קודי כתב:כמה הערות:
1. עצם העובדה שדני פדרמן בנה את הקבוצה הזו ואוחיון בכלל לא היה אמור להיות בה, מעידה עד כמה פדרמן לתפקיד שלו. בלי אוחיון, הקבוצה הזו היתה נאבקת עכשיו מול שאלון ופרוקום על המקום הרביעי בבית העלוב הזה.
2. אם בעלי מכבי יחליטו לדבוק בתקציב מאוזן (או רווחי) בכל מחיר ולא יחזקו עכשיו את הקבוצה אז ברור שהדבר היחיד שמנחה אותם הוא הכסף ולא ההישגים של הקבוצה. הסגל הנוכחי, גם עם פיל ג'קסון כמאמן, צריך המון מזל כדי להגיע לרבע הגמר והרבה יותר סביר שהוא יסיים את חלקו ביורוליג בטופ 16.
3. כבר בקיץ צרחנו כאן על שלוש בעיות - המחסור בסנטר שהוא שחקן מטרה/שחקן פוסט אפ (לא עשו פעם אחת דאבל אפ על הגבוהים שלנו ולכן הגנת מלאגה לא נפרצה), העובדה שהגבוהים הם שחקני פיק אנד רול בעוד הגארדים הם שחקנים פיק אנד רול גרועים והיעדר גו טו גאי (סטייל לנגפורד). בינתיים נוצרה בעיה נוספת והיא היעדר סטרץ' פאוור פורוורד (קנר-מדלי לא קיים) אבל עם זה עוד אפשר להסתדר. הבעיות האחרות פשוט זועקות לשמיים ולא ממש ברור לי למה במכבי לא עושים כלום בנידון, בנסיון לפתור לפחות את אחת הבעיות הללו.
4. אוחיון לא במיטבו מסיבה ברורה - אין לו ממש למי למסור ומצפים ממנו לשבור בעצמו, דרך חדירות, את הגנת היריב אבל הוא לא מסוגל לעשות את זה.
5. כל קבוצה באיכות סבירה שתשחק נגד מכבי משחק איטי ומבוקר תגרום לה לצרות צרורות, מאחר שאין למכבי שום דבר שדומה להתקפה עומדת. מצד אחד היא לא יכולה לשחק התקפת פיק אנד רול יעילה מאחר שהגארדים שלה גרועים בזה, אין לה גו טו גאי שיכול לפרוץ הגנת יריב בעצמו ובנוסף אין לה שחקן ציר שמסוגל למשוך אליו שמירה כפולה.
6. לא במקרה מכבי קלעה פעמיים בשבועיים וחצי האחרונים משהו כמו 25 נקודות במחצית נגד קבוצות בינוניות (מלאגה) ומטה (ראשל"צ). יש לה בעיה קשה שברורה לכל בר דעת ואם היא לא רצה היא לא קולעת.
7. בטופ 16 מכבי תפגוש קבוצות הרבה יותר טובות ממלאגה, שקשה לי להאמין שתצליח להשתחל לרבע הגמר.
8. היה במשחק שיפוט ביתי שהרבה זמן אני לא זוכר, אחרת הספרדים היו מנצחים את המשחק הרבה קודם.
1 - מסכים, ואני אומר את זה כאן כל הזמן. אין שום סרט שקו אחורי של היקמן, לוגאן ורוט, עולה לטופ 16
2 - אני לא יודע. לא רואה שפדרמן ושות' ממהרים לשלוף את הפנקס צ'קים עכשיו. מה שכן, אולי יצא משהו טוב למכבי מכל הצרות עם החמאס, ומדלי ישוחרר לביתו
מה שיפנה מעט שכר לחיזוק פוטנציאלי, או לכל הפחות סתם יעיפו מכאן שחקן מיותר.
3 - הבעיה הקשה ביותר לדעתי היא בקו האחורי, שאפילו עם אוחיון, מדובר בקו אחורי, שפשוט לא יודע להפעיל את הגבוהים. אוחיון עושה את זה, אבל זה לא מספיק.
היקמן פשוט שחקן אנטי קבוצתי בהתקפה (דווקא בהגנה זה לא נכון), ולוגאן משחק קבוצתי ויפה, רק כשהוא רגוע מבחינת הסקורינג שלו.
אין הרבה מה לעשות בנידון לדעתי, פרט לעבודה קשה באימונים.
דיברנו הרבה בעונה שעברה, שבלאט הוא מאמן שחייב הרבה שעות אימון, כי ככה הוא משפיע ומצליח לעצב את השחקנים, אז בניגוד לעונה שעברה, העונה יש לו הרבה מאוד זמן,
אבל לא רואים שום שיפור, לפחות בצד ההתקפי. בצד ההגנתי, באמת רואים שדייויד עושה את הקסמים שלו, אבל בהתקפה זה פשוט לא זה.
4 - אוחיון מסוגל להרבה מאוד. אבל, גם הוא צריך תנאים יותר נוחים עבורו. למשל, עדיף לו לשחק ליד שחקן כמו לוגאן, שמשחק כשוטר, ולא מנסה לגנוב לאוחיון את הכדור.
או למשל, עדיף לו לשחק כשלידו משחק אליהו, שיש בינהם הבנה מצויינת.
5 - זה נכון מאוד. תשים לב שגם סיינה וגם מלאגה עשו את זה למכבי בנוקיה, וסיינה פיספסה את הניצחון רק כי הם פראיירים. מדובר כאן בשתי קבוצות די עלובות ביחס לאלה שנפגוש בטופ 16.
אם כל קבוצה שתבוא לשחק מול מכבי תשחק חכם ונכון מבחינתה, ולא תלך מול מכבי לתחרות ריצה, אז זה ייגמר רע מאוד.
כמה עצוב זה, כשבתחילת העונה חשבנו, שלמכבי יש סיכוי לבנות קבוצה חזקה שתתחרה על התואר, כי השנה אין פייבוריטיות ברורות ביורוליג.