ממש לא שוכח לבלו שום דבר. אמרתי גם שהוא שחקן נהדר. אבל בלו הוא סוג של מלכודת דבש, שדייויד נפל לתוכה. מאוד נוח לשים שחקן כזה על המגרש,
כי הוא מהווה איום מתמיד על הסל, ומכריח את ההגנה להיערך בהתאם, אבל בלו הוא לא סקורר קלאסי, והוא שחקן שאפשר לסגור.
זה בניגוד גמור לקלעים אחרים שציינת (טלטוביץ' וקארול) או לקלעי עבר הגדול ביותר שהיה אי פעם במכבי - ג'מצ'י. אלה שחקנים שגם הם ניחנו בכשרון שעיקרו התקפי
וספציפית - הקליעה, אבל אלה שחקנים שקשה יותר לסגור מאשר את בלו, ולראייה ממוצעי הקריירה המרשימים שלהם אל מול אלו של דייויד.
מג'מצ'י היית יודע שתקבל 20 נק', כך או אחרת, ואם היית מקבל פחות, היית מופתע לרוב. מבלו היית יכול לקבל משחקים של 17-18 ויחד עם זאת משחקים של 5-6, ולא היית מגיב
בפליאה.
משמע בלו הוא שחקן שהוא רול פלייר ולא פרנצ'ייז פלייר שסוחב עליו את הקבוצה.