בחירות 2013

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2013

הודעהעל ידי LIAV10 » 19 נובמבר 2012, 21:38

חנו'ש כתב:
LIAV10 כתב:
MTA2311 כתב:זהבה גלאון:"ידו המושטת לשלום של יו"ר הרשות הפלסט׳נית אבו מאזן נענתה בטריקת דלת מהדהדת מצד ראש הממשלה בנימין נתניהו".

מישהו מוכן להסביר לי איך אנשים מצביעים לדבר הזה?

פשוט לא מבין איך אפשר להצביע לה, אני מנסה לשנות את דעתם של האנשים האלה הרבה פעמים (ללא הצלחה)

לשנות דעה של אנשים החושבים אחרת ממך?
למה נראה לך שאתה יכול?
כל אחד יחיה עם דעתו שלו ושיהיה לו לבריאות.

אם דעות של אנשים לא היו משתנות אז לא היו עושים קמפיינים לבחירות..
ולמה את חושבת שאני לא יוכל לשנות למישהו את הדעה ולשכנע אותו אחרת (לא דווקא בנושא בחירות)?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי חנו'ש » 19 נובמבר 2012, 22:11

כי אני חושבת שזו יומרה מאוד גדולה לחשוב שדווקא אתה צודק ואחרים טועים.
לי עוד אף פעם לא יצא להיות נוכחת בוויכוח פוליטי בו אחד הצדדים אומר "וואלה אתה צודק, אני טועה ולכן אני אשנה את דעתי"

אני לא חושבת בכלל שיש בנושאים פוליטיים אמת צרופה ואמיתית, אלא רק דעות שונות ואידיאולוגיות מהם כל אחד מוצא למה הוא הכי מתחבר (וזה בהחלט יכול להשתנות כי אנשים משתנים).
אני ממש לא ושבת שאם אני מזדהה עם דעה מסוימת זה אומר שדווקא אני יותר צודקת ממי שחושב אחרת, או שדווקא אני הכי פטריוטית, או הכי מוסרית או כל דבר אחר.

אני חושבת מה שאני חושבת, ומכבדת כל מי שחושב אחרת.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 נובמבר 2012, 11:20

כל דיון פוליטי בין שני אנשים עם דעות שונות, הוא בעצם נסיון הדדי של כל אחד מהצדדים להוכיח את צדקתו.
בסופו של דבר, יש צד אחד צודק, גם אם נגלה את זה רק עוד 200 שנה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 21 נובמבר 2012, 20:09

לפני כמה זמן (שבועיים בערך) ראיתי פרומו לתכנית של אמנון לוי בה הוא מראיין אנשים שמתמודדים בבחירות,מישהו יודע על איזו תכנית מדובר?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 22 נובמבר 2012, 04:26

לי אישית נמאס מכל הפולטיקאים המזויפים, ובגלל זה החלשים, שנמצאים כאן כבר כל כך הרבה זמן.ביבי,ליבני,אולמרט ועוד הרבה אחרים,כולם עשויים מאותו חומר:מלאי אינטרסים, סוגדים לריקנות של התדמית שלהם וללא אינטגרטי. אשתף אותכם בדברים של מנחם בגין ששיתף מישהו בפייסבוק:
" עלינו לומר לכל העמים, הגדולים והקטנים, הקרובים והרחוקים,האויבים והידידים, המסעיים והעוינים, את הדברים בפשטותם: בדור זה,בו נסחבו מיליוני יהודים להרג, בעוד העולם כולו, המזוין והלוחם, במערב במזרח, מחריש, ממאן להציל, ומסרב אפילו לתקוף את מתקני ההשמדה,- בדור זה לא נשלים בשום פנים ובשום תנאי עם מצב בו יהודי דמו יישפך ולשופכיו תינתן חסינות. במשך אלף ושמונה מאות שנה, על אדמת נכר, בגלל חוסר מולדת ופירוק נשק מוחלט, אפשר היה לשפוך דם יהודי מתוך מתן חסינות ובטחון לשופכיו. לא עוד! הימים ההם לא ישובו עוד לעולם. זו איננה אדמת נכר. זו מולדתנו. מאז שבנו ודבקנו בארץ אבותינו והרימונו- לא בחסד אלא בזכות- את נס העצמאות הממלכתית, לא נרשה עוד בשוםתנאי שפיכות דמים חד- צדדית, פגיעה בריבונותינו הממלכתית והרג בנינו. משום כך החלטת מועצת הבטחון המגנה את ישראל, מ-23 בנובמבר שנה זו- אין לה בעינינו שום תוקף מוסרי, ולא יהיה לה גם שום תוקף מעשי...אחר המבצע, שפירושו איננו התקפה, לא נקם, לא תגמול ולא שן תחת שן, ולא "פנקס פתוח" - כל הדיבורים האלה הם חסרי שחר ופוגעים בכבודנו-אלא בכל הפשטות: הפעלת זכותנו להגנה לאומית עצמית מוכרת במשפט הבין -לאומי...שהכנסת לא תשאיר שום ספק בעיני עמנו ובעיני עמים אחרים, שזכותנו להגנה עצמית, גם על ידי התקפה על התוקפן, עומדת לנו כפי שהיא עומדת לכל עם, גדול כקטן. זוהי זכות מוחלטת ואינה ניתנת לעירעור על ידי שום החלטת גינוי..."

כמה כח יש לבהירות הראיה וידיעת האמת.אתה קורא את זה ומסתכל על כל "המנהיגים" שהיו כאן בשנים האחרונות ופשוט עצוב.ואני לא מדבר דווקא על המבצע הנוכחי, אלא על כל התתנהלות המנוונת והירודה של הפוליטקאים בימינו.

אני באופן אישי בוחר ביאיר לפיד.קראתי שנים את הטורים שלו והתרשמתי ממנו כבן אדם רגיש, אינטלגנט ועם אחד שיש לו את האיכות של האינטגרטי וכנות. וזה שהוא בלי ניסיון בפוליטיקה זה רק יתרון מבחינתי, כי כפי שאני רואה, כל הביצה הפוליטית הזאת שואבת מתוך האדם את כל האצילות והגדולה שבו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 נובמבר 2012, 15:31

פשוט ענק. הרג אותי
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 22 נובמבר 2012, 16:15

MTA2311 כתב:

פשוט ענק. הרג אותי

חבל שלא הזכירו בסרטון הזה איך אלקין העביר מידע להתנחלויות לא חוקיות לפני שצה"ל הגיע כדי לפנות אותם כדי שיוכלו להתארגן כמו שצריך. אין ספק שזה היה סוגר את הפינה את מצביעי הימין הקיצוני בליכוד עבורו. המדינה הרבה פחות חשובה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 נובמבר 2012, 16:27

נפגעת בשביל יריב אופנהיימר?
בסך הכל סרטון משעשע ומושקע, ולא צריך להיות מצביע ליכוד בשביל להגיד את זה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 22 נובמבר 2012, 21:23

MTA2311 כתב:נפגעת בשביל יריב אופנהיימר?

הסרטון בהחלט משעשע,
אלקין עצמו הרבהפחות משעשע אותי....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 נובמבר 2012, 21:26

חנו'ש כתב:

הסרטון בהחלט משעשע,
אלקין עצמו הרבהפחות משעשע אותי....

גם אותי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 23 נובמבר 2012, 15:32

הסרטון באמת משעשע, ואפילו נתקע לי בראש. הכעס הגיע בגלל שהוא הזכיר לי את כל החקיקות הפאשיסטיות שרציתי לשכוח...
יריב אופנהיימר הוא אידיוט. אני מאוד מקווה (וגם מעריך) שהוא לא ייבחר במקום ריאלי ברשימת העבודה לכנסת.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 23 נובמבר 2012, 16:12

yiffy כתב:

הסרטון באמת משעשע, ואפילו נתקע לי בראש. הכעס הגיע בגלל שהוא הזכיר לי את כל החקיקות הפאשיסטיות שרציתי לשכוח...
יריב אופנהיימר הוא אידיוט. אני מאוד מקווה (וגם מעריך) שהוא לא ייבחר במקום ריאלי ברשימת העבודה לכנסת.

אני מקווה שכן. לא רק הוא. גם סתיו שפיר, וכל הגלמים האחרים שהיא הביאה לעבודה.
זה יהיה משעשע לראות את בוז'י ואת פואד משכנעים אותנו שמדובר במפלגת מרכז-שמאל ליברלית, בעוד בפועל מדובר במפלגת אולטרה שמאל סוציאליסטית... (בדיוק
כמו יושבת הראש שלה).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 23 נובמבר 2012, 16:20

jol9 כתב:
yiffy כתב:

זה יהיה משעשע לראות את בוז'י ואת פואד משכנעים אותנו שמדובר במפלגת מרכז-שמאל ליברלית, בעוד בפועל מדובר במפלגת אולטרה שמאל סוציאליסטית... (בדיוק
כמו יושבת הראש שלה).

בניגוד למה שאולי נדמה לך, רוב האנשים יזרמו אל העבודה בעקבות היווצרות של תדמית כזאת, ולא ממנה. הסייג הוא שמאל קיצוני מדיני וזו באמת סיבה טובה לקוות שאופנהיימר לא ייכנס. אבל היא לא היחידה - יש גם את העובדה שהוא טמבל.

גלמים? יוני, גם כשאתה כותב על האנשים שאתה לא מסכים איתם, אתה יותר טוב מזה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 נובמבר 2012, 16:32

בדיוק כמו שהתברגות של אלקין לדוגמה במקום גבוה בליכוד לא תניע אף אחד מלבחור בליכוד, התברגות של שפיר והופנהיימר במקומות גבוהים בעבודה לא תפגע במפלגה . אנשים מצביעים לביבי ולשלי ולא למפלגות שלהם .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 23 נובמבר 2012, 16:36

yiffy כתב:
jol9 כתב:
yiffy כתב:

כמו יושבת הראש שלה).

בניגוד למה שאולי נדמה לך, רוב האנשים יזרמו אל העבודה בעקבות היווצרות של תדמית כזאת, ולא ממנה. הסייג הוא שמאל קיצוני מדיני וזו באמת סיבה טובה לקוות שאופנהיימר לא ייכנס. אבל היא לא היחידה - יש גם את העובדה שהוא טמבל.

גלמים? יוני, גם כשאתה כותב על האנשים שאתה לא מסכים איתם, אתה יותר טוב מזה.

טוב, לוקח את ה"גלמים" בחזרה...

אבל זה לא סוד, ששלי לא בדיוק מצליחה להחיות את הרשימה של העבודה, בדיוק כשם שלפיד לא ממש הצליח ליצור רשימה נוצצת.
היום זה לא קל.

אני אישית חושב שזה טוב שהעבודה תייצג את השמאל, ולא תתיימר להיות מפלגת מרכז, שהיא מעולם לא היתה.
ד"א לפי הסקרים האחרונים, המרכז שכולל בתוכו את קדימה, לפיד ואת ציפי, מקבל פחות מ-20 מנדטים לכולם. זה אומר שאולי לאנשים פחות בא להצביע לייצורי כלאיים
כאלה, והם מעדיפים לדעת בדיוק למה הם מצביעים (הרי כל האידיאולוגיה של המרכז היא שהם יכולים ללכת לכאן ולכאן, ולאנשים יותר קשה להתחבר לזה בטח אחרי הקדנציה האחרונה
של קדימה).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 23 נובמבר 2012, 16:43

MTA2311 כתב:בדיוק כמו שהתברגות של אלקין לדוגמה במקום גבוה בליכוד לא תניע אף אחד מלבחור בליכוד, התברגות של שפיר והופנהיימר במקומות גבוהים בעבודה לא תפגע במפלגה . אנשים מצביעים לביבי ולשלי ולא למפלגות שלהם .

נכון, אבל כאן בדיוק נכנסת הבעיתיות של השיטה.
מצד אחד אתה מצביע לביבי או לשלי, מצד שני אתה מקבל מנהיג וראש ממשלה, שחייב קודם כל לתת לש"ס את מה שהם רוצים, בשביל שתהיה להם
משילות סבירה של כמה שנים.

אם היה אפשר לשנות את השיטה ולקרב אותה לשיטה המאריקאית, שבה בוחרים את המנהיג, שבוחר לעצמו את צוות הממשל, והנציגים של המפלגות יושבים בכנסת
ועושים את העבודה שלהם.
באופן כזה, כל מנהיג היה יכול לקדם את האג'נדות שלו, ולא להיות כבול ע"י מפלגות שמייצגות פחות מ-10% מהאוכלוסיה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 23 נובמבר 2012, 16:56

אני מת כבר לדעת איך תיראה הקואליציה הבאה.

קודם לכן הייתי משוכנע שזה יהיה ביבי+ליברמן+לפיד אבל מאז האיחוד של ביברמן עושה רושם שזה לא מספיק מנדטים כדי ליצור קואליציה. לפיד אמנם סמרטוט, אבל לא נראה לי שהוא יסכים לשבת ביחד עם נפתלי בנט בקואליציה, ולא לפיד ולא ליברמן ישושו להכניס פנימה את ש"ס.

שלי+ביבי+לפיד לא ילך כי ביבי לא ירצה ליצור קואליציה בה לשמאל יש רוב.

אולי בכל זאת ישב לפיד עם ישי? אני נגעל רק מהמחשבה...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 23 נובמבר 2012, 17:06

yiffy כתב:אני מת כבר לדעת איך תיראה הקואליציה הבאה.

קודם לכן הייתי משוכנע שזה יהיה ביבי+ליברמן+לפיד אבל מאז האיחוד של ביברמן עושה רושם שזה לא מספיק מנדטים כדי ליצור קואליציה. לפיד אמנם סמרטוט, אבל לא נראה לי שהוא יסכים לשבת ביחד עם נפתלי בנט בקואליציה, ולא לפיד ולא ליברמן ישושו להכניס פנימה את ש"ס.

שלי+ביבי+לפיד לא ילך כי ביבי לא ירצה ליצור קואליציה בה לשמאל יש רוב.

אולי בכל זאת ישב לפיד עם ישי? אני נגעל רק מהמחשבה...

כן, זה באמת מעניין.
לפי הסקרים האחרונים, לפיד כבר מפסיק להיות כוח משמעותי בגלל הכניסה של לבני. במצב כזה, לא יהיה לו שום מנוף ואם ירצה לשבת בממשלה, הוא יזחל פנימה ולא יוכל להציב תנאים.

מנגד, העליה בכוחו של בנט, מחייבת כנראה את ראש הממשלה העתידי להכניס לכל הפחות או את ש"ס או את בנט (או את שניהם יחד כמובן).

אני אישית מאמין שאם יחסי הכוחות יהיו כמו בסקרים מאתמול, אז הקואליציה תהיה - ליכוד, ש"ס ובנט כגוש העיקרי ועוד מישהו ממפלגות המרכז - לפיד או ציפי.
כאשר המפלגות של ברק ואמסלם כנראה גם יהיו בפנים, אבל אני בספק אם ביבי ייתן לברק את תפקיד שר הביטחון אם העצמאות תיקח 3-4 מנדטים.
האם זה טוב? כנראה לא ממש, אבל אני פשוט לא רואה שום שילוב אחר שיכול להיות הגיוני.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 23 נובמבר 2012, 17:18

אני בספק אם ביבי ילך גם עם בנט וגם עם ש"ס. אני לא חושב שאף מפלגת שמאל-מרכז (כולל עצמאות של ברק) תיכנס עם קואליציה כ"כ קיצונית ימינה. יתר על כן, אני אפילו לא בטוח שליברמן מוכן לסבול עוד קדנציה עם ש"ס בקואליציה (הרי לטענתו בגללה הוא הלך לבחירות מלכתחילה).

הערכה שלי: בנט הפך לכוח, אבל הוא לא יהיה בקואליציה. ביבי יחתוך שמאלה במישור המדיני. הוא יודע טוב מאוד מה המשמעות של התמודדות עם אובמה שלא צריך להיבחר שוב (ושיש לו רוב בסנאט, בו הוא יכול למנות את אישי החוץ שלו), ומעבר לכך אני בטוח שהמבצע האחרון גרם לחלחול של כל מני דברים גם אצלו. יכול מאוד להיות שהוא יקמבץ את ברק, לבני, לפיד ומה שיישאר מקדימה (אם תעבור את אחוז החסימה) כדי להגן על בבת עינו - ההפרטות והקיצוצים. כמו כן, יכול להיות שהוא גם יביא פנימה דווקא את שלי כדי שהמחאה החברתית תרד לו מהגב וכדי שלחץ לפעולה מדינית לא יהיה גדול כ"כ (לפיד הוא באופן תיאורטי הסמן השמאלי ביותר במישור המדיני).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 נובמבר 2012, 17:48

לדעתי הקואליציה תהיה מורכבת מביברמן+ שמאל מרכז+ חרדים.
לדעתי לפיד יתקפל ויסכים לשבת עם שס בסוף. זה יהיה פשוט נורא.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־0 אורחים